Ook in het enige driesterrenrestaurant van ons land, ‘Hof van Cleve’ in Kruishoutem, zorgde de gedwongen sluiting voor een mokerslag. “Dit is gewoon om te bleiten. En een regelrechte schande”, aldus een razende driesterrenchef Peter Goossens. “Terwijl kinderen opeen geprangd zitten op de schoolbus, zijn wij ineens de grote boosdoener.” [naar artikel]
Moet Peter Goossens (56) van Hof van Cleve een nieuwe driesterrenchef naast zich dulden? Dat is de enige vraag die er maandag bij de bekendmaking van de nieuwe Michelinsterren écht toe doet. “Ik zal de eerste zijn om die mens te feliciteren, maar ik zal vooral blij zijn als ik mijn eigen drie sterren behoud.” Ook voor de godfather van de Belgische gastronomie zou dat meteen het eerste lichtpuntje zijn na vele donkere maanden. “Ik begrijp nog altijd niet goed waarom wij dicht moesten.” [naar artikel]
Afgelopen week nodigde de Franse president Macron alle Franse driesterrenchefs uit op het Elysée, en daar mocht Goossens als enige Belgische driesterrenchef bij zijn. Een bijzonder eerbetoon, vertelt hij dit weekend in De Morgen Magazine. [naar artikel]
Het nieuws dat Peter Goossens eind 2023 stopt als chef van het Hof van Cleve heeft ook bij zijn collega’s indruk gemaakt. Want Peter Goossens, dat is de Paul Bocuse van ons land. Het zijn de woorden van de Antwerpse driesterrenchef Viki Geunes van Zilte, die zegt te begrijpen waarom zijn gewaardeerde collega uit Kruisem die beslissing heeft genomen. [naar artikel]
Afgelopen week nodigde de Franse president Macron alle Franse driesterrenchefs uit op het Elysée, en daar mocht Goossens als enige Belgische driesterrenchef bij zijn. Een bijzonder eerbetoon, vertelt hij dit weekend in De Morgen Magazine. [naar artikel]
In augustus 2021 werd aangekondigd dat hotel La Réserve in handen komt van Bart Versluys en Marc Coucke. Zij spraken hun ambitie uit om van La Réserve “één van de meest bekende toonaangevende luxehotels in België” en “het ultieme visitekaartje van Knokke te maken”. Het hotelrestaurant onder leiding van driesterrenchef Peter Goossens moet daar mee voor zorgen, klinkt het in een mededeling. [naar artikel]
Het is voorbij: driesterrenchef Peter Goossens (59) heeft vrijdag voor het laatst gekookt in zijn Hof van Cleve in Kruishoutem. Daarmee kwam een einde aan het strafste culinaire verhaal van de laatste decennia. Ook in het Antwerpse maken veel mensen die ooit met hem hebben samengewerkt een diepe buiging en richten ze zich vol ontzag tot hun leermeester. Want een passage bij Peter Goossens vergeet je niet, ongeacht hoe lang het al geleden is. “Mijn madeleinekes maak ik nog op dezelfde manier zoals ik daar geleerd heb”, klinkt het. [naar artikel]
11:56 Midden volgend jaar opent de driesterrenchef Peter Goossens een nieuw restaurant in het Knokse La Réserve. Het luxehotel is sinds vorige zomer in handen van de ondernemer Marc Coucke en de projectontw... [naar artikel]
Driesterrenchef Peter Goossens en zijn vrouw Lieve van het Hof van Cleve ontvingen gisteravond de European Hospitality Foundation Award. Dat is een internationale prijs van de Europese koepel van horecafederaties voor personen die een opmerkelijke bijdrage leveren voor de restaurantsector. [naar artikel]
Straks neemt Peter Goossens afscheid als driesterrenchef. Columnist Jan Segers kent niemand die zijn Hof van Cleve niet “top, top, top” vond. Maar de mooiste beoordeling tekende hij op uit de mond van een liberale oud-vicepremier, uitgesproken zonder een zweem van ironie: “Ik heb al beter gegeten dan daar, maar prijs-kwaliteit is Hof van Cleve zeker een aanrader.” [naar artikel]
“Ik had mijn vrouw al een tijdje beloofd er eind dit jaar mee op te houden.” En dus stopt driesterrenchef Peter Goossens (58) liever op een hoogtepunt: vanaf 1 januari 2024 schuift hij de potten en pannen van zijn ‘Hof van Cleve’ - na twintig jaar aan de absolute top - officieel en definitief door aan zijn huidige souschef Floris Van Der Veken (34). “Dit was een aanbod dat ik niet kon en mocht weigeren”, aldus die laatste. “Ook de naam zal blijven bestaan, ik zou wel gek zijn die te veranderen.” [naar artikel]
De naam van Wim Goossens (53) mag dan minder bellen doen rinkelen zijn dan zijn vijf jaar oudere broer Peter, hij is even gepassioneerd door eten en drinken. Ook de gedrevenheid waarmee hij over zijn bakkerij en koffiehuis Patisserie de la Gare vertelt, doet aan de driesterrenchef denken. We praten met hem over de beslissing van zijn broer, over koffie, en over zijn eigen ervaring in Hof van Cleve. “ Ik zeg Peter wel eens dat de porties wat groter mogen”, grapt de Zottegemse patissier. [naar artikel]
Peter Goossens had geen tijd meer, en dus moest Sergio Herman op zoek naar een andere chef-kok voor De beste hobbykok van Vlaanderen. Die vond hij in Brugge bij Gert De Mangeleer, zijn collega-driesterrenchef van Hertog Jan. Evenveel sterren, maar ook evenveel vuurwerk? [naar artikel]
“Ik had mijn vrouw al een tijdje beloofd er eind dit jaar mee op te houden.” En dus stopt driesterrenchef Peter Goossens (58) liever op een hoogtepunt: vanaf 1 januari 2024 schuift hij de potten en pannen van zijn ‘Hof van Cleve’ - na twintig jaar aan de absolute top - officieel en definitief door aan zijn huidige souschef Floris Van Der Veken (34). “Dit was een aanbod dat ik niet kon en mocht weigeren”, aldus die laatste. “Ook de naam zal blijven bestaan, ik zou wel gek zijn die te veranderen.” [naar artikel]
Vandaag maakte driesterrenchef Peter Goossens bekend dat hij vanaf 1 januari volgend jaar stopt met Hof van Cleve en de zaak doorverkoopt aan zijn rechterhand chef Floris Van der Veken. Een mooie eer om in zijn voetstappen te treden, maar wie is deze chef die zich binnenkort de ‘nieuwe Peter Goossens' kan noemen? Patissier Joost Arijs en tweesterrenchefs Michaël Vrijmoed en Maarten Bouckaert vertellen hoe Van der Veken als chef en persoon is. [naar artikel]
Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve gaat op zoek naar het verschil tussen wilde en gekweekte zalm. Voor wilde zalm betaal je een pak meer dan voor gekweekte zalm, terecht? Het antwoord van Peter Goossens is overtuigend ‘ja’. “Wilde zalm is een trekvis die lange afstanden aflegt en zijn eigen kostje bijeen moet zoeken. Het resultaat is stevig vlees met een mooie vaste structuur. Kweekzalm zwemt rondjes in ‘zeekooien’ en krijgt zijn voedsel zonder inspanning. Het resultaat is vettiger en slapper vlees .” [naar artikel]
Brouwerij Moortgat en het Hof van Cleve pakken uit met een bijzondere samenwerking: Meesterbrouwer Hedwig Neven van de iconische Duvel en driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve creëerden samen een gelimiteerd speciaalbier. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem proefde het exclusieve biertje en geeft haar ongezouten mening. [naar artikel]
Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve in Kruishoutem proeft voor ons twaalf blikjes met tonijn natuur/eigen nat/water, drie benamingen om aan te duiden dat er geen olie aan te pas komt. Topkwaliteit verwacht hij niet, wel mooie stukjes tonijnvlees, niet te veel ‘pulp’ en als het even kan een correcte tonijnsmaak. Dit is zijn oordeel. Tine Bral, foto’s Maarten De Bouw [naar artikel]
Marc Coucke en Bart Versluys zetten hun voornemen om van het iconische hotel La Réserve in Knokke een toonaangevend luxehotel te maken kracht bij: driesterrenchef Peter Goossens zal het hotelrestaurant leiden vanaf de zomer van 2023. [naar artikel]
We kunnen het niet met zekerheid zeggen, maar de kans lijkt groter dat je in 2023 de lotto wint dan dat je een tafeltje bemachtigt bij driesterrenchef Peter Goossens in zijn Hof van Cleve. “Er zal om gevochten worden", voorspelt culinair journalist Willem Asaert. Hoelang kan je nog bij de chef reserveren? Behoudt Hof van Cleve automatisch drie sterren of ‘neemt’ Goossens die ‘mee’? En wat betekent dit voor de prijzen van het menu? Willem Asaert legt uit. [naar artikel]
Driesterrenchef Peter Goossens heeft maandagavond de ‘Duvel x Hof van Cleve’ voorgesteld. Een gelimiteerd speciaalbier dat het resultaat is van een etentje tussen Goossens en de brouwmeester van Duvel-Moortgat. [naar artikel]
We kunnen het niet met zekerheid zeggen, maar de kans lijkt groter dat je in 2023 de lotto wint dan dat je een tafeltje bemachtigt bij driesterrenchef Peter Goossens in zijn Hof van Cleve. “Er zal om gevochten worden", voorspelt culinair journalist Willem Asaert. Hoelang kan je nog bij de chef reserveren? Behoudt Hof van Cleve automatisch drie sterren of ‘neemt’ Goossens die ‘mee’? En wat betekent dit voor de prijzen van het menu? Willem Asaert legt uit. [naar artikel]
14:44 Michelin heeft zijn culinaire gids voor 2020 voorgesteld. Geen enkele nieuwkomer kon drie sterren verzilveren. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.