Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

23 October 2021
23:32 uur

Extra half miljoen Belgen met laag inkomen krijgen vanaf februari (voor even) korting op energiefacturen

VRT NWS

08/12/2020 - 05:46

De federale regering breidt vanaf februari volgend jaar de doelgroep van het zogeheten sociaal energietarief uit. Daardoor zullen gezinnen met een lage inkomen minder voor elektriciteit en gas moeten betalen. "Een half miljoen gezinnen krijgen al voordelige tarieven", zegt Energie-minister Tinne Van der Straeten (Groen). "En daar komen nu een half miljoen mensen met lage inkomens bij". De uitbreiding geldt voor een jaar.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Half miljoen Belgen kan goedkoper naar dokter (05/04/2019 - De Morgen)
  Een half miljoen Belgen die recht hebben op een goedkoper doktersbezoek maar dat niet weten, krijgen die korting binnenkort automatisch.
  [naar artikel]
 2. Vlaamse gezinnen met een laag inkomen krijgen extra kindergeld (08/06/2020 - Express)
  Vlaanderen trekt het kindergeld van 126.000 kinderen tijdelijk naar omhoog. Daarnaast zijn er nog enkele andere maatregelen om armoede door... The post Vlaamse gezinnen met een laag inkomen krijgen extra kindergeld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Eén op de zeven patiënten met laag inkomen betaalt nog te veel bij de dokter (29/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mensen met een laag inkomen betalen bij de huisarts meestal alleen nog ongeveer 1 euro remgeld, het stukje dat ze niet terugbetaald krijgen. Maar
  [naar artikel]
 4. Belastingvermindering voor alleenstaande werkende ouders met laag inkomen (10/11/2017 - Knack)
  De ministerraad heeft vrijdag twee voorstellen van minister van Financiën Johan Van Overtveldt en staatssecretaris voor Armoedebestrijding Zuhal Demir goedgekeurd, die een belastingvermindering betekenen voor alleenstaande werkend ouders met een laag inkomen. Hiervoor werd in het zomerakkoord een budget van 20 miljoen euro voorzien vanaf 2018.
  [naar artikel]
 5. Grote Antwerpse bedrijven krijgen forse korting op waterfactuur (08/09/2016 - Apache)
  Pidpa, het waterbedrijf van de provincie Antwerpen beloont industriële grootverbruikers vanaf volgend jaar met extra korting.
  [naar artikel]
 6. 1 op de 7 patiënten met laag inkomen betaalt nog steeds te veel bij de dokter (29/06/2017 - De Redactie)
  Mensen met een laag inkomen betalen bij de huisarts meestal alleen nog ongeveer één euro remgeld, het stukje dat ze niet terugbetaald krijgen. Maar een op de zeven dokters blijft de zogenoemde derdebetalersregeling weigeren.
  [naar artikel]
 7. Na de BV-korting, de flikken-korting (29/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  BV’s krijgen vaak korting als ze een product op sociale media promoten. En nu blijken ook agenten soms extra voordelen te krijgen. Een op de zes agenten in Antwerpen geeft immers toe het afgelopen jaar minstens één keer korting in winkels of horecazaken te hebben aanvaard. “Het staat mensen altijd vrij om dingen aan te bieden, waardoor het soms inderdaad een grijze zone is.”
  [naar artikel]
 8. Voetballers krijgen korting op sociale bijdragen: zo'n half miljard in 10 jaar tijd  (17/03/2018 - VRT NWS)
  Vorig voetbalseizoen hebben de voetballers en de clubs uit de Belgische eerste klasse een korting gekregen op hun bijdragen aan de sociale zekerheid van zo'n 70 miljoen euro. Samengeteld over de laatste 10 jaar loopt het op tot meer dan een half miljard, dat niet naar de staatskas is gegaan. Dat blijkt uit een studie van Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 9. Steeds minder mensen met laag inkomen kunnen woning kopen (14/11/2016 - Knack)
  Van de 31.000 Belgen met een laag inkomen kunnen er amper 12.000 een eigen woning veroorloven, of zo'n 37 procent. Tien jaar geleden kon nog bijna de helft van de lage inkomens een eigen huis kopen.
  [naar artikel]
 10. Steeds minder mensen met laag inkomen kunnen woning kopen (14/11/2016 - Knack)
  Van de 31.000 Belgen met een laag inkomen kunnen er amper 12.000 een eigen woning veroorloven, of zo'n 37 procent. Tien jaar geleden kon nog bijna de helft van de lage inkomens een eigen huis kopen.
  [naar artikel]
 11. Federale regering breidt sociaal tarief uit. Wat als u niet in aanmerking komt? (01/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering heeft de doelgroep van het sociaal tarief tijdelijk uitgebreid. Daardoor kunnen een extra half miljoen gezinnen met een laag inkomen genieten van voordelige prijzen voor elektriciteit en aardgas. Mijnenergie.be belicht om hoeveel voordeel het gaat en wat u kan doen als u net uit de boot valt.
  [naar artikel]
 12. Vlaams minister Demir (N-VA) wil tot 200 miljoen euro uittrekken om energiefactuur van Vlamingen te verlagen (11/10/2021 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) wil volgend jaar ongeveer 200 miljoen euro investeren om de torenhoge energiefacturen naar beneden te halen. Haar voorstel moet nu nog besproken worden op de Vlaamse ministerraad. Hoeveel korting of vermindering u concreet op uw energiefactuur zal krijgen, is niet duidelijk.
  [naar artikel]
 13. Nieuw op 1 september – Opslag voor half miljoen bedienden (27/08/2019 - Metro)
  Bijna een half miljoen bedienden krijgen vanaf 1 september een koopkrachtverhoging van 1,1 procent. Dat is het gevolg van het sectorakkoord binnen het Aanvullend Paritair Comité voor Bedienden (PC 200), dat geldt voor zowat 55.000 bedrijven en ruim 440.000 bedienden. Het sectorakkoord is een uitloper van het interprofessioneel loonakkoord (IPA), dat in februari werd beklonken. Voor het PC 200 geldt dat naast de verhoging van 1,1 procent van barema’s en reële lonen ook de optie is voorzien van een omzetting in een evenwaardig voordeel, zoals bijvoorbeeld (extra) maaltijdcheques. Voor eind september moet daarover wel een bedrijfsakkoord afgesloten worden. In bedrijven zonder syndicale afvaardiging moeten de werkgevers voor eind september geïnformeerd worden over een eventuele omzetting. bron: Belga Het bericht Nieuw op 1 september – Opslag voor half miljoen bedienden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Korting voor de castratie of sterilisatie van je kat vanaf valentijn (29/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het steriliseren of castreren van je kat is al enkele jaren verplicht. Om het probleem rond zwerfkatten verder aan te pakken, start stad Beringen nu een ‘valentijnsactie’. Als extra stimulans voor inwoners om hun kat te laten castreren of steriliseren, werd samen met Limburgse Dierenartsen vzw een ‘valentijnsactie’ uitgewerkt waarbij je vanaf 14 februari je kortingsbon kan ophalen op het SAC.” Voor de sterilisatie van een kattin ontvang je 25 euro korting en voor de castratie van een kater 15 euro.
  [naar artikel]
 15. Nieuw op 1 juli – Vlaamse gezinnen en kmo’s krijgen korting op stroomfactuur (27/06/2018 - Metro)
  Vanaf 1 juli en tot eind 2019 krijgen gezinnen en kmo’s in Vlaanderen een korting op hun elektriciteitsfactuur. Het gaat om een terugbetaling van geld dat ze jarenlang te veel hebben betaald. Voor de gezinnen gaat het om enkele euro’s per jaar, maar voor kmo’s kan het gaan om enkele duizenden euro’s. Vlaamse bedrijven en gezinnen betaalden in de periode 2009-2017 meer aan federale energiebijdrage dan ze eigenlijk moesten. Het gaat in totaal om 85 miljoen euro. Dat geld wordt vanaf 1 juli dit jaar en tot en met 31 december 2019 teruggestort in de vorm van een korting op de elektriciteitsfacturen. Volgens de Vlaamse energieregulator Vreg zal een gezin met een doorsneeverbruik (van 3.500 kWh) in 2018 gemiddeld een korting van zowat 3 euro krijgen, en in 2019 een korting van 6 euro. Voor zelfstandigen en kmo’s kan het bedrag oplopen tot enkele duizenden euro’s. In Wallonië en Brussel werd de fout al eerder rechtgezet en werd het teveel terugbetaald. bron: Belga   Het bericht Nieuw op 1 juli – Vlaamse gezinnen en kmo’s krijgen korting op stroomfactuur verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Nieuw op 1 juli – Vlaamse gezinnen en kmo’s krijgen korting op stroomfactuur (27/06/2018 - Metro)
  Vanaf 1 juli en tot eind 2019 krijgen gezinnen en kmo’s in Vlaanderen een korting op hun elektriciteitsfactuur. Het gaat om een terugbetaling van geld dat ze jarenlang te veel hebben betaald. Voor de gezinnen gaat het om enkele euro’s per jaar, maar voor kmo’s kan het gaan om enkele duizenden euro’s. Vlaamse bedrijven en gezinnen betaalden in de periode 2009-2017 meer aan federale energiebijdrage dan ze eigenlijk moesten. Het gaat in totaal om 85 miljoen euro. Dat geld wordt vanaf 1 juli dit jaar en tot en met 31 december 2019 teruggestort in de vorm van een korting op de elektriciteitsfacturen. Volgens de Vlaamse energieregulator Vreg zal een gezin met een doorsneeverbruik (van 3.500 kWh) in 2018 gemiddeld een korting van zowat 3 euro krijgen, en in 2019 een korting van 6 euro. Voor zelfstandigen en kmo’s kan het bedrag oplopen tot enkele duizenden euro’s. In Wallonië en Brussel werd de fout al eerder rechtgezet en werd het teveel terugbetaald. Bron: Belga   Het bericht Nieuw op 1 juli – Vlaamse gezinnen en kmo’s krijgen korting op stroomfactuur verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Eén op de zeven patiënten met laag inkomen betaalt nog te veel bij de dokter (29/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Mensen met een laag inkomen betalen bij de huisarts meestal alleen nog ongeveer 1 euro remgeld, het stukje dat ze niet terugbetaald krijgen. Maar een op de zeven dokters blijft de zogenoemde derdebetalersregeling weigeren, zo blijkt uit een rapport van de ziekenfondsen. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) belooft opvolging. Dat meldt de VRT donderdag.
  [naar artikel]
 18. Kamer verlaagt sociale bijdragen van startende zelfstandigen met laag inkomen (25/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  11.000 startende zelfstandigen met een laag inkomen zullen vanaf april minder sociale bijdragen moeten betalen. De Kamer heeft daarover unaniem een...
  [naar artikel]
 19. Te veel inkomen maakt ongelukkig (08/11/2018 - De Morgen)
  Een ruime meerderheid van de Belgen is niet tevreden met zijn of haar inkomen. Meer centen maken aanvankelijk ook gelukkiger, zo toont het Nationaal Geluksonderzoek (UGent). Maar vanaf een inkomen van 4.000 euro netto zakt de levenstevredenheid.
  [naar artikel]
 20. Half miljoen Belgen beslissen mee over veiligheidsbeleid (19/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna een half miljoen Belgen krijgt morgen of overmorgen een enquête in de bus over veiligheid. Dat is een initiatief van de politie, de lokale...
  [naar artikel]
 21. Vriendenaandeel beschikbaar vanaf half februari (22/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf half februari kan via het vriendenaandeel fiscaal voordelig in een bevriende onderneming worden geïnvesteerd. De Vlaamse regering heeft vrijdag het uitvoeringsbesluit goedgekeurd, meldt minister van Economie Hilde Crevits.
  [naar artikel]
 22. Nieuwe kinderbijslag : sociale toeslag voor 152.000 kinderen extra (07/02/2019 - VRT NWS)
  Bijna dubbel zoveel kinderen in Vlaanderen krijgen voortaan, bovenop de kinderbijslag, een toeslag voor gezinnen met een laag inkomen. Morgen wordt de nieuwe kinderbijslag, nu groeipakket genoemd, voor het eerst uitbetaald voor alles samen 1,6 miljoen kinderen.
  [naar artikel]
 23. Antwerpse Kringwinkels geven bosbrossers vanaf morgen 20% korting: “Geldig voor iedereen die een selfie toont” (13/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Studenten die spijbelen voor het klimaat krijgen een korting in de acht Kringwinkels van Antwerpen. “Want tweedehands kopen is goed voor het klimaat”, zegt woordvoerster Louise Vrints. De bosbrossers krijgen korting als ze een selfie kunnen tonen, genomen op een klimaatbetoging.
  [naar artikel]
 24. Vlaams minister van Energie wil 200 miljoen euro investeren om energiefacturen naar beneden te halen (11/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl de begrotingsgesprekken nog volop aan de gang zijn, geeft Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) aan dat ze in 2022 ongeveer 200 miljoen wil investeren om de prijzen van de energiefacturen naar beneden te krijgen. Demir maakte het nieuws bekend tijdens een interview met VRT Nieuws.
  [naar artikel]
 25. Alleenstaande ouders met laag inkomen krijgen hogere fiscale aftrek voor kinderopvang (10/11/2017 - VRT NWS)
  Alleenstaande ouders met een laag inkomen krijgen een hogere fiscale aftrek voor kinderopvang. Dat heeft de federale regering beslist. Alleenstaande ouders die niet meer dan 18.000 euro per jaar verdienen zullen via de belastingen meer dan 7 euro per opvangdag terugkrijgen, in plaats van 5 euro nu.
  [naar artikel]
 26. Lage inkomens nergens meer belast dan in België (12/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Belgen met een bescheiden inkomen moeten veel extra belastingen betalen als hun inkomen stijgt: een belastingplichtige die behoort tot de groep van...
  [naar artikel]
 27. 10.000 euro korting op uw lening? Dan betaalt u misschien 10.000 euro extra aan verzekeringen (26/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Belgen laten een korting niet graag liggen. Dat geldt ook als ze op zoek zijn naar de goedkoopste rentevoet voor hun woonlening. Toch doen ze er...
  [naar artikel]
 28. Zeven op tien Belgen niet tevreden met huidig inkomen (08/11/2018 - Knack)
  Zeven op de tien Belgen verlangen naar een hoger inkomen. Het geluk bereikt een piek bij een netto genormaliseerd inkomen van 4.000 à 4.500 euro per maand. Dat blijkt uit het nationaal geluksonderzoek over de impact van geld en ons inkomen op ons geluk.
  [naar artikel]
 29. Nieuwe versie van Euromillions: vanaf februari kan je tot 250 miljoen euro winnen (31/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het trekkingsspel Euromillions zal er vanaf februari anders uitzien. Niet enkel het logo en de spelformulieren krijgen een update, ook het...
  [naar artikel]
 30. Onzeker over je inkomen? Onze budgetexperte legt uit hoe je het hoofd boven water houdt: “Blijf niet bij de pakken zitten, anders verlies je geld” (26/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 1,2 miljoen Belgen zijn technisch werkloos als gevolg van de coronacrisis, 180.000 banen zijn bedreigd, een half miljoen Vlamingen vreest...
  [naar artikel]
 31. Buffalo’s geven mensen met lager inkomen tachtig procent korting (28/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  Mensen met een lager inkomen zullen komend voetbalseizoen (2016-17) tickets kunnen kopen voor KAA Gent aan een korting van 80 procent. De Buffalo’s stellen voor elke thuismatch een beperkt aantal tickets ter beschikking.
  [naar artikel]
 32. "Mensen met een laag inkomen hadden een grotere kans om te sterven tijdens eerste coronagolf" (14/10/2020 - VRT NWS)
  Het coronavirus heeft bij de lage inkomens een hogere dodentol geëist dan bij de hogere inkomens. Dat blijkt uit een studie van de Socialistische Mutualiteiten naar de oversterfte bij haar leden tijdens de eerste coronagolf, in het voorjaar. Vergeleken met de voorbije vijf jaar, ligt het aantal extra sterfgevallen door corona ruim de helft hoger bij ouderen met een laag inkomen.
  [naar artikel]
 33. Europese Commissie koopt 200 miljoen doses coronavaccin en neemt optie op 100 miljoen extra: zeker 3,87 miljoen Belgen zullen prik kunnen krijgen (11/11/2020 - De Morgen)
  EU-commissaris van Volksgezondheid Stella Kyriakides heeft een contract getekend met BioNTech-Pfizer voor de levering van 200 miljoen doses coronavaccin. Europa nam meteen ook een optie op nog eens 100 miljoen extra doses. Als België intekent, kan het al zeker op 7,74 miljoen doses rekenen, goed voor het vaccineren van 3,87 miljoen mensen.
  [naar artikel]
 34. Europese Commissie koopt 200 miljoen doses coronavaccin en neemt optie op 100 miljoen extra: zeker 3,87 miljoen Belgen zullen prik kunnen krijgen (11/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  EU-commissaris van Volksgezondheid Stella Kyriakides heeft woensdag een contract getekend met BioNTech-Pfizer voor de levering van 200 miljoen doses coronavaccin. Europa nam meteen ook een optie op nog eens 100 miljoen extra doses. Als België intekent, kan het al zeker op 7,74 miljoen doses rekenen, goed voor het vaccineren van 3,87 miljoen mensen.
  [naar artikel]
 35. Europese Commissie koopt 200 miljoen doses coronavaccin en neemt optie op 100 miljoen extra: zeker 3,87 miljoen Belgen zullen prik kunnen krijgen (11/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  EU-commissaris van Volksgezondheid Stella Kyriakides heeft woensdag een contract getekend met BioNTech-Pfizer voor de levering van 200 miljoen doses coronavaccin. Europa nam meteen ook een optie op nog eens 100 miljoen extra doses. Als België intekent, kan het al zeker op 7,74 miljoen doses rekenen, goed voor het vaccineren van 3,87 miljoen mensen.
  [naar artikel]
 36. Vanaf februari nieuwe versie van Euromillions: sneller naar jackpot van 100 miljoen euro (31/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het trekkingsspel Euromillions zal er vanaf februari anders uitzien. Niet enkel het logo en de spelformulieren krijgen een update, ook het spelverloop wordt anders. Zo zal onder meer de jackpot sneller de 100 miljoen bereiken, zo meldt de Nationale Loterij vrijdag.
  [naar artikel]
 37. Niet kunnen meepraten, kleiner netwerk, minder plezier in het leven: vrijetijdsactiviteiten te duur voor mensen met laag inkomen (15/03/2021 - VRT NWS)
  Wie moet rondkomen met een laag inkomen geeft veel minder geld uit aan vrijetijdsactiviteiten. Dat blijkt uit een onderzoek naar vrijetijdsbesteding in opdracht van MNM en Radio2. Vier op de tien mensen met een laag inkomen geeft aan dat activiteiten niet binnen hun budget passen. Die financiële stress en de harde keuzes die ze moeten maken, veroorzaken minder plezier in het leven. Ze hebben minder sociale contacten, kunnen niet meepraten en raken geïsoleerd.
  [naar artikel]
 38. België lanceert als eerste land ter wereld een verzekering gewaarborgd inkomen voor ex-kankerpatiënten (09/02/2021 - Express)
  De Belgische verzekeringssector kan uitpakken met een wereldprimeur. Ex-kankerpatiënten kunnen vanaf 1 februari 2022 een verzekering gewaarborgd inkomen afsluiten. Sinds 1 februari 2020 bestaat er een recht om vergeten te worden voor de schuldsaldoverzekering. Dat betekent dat de verzekeraar tien jaar na het einde van een succesvolle kankerbehandeling geen rekening meer mag houden met die […] The post België lanceert als eerste land ter wereld een verzekering gewaarborgd inkomen voor ex-kankerpatiënten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Goedkoop lenen voor zonnepanelen of isolatie? Vanaf 2019 enkel voor mensen met laag inkomen (19/05/2017 - De Redactie)
  Nu kan iedereen een goedkope energielening krijgen voor energiezuinige renovaties. Tot 2019 wordt de lening wel nog even uitgebreid om een boost te geven aan zulke renovaties.
  [naar artikel]
 40. 7 op de 10 Belgen niet tevreden met hun huidige inkomen, geluk bereikt piek bij 4.000 euro per maand (08/11/2018 - VRT NWS)
  Zeven op de tien Belgen verlangen naar een hoger inkomen. En het geluk bereikt een piek bij een netto inkomen van 4.000 à 4.500 euro per maand. Dat blijkt uit het Nationaal Geluksonderzoek over de impact van geld en ons inkomen op ons geluk.
  [naar artikel]
 41. Nog half miljoen Vlamingen moet op riolering aansluiten (02/04/2019 - De Standaard)
  Als we onze waterlopen tegen 2017 zuiver willen krijgen, zullen de gemeenten nog 2,7 miljoen extra moeten ophoesten.
  [naar artikel]
 42. Franse bestuurders krijgen abonnementsformule met 30 procent korting op tolwegen (17/01/2019 - Metro)
  Autobestuurders die op de Franse tolwegen regelmatig hetzelfde traject afleggen, kunnen met een nieuwe abonnementsformule dertig procent korting krijgen vanaf tien heen- en terugritten per maand. Dat heeft de Franse minister van Transport bekendgemaakt na overleg met de beheerders van de tolwegen. De nieuwe abonnementen zullen beschikbaar zijn vanaf 1 februari. Eerder was al aangekondigd dat de tarieven van de “péage” op die dag met 1,8 tot 1,9 procent verhogen. Maar omdat die verhoging fel gecontesteerd werd door onder meer de “gele hesjes”, had minister van Transport Elisabeth Borne een “inspanning” gevraagd aan de ondernemingen die de snelwegen beheren. Daarbij moesten ze “rekening houden met de bezorgdheden van de Fransen op het vlak van koopkracht.” “We hebben de afgelopen dagen intense discussies gevoerd en vandaag hebben we een zeer significante inspanning van de concessiehouders bereikt”, zo verklaarde Borne donderdag aan de journalisten. “Dit aanbod op het volledige netwerk (van tolwegen) heeft mogelijk betrekking op bijna een miljoen Fransen.” Er zal wel betaald moeten worden voor de nieuwe abonnementen. Maar de prijs is geplafonneerd op 2,50 euro per maand. Bron: Belga   Het bericht Franse bestuurders krijgen abonnementsformule met 30 procent korting op tolwegen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Erasmusstudenten krijgen korting bij Ryanair (23/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ryanair zal Erasmusstudenten vanaf het volgende academiejaar acht keer per jaar korting geven op vluchten. De luchtvaartmaatschappij doet dat via
  [naar artikel]
 44. Mensen met laag inkomen stellen vaker doktersbezoek uit (22/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mensen met een laag inkomen, lage opleiding of migratieachtergrond stellen vaker een doktersbezoek uit. Dat blijkt uit een analyse van data van
  [naar artikel]
 45. Half miljoen Denen krijgen schulden kwijtgescholden (17/12/2018 - VRT NWS)
  De Deense minister van financiën Karsten Lauritzen schenkt aan zo'n half miljoen Denen een vervroegd kerstcadeau.  Zij krijgen kleine boetes die ze nog niet hadden betaald kwijtgescholden.  
  [naar artikel]
 46. Het nieuwe extra voordeel via het werk: tot 60 euro per maand korting op gezonde voeding (09/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Het nieuwe extra voordeel via het werk: tot 60 euro per maand korting op gezonde voeding Twintig procent korting op voedingsproducten met een Nutri-Score A of B. Bedrijven kunnen via het Healthy Membership Program van Delhaize hun personeel dit voordeel aanbieden, tot 60 euro per maand. Wordt korting op gezonde voeding een nieuwe techniek om werknemers te belonen, na de maaltijdcheque en de bedrijfswagen? Volgens de supermarktketen gaat het om “een […] Lees dit artikel: Het nieuwe extra voordeel via het werk: tot 60 euro per maand korting op gezonde voeding
  [naar artikel]
 47. Personen met jongdementie krijgen korting in rusthuis (08/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  HasseltIn 23 Vlaamse woonzorgcentra zullen jongdementen 25 euro per dag korting krijgen op hun factuur. “We hebben naar een snelle manier gezocht om hen financieel te helpen”, zegt Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V). De centra krijgen ook geld voor iets meer personeel.
  [naar artikel]
 48. Hoe veilig voelt u zich in uw buurt? De federale politie wil het weten (19/03/2018 - VRT NWS)
  De federale politie gaat vanaf morgen zo'n half miljoen Belgen bevragen naar hun veiligheidsgevoel. Mensen van 15 jaar of ouder zullen thuis een brief in de bus krijgen met vragen. De bevraging is een samenwerking met Binnenlandse Zaken en de lokale politiezones en overheden.
  [naar artikel]
 49. Denemarken scheldt schulden van half miljoen burgers kwijt (15/12/2018 - Metro)
  Zo’n 485.000 Denen hebben een vroeg kerstgeschenk gekregen: hun schulden aan de overheid worden deels of volledig kwijtgescholden. Dat meldt de Deense krant Politiken. Het gaat om onbetaalde parkeerboetes, tv-taksen of andere belastingen. Het gaat telkens om beperkte bedragen, maar de operatie zou de Deense overheid toch 5,8 miljard kronen (777 miljoen euro) kosten. De kosten om de schulden te innen zouden de daadwerkelijke waarde ervan overstijgen. Technische problemen met het inningssysteem zouden ook een rol gespeeld hebben. Volgens de krant kregen vooral mensen met een laag inkomen, zoals werklozen en bepaalde gepensioneerden, een schuldkwijtschelding. Bron: Belga   Het bericht Denemarken scheldt schulden van half miljoen burgers kwijt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.