Heb je nog heel wat inspiratie nodig om al die restjes uit je koelkast op te werken dit weekend? Foodie Sonja Peeters bedacht 3 handige recepten om oud brood, aardappelschillen of overgebleven groenten op te koken én tegelijkertijd verrassende gerechten op tafel te toveren. Geen food waste voor jou deze week! [naar artikel]
Kan jouw keuken een opruimbeurt gebruiken, of heb je geen zin om naar de winkel te gaan? Met deze recepten ga je creatief aan de slag met de ingrediënten uit je koel- én voorraadkast. [naar artikel]
Niets zo lekker als verse groenten uit de tuin. Maar zelfs met restjes of afval zet je een origineel menu op tafel. Of hoe klinkt pesto van wortelloof en dressing van komkommerschil? [naar artikel]
De heringerichte Kerkstraat opent op vrijdag 9 december feestelijk voor het grote publiek. Nu al nemen pop-upzaken hun intrek in lege winkelpanden om de eindejaarsperiode extra krachtig in te zetten na een jaar van werken. Toch moet er nog heel wat afwerking gebeuren. [naar artikel]
Denk je bij op kot gaan automatisch aan kant-en-klare maaltijden uit een pakje en véél restjes uit de diepvries klaargemaakt door mama? Dan laat de 23-jarige foodblogger Chloé Lauwers zien hoe het anders kan met haar tweede kookboek met Italiaanse toets. “Op kot bestel ik ook wel eens graag eten met vriendinnen, maar er gaat niets boven home cooking”, vertelt ze. Ze deelt 3 exclusieve recepten om aan te tonen hoe snel en budgetvriendelijk je iets op tafel zet. [naar artikel]
Kies voor een warme en rustieke kerstboom en maak je eigen versiering met restjes wol. [naar artikel]
Foodblogster Jennifer Schleber (37) van EmptyTheFridge.be heeft de oplossing gevonden voor de overschotjes van je feestmaaltijd. Een hartige broodpudding, quiche of empanadas kunnen je restjes opwaarderen tot een volwaardig maal. [naar artikel]
Is jouw goede voornemen van dit jaar ook om geen voedsel te verspillen? Wij helpen jou daarbij met deze slimme bewaartips voor restjes! [naar artikel]
Wentelteefjes, met of zonder fruit, zoet én hartig: ze zijn altijd een feest in je mond! Dit zijn alvast de drie favoriete recepten van foodie... [naar artikel]
Met restjes uit de koelkast kan je alle kanten uit: een soepje, een slaatje of een tortilla. Voor dit laatste recept nemen we nog wat extra [naar artikel]
Nog wat groenten over van de feestmaaltijden? Deze soep is de ideale oplossing voor restjes. Snijd de groenten fijn, voeg er rijst aan toe en [naar artikel]
Bij grote honger zijn je ogen vaak groter dan je maag. Hierdoor zit je na bestelling vaak met restjes van het feestmaal. Hoe warm je deze gerechten... [naar artikel]
Overschotten groentjes? Een paar eieren? Kruiden die liggen te verpieteren? Foodie Jennifer Schleber van blog en boek Empty the fridge weet er wel raad mee. Zij inspireert ons met recepten die duurzaam én lekker zijn. [naar artikel]
Wie een keer geen zin heeft om te koken, kan in Rillaar bij Aarschot terecht bij de Dropbox. Dat is een koelkast waar een traiteur zijn restjes verwerkt tot gerechten en die aan democratische prijzen verkoopt. [naar artikel]
Heb je nog wat brood op overschot? Jeroen weet raad met die restjes. Tover ze om tot een snelle hap, een feestontbijt of een kunstwerk van een hoofdmaaltijd. [naar artikel]
Op vrijdag 30 juni namen de kinderen van Kleuterschool Sint-Lambertus feestelijk afscheid van het schooljaar. Al dansend en zingend werd de vakantie ingezet. Ouders en grootouders mochten nog even meegenieten van dit feestelijk moment. [naar artikel]
Mals, feestelijk en klaar in een wip. Ja hoor, peuzelen toegestaan. [naar artikel]
Koken is ontspannend en het resultaat opsmikkelen is zo mogelijk nog leuker. Maar helaas wordt er veel te veel voedsel verspild. Maar liefst 35 tot 50% van het geproduceerde eten wordt weggegooid en daar zijn consumenten voor de helft verantwoordelijk voor. Nochtans is het makkelijk om je voedselafval te beperken. In ‘De kunst van no-waste’ […] Het bericht Drie zero waste recepten met restjes verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
In de Verenigde Staten is Thanksgiving net achter de rug en zitten veel gezinnen met overschotjes, maar hoe lang kan je die nog bewaren? Still Tasty, een site van de Department of Agriculture die gespecialiseerd is in alles wat met restjes te maken heeft, geeft tips die van pas kunnen komen tijdens de eindejaarsperiode. [naar artikel]
Een restje pizza gooien we meestal niet graag weg. Je weet immers nooit wanneer je plots weer een klein hongertje zal voelen opkomen. Als je je restjes aan de kant zeg, let er dan op dat je ze in de koelkast stoppen. Anders is het niet meer echt veilig om op te eten. [naar artikel]
Vraag je wel eens een doggybag op restaurant of eet je altijd de restjes op van een vorige maaltijd? Dan is de kans groot dat je je later op de avond beloont met ongezonde snacks. Onderzoekers aan de Universiteit van Michigan hebben ondervonden dat personen die overschotjes opeten het gevoel hebben dat ze ondereten, waardoor […] Het bericht Onderzoek: Eten van restjes is niet zo gezond verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een originele frittata, een heerlijke tartiflette voor koude dagen of een troostende bladerdeegpizza met lekker veel kaas. In deze drie gerechten van Jeroen Meus kun je zowat alle restjes uit je frigo kwijt. [naar artikel]
‘t Zand in Brugge is op oudejaarsavond traditioneel de plaats waar de meeste mensen bijeen komen om het jaar feestelijk af te sluiten. Het zal alvast nooit meer hetzelfde zijn, want op 2 januari wordt al gestart met de werken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.