Wie tijdens de feesten een lekker, duurzaam en goedkoop menu wil afhalen, kan daarvoor terecht bij een aantal Limburgse buurtrestaurants. “Via buurtopjebord.be kan je voor 10 à 15 euro een feestmenu bestellen en daarmee meteen ook de sociale tewerkstelling steunen.” [naar artikel]
In deze decembermaand gingen we op zoek naar traiteurs in de Antwerpse regio, waar u met een gerust hart een feestmenu kan bestellen. We lijsten zeven adressen op: [naar artikel]
In de Hasseltse Hotelschool heeft topkok Giovanni Oosters vandaag een volledig Limburgs feestmenu voorgesteld. "Eet Meer Limburg" is een handige box met Limburgse hoeve- en streekproducten en een receptenboekje. Het moet mensen aanzetten om tijdens de eindejaarsdagen zelf achter het fornuis te gaan staan met producten van eigen bodem. "Het is lekker," klinkt het, "maar ook een duw in de rug van de lokale economie". [naar artikel]
HasseltNiets nieuws onder de zon voor de Limburgse restaurants bij de uitreiking van de Michelinsterren gisterenavond. Net als vorig jaar telt onze provincie elf sterrenrestaurants, waarvan Slagmolen (Opglabbeek) en La Source (Lanaken) twee sterren tegen hun gevel mogen laten hangen. Opvallend is wel dat ons land voor het eerst in veertig jaar nog maar één driesterrenrestaurant heeft, een eer die is weggelegd voor Peter Goossens en zijn Hof van Cleve in Kruishoutem. [naar artikel]
Voor een etentje bij een sterrenrestaurant moet u vaak een serieuze duit ophoesten, al kosten ze u niet allemaal een rib uit het lijf. Het besparingsplatform Flipit zocht uit welke Belgische sterrenrestaurants verhoudingsgewijs het voordeligst zijn. [naar artikel]
Onze warme zomer schreeuwt om ijsjes en die smaken nergens beter dan op een echte boerderij. Ook zin in ijscrème van versgemolken melk tussen de loeiende koeien? Wij lijsten de Limburgse adresjes op. [naar artikel]
Met dit heerlijke feestmenu van As Cooked by Ginger tover je drie heerlijke gangen op tafel zonder dat daar veel gedoe aan te pas komt. Zodat je vooral kan genieten van het feestgedruis. [naar artikel]
Het is niet de Italiaanse, noch de Griekse, Spaanse, Indische, Mexicaanse of zelfs de hoogstaande Franse keuken die vandaag de dag de wereld van de Michelin-sterrenrestaurants domineert. Het is namelijk een andere keuken, of eerder land, dat met die eer gaan lopen is. De helft van de tien duurste Michelin-sterrenrestaurants is gesitueerd in Japan, zo […] [naar artikel]
01:00 Met afhaalmaaltijden proberen ook sterrenrestaurants sinds de gedwongen sluiting vanaf 14 maart het hoofd boven water te houden. De Tijd test ze uit. [naar artikel]
Laat je verwennen in één van deze Limburgse Michelin sterrenrestaurants: Kristalijn, La Butte aux Bois, Ogst, Vivendum, De Vork van Luc Bellings, Altermezzo, JER, Innesto, Magis, De Mijlpaal, Cuchara, Slagmolen. [naar artikel]
Een degustatie van Limburgse wijnen @home? Dat kan dankzij het initiatief Lockaal: online bestel je zes flessen, die je thuis kan proeven met deskundige uitleg van Peter Colemont en Geurt van Rennes. [naar artikel]
Of een minister ook in gewone restaurants tafelt? Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (51) van N-VA in ieder geval wel. “Nergens ter wereld is de kloof tussen sterrenrestaurants en de ‘gewone’ keuken zo klein als in Vlaanderen”, vindt hij. “Onze restaurants zijn wat mij betreft heuse monumenten.” Deze 7 adresjes zijn volgens Weyts meer dan een bezoekje waard. [naar artikel]
Foie gras, kreeft, wild en chablis. Ook de gegoede consument shopt tegenwoordig ongegeneerd zijn feestmenu bij mekaar bij prijsbrekers Aldi en Lidl. 'Vandaag is het oké om met een BMW op de parking van de Lidl te staan'. [naar artikel]
Sterrenrestaurants en take-away: het lijkt een vreemd huwelijk. Toch springen steeds meer sterrenchefs op de afhaalkar. “In tien jaar tijd hebben we nooit zoveel leuke complimenten gekregen”, zegt Koen Verjans van Innesto. [naar artikel]
Vergeet dat virus en andere vervelende randzaken: er mag eindelijk weer wat afgelachen worden in de Limburgse cultuurcentra. Voor deze stand-upcomedians bestel je best snel je kaartje. Buikpijn gegarandeerd. Van het lachen, uiteraard. [naar artikel]
In Flanders Expo in Gent werden vandaag de nieuwe Michelinsterren uitgereikt. Dit zijn alle sterrenrestaurants van België in 2018. [naar artikel]
Hoewel veel Limburgers ouderjaarsavond morgen thuis vieren zijn de sterrenrestaurants in onze provincie volgeboekt. Op middernacht zal er geen exclusieve fles champagne ontkurkt worden, want de horeca moet nog steeds dicht om 23u ‘s avonds. Maar dat laten we duidelijk niet aan ons hart komen. Heel wat sterrenzaken bereiden ook afhaalgerechten voor wie thuis wil genieten. Onze reporter Dirk Billion trok naar Vivendum in Dilsen-Stokkem waar sterrenchef Alex Clevers bezig is met de voorbereidingen. [naar artikel]
Een homedegustatie van Limburgse bieren? Dat kan dankzij het initiatief Lockaal: online bestel je veertien flesjes, die je vanop je terras kan proeven tijdens een virtuele bierrally. [naar artikel]
Tien jaar geleden was de perceptie nog dat Limburgse wijnen zuur en minderwaardig zouden zijn. Vandaag staan ze op de kaart van sterrenrestaurants. Joyce van Rennes van Wijnkasteel Genoels-Elderen en Peter Colemont van Clos d’Opleeuw hebben hard aan die weg getimmerd. Hun devies: “Alleen met kwaliteit kan je overleven, anders ga je dood.” [naar artikel]
Antwerpen telt sinds maandag twee nieuwe sterrenrestaurants en dat zal de metropool geweten hebben. De telefoons van zowel Franq als Nathan staan roodgloeiend. “Ik zag mijn familie al maar vijf keer per maand. Nu gaan ze moeten komen eten om me nog te zien.” [naar artikel]
Van maandag tot zondag halen 25 restaurants, waarvan 3 sterrenrestaurants, het vlees van hun menukaart. Op die manier willen de chefs hun steun betuigen aan de eerste editie van de Belgische Week zonder Vlees. Er staan vier Limburgse restaurants op de lijst. [naar artikel]
Knappe prestatie van Dimitri Van den Bergh. Onze landgenoot heeft Jonny Clayton met 3-7 verslagen. Het werd een hoogstaand duel. ‘Dancing Dimi’ komt zo aan de leiding in het klassement. [naar artikel]
Chloë en Magali hielden hun Limburgse feestmenu bewust laagdrempelig. Je hoeft geen chef-kok te zijn om al hun lekkers op tafel te krijgen. Wat je best de dag voordien al bereidt en in welke volgorde je eraan moet beginnen? Dat lees je hieronder. [naar artikel]
Afranselingen, vernederingen, wreedheid en brandwonden: chefs van sterrenrestaurants vinden dat pijn en extreem lijden in hun elitekeukens noodzakelijk zijn om karakter te kweken en om respect af te dwingen bij collega’s. Dat blijkt uit langdurig universitair onderzoek bij 62 toprestaurants in elf landen, waaronder ook België. [naar artikel]
De Michelinsterren zijn uitgedeeld: België telt nu 3 restaurants met 3 sterren, 22 restaurants met 2 sterren en 124 restaurants met één ster. Op dit kaartje vindt u welke sterrenrestaurants in uw buurt liggen. Smakelijk! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.