Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
00:19 uur

100 dagen Vivaldi: zelfs de toon is nog niet gezet

Gazet van Antwerpen

10/01/2021 - 08:25

Na enkele slapeloze nachten en veel dramatiek, hesen zeven politieke partijen zichzelf op 1 oktober in het ­zadel voor – eindelijk – een nieuwe federale ­regering. Het werd een nooit eerder geziene Vivaldi-coalitie, onder leiding van premier Alexander De Croo (Open Vld). Maar hoe staat die regering er nu voor, 100 dagen later? “We moeten realistisch zijn: eens corona voorbij is, zal die samenhorigheid niet blijven duren.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Het bochtenwerk tot aan Vivaldi: een brokkenparcours van 500 dagen (30/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bijna 500 dagen na de verkiezingen is er eindelijk een regering. De Vivaldi-coalitie staat in de steigers. Het resultaat van een weinig verheffend schouwspel op het hoogste niveau.
  [naar artikel]
 2. Het bochtenwerk tot aan Vivaldi: een brokkenparcours van 500 dagen (30/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bijna 500 dagen na de verkiezingen is er eindelijk een regering. De Vivaldi-coalitie staat in de steigers. Het resultaat van een weinig verheffend schouwspel op het hoogste niveau.
  [naar artikel]
 3. Van den Brom: “Met 16 op 18 is toon gezet voor volgend seizoen” (23/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ook al stond er zondagavond niets meer op het spel, toch was Genkcoach John van den Brom trots op de prestatie van zijn ploeg. “Met deze 16 op 18 in de play-offs is de toon gezet voor volgend seizoen. Dan willen doorgaan op dit elan.”
  [naar artikel]
 4. Coronabesmetting doorkruist Vivaldi-onderhandelingen (08/09/2020 - De Tijd)
  19:22 Preformateur Egbert Lachaert heeft positief getest op het corona en moet 14 dagen in quarantaine. Het maakt de sowieso al moeizame Vivaldi-onderhandelingen er niet gemakkelijker op.
  [naar artikel]
 5. Wantrouwen overschaduwt reanimatie van Vivaldi (24/09/2020 - De Tijd)
  01:00 Het Vivaldi-verhaal blijft wankel. De manier waarop de deal woensdag tot stand kwam, ademt niets dan wantrouwen uit. En dat de MR en CD&V zo goed als schaakmat worden gezet voor het premierschap, is p...
  [naar artikel]
 6. Formatie: cruciaal weekend voor Vivaldi (26/09/2020 - Knack)
  Vivaldi staat weer op, na de valpartijen van de voorbije dagen. Blijf in dit overzicht op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de federale regeringsonderhandelingen.
  [naar artikel]
 7. Formatie: begrotingswerk begonnen in cruciaal weekend voor Vivaldi (27/09/2020 - Knack)
  Vivaldi staat weer op, na de valpartijen van de voorbije dagen. Blijf in dit overzicht op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de federale regeringsonderhandelingen.
  [naar artikel]
 8. Toon Aerts vertelt na straffe soloslim hoe hij aan speciale bijnaam 'Tony 450' komt (11/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wat een demonstratie van Toon Aerts. Doorjassen en niet omzien, dat was in Niel het credo van de 23-jarige snaak. Zelfs een fenomenale comeback
  [naar artikel]
 9. Toon Aerts vertelt na straffe soloslim hoe hij aan de bijzondere bijnaam 'Tony 450' is gekomen (11/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wat een demonstratie van Toon Aerts. Doorjassen en niet omzien, dat was in Niel het credo van de 23-jarige Europese kampioen veldrijden. Zelfs
  [naar artikel]
 10. CD&V twijfelt over Vivaldi. ‘Dit is niet het signaal dat de kiezer gegeven heeft’ (01/09/2020 - De Morgen)
  CD&V is verdeeld over de deelname aan een Vivaldi-coalitie. Een extra topoverleg om daarover te beslissen, werd maandagavond op de valreep afgeblazen. Ook de socialisten leggen hun lat voor Vivaldi hoog.
  [naar artikel]
 11. De inschattingsfout van De Wever en de flair van Lachaert: waarom kon Vivaldi nu plots wel? (06/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  467 dagen lang was het schipperen tussen paars-geel of een variant op paars-groen. 467 dagen veto’s, obstakels en gebroken dromen. Maar hoe komt het dat er nu toch zeven partijen bereid zijn écht te onderhandelen, bijna negen maanden nadat er voor het eerst over Vivaldi werd gesproken?
  [naar artikel]
 12. Leidt andere toon van De Croo I ook tot een andere politiek? (30/09/2020 - Apache)
  Alexander De Croo werd vanmorgen door de Vivaldi-partijen op het schild gehesen. Het regeerakkoord is een uitgekiend compromis met eten en drinken voor elke partner. Het grote verschil is de toon. De politiek van de gebalde vuisten, de karaktermoorden en de twittertirades moet plaats maken voor een politiek van respect en pragmatisme. Dat is meteen
  [naar artikel]
 13. Heeft Alexander De Croo Vivaldi opnieuw op de rails gezet? (12/10/2021 - Knack)
  'Eendracht maakt macht', aldus eerste minister Alexander De Croo (Open VLD). Ook de premier weet dat zijn ploeg enkel kan scoren als ze goed samenhangt. Laat dat net de grote uitdaging voor Vivaldi zijn.
  [naar artikel]
 14. OVERZICHT. Welke partij haalde wat binnen? Dit staat in het raamwerk van de Vivaldi-coalitie (24/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De zeven Vivaldi-partijen hebben gisteren een algemeen 'raamwerk' afgeklopt, een soort basisakkoord waarvan de details de komende dagen uitgewerkt...
  [naar artikel]
 15. Uitgediept | De 15 belangrijkste thema's van het Vivaldi-regeerakkoord (30/09/2020 - De Standaard)
  We hebben er 493 dagen op moeten wachten, maar eindelijk is er een volwaardige regering, met een nieuwe premier én een regeerakkoord. Onze redactie nam de partituur van Vivaldi ter hand voor een grondige lezing.
  [naar artikel]
 16. Het dilemma van CD&V: partij raakt het maar niet eens over Vivaldi (01/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Heel even zag het ernaar uit dat CD&V maandag echt zou beslissen: meestappen in het Vivaldi-spoor van Egbert Lachaert (Open Vld) of het definitief afwijzen. Maar ook 463 dagen na de verkiezingen blijft CD&V verdeeld. Enerzijds is er de schrik om te kiezen, anderzijds ook de schrik voor verkiezingen.
  [naar artikel]
 17. Er zijn nog maar twee opties voor de koninklijk opdrachthouders nu CD&V haar toon verhardt (09/03/2020 - De Morgen)
  Neen, CD&V is niet van plan om N-VA te lossen. Meer zelfs: als N-VA niet volwaardig mag participeren aan de formatiegesprekken, dan moeten de koninklijke opdrachthouders ook niet meer op CD&V rekenen. De partij verhardt haar toon na een bemoedigende ledenbevraging.
  [naar artikel]
 18. Vergeet de deuntjes van K3 en Piet Piraat: deze muziek maakt kinderen écht slimmer (20/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Tip voor de ochtendrush: maak uw kind eens wakker met Vivaldi. Weg is het pesthumeur. Weg is die chaos. Dankzij Vivaldi zal uw monster ontspannen opstaan. En, als het even meezit, zelfs luisteren als het zijn kleren moet aandoen.
  [naar artikel]
 19. Wie begrijpt het niet? (20/01/2017 - Apache)
  De polarisering die recent de Europese en Amerikaanse politiek is gaan kenmerken, heeft niet enkel een tribalisme blootgelegd dat we al generaties lang niet hadden gezien, maar ze heeft blijkbaar ook een tendens in gang gezet om neer te kijken op het ‘andere’ kamp, dat wordt gezien als kortzichtig, onwetend of ronduit dom. Zelfs wanneer je de beledigende toon opzijzet, blijft de overtuiging over dat de tegenstander het gewoon ‘niet begrijpt’.
  [naar artikel]
 20. Aerts zet de toon in Wereldbekercross Waterloo, Van Aert moet vrede nemen met tweede plek (23/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Toon Aerts heeft de eerste Wereldbekercross van het seizoen naar zijn hand gezet. De Antwerpenaar soleerde naar de zege in het Amerikaanse...
  [naar artikel]
 21. Vivaldi leeft, maar De Croo en Magnette betreden mijnenveld (24/09/2020 - Knack)
  Zelfs de doorstart van de Vivaldi-coalitie gaat gepaard met een flinke valse noot. Coformateurs Alexander De Croo (Open VLD) en Paul Magnette (PS) hebben nog bergen werk te verzetten. Halen ze 1 oktober?
  [naar artikel]
 22. De valkuilen van Vivaldi (25/08/2020 - De Standaard)
  Drie dagen heeft Egbert Lachaert voor hij naar de koning moet. Door de beperkte houdbaarheid van de regering-Wilmès is er amper tijd voor verlengingen of getreuzel. Als hij mikt op Vivaldi of paars-groen liggen grote uitdagingen in het verschiet.
  [naar artikel]
 23. Toon Aerts op BK veldrijden: “Een slippertje van Wout en alles is mogelijk” (08/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Aan zelfkennis geen gebrek bij Toon Aerts (27). De kopman van de Trek Baloise Lions staat zondag in Meulebeke niet als topfavoriet aan de start van het BK. Die rol is weggelegd voor Wout van Aert. “En zelfs Michael Vanthourenhout schat ik momenteel hoger in dan mezelf”, aldus de Rijkevorselnaar.
  [naar artikel]
 24. Enerzijds schrik om te kiezen, anderzijds schrik voor verkiezingen: CD&V raakt het maar niet eens over Vivaldi (01/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Heel even zag het ernaar uit dat CD&V maandag echt zou beslissen: meestappen in het Vivaldi-spoor van Egbert Lachaert (Open VLD) of het definitief afwijzen. Maar ook 463 dagen na de verkiezingen blijft CD&V verdeeld: sommigen willen de gok wagen, anderen staan hard op de rem. “Het wordt tijd dat de voorzitter knopen doorhakt.”
  [naar artikel]
 25. Live - Dit weten we nu over Vivaldi-regeerakkoord, formateurs om 10 uur naar koning (30/09/2020 - De Morgen)
  Witte rook: de Vivaldi-partijen hebben na bijna 500 dagen formatie een inhoudelijk akkoord gevonden over een nieuwe federale regering. De partijvoorzitters zitten nog bijeen over wie premier en minister wordt in de ploeg. Volg alle ontwikkelingen hier vandaag live:
  [naar artikel]
 26. De Vivaldi-regering: nieuwe gezichten boven ervaring (25/09/2020 - De Standaard)
  Koens Geens past voor een ministerpost in de Vivaldi-regering en ook andere oude boegbeelden nemen straks wellicht afscheid. Vivaldi wordt zo hoe dan ook een frisse, maar onervaren ploeg.
  [naar artikel]
 27. Alexander De Croo premier van Vivaldi (30/09/2020 - Express)
  Alexander De Croo  (Open Vld) wordt eerste minister van de Vivaldi-regering. Dat bevestigen bronnen aan onze redactie. Vivaldi wordt De... The post Alexander De Croo premier van Vivaldi appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Thuis-kijkers gechoqueerd na dramatische beelden: “Ik wil niet, Toon!” (25/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Thuis-fans zijn gechoqueerd en kunnen nog steeds niet geloven wat er in de laatste aflevering gebeurde. Daarin zagen ze hoe Toon, gespeeld door acteur Bill Barberis, in de Vlaamse soap Judith tot dingen dwingt, waar ze het helemaal niet eens mee is. “Ik wil het niet, Toon!” horen we haar roepen.
  [naar artikel]
 29. Thuis-kijkers gechoqueerd na dramatische beelden: “Ik wil niet, Toon!” (25/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Thuis-fans zijn gechoqueerd en kunnen nog steeds niet geloven wat er in de laatste aflevering gebeurde. Daarin zagen ze hoe Toon, gespeeld door acteur Bill Barberis, in de Vlaamse soap Judith tot dingen dwingt, waar ze het helemaal niet eens mee is. “Ik wil het niet, Toon!” horen we haar roepen.
  [naar artikel]
 30. Formateur of fiasco voor Vivaldi-coalitie? "Ik hoor pessimistische geluiden"  (23/09/2020 - VRT NWS)
  Spannende dag voor de vorming van een federale regering met socialisten, liberalen, groenen en CD&V, de zogenoemde "Vivaldi-coalitie". Als de plooien vandaag niet worden gladgestreken tussen SP.A en MR lijkt Vivaldi, althans in deze samenstelling, uitgespeeld. Veel optimisme heerst er in elk geval niet.
  [naar artikel]
 31. Vivaldi wil nieuwe pandemiewet binnen 30 dagen klaar hebben, maar PS, MR en Ecolo zijn niet bepaald enthousiast (02/04/2021 - Express)
  De ambitie van de regering De Croo is niet min: de nieuwe pandemiewet moet er binnen de maand zijn. Dat kondigde premier Alexander De Croo (Open Vld) gisteren aan in de Kamer bij de bespreking van de wet. Immers, een Brusselse rechter gaf de regering die tijd om het juridische kader in orde te krijgen. […] The post Vivaldi wil nieuwe pandemiewet binnen 30 dagen klaar hebben, maar PS, MR en Ecolo zijn niet bepaald enthousiast appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Kaarten geschud, toon gezet (29/03/2019 - De Morgen)
  Het worden boeiende play-offs. Als voorsmaakje presenteerde Standard zich op de voorstelling van de kalender van Play-off I weinig subtiel als 'benadeeld'. Het is de toon die de Rouches zich al enkele weken aanmeten en die vanaf vrijdag 28 maart alleen maar zal toenemen. Dan opent medefavoriet Club de eindronde thuis tegen Lokeren.
  [naar artikel]
 33. Het echte probleem van CD&V: hoe levert de Vivaldi-coalitie een electoraal verhaal dat verkoopbaar is? (14/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Het echte probleem van CD&V: hoe levert de Vivaldi-coalitie een electoraal verhaal dat verkoopbaar is? CD&V zit in de hoek waar de klappen vallen. Al dagen kampen de christendemocraten met een slechte pers. Quasi-doodsberichten volgen elkaar op, na miserabele peilingen en een statutair congres waarop voorzitter Joachim Coens een aantal keren bakzeil haalde. Het blijven twee oppervlakkige elementen, opiniepolls en statuten: het echte gevaar schuilt in de Vivaldi-coalitie, waarin het […] Lees dit artikel: Het echte probleem van CD&V: hoe levert de Vivaldi-coalitie een electoraal verhaal dat verkoopbaar is?
  [naar artikel]
 34. Het echte probleem van CD&V: hoe levert de Vivaldi-coalitie een electoraal verhaal dat verkoopbaar is? (14/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Het echte probleem van CD&V: hoe levert de Vivaldi-coalitie een electoraal verhaal dat verkoopbaar is? CD&V zit in de hoek waar de klappen vallen. Al dagen kampen de christendemocraten met een slechte pers. Quasi-doodsberichten volgen elkaar op, na miserabele peilingen en een statutair congres waarop voorzitter Joachim Coens een aantal keren bakzeil haalde. Het blijven twee oppervlakkige elementen, opiniepolls en statuten: het echte gevaar schuilt in de Vivaldi-coalitie, waarin het […] Lees dit artikel: Het echte probleem van CD&V: hoe levert de Vivaldi-coalitie een electoraal verhaal dat verkoopbaar is?
  [naar artikel]
 35. Toon Aerts troeft Laurens Sweeck af in prangend duel in Zonhoven (08/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Toon Aerts heeft de Superprestige van Zonhoven op zijn naam gezet. In afwezigheid van Mathieu van der Poel was het Toon Aerts die al vroeg het vuur aan het lont stak. Na enkele speldenprikken raakte hij halfweg koers alleen weg, maar een sterke Laurens Sweeck kwam nog terug. In een verbeten duel trok de Belgische kampioen alsnog aan het langste einde, na een nieuwe versnelling een valpartij van Sweeck. Voor Aerts is het nog maar de tweede zege van het seizoen.
  [naar artikel]
 36. Vivaldi in doodlopend straatje met aanpak haatspraak (31/05/2021 - De Tijd)
  20:38 De Vivaldi-partners reiken de N-VA de hand, maar dat lijkt ze niet aan de tweederdemeerderheid te helpen die nodig is om hatespeech te vervolgen. De N-VA wil de meerderheid niet depanneren. En Open VL...
  [naar artikel]
 37. Het nieuwe geluid van de Vivaldi-ploeg (30/09/2020 - De Standaard)
  Koen Geens (CD&V) liet vorige week al weten te passen voor een ministerspost in de Vivaldi­regering. Ook andere vertrouwde boegbeelden nemen straks wellicht afscheid. Vivaldi wordt zo een frisse, maar onervaren ploeg.
  [naar artikel]
 38. Politicoloog Carl Devos over de impasse in de Wetstraat: “Vivaldi? Niet voor morgen” (15/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Hoe de politieke situatie de komende dagen zal evolueren, is voor iedereen koffiedik kijken, maar het staat vast dat de impasse nog lang zal duren. Politicoloog Carl Devos gelooft niet dat er morgen nieuwe verkiezingen zullen zijn, evenmin gelooft hij in Vivaldi. “Dat lijkt me heel moeilijk voor CD&V”.
  [naar artikel]
 39. Toon Aerts blijft Telenet Fidea langer trouw en krijgt broer Thijs naast zich (28/03/2018 - Sporza)
  Toon Aerts heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij de ploeg van Sven Nys. Hij krijgt er het gezelschap van zijn broer Thijs, die prof wordt.
  [naar artikel]
 40. Toon Aerts troeft Laurens Sweeck af in prangend duel in Zonhoven (08/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Toon Aerts heeft de Superprestige van Zonhoven op zijn naam gezet. In afwezigheid van Mathieu van der Poel was het Toon Aerts die al vroeg het vuur aan het lont stak. Na enkele speldenprikken raakte hij halfweg koers alleen weg, maar een sterke Laurens Sweeck kwam nog terug. In een verbeten duel trok de Belgische kampioen alsnog aan het langste einde, na een nieuwe versnelling een valpartij van Sweeck. Eli Iserbyt werd derde. Voor Aerts is het nog maar de tweede zege van het seizoen.
  [naar artikel]
 41. Twijfels over de begroting van Vivaldi: ‘De achilleshiel van de regering’ (02/10/2020 - De Morgen)
  Wie zorgt ervoor dat de factuur van Vivaldi niet ontspoort? Geen minister, maar de onbekende staatssecretaris Eva De Bleeker (Open Vld).
  [naar artikel]
 42. Asielzoekers verplicht vaccineren of niet? Vivaldi is verdeeld (15/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Asielzoekers verplicht vaccineren of niet? Vivaldi is verdeeld Het lijkt een klein dossier, maar asielzoekers blijven gevoelige materie binnen de Vivaldi-coalitie. Opnieuw is er protest van ngo’s omdat kinderen van asielzoekers niet kunnen genieten van hun volle opvang, wegens overvolle centra en tekort aan personeel: meteen een schending van hun mensenrechten, vinden de activisten. Alleen, die krapte is ontstaan omdat corona nog steeds lelijk huishoudt […] Lees dit artikel: Asielzoekers verplicht vaccineren of niet? Vivaldi is verdeeld
  [naar artikel]
 43. Politicoloog Carl Devos over de impasse: “Binnen CD&V nog altijd verdeeldheid over Vivaldi” (15/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Hoe de politieke situatie de komende dagen zal evolueren, is voor iedereen koffiedik kijken, maar het staat vast dat de impasse nog lang zal duren. Politicoloog Carl Devos gelooft niet dat er morgen nieuwe verkiezingen zullen zijn, evenmin gelooft hij in Vivaldi. “Dat lijkt me heel moeilijk voor CD&V”.
  [naar artikel]
 44. ‘Het was even paniek’: reconstructie van de chaotische begrotingsnacht van Vivaldi (12/10/2021 - De Morgen)
  Vivaldi had dinsdagochtend een akkoord beet. Tot de PS onverwacht ‘non’ zei, om vervolgens toch in te stemmen. ‘Dit is niet voor herhaling vatbaar.’ Een reconstructie van de laatste, chaotische onderhandelingsnacht van Vivaldi.
  [naar artikel]
 45. Weeral schermutselingen rond belastingen binnen Vivaldi (27/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Weeral schermutselingen rond belastingen binnen Vivaldi Het Vivaldi-experiment leverde dit weekend een interessante vergelijking op: twee hoofdrolspelers van de bonte coalitie doen een voorstel, dat niet in het regeerakkoord staat. Hoe reageren de coalitiepartners en breder, de publieke opinie? Ten eerste was er Vincent Van Peteghem (CD&V), de vicepremier van de coalitie voor de christendemocraten, én medeonderhandelaar van het Vivaldi-regeerakkoord. Van Peteghem heeft […] Lees dit artikel: Weeral schermutselingen rond belastingen binnen Vivaldi
  [naar artikel]
 46. Politicoloog Carl Devos over de impasse in de Wetstraat: “Er is binnen CD&V nog altijd verdeeldheid over Vivaldi” (15/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hoe de politieke situatie de komende dagen zal evolueren, is voor iedereen koffiedik kijken, maar het staat vast dat de impasse nog lang zal duren. Politicoloog Carl Devos gelooft niet dat er morgen nieuwe verkiezingen zullen zijn, evenmin gelooft hij in Vivaldi. “Dat lijkt me heel moeilijk voor CD&V”.
  [naar artikel]
 47. ‘Misverstand’ doet Vivaldi nu al wankelen (07/09/2020 - De Tijd)
  23:01 Met een diep verdeelde CD&V, waar de schrik om bedot te worden er dik in zit, is de Vivaldi-coalitie nog niet helemaal op het droge. Brengt de verdeling van de ministerposten soelaas?
  [naar artikel]
 48. Vivaldi vergadert volle dag zonder geruzie (25/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De zeven Vivaldi-partijen hopen nog altijd om tegen 1 oktober een regering te vormen. Donderdag hebben ze alvast niet geruzied.
  [naar artikel]
 49. Live - Witte rook voor Vivaldi-coalitie: dit weten we nu over het regeerakkoord (30/09/2020 - De Morgen)
  Witte rook: de Vivaldi-partijen hebben na bijna 500 dagen formatie een inhoudelijk akkoord gevonden over een nieuwe federale regering. De partijvoorzitters zitten nog bijeen over wie premier en minister wordt in de ploeg. Volg alle ontwikkelingen hier vandaag live:
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.