Johanna Govaerts en Barbara Serulus zijn culinaire journalistes. Samen met Tine Lejeune, die een ontbijt- en lunchzaak heeft, brachten ze een kookboek uit met de recepten van de gerechten die ze een jaar lang serveerden tijdens etentjes voor familie en vrienden. [naar artikel]
Chloë en Magali, de winnaars van 'Mijn Pop-uprestaurant' vorig jaar, hebben een kookboek ut. 'Bowl Food', heet het boek. Zestig eenvoudige gerechten in een kommetje. Siciliaanse gerechten die ze in hun pop-up geserveerd hebben, maar ook nieuwe gerechten en tips om er zelf mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Belgisch topmodel Cesar Casier (34) heeft veel passies, en eten is daar een van. Al vijftien jaar reist hij de wereld rond en dat leverde hem inspiratie op voor zijn nieuwe kookboek, ‘Model kitchen’. “Het bevat de gerechten die me hebben verrast en waarmee ik zelf aan de slag ben gegaan, in een gezondere versie.” Van pasta tot pavlova: het topmodel deelt vier van zijn favoriete recepten. [naar artikel]
Vandaag brengt wereldberoemde kookboekenauteur Yotam Ottolenghi (53) zijn nieuwste kookboek ‘Extra Lekker’ uit in ons land. Het is het tweede deel in de ‘Ottolenghi Test Kitchen’-reeks. Samen met de Bahreinse Noor Murad kroop de Brits-Israëlische auteur opnieuw de keuken in. Deze keer op het menu: smaakvolle en doordeweekse gerechten met dé ‘Ottolenghi-twist’. HLN Eten deelt 3 exclusieve recepten om mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende weekmenu? Het HLN Eten-weekmenu snelt je iedere vrijdag ter hulp. Met deze 5 recepten word je week zonder twijfel een smakelijk succes. En we kunnen verklappen: deze gerechten smaken naar meer... [naar artikel]
Potterheads opgelet, met het kookboek De kookschool voor Potterheads tover je de lekkerste gerechten op tafel. Een Schots eitje, strooptaart of uiensoep à la Dobby. Koken is geen heksentoer. Zeker niet met deze magische recepten. [naar artikel]
Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Deze week tonen Tom Sas en Lori Dardikman van het Antwerpse restaurant Boker Tov én het gelijknamige kookboek hoe je die keuken in 5 recepten op je bord tovert deze zomer. [naar artikel]
Het heeft twee jaar moeten rijpen, maar het nieuwe kookboek van Jeroen Meus is er. 100 recepten die allemaal draaien rond koken met gezond [naar artikel]
Leoclub Mol-Geel Zuiderkempen lanceert deze week het kookboek "Zuiderkempens Koken". Dat bevat recepten van vijf Kempense chefs op basis van producten uit eigen streek. Op die manier willen ze geld inzamelen voor het goede doel en de lokale handelaars een duwtje in de rug geven. [naar artikel]
HASSELTDe voorbije maanden hebben de medewerkers van vzw Bij Ons Thuis hard gewerkt aan een boek over vluchtelingen. “Samen aan tafel”, zo klinkt de titel, is een kookboek waarin 21 vluchtelingen vanuit Tibet tot Venezuela hun levensverhaal vertellen, over hun moeilijk verleden en een hoopvolle toekomst. Na hun verhaal schenkt elk van hen drie tot vier fijne recepten uit hun eigen keuken. [naar artikel]
Een anderhalf ton ‘afgedankte’ groenten en fruit mag Depot Margo uit Diepenbeek elke week op de veiling gaan halen. Van sla tot courgettes, van asperges tot bloemkool. Die verdeelt de vereniging aan mensen die het niet breed hebben, via Sint-Vincentius en andere organisaties. “Met die voedselpakketten in ons achterhoofd hebben we nu een kookboek geschreven. Lekker, gezond, betaalbaar. Recepten voor vier euro, voor vier personen, met voor elk van de vier seizoenen vier gerechten”, vertellen UCLL-studenten Ruth Vanderheyden (22) en Jana Hindrikx (22) die met het boek volgende week hopen af te studeren als diëtist. [naar artikel]
Een jaar na het succesvolle De wereld thuis heeft Mascha Lammes opnieuw een bundeling gemaakt van toegankelijke gerechten uit de wereldkeuken. Terwijl ze het vorige boek maakte met haar man, auteur Ronald Giphart, werd dit een soloproject. Haar nieuwe worp kreeg de grappige titel Met mes & stokjes en is ook navenant ingedeeld. De recepten zijn gebundeld volgens de manier waarop je het eten in je mond stopt: met mes en vork, met een lepel, met stokjes, met je handen… [naar artikel]
Wat hebben FC De Kampioenen en Friends gemeen? Beide series zijn jaren na de laatste aflevering nog steeds immens populair en krijgen er nog dagelijks fans bij. En om die fans te plezieren brengt de Amerikaanse serie nu een eigen kookboek uit. Of de recepten in de smaak zullen vallen, is nog maar de vraag. [naar artikel]
Live op de radio heeft JOE-presentator Sven Ornelis (50) het allereerste exemplaar van ‘Mijn mama’s kookboek’ overhandigd aan zijn mama Annie, met wie hij het kookboek maakte. De recepten zijn gebaseerd op haar schriftje en Sven, die een echte foodie is, heeft er z’n eigentijdse twist aan gegeven. [naar artikel]
Wie niét op vakantie is momenteel kan gelukkig genieten van vakantie in eigen land dankzij de tropische temperaturen die blijven aanhouden. Warm weer vraagt om frisse, lichte gerechten die niet al te zwaar op onze maag liggen én die ons niet doen zweten. Deze 5 recepten van het HLN Eten-weekmenu koelen je af op hete dagen en zijn nog eens betaalbaar ook. Smakelijk! [naar artikel]
Elke week legt Check een kookboek op de rooster. Deze week lezen we in een nieuwe bijbel en bereiden 2 van de 250 koolhydraat-arme gerechten. [naar artikel]
Je eigen vrienden moet je tijdens de lockdown al even missen, maar je Amerikaanse ‘Friends’ laten je nooit in de steek. Vanaf september vind je de serie niet alleen op je scherm, maar ook in je keuken. Er komt namelijk een officieel ‘Friends’-kookboek! Nadat de ‘Friends’-acteurs ein-de-lijk een datum prikte voor een langverwachte reünie, gooide […] Het bericht ‘Friends’ verklapt recepten uit de serie in nieuw kookboek verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Sterrenchef Luc Bellings heeft een kookboek geschreven met simpele, klassieke gerechten. Sinds hij zijn sterrenzaak ‘De Vork’ in Hasselt heeft verkocht staat hij zelf weer meer achter het fornuis. Hij kiest dan niet voor de sjieke keuken, maar voor tijdloze klassiekers. En hoe je die goed bereidt, vertelt hij in zijn boek. [naar artikel]
Triamant, het Woon- en Leefomgevingen heeft een nieuw en ambitieus doel. Het wil de eerste moderne ‘blue zones’ creëren voor een mix van generaties in Vlaanderen. Inspiratiebron daarbij zijn de vijf natuurlijke blue zones, plekken in de wereld waar relatief veel mensen in goede gezondheid honderd jaar en ouder worden. De levenslessen uit die gezonde gebieden past Triamant nu ook toe in haar vestigingen. Zo ook bij Triamant Haspengouw in Velm waar vandaag 250 bewoners en 115 medewerkers zijn te werk gesteld. [naar artikel]
Het plaatselijk cultureel centrum kan sinds jaar en dag beroep doen op een team van kookvrijwilligers die met hart en ziel koken voor de artiesten. Nu het podium en de keuken ondertussen al maandenlang leeg bleven, groeide in het team het plan om een eigen kookboek samen te stellen ter ere van 40 jaar CC. De lekkere recepten worden nog bij gekruid met leuke anekdotes. Reserveren kan aan de balie en in september zal het kookboek wellicht verschijnen. Staf Boons [naar artikel]
Na Flemish Foodie-collega Kobe Desramaults heeft ook Jason Blanckaert van het Gentse restaurant J.E.F. binnenkort met 'Aroy Aroy' een kookboek in de winkelrekken liggen. Geen plaats voor Vlaamse kost in dit keer, maar wel voor Thaise gerechten met een eigen twist. [naar artikel]
De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]
Een jaar geleden toonde Nathalie Meskens voor het eerst haar ‘nieuwe’ lichaam, dat ze te danken heeft aan intensief sporten en een nieuwe manier van eten. De actrice bundelde 68 recepten die haar leven veranderden in een nieuw kookboek, ‘Plan Boost’, dat in oktober verschijnt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.