Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2021
19:16 uur

Vliegtuigbom gevonden in Evergem: 200 mensen geëvacueerd, bom ondertussen onschadelijk gemaakt

VRT NWS

21/01/2021 - 16:58

In Rieme, bij Evergem, hebben 200 mensen tijdelijk onderdak moeten zoeken in de sporthal van de gemeente. Bij werken was een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog blootgelegd en die moest onschadelijk gemaakt worden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Meer dan 200 huizen in Rieme geëvacueerd nadat er opnieuw  Amerikaanse vliegtuigbom gevonden was (30/03/2021 - VRT NWS)
  In Rieme, bij Evergem, is bij rioleringswerken een vliegtuigbom gevonden. Meer dan 200 woningen, die in een straal van 300 meter liggen, zijn geëvacueerd. De ontmijningsdienst DOVO is ter plaatse om de bom te ontmantelen. In januari werd al een gelijkaardige bom gevonden en onschadelijk gemaakt.
  [naar artikel]
 2. Vliegtuigbom in het Duitse Paderborn onschadelijk gemaakt (08/04/2018 - Metro)
  Experten van de Duitse ontmijningsdienst hebben zondag in de late namiddag een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog met succes onschadelijk gemaakt in Paderborn. Dat deelden de autoriteiten mee. De veiligheidszone blijft nog wel even actief, zodat de geëvacueerde omwonenden voorlopig nog niet naar huis kunnen. Voor de neutralisering van de 1,8 ton wegende Britse vliegtuigbom moesten meer dan 26.000 mensen in de voormiddag hun woning verlaten. Het was de grootste evacuatie in de naoorlogse geschiedenis van de stad in het oosten van Westfalen. De ontmijners konden slechts met vertraging aan hun werk beginnen, omdat na het einde van de eigenlijke evacuatiemaatregelen nog mensen in de sperzone waren opgedoken. bron: Belga Het bericht Vliegtuigbom in het Duitse Paderborn onschadelijk gemaakt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Zware bom uit WOII gevonden in Hasselt: ontstekingsmechanismes onschadelijk gemaakt (06/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een 500 kilo zware vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog die donderdagmiddag werd gevonden in een natuurgebied in Hasselt, is onschadelijk gemaakt. Dat heeft burgemeester Steven Vandeput (N-VA) van Hasselt donderdagavond rond 21.45 uur laten weten. De ontmijningsdienst van het leger DOVO heeft de twee ontstekingsmechanismes weggehaald. Die worden ter plaatse vernietigd, daarna zal de bom worden meegenomen. Voor het onschadelijk maken moesten driehonderd bewoners in de veiligheidszone geëvacueerd worden.
  [naar artikel]
 4. Vliegtuigbom uit Tweede Wereldoorlog in Berlijn onschadelijk gemaakt (20/04/2018 - VRT NWS)
  In Berlijn is een zware vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog met succes onschadelijk gemaakt. Voor de opruiming moesten zo'n 10.000 mensen in de omgeving hun woning verlaten. Er konden ook geen treinen rijden door het centraal station van Berlijn en een ziekenhuis is deels ontruimd. De bom van 500 kg is enkele dagen geleden op een bouwwerf ontdekt.
  [naar artikel]
 5. 8.700 mensen geëvacueerd door vliegtuigbom in Dresden (23/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wegens het onschadelijk maken van een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog is vandaag in de Oost-Duitse stad Dresden de gevarenzone geëvacueerd....
  [naar artikel]
 6. Bewoners geëvacueerd na ontdekking van vliegtuigbom WO II in Maasmechelen (26/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bewoners in een straal van 180 meter rond de vindplaats van een vliegtuigbom in Maasmechelen zijn woensdagmiddag tijdelijk geëvacueerd. De Explosieven Ontmijningsdienst (EOD) van het leger moest ter plaatse komen om de twee ontstekers onschadelijk te maken. Het onschadelijk maken vond plaats in een nabijgelegen bos. Zodra gebeurd is, kan de EOD het projectiel met een lengte van 87 centimeter en 21 centimeter diameter verwijderen.
  [naar artikel]
 7. Permanente politiebewaking bij vliegtuigbom in Rieme, ontmanteling gebeurt pas zaterdag (22/04/2021 - VRT NWS)
  Bij de grote wegenwerken in Rieme bij Evergem is gisteren weer een vliegtuigbom gevonden. Normaal komt de ontmijningsdienst DOVO dan ter plaatse om die onmiddellijk onschadelijk te maken. Maar omdat het juiste materiaal niet voorhanden was, kon dat nog niet. De ontmanteling zal nu zaterdag gebeuren, maar de bom ligt nu wel open en bloot. “Om calamiteiten te vermijden is permanente politiebewaking nodig”, zegt de burgemeester van Evergem.
  [naar artikel]
 8. Dovo maakt vliegtuigbom onschadelijk (11/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Ontmijningsdienst Dovo heeft donderdagavond een Engelse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt op een terrein in de Nijverheidsstraat in Ruisbroek. De bom is in de loop van de dag tijdens baggerwerken op het Zeekanaal bovengehaald.
  [naar artikel]
 9. 3.500 mensen geëvacueerd in Venetië voor onschadelijk maken oorlogsbom (02/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Italiaanse toeristische stad Venetië wordt zondag een bom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt. Uit voorzorg worden zowat 3.500 mensen geëvacueerd. Sinds 8.30 uur is ook het luchtruim gesloten. Het zal meerdere uren duren om het springtuig onschadelijk te maken.
  [naar artikel]
 10. Vliegtuigbom uit WOII gevonden in Maasmechelen: 150 inwoners geëvacueerd (26/02/2020 - VRT NWS)
  In Maasmechelen is een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden tijdens graafwerken in de Tulpenstraat. Ontmijningsdienst DOVO is ter plaatse en er werd een perimeter ingesteld. Zo'n 150 bewoners zijn geëvacueerd.
  [naar artikel]
 11. Vliegtuigbom uit Wereldoorlog II veilig ontmanteld op Brussels Airport (22/08/2018 - Metro)
  Op Brussels Airport is een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog veilig ontmanteld. De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen van het Belgische leger, Dovo, heeft de bom probleemloos onschadelijk gemaakt. Dat laat Brussels Airport weten. De vliegtuigbom werd maandag tijdens werken op het tarmac aan de cargozijde gevonden. De werkzaamheden werden stopgezet en er werd preventief een perimeter van 100 meter ingesteld rond de vliegtuigbom. Na inspectie van het springtuig had Dovo bevestigd dat er geen gevaar was voor passagiers, werknemers van de luchthaven en de operaties op de luchthaven. Gezien er geen onmiddellijk gevaar was, had Dovo beslist om de vliegtuigbom afgelopen nacht onschadelijk te maken. De ontmanteling is in alle veiligheid gebeurd zonder de vliegtuigbom tot ontploffing te brengen. bron: Belga Het bericht Vliegtuigbom uit Wereldoorlog II veilig ontmanteld op Brussels Airport verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Vliegtuigbom gevonden bij werken: 40 inwoners tijdelijk geëvacueerd (07/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij wegenwerken in de Westendelaan in Westende, deelgemeente van Middelkerke, is woensdagmorgen een vliegtuigbom aangetroffen. Een veertigtal buurtbewoners werd geëvacueerd.
  [naar artikel]
 13. Massale evacuaties in Koblenz en Frankfurt na ontdekking zware bommen uit WOII (02/09/2017 - Metro)
  Een bom van 500 kilo uit de Tweede Wereldoorlog is vandaag in de Duitse stad Koblenz onschadelijk gemaakt, zo heeft de plaatselijke brandweer gemeld. De 21.000 mensen die in een straal van 1 kilometer rond de bom geëvacueerd werden, konden in de late namiddag naar huis terugkeren. Ook in Frankfurt moesten 70.000 omwonenden hun huis uit voorzorg verlaten na de ontdekking van een zware Engelse vliegtuigbom in het centrum van de stad. In Frankfurt moeten dit weekend bijna 70.000 mensen hun woningen verlaten voor een vliegtuigbom van 1,8 ton die morgen op de campus van een universiteit in het stadsdeel Westend onschadelijk wordt gemaakt. Het is de grootste evacuatieoperatie in de geschiedenis van de bondsrepubliek. Patiënten uit twee ziekenhuizen in de evacuatiezone werden zaterdag weggebracht, meldden de politie en de brandweer. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 14. Duizenden mensen geëvacueerd na vondst vliegtuigbom uit WOII in Duitse stad Bochum (30/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de Duitse stad Bochum zijn gisteren zo’n vijfduizend inwoners geëvacueerd na de vondst van een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog. Het explosief werd gevonden bij bouwwerkzaamheden.
  [naar artikel]
 15. Vliegtuigbom gevonden in Oostende: buurtbewoners geëvacueerd (26/03/2019 - VRT NWS)
  In de havenbuurt van Oostende is een oude vliegtuigbom ontdekt. De buurtbewoners in een straal van 250 meter rond de vindplaats worden uit voorzorg geëvacueerd.
  [naar artikel]
 16. Vliegtuigbom gevonden op Pottelberg: buurtbewoners geëvacueerd (09/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens graafwerken nabij de Damiaanschool werd deze namiddag een vliegtuigbom gevonden. De politie heeft de Pottelberg afgesloten, tussen de Bruyningstraat en Condédreef.
  [naar artikel]
 17. Zowat 3.500 mensen geëvacueerd in Venetië voor onschadelijk maken oorlogsbom (02/02/2020 - Metro)
  In de Italiaanse toeristische stad Venetië wordt zondag een bom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt. Uit voorzorg worden zowat 3.500 mensen geëvacueerd. Sinds 8.30 uur is ook het luchtruim gesloten. Het zal meerdere uren duren om het springtuig onschadelijk te maken. Het explosief van ongeveer 220 kilo werd eerder deze week gevonden in de buurt van de industriehaven Marghera, buiten het historisch centrum met zijn kanalen. Maar wegens “Bomba Day” is sinds ’s ochtend een groot deel van het verkeer via weg, spoor en water in de stad afgesloten. Ook toeristen kunnen zondag dus hinder ondervinden. Venetië werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1944 door de Amerikanen gebombardeerd. Bron: Belga   Het bericht Zowat 3.500 mensen geëvacueerd in Venetië voor onschadelijk maken oorlogsbom verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. 40 huizen geëvacueerd na vondst vliegtuigbom in Westende (07/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij werken op het kruispunt van de Westendelaan en de Heidestraat is vanochtend een oude vliegtuigbom gevonden. In een straal van 100 meter
  [naar artikel]
 19. VIDEO. Zestig gezinnen geëvacueerd na vondst vliegtuigbom in Westende (28/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  In Westende bij het West-Vlaamse Middelkerke zijn goed zestig gezinnen dinsdagavond geëvacueerd. Dat gebeurde nadat tijdens wegenwerken een vliegtuigbom is gevonden.
  [naar artikel]
 20. Vliegtuigbom gevonden op Pottelberg, bewoners worden geëvacueerd (09/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is woensdagnamiddag bij graafwerken nabij de Damiaanschool een vliegtuigbom gevonden. De politie heeft de Pottelberg afgesloten, tussen de Bruyningstraat en de Condédreef. Er is een perimeter van 100 meter. De Damiaanschool en het kinderdagverblijf Speelberg zijn ontruimd. Omwonenden worden naar jeugdcentrum Tranzit geëvacueerd. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. De ontmijningsdienst DOVO is onderweg. Straks meer.
  [naar artikel]
 21. Vliegtuigbom gevonden in Kortrijk: "Buurtbewoners in straal van 100 meter geëvacueerd" (09/06/2021 - VRT NWS)
  Aan de Pottelberg, in Kortrijk, is er een grote vliegtuigbom gevonden. Kortrijk heeft het noodplan afgekondigd. Buurtbewoners in een straal van 100 meter worden op dit moment geëvacueerd. Ontmijningsdienst DOVO zal de situatie verder opvolgen.
  [naar artikel]
 22. Bom uit WO II gevonden in Frankfurt: 25.000 mensen geëvacueerd (19/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de Duitse stad Frankfurt is vandaag tijdens werken een bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Voor het onschadelijk maken van het springtuig van 500 kilogram zijn zowat 25.000 inwoners in het stadsdeel Nordend geëvacueerd.
  [naar artikel]
 23. Zware vliegtuigbom gevonden in Westende: 60 huizen geëvacueerd (28/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Lombardsijdelaan in Westende is een oude vliegtuigbom aangetroffen. Het gaat om een zwaar kaliber, vergelijkbaar met de bom die twee weken
  [naar artikel]
 24. Zowat 3.500 mensen geëvacueerd in Venetië voor onschadelijk maken oorlogsbom (02/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de Italiaanse toeristische stad Venetië wordt vandaag een bom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt. Uit voorzorg worden zowat 3.500...
  [naar artikel]
 25. Vliegtuigbom aangetroffen bij werken: 40 inwoners geëvacueerd (07/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bij wegenwerken in de Westendelaan in Westende, deelgemeente van Middelkerke, is woensdagmorgen een vliegtuigbom aangetroffen. Een veertigtal buurtbewoners werd geëvacueerd.
  [naar artikel]
 26. Vliegtuigbom aangetroffen bij werken: 40 inwoners geëvacueerd (07/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij wegenwerken in de Westendelaan in Westende, deelgemeente van Middelkerke, is woensdagmorgen een vliegtuigbom aangetroffen. Een veertigtal buurtbewoners werd geëvacueerd.
  [naar artikel]
 27. Buurt geëvacueerd na vondst oude vliegtuigbom in Kortrijk (23/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij graafwerken op Kortrijk Weide is deze namiddag een vliegtuigbom aangetroffen. Een deel van de omwonenden wordt geëvacueerd om de bom te
  [naar artikel]
 28. Vliegtuigbom uit Wereldoorlog II veilig ontmanteld op Brussels Airport (22/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op Brussels Airport is een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog veilig ontmanteld. Dovo heeft de bom probleemloos onschadelijk gemaakt. Dat laat...
  [naar artikel]
 29. Evacuatie in centrum Kortrijk na vondst vliegtuigbom (09/01/2017 - De Redactie)
  In Kortrijk zijn tientallen mensen geëvacueerd na de vondst van een vliegtuigbom. Het vlakbij gelegen winkelcentrum K is niet ontruimd. Dovo is ter plaatse.
  [naar artikel]
 30. 1.800 Parijzenaars geëvacueerd voor ontploffing van bom uit WOII (17/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Parijs zijn vandaag bijna 1.800 mensen geëvacueerd doordat op een werf een vliegtuigbom uit Wereldoorlog II werd onklaar gemaakt.
  [naar artikel]
 31. 54.000 Duitsers geëvacueerd voor ontmantelen bom uit WO II (25/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Uit voorzorg zijn ruim 54.000 mensen geëvacueerd uit de Duitse stad Augsbourg. Later vandaag wordt er een Britse vliegtuigbom uit de Tweede
  [naar artikel]
 32. Oorlogstuig onschadelijk gemaakt in Kotem (03/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Net voor de middag is een oorlogstuig dat in de Maas werd gevonden onschadelijk gemaakt ter hoogte van het kapelletje in Kotem. Een eerste poging was mislukt door een technisch mankement.
  [naar artikel]
 33. Vliegtuigbom uit Tweede Wereldoorlog veilig ontmanteld op Brussels Airport (22/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op Brussels Airport is een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog veilig ontmanteld. Dovo heeft de bom probleemloos onschadelijk gemaakt. Dat laat...
  [naar artikel]
 34. Vliegtuigbom gevonden bij graafwerken: evacuatie van alle bewoners binnen 180 meter (26/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij graafwerken aan een huis in de Tulpenstraat in Maasmechelen ontdekten ze woensdag een zware vliegtuigbom uit WO II. Alle bewoners binnen 180 meter van de vondst moeten geëvacueerd worden.
  [naar artikel]
 35. Oorlogsbom ontmanteld: 18.500 Duitsers geëvacueerd (26/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Duitse stad Ludwigshafen hebben ontmijners een bom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt. 18.500 mensen moesten daarvoor zes uur...
  [naar artikel]
 36. Oorlogsbom in Frankfurt onschadelijk gemaakt na evacuatie 16.000 mensen (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Europese wijk van de Duitse stad Frankfurt is vannacht een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt. "Alle...
  [naar artikel]
 37. Tienduizend mensen geëvacueerd in Keulen na ontdekking bom uit Tweede Wereldoorlog (29/11/2018 - De Morgen)
  In Keulen zijn gisterenavond en deze nacht zowat 10.000 mensen geëvacueerd nadat een bom uit de Tweede Wereldoorlog werd aangetroffen. Het gaat om een explosief van maar liefst tweeduizend kilo. In het stadsdeel Poll werd een perimeter van één kilometer ingesteld. Rond half drie 's nachts werd de bom onschadelijk gemaakt.
  [naar artikel]
 38. DOVO ontmantelt vliegtuigbom: winkelcentrum dicht, treinen rijden niet (10/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een 200-tal inwoners van Kortrijk zijn deze ochtend rond 8.30 uur opnieuw geëvacueerd nadat gisteren een vliegtuigbom werd ontdekt bij
  [naar artikel]
 39. BEKIJK: Zo’n 400 woningen ontruimd na vondst vliegtuigbom in Rieme: “Maakt deel uit van geschiedenis van dorp” (24/04/2021 - VRT NWS)
  In Rieme, een deelgemeente van Evergem in Oost-Vlaanderen, hebben zo'n 1.000 mensen hun woning moeten verlaten, omdat er een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog ontmanteld wordt. De bom werd enkele dagen geleden al ontdekt, maar er is tot het weekend gewacht om ze te verwijderen zodat scholen en bedrijven niet moesten sluiten. De buurtbewoners hebben begrip voor de situatie.
  [naar artikel]
 40. Vliegtuigbom gevonden in Waaslandhaven, E34 in beide richtingen afgesloten (17/05/2017 - De Redactie)
  In Verrebroek in de Waaslandhaven is een vliegtuigbom gevonden. DOVO is ter plaatse en heeft een ruime perimeter ingesteld. Verschillende wegen in de buurt zijn afgesloten, waaronder de E34.
  [naar artikel]
 41. Grote vliegtuigbom gevonden in centrum Veurne (14/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de afbraak van een oud gebouw in het centrum van Veurne is deze middag een vliegtuigbom gevonden. De plaats van de vondst, ter hoogte van de
  [naar artikel]
 42. Straat even ontruimd na vondst Britse vliegtuigbom (07/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij werken op het kruispunt van de Westendelaan en de Heidestraat is vanochtend een oude vliegtuigbom gevonden. In een straal van 100 meter
  [naar artikel]
 43. Meer dan 16.000 mensen geëvacueerd na vondst bom uit WOII in Frankfurt (07/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Duitse stad Frankfurt wordt vandaag een 500 kilogram zware onontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt. Daardoor moeten...
  [naar artikel]
 44. Vondst vliegtuigbom Tweede Wereldoorlog legt deel van Keulen lam: 3100 mensen geëvacueerd (12/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De vondst van een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog heeft vandaag een deel van de binnenstad van Keulen een tijdlang lamgelegd. Voor de
  [naar artikel]
 45. Twee verdachte pakketten onschadelijk gemaakt op Brucargo (10/09/2019 - Metro)
  De ontmijningsdienst van het leger, DOVO, heeft vanochtend op de vrachtluchthaven Brucargo twee verdachte pakketten onschadelijk gemaakt. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd door de federale politie. Een hond van bewakingsfirma G4S had gereageerd op twee pakketten die bij Aviapartner waren toegekomen, waarop meteen de nodige maatregelen werden genomen. De hulpdiensten werden verwittigd en stelden een perimeter in, terwijl een deel van het personeel geëvacueerd werd. De politie liet de ontmijningsdienst van het leger ter plaatse komen om de twee pakketten onschadelijk te maken. Eenmaal dat gebeurd was, bleek dat er geen explosieven of andere verdachte stoffen in zaten. Het aviapartner-personeel kon dan ook het werk hervatten. bron: Belga Het bericht Twee verdachte pakketten onschadelijk gemaakt op Brucargo verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Evacuaties in hartje Kortrijk na vondst van vliegtuigbom (09/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Kortrijk zijn tientallen bewoners en werknemers geëvacueerd uit de Sint-Janslaan, in het hart van de stad, na de vondst van een vliegtuigbom.
  [naar artikel]
 47. Vliegtuigbom uit WOII gevonden in Oudenaarde (21/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het Oost-Vlaamse Oudenaarde is een vliegtuigbom ontdekt bij de heraanleg van de Markt. Als gevolg werd een veiligheidszone van 100 meter
  [naar artikel]
 48. Tweede poging: centrum vandaag opnieuw ontruimd om vliegtuigbom te ontmantelen (15/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een groot deel van het centrum van Veurne zal vanmiddag vanaf 15 uur opnieuw worden ontruimd voor de tweede poging om een Amerikaanse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk te maken.
  [naar artikel]
 49. VIDEO. Bom gevonden bij graafwerken (14/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij graafwerken op de Houtmarkt in het West-Vlaamse Veurne hebben arbeiders dinsdagmiddag een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Dovo, de ontmijningsdienst van het leger, is verwittigd maar nog niet ter plaatse. De buurt is afgesloten voor alle verkeer, maar er werd nog niemand geëvacueerd. Het gemeentelijk rampenplan is afgekondigd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.