Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

23 October 2021
22:32 uur

Koen Vanmechelen moet 1.500 kippen afschermen: “Mensen zijn al opgehokt”

Het Belang van Limburg

14/11/2020 - 13:04

Vanaf zondag moet iedereen die kippen of pluimvee houdt, de dieren ophokken of afschermen. Als u denkt dat die taak voor u problematisch is: kunstenaar Koen Vanmechelen moet 1.500 kippen onderdak bieden. “Maar we zijn daarop voorzien.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kunstenaar Koen Vanmechelen moet zijn 1.600 kippen ophokken: “Al voor de 7de keer, ik ben er op voorzien” (16/11/2020 - VRT NWS)
  Kippen en ander pluimvee moeten de komende weken opgehokt worden, vanwege de vogelgriep. Kunstenaar Koen Vanmechelen heeft in Labiomista in Genk een honderdtal kippen en thuis heeft hij er nog eens 1.500 rondlopen. Die worden nu allemaal opgehokt. “Maar ze hebben veel ruimte”, benadrukt Vanmechelen.
  [naar artikel]
 2. Koen Vanmechelen: ‘Deze pandemie komt recht uit mijn kunst’ (24/04/2021 - De Morgen)
  Is Koen Vanmechelen een kruising van Da Vinci, de dalai lama en Gert Verhulst: kunstenaar, uitvinder, orakel en pretparkbeheerder in één? Op bezoek in zijn Genkse arendsnest LABIOMISTA: ‘Ik voorspelde dat we ooit als kippen zouden worden opgehokt.?En zie.’
  [naar artikel]
 3. Koen Vanmechelen zes jaar lang gevolgd door documentairemakers (24/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dit weekend gaat de documentaire Wild Gene over de Limburgse kunstenaar Koen Vanmechelen in première. Filmmaker Joris Gijsen volgde Vanmechelen zes jaar lang over heel de wereld. De documentaire geeft de kijker een unieke kijk achter de schermen en wil aantonen dat Koen Vanmechelen meer is dan de man die kippen kruist.
  [naar artikel]
 4. VIDEO. Koen Vanmechelen maakt vol-au-vent van eigen kippen (06/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Koen Vanmechelen, die vandaag onze gasthoofdredacteur is, maakte voor een groepje vrienden koninginnenhapjes van zijn eigen kippen. De 51-jarige kunstenaar gebruikte daarvoor het vlees van de Planetary Community Chicken, een recente kruising tussen zijn Cosmopolitan Chicken en een industrieel gekweekte kip.
  [naar artikel]
 5. Koen Vanmechelen zoekt adoptieouders voor ... tien kippen (21/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kunstenaar Koen Vanmechelen zoekt voor zijn nieuwe project ‘Perfect Strangers’ in Belgisch- en Nederlands-Limburg adoptieouders voor tien kippen.
  [naar artikel]
 6. Documentaire toont ‘kippenkunstenaar’ Koen Vanmechelen zoals u hem nooit zag (24/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Genk‘Wild Gene’, zo heet de documentaire over Koen Vanmechelen (54). Daarvoor volgde maker Joris Gijsen zes jaar lang de kunstenaar de wereld rond. “Koen is veel meer dan iemand die kippen kruist.”
  [naar artikel]
 7. Kip en ei als laboratorium voor de wereld (07/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Koen Vanmechelen maakt kunst met, rond, over en via kippen. Die kippen legden meer dan eieren. Ze hebben geleid tot vruchtbare projecten in wetenschap en economie, onderwijs en ontwikkeling. Twintig jaar na zijn eerste kippenkruising zijn Koens kippen de rode draad door een verhaal van mensen, cultuur en kennis.
  [naar artikel]
 8. Koen Vanmechelen neemt intrek in voormalige mijnsite Zwartberg: “een kunstwerk” (21/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Begin dit jaar zijn kunstenaar Koen Vanmechelen en zijn team verhuisd naar La Biomista, hun gloednieuwe hoofdkwartier op het terrein waar vroeger de Zoo van Zwartberg gehuisvest was. Straks komen er nog lama’s, wolven en - natuurlijk - kippen bij op het domein ter grootte van 50 voetbalvelden. Wij kregen nu al een exclusieve rondleiding in het 125 meter lange, steenkoolzwarte gebouw - met arendskooi op het dak! - waar Vanmechelen en zijn medewerkers hun intrek hebben genomen.
  [naar artikel]
 9. Koen Vanmechelen bezorgd om toekomst beeldjes WO I-kunstwerk (08/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het gigantische en zeer succesvolle kunstwerk ComingWorldRememberMe van Koen Vanmechelen in Ieper zal vanaf volgende week langzaam maar zeker verdwijnen. Tegen maart volgend jaar moet alle 600.000 beeldjes uit klei - elk een symbool voor een slachtoffer van Wereldoorlog I op Vlaamse bodem - uit natuurgebied de Palingbeek weg zijn. Vanaf 15 november kunnen mensen een beeldje ophalen. Koen Vanmechelen maakt zich zorgen dat de integriteit en de boodschap van het werk verloren kan gaan.
  [naar artikel]
 10. Ook particulieren moeten pluimvee afschermen (14/11/2020 - De Tijd)
  11:47 Vanaf zondag 15 november moet iedereen die kippen of ander pluimvee houdt, die dieren ophokken of afschermen.
  [naar artikel]
 11. Koen Vanmechelen opent kweekcentrum voor kippen in Ethiopië: “Strijd tegen honger begint hier” (26/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kunstenaar Koen Vanmechelen (53) heeft donderdag in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba ‘Incubated Worlds’ geopend, een nieuw soort kweekcentrum dat de honger bij de armste bevolking in Afrika en andere delen van de wereld moet helpen tegengaan. “Dit is geen liefdadigheid,” zegt hij. “Voor mij is dit een kunstproject dat hand in hand gaat met de plaatselijke bevolking.”
  [naar artikel]
 12. VIDEO. Lama’s, wolven, arenden en oerkip in nieuw hoofdkwartier Koen Van Mechelen (21/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Begin dit jaar zijn kunstenaar Koen Vanmechelen en zijn team verhuisd naar La Biomista, hun gloednieuwe hoofdkwartier op het terrein waar vroeger de Zoo van Zwartberg gehuisvest was. Straks komen er nog lama’s, wolven en - natuurlijk - kippen bij op het domein ter grootte van 50 voetbalvelden. Wij kregen nu al een exclusieve rondleiding in het 125 meter lange, steenkoolzwarte gebouw - met arendskooi op het dak! - waar Vanmechelen en zijn medewerkers hun intrek hebben genomen.
  [naar artikel]
 13. Koen Vanmechelen start levend kunstwerk aan VUB (23/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Kunstenaar Koen Vanmechelen heeft zijn nieuwe kunstwerk ‘Ab Chao - LaMouseion’ op de campus Etterbeek voorgesteld. Het kunstwerk komt voort uit een nauwe samenwerking tussen Vanmechelen en de Vrije Universiteit Brussel.
  [naar artikel]
 14. Koen Vanmechelen over zijn ervaring als hoofdredacteur (06/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het Belang van Limburg nodigt kunstenaar Koen Vanmechelen uit als gasthoofdredacteur voor een dag. Reporter Mohamed Lagmouch vraagt hem hoe dat meevalt. Wat had Koen ervan verwacht? Ook onze lezers krijgen de kans om hun vragen te stellen.
  [naar artikel]
 15. New York Times steekt loftrompet af over Koen Vanmechelen (02/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse kunstenaar Koen Vanmechelen opende zijn exhibitie in Detroit al eind september, maar nu pas heeft de New York Times de tentoonstelling van Vanmechelen ontdekt. “Je zal nooit nog op dezelfde manier naar kunst kijken”, klinkt het in de krant.
  [naar artikel]
 16. Koen Vanmechelen eert waarde van het leven nu ook in Zwitserse expo (03/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Diep in het zuiden van Zwitserland heeft Koen Vanmechelen gisteren de expo ‘Koen Vanmechelen. The Worth of Life – 1982/2019’ geopend. Zijn werk mag dan door al die jaren heen verschillende expressievormen hebben aangenomen, de essentie is altijd hetzelfde gebleven: de noodzaak om uit de kooi te breken om het leven op zijn echte waarde te schatten.
  [naar artikel]
 17. Koen Vanmechelen komt met Cosmogolem naar Diepenbeekse school (20/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Koen Vanmechelen komt met zijn Cosmogolemproject naar Diepenbeek. Deze houten reus en kindervriend is een internationaal symbool voor kinderrechten. Kiwanis Diepenbeek startte het initiatief om alle scholen in de gemeente te betrekken. Het is de bedoeling dat de kinderen zelf een Cosmogolem gaan bouwen. Het project van Koen Vanmechelen is vertegenwoordigd in meer dan 30 landen.
  [naar artikel]
 18. Iedereen moet vanaf morgen pluimvee afschermen of ophokken (14/11/2020 - De Standaard)
  Vanaf zondag 15 november moet iedereen die kippen of ander pluimvee houdt, die dieren ophokken of afschermen. Die regel gold al voor bedrijven, maar wordt nu ook ingevoerd voor particulieren.
  [naar artikel]
 19. Vanmechelen opent Labiomista: “Het geld van de bezoekers moet ik niet hebben” (22/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op 6 en 7 juli opent Labiomista in Zwartberg de deuren voor het grote publiek. Kunstenaar Koen Vanmechelen (53) nam ons op sleeptouw door zijn werk- en toonplek die voor een groot gedeelte toegankelijk zal zijn voor bezoekers. Een wonderlijke wandeling waarin kunst, dromedarissen, kippen, bedreigde arenden en paddenstoelen één verhaal vertellen. Met een sterke connectie naar de buurt. Een unieke plek die je nergens anders ter wereld zal aantreffen.
  [naar artikel]
 20. De dag van gasthoofdredacteur Koen Vanmechelen (06/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Koen Vanmechelen nam dinsdag voor een keer het roer over van hoofdredacteurs Indra Dewitte en Ivo Vandekerckhove. Hoe zijn dag bij Het Belang van Limburg verliep, kan je hier bekijken. Het resultaat zie je morgen in de krant.
  [naar artikel]
 21. Kunstenaar Koen Vanmechelen opent café in Sint-Truiden (11/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kunstenaar en HBvL-columnist Koen Vanmechelen opent een café in het centrum van Sint-Truiden. Het cosmocafe is een nieuw project dat ook een permanent evoluerend kunstwerk is. En dit in hetzelfde pand waar twee jaar geleden Koen Vanmechelen zijn kunstkippen het licht zagen. Maar er zijn in het praatcafé ook enkele werken te zien van de kunstenaar.
  [naar artikel]
 22. Truienaren lopen storm voor beeldjes van kunstinstallatie Koen Vanmechelen (15/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Truienaren dragen hun ereburger Koen Vanmechelen in hun hart zoveel is duidelijk. De oproep om een gratis beeldje van de ‘ComingWorldRememberMe’, de West-Vlaamse kunstinstallatie van Truiens ereburger Koen Vanmechelen af te halen was een enorm succes. Het project bestond uit 600.000 uniforme beeldjes waarvan het stadsbestuur zelf 5.000 exemplaren bestelde om lokaal te verspreiden.
  [naar artikel]
 23. “Het hele domein is een kunstwerk” (21/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Begin dit jaar zijn kunstenaar Koen Vanmechelen en zijn team verhuisd naar La Biomista, hun gloednieuwe hoofdkwartier op het terrein waar vroeger de Zoo van Zwartberg gehuisvest was. Straks komen er nog lama’s, wolven en - natuurlijk - kippen bij op het domein ter grootte van 50 voetbalvelden. Wij kregen nu al een exclusieve rondleiding in het 125 meter lange, steenkoolzwarte gebouw - met arendskooi op het dak! - waar Vanmechelen en zijn medewerkers hun intrek hebben genomen.
  [naar artikel]
 24. Kunstenaar serveert ‘wereldvarken’ op Pukkelpop (18/08/2017 - De Morgen)
  Wat kunstenaar Koen Vanmechelen doet met kippen, doet hij nu ook met varkens. Door rassen uit de hele wereld te kruisen gaat hij op zoek naar een supersoort van het dier. Op Pukkelpop serveert Vanmechelen ‘wereldvarken’ Lucy, geboren uit een Amerikaanse beer en een Hongaarse zeug.
  [naar artikel]
 25. Werk van Koen Vanmechelen verkocht voor 25.000 euro in ‘Stukken Van Mensen’ (09/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Stukken van Mensen werd maandag een werk verkocht van Koen Vanmechelen voor 25.000 euro. “Dat is zeker geen verkeerd bedrag”, reageert de Genkse kunstenaar.
  [naar artikel]
 26. La Biomista van Koen Vanmechelen in Zwartberg winddicht (09/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De ruwbouw van het complex van kunstenaar Koen Vanmechelen op het terrein van de voormalige zoo van Zwartberg oogt imposant. In oktober wordt een deel van het gebouw opgeleverd, zodat de verhuizing van de Gelatinefabriek in Hasselt naar het nieuwe complex in Zwartberg in november kan worden ingezet. “Ik hoop er rond Kerstmis in te trekken”, zegt Vanmechelen.
  [naar artikel]
 27. "Labiomista" van Koen Vanmechelen in Genk is een ode aan de mix van het leven (05/07/2019 - VRT NWS)
  Zaterdag opent "Labiomista" de deuren in Genk, een uniek evoluerend kunstwerk. Het kunstproject van kunstenaar Koen Vanmechelen op een oud mijnterrein wil met het park en de gebouwen errond de brug slaan met de omgeving en de mensen die er wonen.
  [naar artikel]
 28. Kunstenaar Koen Vanmechelen ziet zijn beeldjes op het containerpark: "Wie denkt er nu aan om zoiets te doen?" (08/06/2019 - VRT NWS)
  Op het containerpark van Gullegem in West-Vlaanderen werden tientallen beeldjes van het oorlogskunstwerk “Coming World Remember Me” gevonden. Met dat kunstwerk - dat 600.000 terracottebeeldjes telde - herdacht kunstenaar Koen Vanmechelen vorig jaar de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Nog geen jaar geleden konden mensen de beeldjes van het kunstproject nog gratis komen ophalen. "Ik was natuurlijk geschokt, dat zoiets ook maar kan gebeuren", reageert Vanmechelen.
  [naar artikel]
 29. Iedereen moet vanaf morgen pluimvee ophokken of afschermen, na geval van vogelgriep in Oostende (14/11/2020 - VRT NWS)
  Vanaf morgen geldt er in ons land een ophokplicht voor vogels, nadat er in Oostende een besmetting van het vogelgriepvirus vastgesteld is. Dat meldt het FAVV. Niet alleen professionele bedrijven, ook particulieren moeten nu dus hun kippen of ander pluimvee ophokken of afschermen.
  [naar artikel]
 30. Koen Vanmechelen opent Labiomista: 'Ik wil dingen verenigen die niet te verenigen zijn' (07/07/2019 - Knack)
  Bioloog en Knack-journalist Dirk Draulans bezocht Labiomista: het nieuwe project van kunstenaar Koen Vanmechelen.
  [naar artikel]
 31. Beeldjes van kunstwerk Koen Vanmechelen gedumpt op containerpark: “Dit is zo erg” (08/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Wevelgem zijn een aantal beeldjes van de installatie ‘Coming World Remember me’ van kunstenaar Koen Vanmechelen gedumpt in een container op het recyclagepark. De gemeente zit verveeld met de zaak.
  [naar artikel]
 32. Koen Vanmechelen haalt 64 kunstenaressen naar Venetië (07/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het voorbije weekend vond in het Italiaanse Murano de feestelijke opening plaats van de tentoonstelling UNBREAKABLE: Women in Glass. De expo wordt gecureerd door Koen Vanmechelen. “Het is een kind van de pandemie geworden.”
  [naar artikel]
 33. Ook particulieren moeten vanaf zondag pluimvee afschermen tegen vogelgriep (14/11/2020 - Knack)
  Vanaf zondag 15 november moet iedereen die kippen of ander pluimvee houdt, die dieren ophokken of afschermen. Die regel gold al voor bedrijven, maar wordt nu ook ingevoerd voor particulieren. Daarnaast worden ook alle verzamelingen van pluimvee en vogels strikter gereguleerd.
  [naar artikel]
 34. Naar varken kijken terwijl je hotdog eet met vlees van nakomelingen: “Cynisch? Nee, realiteit” (21/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Drie weken nadat Koen Vanmechelen in Ethiopië een nieuw kweekcentrum voor kippen opende, zet hij in het Finse Mänttä zijn meest monumentale expo neer. In het prachtige Serlachiusmuseum palmt hij zowel binnen als buiten de ruimte in met kunstwerken die het hele verhaal van zijn filosofie en kunst belichten. Met sculpturen, schilderijen, video, levende kippen en varkens en… een hotdogkraam. Volgende halte: de Paus in Vaticaanstad.
  [naar artikel]
 35. Koen Vanmechelen houdt een expo in zijn camion: “SOS naar de wereld: we leven nog” (05/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Koen Vanmechelen blijft bezig, ook in coronatijd. Hij lanceert vandaag The Battery Chanel. Enerzijds een kunstproject vanuit een vrachtwagen voor de buren van Labiomista. Anderzijds een digitaal project waar ook acteur Tom Van Dyck aan meewerkt.
  [naar artikel]
 36. ‘Kippenkunstenaar' Koen Vanmechelen: ‘Kunst dient niet zomaar om de wereld op te fleuren' (14/04/2018 - De Tijd)
  07:00 Genk is New York niet, de Westhoek niet het centrum van de kunstwereld. Toch toont Koen Vanmechelen op die plekken zijn werk. Denkend aan de toekomst of, met 600.000 sculpturen, de Eerste Wereldoorlog...
  [naar artikel]
 37. Koen Vanmechelen lanceert mensenrechtenproject tijdens Biënnale van Venetië (10/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Kunst moet een apart hoofdstuk krijgen in De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Althans volgens de Truiense kunstenaar Koen Vanmechelen. Daarom start hij met een nieuwe project rond mensenrechten tijdens de Biënnale van Venetië, dat is één van de belangrijkste kunstmanifestaties ter wereld. En die gaat morgen van start.
  [naar artikel]
 38. Beeldjes van Koen Vanmechelen op containerpark: “Wansmakelijk en respectloos” (08/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het stadbestuur van Wevelgem zit verveeld met een aantal beeldjes van de West-Vlaamse kunstinstallatie ‘Coming World Remember me’ van Truiens ereburger Koen Vanmechelen, die op het recyclagepark Mirom in Gullegem gedumpt werden.
  [naar artikel]
 39. Koen Vanmechelen jureert in LEGO Masters: “Link tussen de blokjes en kunst is niet zo gek (10/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een opvallend gastjurylid komt langs in LEGO Masters. Kunstenaar Koen Vanmechelen gaat oordelen of de teams creatief aan het werk zijn gegaan met hun interpretatie van een beroemd schilderij.
  [naar artikel]
 40. Buren verbolgen over kapotte beeldjes Koen Vanmechelen op werf (13/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het kunstwerk “Coming World Remeber Me” van Koen Vanmechelen krijgt een permanente plaats in provinciedomein De Palingbeek in Zillebeke (bij Ieper). Buurtbewoners zijn verbolgen over het feit dat er bij de opbouw verschillende beeldjes kapot zijn gegaan.
  [naar artikel]
 41. Kunstenaar Koen Vanmechelen over covid-19: 'Wat als er straks een echte killer opduikt?' (29/04/2020 - Knack)
  Zijn Cosmopolitan Chicken Project (CCP), waarvoor hij kippenrassen uit de hele wereld kruist, is een waarschuwing voor de gevaren van de monocultuur. Eerst de vogelgriep en nu het coronavirus lijken kunstenaar Koen Vanmechelen gelijk te geven. 'We brengen onszelf in gevaar.'
  [naar artikel]
 42. Koen Vanmechelen en Genk zoeken manager voor La Biomista (16/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De stad Genk en kunstenaar Koen Vanmechelen zijn op zoek naar een manager die het toekomstproject La Biomista in Zwartberg wil leiden.
  [naar artikel]
 43. Recensie: Poltrock vat het wilde gen van Koen Vanmechelen in een mooi album (28/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Kan je het wilde gen van Koen Vanmechelen vatten in geluid? De soundtrack van Poltrock voor de docu ‘Wild Gene’ is alvast een verdienstelijke poging. Vanaf vrijdag ook zo te beluisteren.
  [naar artikel]
 44. Achter de schermen: Koen Vanmechelen heeft voor één dag de leiding over uw krant (06/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vergeet Ivo Vandekerckhove en Indra Dewitte. Kunstenaar Koen Vanmechelen is vandaag immers voor één dag de hoofdredacteur van uw krant. Onze videoreporter volgde hem vanochtend tijdens zijn allereerste redactievergadering en maakte dit 'making-off'-filmpje.
  [naar artikel]
 45. Welkom in Labiomista, waar Koen Vanmechelen kunst maakt en arenden kweekt (06/04/2019 - De Morgen)
  Waar vroeger de zoo van Zwartberg was, opent op 6 juli Labiomista. Het project van kunstenaar Koen Vanmechelen is tegelijk beeldentuin, dierentuin en landschapskunst. Wij mochten nu al mee op wandel met de maestro himself.
  [naar artikel]
 46. Koen Vanmechelen in China (06/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vanochtend is in de Limburgse zusterprovincie Guangdong een tentoonstelling over Limburg geopend. In de bibliotheek van Guangzhou, goed voor 23.000 bezoekers per dag, mag deze provincie het beste van zichzelf laten zien. Compleet met een vitrine over de kunst van Koen Vanmechelen, de hoofdredacteur van Het Belang van Limburg dinsdag.
  [naar artikel]
 47. Koen Vanmechelen deelt tienduizend mondmaskers met eigen ontwerp uit (29/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Kunstenaar Koen Vanmechelen verdeelt tienduizend mondmaskers onder medewerkers die actief zijn in zijn projecten wereldwijd. Hij zorgde zelf voor het ontwerp.
  [naar artikel]
 48. “Ik ben jaloers op Genk” (07/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Wat doe je als de auto-industrie uit je stad vertrekt - zoals in Genk - of fors inkrimpt - zoals in het Amerikaanse Detroit? Hoe kuis je die economische puinhoop weer op? Waar begin je? “Met voedsel. Mensen moeten elke dag eten”, zegt Dan Carmody, de crisismanager die rond voeding economie ontwikkelt. Zijn Eastern Market - en de 300 bedrijfjes errond - geven werk aan 2.800 mensen. De kosmopolitische kippen van Koen Vanmechelen zijn ook op deze markt nog kunst. Maar hun ‘planetaire’ zusjes zullen wel in de kookpotten belanden.
  [naar artikel]
 49. Na besmetting vogelgriepvirus: vanaf morgen ook ophokplicht van kippen bij particulieren (14/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf zondag 15 november moet iedereen die kippen of ander pluimvee houdt, de dieren ophokken of afschermen. Die regel gold al voor bedrijven, maar wordt nu ook ingevoerd voor particulieren. Die ophokplicht komt er na een besmetting met de vogelgriep in een vogelopvangcentrum in Oostende.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.