Voor de tweede maal voert de Chinese president Xi een legebordencampagne om voedselverspilling in zijn land tegen te gaan. Maar het ging toch al goed? [naar artikel]
Een boete voor wie zijn bord niet leeg eet. Dat is het nieuwe principe bij zomerbar Café Kamyon op Linkeroever. De boete geldt alleen voor wie à volonté gaat brunchen. Café Kamyon wil zo voedselverspilling tegengaan. [naar artikel]
‘Mag ik een zakje voor de hond’, hoor je velen zeggen als ze hun bord niet leeg krijgen. Dat hoeft niet meer met het restorestje. Samen met dertig restaurants voert Kortrijk als eerste West-Vlaamse stad het doosje in om voedselverspilling te voorkomen. [naar artikel]
Het restaurant Acaciahof uit Overpelt heeft een moedige manier gevonden om voedselverspilling tegen te gaan. Wie zijn bord niet leeg eet, krijgt 2 euro extra aangerekend. De opbrengst gaat naar een goed doel. "Hier gingen meerdere emmers van 15 à 20 liter per dag de vuilbak in", zegt restauranthoudster Isabelle Snoeckx in "De wereld vandaag" op Radio 1. [naar artikel]
Europa luidt de alarmklok over de berg voedsel die we met z'n allen weggooien. Het Europees Parlement wil de voedselverspilling tegen 2025 met 30 procent terugdringen. 'Er zijn liefst vijftig manieren waarop politieke organen betrokken zijn in de strijd tegen de voedselverspilling.' [naar artikel]
Lees dit artikel: Too Good To Go bindt de strijd aan met voedselverspilling Dat Too Good To Go een succesverhaal is, hoeven we je niet meer te vertellen. Hoewel de app tegen voedselverspilling reeds meer dan 5 jaar bestaat, is het tegenwoordig meer dan dat. In 5 jaar tijd is hij uitgegroeid tot een marktplaats waar duizenden retailers, restaurants, bakkers en slagers in contact staan met miljoenen consumenten. […] Lees dit artikel: Too Good To Go bindt de strijd aan met voedselverspilling [naar artikel]
Groot-Brittannië heeft voor het eerst iemand benoemd om de strijd tegen voedselverspilling te leiden. Jaarlijks verdwijnen er miljoenen tonnen... [naar artikel]
Omdat ze al die voedselverspilling niet meer konden aanzien, hebben ze bij het Overpeltse restaurant Acaciahof een opmerkelijke maatregel ingevoerd. Wie zijn bord niet leeg eet, moet 2 euro meer betalen. “Meerdere emmers van vijftien à twintig liter gingen hier dagelijks de vuilnisbak in”, verklaarde restauranthoudster Isabelle Snoeckx in ‘De Wereld Vandaag’ op Radio 1. De opbrengst van de maatregel gaat naar een goed doel. [naar artikel]
Omdat ze al die voedselverspilling niet meer konden aanzien, hebben ze bij het Overpeltse restaurant Acaciahof een opmerkelijke maatregel ingevoerd. Wie zijn bord niet leeg eet, moet 2 euro meer betalen. “Meerdere emmers van vijftien à twintig liter gingen hier dagelijks de vuilnisbak in”, verklaarde restauranthoudster Isabelle Snoeckx in ‘De Wereld Vandaag’ op Radio 1. De opbrengst van de maatregel gaat naar een goed doel. [naar artikel]
De maatregelen van de Europese Unie om voedselverspilling tegen te gaan zijn te versnipperd en onregelmatig. Het probleem wordt nu op het bordje van de lidstaten geschoven, terwijl de Europese Commissie het beleid veel beter zou moeten coördineren. Dat stelt de Europese Rekenkamer in een dinsdag verschenen rapport. De recente oprichting van een Europees platform tegen voedselverspilling vormt volgens de controleurs geen oplossing. [naar artikel]
De maatregelen van de Europese Unie om voedselverspilling tegen te gaan zijn te versnipperd en onregelmatig. Het probleem wordt nu op het bordje [naar artikel]
Steeds meer Limburgse restaurants binden de strijd aan met voedselverspilling en delen boetes uit aan klanten die bestelde gerechten niet opeten. En met succes. “Vroeger gooiden we elke zondag vijftien tot twintig grote emmers eten weg, maar sinds de invoering van het boetesysteem is dat nog maar de helft”, zegt Isabelle Snoeks van het Acaciahof in Overpelt. Toch zijn nog niet alle klanten mee. “Vrijdag nog heb ik 40 euro boete moeten aanrekenen aan een groep klanten die meer dan tien bestelde gerechtjes onaangeroerd liet liggen”, klinkt het bij sushirestaurant Hamachi in Lommel. [naar artikel]
Steeds meer Limburgse restaurants binden de strijd aan met voedselverspilling en delen boetes uit aan klanten die bestelde gerechten niet opeten. En met succes. “Vroeger gooiden we elke zondag vijftien tot twintig grote emmers eten weg, maar sinds de invoering van het boetesysteem is dat nog maar de helft”, zegt Isabelle Snoeks van het Acaciahof in Overpelt. Toch zijn nog niet alle klanten mee. “Vrijdag nog heb ik 40 euro boete moeten aanrekenen aan een groep klanten die meer dan tien bestelde gerechtjes onaangeroerd liet liggen”, klinkt het bij sushirestaurant Hamachi in Lommel. [naar artikel]
In de strijd tegen voedselverspilling gaat supermarktketen Lidl erg ver. Ze gaan geen eten meer aan de voedselbanken schenken, maar het op de vervaldag aan 25 cent verkopen. In Nederland start nu een proefproject en in Luxemburg loopt het al een tijdje. De kans dat u binnenkort ook bij ons uitzonderlijke koopjes kan doen, is volgens Lidl “zeer reëel.” [naar artikel]
In Nederland wil de minister van Voedselkwaliteit Carola Schouten de “ten minste houdbaar tot”-datum schrappen voor producten die zeer lang houdbaar zijn, zoals rijst, koffie en pasta. Dat is één van de maatregelen die de minister wil treffen om de voedselverspilling tegen te gaan. Ook bij ons kent 1 op de 5 Vlamingen het verschil niet. Wij zetten het nog even voor u op een rijtje. [naar artikel]
De stad Gent is sinds 2013 voortrekker in de strijd tegen voedselverspilling. Het bewijs daarvan zien we in initiatieven zoals Too Good To Go, het Restorestje van Gent en garde, Foodsavers Gent, Wonky en het Food Pilot-project van ILVO. Het is vandaag de allereerste internationale dag tegen voedselverspilling. Een Vlaams gezin gooit gemakkelijk ieder jaar ongeveer 88 kilogram eten weg, terwijl een groot deel daarvan eigenlijk gewoon nog te eten is. [naar artikel]
De Vlaamse overheid voert de strijd op tegen voedselverspilling door haar eigen administraties. Als in 2012 bleek uit een meting dat per jaar zo’n 87.750 liter verse koffie weggegoten werd. Dat zijn meer dan 500 badkuipen vol. [naar artikel]
Uitgerekend in het Europese jaar tegen de voedselverspilling blokkeert de uittredende Europese Commissie een ambitieus Europees plan voor een duurzamer voedselbeleid en minder voedselverspilling. Volgens Europees Parlementslid Bart Staes (Groen) wordt het plan op het allerhoogste niveau tegengehouden. [naar artikel]
De Europese Unie voert de strijd op tegen misleidende informatie die vooral via Russische mediakanalen wordt verspreid. Het budget voor... [naar artikel]
Een diploma omdat je kind zijn of haar bord leeg heeft gegeten, is volgens kinderdiëtiste Rolinde Demeyer niet meer van deze tijd. Met een post op Instagram uit ze kritiek op het ‘bordje leeg diploma’ uit het ‘diplomaboek’ van Studio 100. “Kinderen dwingen om alles op te eten, zorgt ervoor dat ze niet meer luisteren naar hun verzadigingsgevoel.” [naar artikel]
De stad Brussel zoekt vijftien inwoners die willen leren hoe ze hun voedselverspilling in hun eigen keuken drastisch kunnen verminderen. In een opleiding zullen deze ambassadeurs tegen verspilling leren hoe waar ze producten best bewaren en hoe ze jaarlijks tot 400 euro kunnen besparen. [naar artikel]
Een restaurant uit Overpelt heeft een opvallende manier bedacht om voedselverspilling tegen te gaan én het goede doel te steunen. Klanten die hun... [naar artikel]
Voor Tom Ronse is het duidelijk waar de chipoorlog tegen China over gaat: de VS willen met alle middelen verhinderen dat China de grootste economie ter wereld wordt, die de VS-dominantie niet meer zal aanvaarden. Daar gaat dit over. Die strijd zal voor China niet eenvoudig zijn. Het risico op economische ontwrichting houdt het risico op een allezvernietigende oorlog niet tegen. Alleen volksverzet kan dit nog keren. The post Wat kan China doen tegen de handelsoorlog van de VS? appeared first on DeWereldMorgen.be. [naar artikel]
Een restaurant in Overpelt, in Limburg, wil iets doen aan de verspilling in onze maatschappij: wie zijn bord niet leeg eet, moet twee euro bijbetalen. Het is een buffetrestaurant waar mensen zelf mogen opscheppen, maar soms laden ze hun bord overvol en laten ze de helft staan. Dan moeten ze dus bijbetalen. En het werkt: nu is er veel minder verspilling. [naar artikel]
Vlaanderen neemt al heel wat beleidsinitiatieven tegen voedselverspilling, maar er zijn zeker nog verbeterpunten. Dat stelt het Rekenhof in een audit. Het denkt daarbij onder meer aan een betere dataverzameling. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.