Ook sinds de lockdown met je kids aan het bakken geslagen, maar helemaal door je recepten heen? Met deze sprookjesachtige ideetjes van de Efteling... [naar artikel]
Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]
Verloren maandag is een traditie die vooral in het Antwerpse wordt gevierd en telkens plaatsvindt op de maandag na Driekoningen. Traditioneel staan die dag appelbollen en worstenbroodjes op het menu. Wie vandaag zelf wil bakken, kan met deze twee recepten aan de slag. [naar artikel]
Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]
Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Deze extra kost kan je opvangen door je eigen brood te bakken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Daarnaast verklapt hij drie simpele recepten. [naar artikel]
Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je bij vele warme bakkers voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Je eigen brood bakken is een manier om die extra uitgave te drukken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Hij geeft ook drie simpele recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]
“Eten is heerlijk, eten is genieten”, zo vindt Ellen Van Gool akaKokerellen. En dat eten smaakt nog zo goed als het buiten kan, samen met vrienden. Met deze recepten krijg je meteen zin in zo’n fiësta with friends. [naar artikel]
Vandaag is het Dag van de Leerkracht, waarmee we de mensen in de bloemetjes zetten die onze kinderen de geheimen van wiskunde en Frans leren. De... [naar artikel]
Je wilt graag een taart bakken maar je hebt geen idee hoe dat je de bodem moet blind bakken (help, wat is blind bakken?!). Dankzij deze lifehacks [naar artikel]
De stelling van Pythagoras, vierkantswortels, vermenigvuldigen, verminderen, vermeerderen en ga zo door: wiskunde is voor vele studenten een uitdaging die weleens voor tranen kan zorgen. Al vloeiden er deze keer geen tranen bij de student. Een Chinese jongen probeerde zijn zus enkele opsommingen aan te leren toen zijn moeder het al had opgegeven, maar ook hij stond voor een onmogelijke taak. [naar artikel]
“Mama, wat kan ik doen?” De kans dat je kinderen deze vraag tijdens de krokusvakantie aan je stellen, is groot. Heb je geen idee meer wat voor te stellen? Duik dan de keuken in met je kinderen, dankzij de tips van foodblogger Bart De Roeck of ‘Roeckie’s World’. Als schooldirecteur én vader van drie kinderen weet hij als geen ander hoe je kinderen kunt entertainen met een zelfgemaakte wafel of pannenkoek. Hij deelt meerdere tips en 6 recepten voor kleuters, kinderen van de lagere school en kinderen in het middelbaar. Ready? Set? Koken maar deze krokusvakantie! [naar artikel]
Als Vlaanderen top wil zijn in wiskunde, moet de regio investeren in creatievere leerkrachten. Want 'formules laten van buiten leren, volstaat niet', zegt de wereldvermaarde wetenschapper Ingrid Daubechies (59). [naar artikel]
Kinderen tellen binnenshuis wel degelijk mee als knuffelcontact. Dat bevestigt zowel minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) als het Crisiscentrum. De verduidelijking kan gevolgen hebben voor de manier waarop Belgen kerst mogen vieren. [naar artikel]
Van zuurdesem tot bananenbrood: wie op sociale vertoeft heeft ongetwijfeld al gezien dat iedereen aan het bakken is gegaan in coronatijden. Dat merkt Google ook duidelijk aan het aantal gezochte recepten dat in de zoekmachine werd opgegeven. Dit is de top tien. [naar artikel]
Op je boterham, als smeuïge dip met knapperig brood of als bijgerechtje bij een geurige couscous ... hummus smaakt altijd. Het leuke is dat je deze... [naar artikel]
De coronacrisis doet ons massaal in de keuken duiken. Van taarten en brownies bakken tot zomerse zoetigheden in elkaar flansen: wij proberen elke week populaire recepten uit met een minimum aan basic ingrediënten. [naar artikel]
Heb je een hekel aan wiskunde? Waarschijnlijk kreeg je dan "lelijke" wiskunde op school, want als je "mooie" wiskunde had geleerd, wist je dat die wiskunde even mooi is als de penseelstreken van een schilder of de woorden van een dichter. [naar artikel]
Moeten kinderen binnenkort niet meer naar het zwembad, om hun eerste zwemslagen aan te leren? Albert Meus uit Hamont-Achel vond een toestel uit, waarmee kinderen op het droge kunnen leren zwemmen. [naar artikel]
Of je nu een opwarmer kan gebruiken na een stevige herfstwandeling, zin hebt in een lichte lunch of een feestmaaltijd klassiek wil starten: soep smaakt altijd. Foodie Sonja Peeters verklapt haar drie favoriete recepten. [naar artikel]
Gerechten die in de smaak vallen bij kinderen, en die ze tegelijk ook nog eens zélf kunnen maken, da’s dubbele winst. Mama Katrijn Debruyne deelt met ons haar favoriete recepten, die gezond en eenvoudig zijn. [naar artikel]
Het feit dat sommigen onder ons niet zo begaafd zijn in tellen en rekenen, heeft misschien niks te maken met het ontbreken van een wiskundeknobbel. Onderzoeken suggereren dat het wel eens kan liggen aan de taal waarin we hebben leren tellen. En die taal is niet altijd even logisch. Europese talen zijn benadeeld ten opzichte van Aziatische talen. En in het Nederlands? Daar is leren tellen nog een tikje ingewikkelder. "Al hoeft het niet allemaal een nadeel te zijn", zegt wiskundige Dirk Huylebrouck. [naar artikel]
Wie al eens naar een exotische bestemming op reis is geweest, zal het beamen: in het begin smaakt de lokale keuken overheerlijk, maar na een tijdje begin je toch weer te verlangen naar die Belgische kost. Afwisseling kan dat voorkomen! Onze HLN-chefs schotelen je deze week dus een erg uiteenlopend weekmenu voor, waar iedereen wel iéts in kan vinden. Smakelijk! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.