Nu is de uitgelezen tijd om samen met je gezin lekker te koken. Met deze drie paasrecepten ben je even zoet. En daarna kunnen jullie met zijn allen... [naar artikel]
Niets zo verfrissend (én lekker) als ijsjes op een warme zomerdag. Zin in een yoghurtijsje, sorbet of ijslolly? Met deze recepten maak je ze helemaal zelf. [naar artikel]
Er zijn veel mensen die graag lekker eten, maar nooit koken omdat ze dat niet kunnen. Melissa Hemsley wil deze stuntelende thuiskoks helpen. "Ik... [naar artikel]
Nog kilo’s cursus weg te vreten en het warme weer helpt ook al niet. Je zou als student voor minder geen zin hebben om nog zelf te koken. Daarom, speciaal voor de blokkers op kot: drie recepten van Loïc Van Impe, de ‘rookie cook’ die studenten leert koken op Facebook. [naar artikel]
Gezonde en verse voeding heeft de reputatie duur te zijn. Toch kan je ook gezond en lekker koken voor weinig geld. HLN-chef Sandra Bekkari en kookboekenauteur Jennifer ter Heide delen in vijf simpele tips hoe je kan koken voor minder dan drie euro per maaltijd. Ze geven ook zes exclusieve recepten om meteen mee aan de slag te gaan: “Dure superfoods zijn echt niet nodig.” [naar artikel]
Heerlijk chaotisch koken is wat er volgens Laurence Roothooft en Martena Duss gebeurt als het je ontbreekt aan inspiratie – of net wanneer je ervan overloopt. Het resultaat van hun recepten is in ieder geval altijd hetzelfde: lekker, en vaak ook gezellig. [naar artikel]
In Boerentrots promoot europarlementslid Hilde Vautmans de favoriete gerechten van onze landbouwers. Van een kakelvers eitje tot plukkoek met appelen en peren. Haar boodschap: steun onze boeren en eet lekker lokaal. [naar artikel]
Niets gezelliger dan koken in de buitenlucht: rond het kampvuur, bij de barbecue of met een eenvoudig camperoventje. Hartig of zoet? Buiten Koken is het basisboek voor outdoor koken. [naar artikel]
Fruit alleen maar lekker als tussendoortje? Think again! Foodie Elise Van de Poele creëert vijf heerlijk hartige recepten met seizoensfruit! [naar artikel]
Tijdens de laatste les van de kookcursus 'Koken onder mannen' van KWB Kwaadmechelen hebben de mannen gekookt voor hun partner. “Het zag er allemaal heel lekker uit”, vertelt Patrick Bosmans van KWB-Kwaadmechelen. “De KWB-koks waren immers enorm op elkaar ingespeeld en in geen tijd werden allerlei lekkere recepten op de tafel getoverd.” [naar artikel]
Lekker, gezond én betaalbaar koken? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar dat is buiten het Nederlandse duo Jennifer en Sven gerekend die in hun nieuwste boek maar liefst vijftig recepten delen met een prijskaartje van maximaal 3 euro per persoon. [naar artikel]
De Nederlandse Mascha Lammes selecteerde uit haar nieuwste boek, Met mes en stokjes, drie recepten van over de hele wereld. “Lekker, en makkelijk te maken zodat je ontspannen in de keuken kan staan”, zegt ze. [naar artikel]
Gerechten die in de smaak vallen bij kinderen, en die ze tegelijk ook nog eens zélf kunnen maken, da’s dubbele winst. Mama Katrijn Debruyne deelt met ons haar favoriete recepten, die gezond en eenvoudig zijn. [naar artikel]
Upgrade je moederdagontbijt met homemade granola en proteïnewafels. Van een ontbijt op bed tot een uitgebreide brunch, met deze recepten maak je elke mama blij. [naar artikel]
Je wil na een lange werkdag graag lekker en gezond koken, maar wel snél? Met maximaal een halfuurtje (vaak zelfs minder) keukentijd zijn de tachtig... [naar artikel]
Minder takeaway, meer zelf koken. Het kan zomaar je goede voornemen voor 2023 zijn. Jamie Oliver zou er alvast niet rouwig om zijn. De wereldberoemde tv-chef maakt er al jaren zijn missie van om mensen aan het fornuis te krijgen. “Boeken zoals ‘One’ zijn oplossingsboeken en een teken van deze tijd”, vertelt hij wanneer we hem vijf vragen over zijn kookstijl stellen. Daarnaast deelt hij drie recepten uit het boek om snel én makkelijk iets op tafel te toveren. [naar artikel]
Amper 21, druk bezig met haar studies geneeskunde, en toch heeft Chloé Lauwers nu ook een eerste kookboek uit. Ze leerde het als kind van haar oma en stortte zich als tiener helemaal op lekker koken en eten met een eigen blog Chloé kookt. Intussen telt haar Instagramkanaal (@chloekookt) bijna 60.000 fans en wil ze haar medestudenten leren om een eigen potje te koken. “Ik wil tonen hoe makkelijk het is om iets op tafel te zetten, zelfs al denk je dat je niet kan koken.” Als ze niet achter het fornuis staat of in de studieboeken zit, dan vind je Chloé in Italië. Daar voetbalt haar lief Daam Foulon in de Serie A. “En het is mooi meegenomen dat de Italiaanse keuken zo heerlijk is.” [naar artikel]
Minder takeaway, meer zelf koken. Het kan zomaar je goede voornemen voor 2023 zijn. Jamie Oliver zou er alvast niet rouwig om zijn. De wereldberoemde tv-chef maakt er al jaren zijn missie van om mensen aan het fornuis te krijgen. “Boeken zoals ‘One’ zijn oplossingsboeken en een teken van deze tijd”, vertelt hij wanneer we hem vijf vragen over zijn kookstijl stellen. Daarnaast deelt hij drie recepten uit het boek om snel én makkelijk iets op tafel te toveren. [naar artikel]
Sinds deze week weer op kot? Natuurlijk droom je van een Instagramwaardig interieur, misschien een tikkeltje bohemian of lekker minimalistisch.... [naar artikel]
Eén op de drie Vlamingen koopt minder verse voeding om kosten te besparen. Dat blijkt uit de Grote Geldenquête van HLN. Toch hoeft gezond koken niet duur te zijn. HLN-chef Sandra Bekkari en kookboekenauteur Jennifer ter Heide delen vijf simpele tips voor hoe je kan koken voor minder dan drie euro per maaltijd . Ze geven zes exclusieve recepten om deze week al meteen mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Heb je jezelf voorgenomen om dit jaar vaker zelf te koken, maar is je inspiratie niet altijd wat het moet zijn? HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman presenteren naar goede gewoonte vijf heerlijke recepten om uit te kiezen. Van een veggie groentegratin tot balletjes met noorderkrieken: voor iedere eter wat wils. Smakelijk! [naar artikel]
Voor Stephanie Bex (28) uit het Antwerpse Wilrijk is koken niet alleen haar job, maar ook haar hobby en zelfs een vorm van ontspanning. Via haar Instagramaccount @stephanie_bex geeft ze bijna zevenduizend volgers inspiratie om een lekker maar vooral ook makkelijk gerechtje op tafel te toveren, via YouTube kunnen haar volgers zelf mee aan de slag. “Toch blijft koken pure ontspanning voor mij”, zegt ze. [naar artikel]
JOE-radiomaker en party-dj Sven Ornelis (47) houdt van lekker eten én lekker koken, of dat nu oma’s stoverij is, een Thaise curry of een viersterrenmaal. Zijn culinaire avonturen en recepten — ook zijn pastafavorieten — deelt hij op www.wouldbechef.be. Naar aanleiding van Wereld Pasta Dag deelt hij acht ‘heerlijke’ kijktips die je gezien móet hebben. [naar artikel]
Het is guur buiten en het begint in de namiddag al donker te worden. Omdat de dagen kort zijn, verlangen we naar lange avonden binnen met verwarmende maaltijden. Denk aan stevige soepen en rijkelijk gevulde risotto, maar ook aan winterse stoemp met aardappelen en groenten. De winterse keuken heeft genoeg te bieden om samen lekker lang te genieten van het avondeten. [naar artikel]
Nóg maar eens een kookboek? Ja, maar deze keer zonder goeroetips voor een gezonder leven. “Lekker normaal en abnormaal lekker”, zegt auteur Jelle Beeckman over zijn gerechten in The Messy Chef. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.