Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Luilekkere recepten om de restjes feestelijk weg te werken

19/12/2020 - 06:07
"2021 komt eraan! Tijd dus om nog snel alle restjes van 2020 uit de koelkast te halen - en kuis die meteen ook even uit. Twee recepten uit het kookboek ‘Empty the fridge’ voor lekkers met feestrestjes."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. BUDGETTIP. Met deze 3 no waste-recepten tover je restjes oud brood of kaas om in een nieuwe maaltijd (20/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Heb je nog heel wat inspiratie nodig om al die restjes uit je koelkast op te werken dit weekend? Foodie Sonja Peeters bedacht 3 handige recepten om oud brood, aardappelschillen of overgebleven groenten op te koken én tegelijkertijd verrassende gerechten op tafel te toveren. Geen food waste voor jou deze week! [naar artikel]


2. KOKEN IN UW KOT. Creatief aan de slag met restjes (24/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Kan jouw keuken een opruimbeurt gebruiken, of heb je geen zin om naar de winkel te gaan? Met deze recepten ga je creatief aan de slag met de ingrediënten uit je koel- én voorraadkast. [naar artikel]


3. TUIN. Smullen van tuinafval? Onze tuinexperte geeft de lekkerste recepten (05/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Niets zo lekker als verse groenten uit de tuin. Maar zelfs met restjes of afval zet je een origineel menu op tafel. Of hoe klinkt pesto van wortelloof en dressing van komkommerschil? [naar artikel]


4. Vernieuwde Kerkstraat in Lommel opent feestelijk met pop-upwinkels (02/12/2016 - Het Belang van Limburg)

De heringerichte Kerkstraat opent op vrijdag 9 december feestelijk voor het grote publiek. Nu al nemen pop-upzaken hun intrek in lege winkelpanden om de eindejaarsperiode extra krachtig in te zetten na een jaar van werken. Toch moet er nog heel wat afwerking gebeuren. [naar artikel]


5. 3 recepten van foodblogger Chloé Kookt die de Italiaanse zon in huis halen: “Deze limoncellocheesecake wil je geproefd hebben!” (07/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Denk je bij op kot gaan automatisch aan kant-en-klare maaltijden uit een pakje en véél restjes uit de diepvries klaargemaakt door mama? Dan laat de 23-jarige foodblogger Chloé Lauwers zien hoe het anders kan met haar tweede kookboek met Italiaanse toets. “Op kot bestel ik ook wel eens graag eten met vriendinnen, maar er gaat niets boven home cooking”, vertelt ze. Ze deelt 3 exclusieve recepten om aan te tonen hoe snel en budgetvriendelijk je iets op tafel zet. [naar artikel]


6. Dit jaar wordt het een nostalgische Kerstmis: “Knutsel je eigen kerstversiering met restjes wol” (13/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Kies voor een warme en rustieke kerstboom en maak je eigen versiering met restjes wol. [naar artikel]


7. Kerstklieken: zo kook je met restjes (23/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Foodblogster Jennifer Schleber (37) van EmptyTheFridge.be heeft de oplossing gevonden voor de overschotjes van je feestmaaltijd. Een hartige broodpudding, quiche of empanadas kunnen je restjes opwaarderen tot een volwaardig maal. [naar artikel]


8. Eén keer koken, drie keer eten: dit kan je doen met restjes (03/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Is jouw goede voornemen van dit jaar ook om geen voedsel te verspillen? Wij helpen jou daarbij met deze slimme bewaartips voor restjes! [naar artikel]


9. 3 x feestelijk ontbijten met wentelteefjes (17/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

Wentelteefjes, met of zonder fruit, zoet én hartig: ze zijn altijd een feest in je mond! Dit zijn alvast de drie favoriete recepten van foodie... [naar artikel]


10. Slim koken met wat nog in je koelkast zit: tortilla met restjes (05/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Met restjes uit de koelkast kan je alle kanten uit: een soepje, een slaatje of een tortilla. Voor dit laatste recept nemen we nog wat extra [naar artikel]


11. Verwerk je restjes van de feestdis in deze snelle maaltijdsoep (03/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Nog wat groenten over van de feestmaaltijden? Deze soep is de ideale oplossing voor restjes. Snijd de groenten fijn, voeg er rijst aan toe en [naar artikel]


12. Zo warm je restjes eten het beste op (24/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Bij grote honger zijn je ogen vaak groter dan je maag. Hierdoor zit je na bestelling vaak met restjes van het feestmaal. Hoe warm je deze gerechten... [naar artikel]


13. Restjes fruit, groenten, eieren of kruiden: dit maakt foodblogger Jennifer Schleber ermee (03/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Overschotten groentjes? Een paar eieren? Kruiden die liggen te verpieteren? Foodie Jennifer Schleber van blog en boek Empty the fridge weet er wel raad mee. Zij inspireert ons met recepten die duurzaam én lekker zijn. [naar artikel]


14. VIDEO. Traiteur is creatief met restjes, en dat wordt gesmaakt: maak kennis met de Dropbox (08/08/2019 - Het Nieuwsblad)

Wie een keer geen zin heeft om te koken, kan in Rillaar bij Aarschot terecht bij de Dropbox. Dat is een koelkast waar een traiteur zijn restjes verwerkt tot gerechten en die aan democratische prijzen verkoopt. [naar artikel]


15. 3x brood: Jeroen Meus weet wat te doen met restjes van de bakker (12/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Heb je nog wat brood op overschot? Jeroen weet raad met die restjes. Tover ze om tot een snelle hap, een feestontbijt of een kunstwerk van een hoofdmaaltijd. [naar artikel]


16. Kleuterschool Sint-Lambertus zet vakantie feestelijk in (30/06/2017 - Het Belang van Limburg)

Op vrijdag 30 juni namen de kinderen van Kleuterschool Sint-Lambertus feestelijk afscheid van het schooljaar. Al dansend en zingend werd de vakantie ingezet. Ouders en grootouders mochten nog even meegenieten van dit feestelijk moment. [naar artikel]


17. Lamskroon in een feestelijk jasje van pesto en bladerdeeg (02/03/2017 - De Morgen)

Mals, feestelijk en klaar in een wip. Ja hoor, peuzelen toegestaan. [naar artikel]


18. Drie zero waste recepten met restjes (08/09/2019 - Metro)

Koken is ontspannend en het resultaat opsmikkelen is zo mogelijk nog leuker. Maar helaas wordt er veel te veel voedsel verspild. Maar liefst 35 tot 50% van het geproduceerde eten wordt weggegooid en daar zijn consumenten voor de helft verantwoordelijk voor. Nochtans is het makkelijk om je voedselafval te beperken. In ‘De kunst van no-waste’ […] Het bericht Drie zero waste recepten met restjes verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


19. Handig voor na de feestdagen: zo lang blijven restjes lekker (27/11/2016 - Gazet van Antwerpen)

In de Verenigde Staten is Thanksgiving net achter de rug en zitten veel gezinnen met overschotjes, maar hoe lang kan je die nog bewaren? Still Tasty, een site van de Department of Agriculture die gespecialiseerd is in alles wat met restjes te maken heeft, geeft tips die van pas kunnen komen tijdens de eindejaarsperiode. [naar artikel]


20. Hoe lang mag je die restjes pizza eigenlijk nog opeten? (13/11/2016 - Het Belang van Limburg)

Een restje pizza gooien we meestal niet graag weg. Je weet immers nooit wanneer je plots weer een klein hongertje zal voelen opkomen. Als je je restjes aan de kant zeg, let er dan op dat je ze in de koelkast stoppen. Anders is het niet meer echt veilig om op te eten. [naar artikel]


21. Onderzoek: Eten van restjes is niet zo gezond (11/09/2018 - Metro)

Vraag je wel eens een doggybag op restaurant of eet je altijd de restjes op van een vorige maaltijd? Dan is de kans groot dat je je later op de avond beloont met ongezonde snacks. Onderzoekers aan de Universiteit van Michigan hebben ondervonden dat personen die overschotjes opeten het gevoel hebben dat ze ondereten, waardoor […] Het bericht Onderzoek: Eten van restjes is niet zo gezond verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


22. Een pizza met geitenkaas of een frittata met zoete aardappel: Jeroen Meus kookt creatief met restjes (23/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Een originele frittata, een heerlijke tartiflette voor koude dagen of een troostende bladerdeegpizza met lekker veel kaas. In deze drie gerechten van Jeroen Meus kun je zowat alle restjes uit je frigo kwijt. [naar artikel]


23. “Volgend jaar oudejaar op ‘t Zand? Dat zal afhangen van de werken” (31/12/2016 - Het Nieuwsblad)

‘t Zand in Brugge is op oudejaarsavond traditioneel de plaats waar de meeste mensen bijeen komen om het jaar feestelijk af te sluiten. Het zal alvast nooit meer hetzelfde zijn, want op 2 januari wordt al gestart met de werken. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!