De Italiaanse bakker Gianni Bernardinello (76), die tijdens de coronapandemie gratis brood uitdeelde aan mensen die financieel getroffen waren door de crisis, is eerder deze maand gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. Iedereen uit de buurt kende ‘bakker Berni’, die al meer dan dertig jaar met passie in zijn bakkerij stond, als een man met een hart van goud. [naar artikel]
Het was een hartverwarmend verhaal uit de eerste golf: een bakker uit Milaan wou buurtbewoners die het financieel moeilijk hadden een duwtje in de rug geven. Iedere dag legde hij manden vol brood en andere lekkernijen voor zijn bakkerij. Wie het nodig had, mocht zich bedienen. Nu is de man zelf overleden aan de gevolgen van het virus. Dat meldt The New York Times. [naar artikel]
Bakkerij Bouakline, een bakker met winkels in Wetteren, Ninove en Nieuwerkerken (Aalst), schenkt brood en gebak aan mensen die het financieel moeilijk hebben. “We vertrouwen de mensen die ons bellen op hun woord. Hopelijk zet ons initiatief ook andere bakkers aan om hetzelfde te doen.” [naar artikel]
Het verhaal van Stefanie, de Beringse mama van drie die moet rondkomen met 600 euro per maand, weekt heel wat emoties los. Bakker Kenneth Van Hoesen uit Helchteren schenkt haar zelfs een jaar lang gratis brood. “Omdat ik weet wat armoede is.” [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Voor heel wat ouderen is boodschappen doen niet meer aan de orde. Zelfs een snel bezoekje aan de plaatselijke bakker is een risico om besmet te geraken met het coronavirus. Daarom levert een bakker uit Bierbeek en Heverlee nu brood aan huis, en de levering is gratis. [naar artikel]
De artisanale warme bakkers hebben het moeilijk. Steeds meer mensen halen hun brood in de supermarkt en de lastige werkuren maken het beroep van bakker minder aantrekkelijk voor jonge mensen. Maar desondanks kan je als warme bakker nog steeds het verschil maken, dat bewijst Willem Verlooy die deze week een nieuwe zaak opende in Antwerpen. [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
De verkoop van brood blijft achteruitgaan, en voor het eerst kopen meer dan de helft van de Vlamingen hun brood niet meer bij de bakker, maar bij [naar artikel]
In het VRT-programma ‘Zorgen voor Mama’ vertelde de Beringse Stefanie deze week dat ze uit armoede ’s ochtends amper iets kan eten. Bakker Kenneth Van Hoesen (31) uit Helchteren was zo gepakt door deze getuigenis dat hij prompt besloot iets voor de vrouw te doen. “Ik zal haar elke dag van het jaar een gratis brood schenken, op verjaardagen van de kinderen doe ik er zelfs een Limburgse ‘gateau’ bij!” [naar artikel]
Ondanks de gestabiliseerde energieprijzen, blijft de prijs van brood hoog door de gestegen loonkosten en grondstofprijzen. Je betaalt bij de warme bakker soms al meer dan 3 euro voor een brood. "De prijzen bij de bakker zullen niet meer dalen", zegt Bart Ceulemans van de Bakkersfederatie. [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Ter gelegenheid van brooddag scheiden bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha samen de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Door corona is in Turkije de traditie van het ‘hangend brood’ opgeleefd: bakkers die gratis brood voor de armen bakken, betaald van geld dat andere klanten achterlaten. Dit ‘askida’ blijft niet meer bij brood – ook schooluniformen en bioscoopkaartjes worden zo verdeeld – en is een speelbal van de politiek geworden. [naar artikel]
Voor mensen die het financieel moeilijk hebben opent de Sint-Michielsbeweging in Kortrijk een sociale winkel met gratis producten. Het is al de tweede gelijkaardige zaak in de stad, waar de kinderarmoede gestegen is tot 17 procent. [naar artikel]
In Het Brood Boek neemt bakker Toon De Klerck het op voor de waarde van ons dagelijks brood. Hij voert daarmee geen windmolengevecht, want hij betrekt er het kruim van de chef-koks bij, van Peter Goossens over Sergio Herman tot Ingrid Neven. [naar artikel]
We kopen meer brood, maar minder taarten nu we in quarantaine zitten. En hoewel we misschien iets meer tijd hebben,... The post Corona leidt niet tot de herontdekking van de warme bakker appeared first on Business AM. [naar artikel]
Kleren of schoenen levert de facteur al, maar nu kan die dus ook aan je voordeur staan met een gesneden brood. Een bakker uit Tienen laat je namelijk als eerste online brood bestellen om het dan met de post te laten leveren. “In van die typische Bpost-pakketten”, zegt bakker Kim Menten (29). “Bedoeling is dat je telkens twee dagen vooraf bestelt, zo kunnen we alles mooi plannen. Bestel je bijvoorbeeld op maandag een brood, dan bakken we dat dinsdagnamiddag, gaat het direct daarna naar het postkantoor en wordt het de woensdagmorgen geleverd voor dezelfde prijs alsof je hier in de winkel een brood koopt. Tot eind januari rekenen we namelijk geen extra kosten aan als promotie, daarna zal dat enkel nog zo zijn voor wie voor meer dan 20 euro koopt. Want brood versturen, kost ons 4,95 euro per doos.” [naar artikel]
Deze week neemt "Het Journaal" u elke dag mee naar een plek die ook 's nachts in beweging blijft. Een bakker uit Schoten heeft serieuze aanpassingen moeten doen om het verse brood op tijd in de winkel te krijgen. [naar artikel]
Met zijn ‘brood van korte keten’ schrijft warme bakker Jack Knapen een beetje geschiedenis. Zijn tarwebrood wordt gemaakt met tarwe van een Vlaamse boer en gemalen in een lokale maalderij. Wie zegt er nog dat je met Vlaamse tarwe geen brood kan bakken? [naar artikel]
Wat zegt het brood dat u eet over wie u bent? Zowat álles, schrijft Peter Scholliers in zijn geschiedenis van brood en bakker. 'Witbrood illustreert perfect het kapitalisme.' [naar artikel]
We proeven vandaag brood. Droog brood zelfs. Voor de ene kan dat klinken alsof hij getrakteerd wordt op gevangeniskost. Voor bakker Bert Van Rompay van Het Broodhuys uit Beerzel (Putte) is het dat allerminst. Hij is fier op zijn brood, niet in het minst op zijn paradepaardjes: de desembroden. En dat wil hij dit weekend graag laten proeven tijdens een broodfestival. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.