De dag starten met een shotje cafeïne? Yes please. Veel mensen delen die gewoonte. Maar of dat gezond is of niet, daar bestaat eigenlijk geen zekerheid over. Er zijn dan ook een heleboel alternatieven die, net als een kop koffie, voor een goeie ochtendkick zorgen. Foodie en gezondheidsenthousiaste Morgane Van Marcke (25) test vijf recepten uit en verklapt of de drankjes de beloofde energieboost leveren. [naar artikel]
Wat is knalgroen, supergezond en superpopulair? Juist, ja: matcha. Deze gepoederde thee uit Japan verovert wereldwijd harten. Matcha wordt gebruikt in gerechten en drankjes, maar ook beautyfreaks kicken erop. Foodie en gezondheidsenthousiaste Morgane Van Marcke (25) geeft drie recepten die je thuis kunt uitproberen. [naar artikel]
Albert Heijn lanceert in samenwerking met M&M’s en Snickers twee nieuwe pindakazen. De potten staan ook in ons land in de winkelrekken. [naar artikel]
Ben je de de klassieke boterham of granola een beetje beu? Proef dit bananenbrood eens! Een makkelijk en goedkoop recept, waar we gemengde noten [naar artikel]
Het zwarte goud, zo wordt koffie ook wel genoemd. En dat mag je tegenwoordig vrij letterlijk nemen: de prijzen voor koffiebonen blijven namelijk stijgen. Ook voor een kopje moet je dus meer betalen. Foodie en gezondheidsenthousiaste Morgane Van Marcke ging op zoek naar vijf alternatieven die lekker zijn én voor een goeie ochtendkick zorgen. “Als ik vier koppen koffie drink en me dan een beetje nerveus of opgejaagd voel, schakel ik over naar een matcha latte.” [naar artikel]
Wie gasten ontvangt, en hen wil verwelkomen met een plantaardig diner, kan inspiratie putten uit ‘Dinner Served’, het tweede kookboek van Morgane Van Marcke. Haar missie? Simpele, plantaardige en eerlijke recepten delen, die niet misstaan op een feesttafel. Het oog wil ook wat. [naar artikel]
Zijn vegans echt betere minnaars? Ze zijn in ieder geval lovers of life, zo vindt chef Viviane Van Dyck, die al jaren fan is van de plantaardige keuken. Drie recepten uit haar nieuwste boek moeten ons ook overtuigen. [naar artikel]
Granola is volgens velen een gezond ontbijt. Iedereen lijkt er nog altijd van in de ban te zijn: sociale media staan vol met foto’s van ‘granola... [naar artikel]
“Koop je vaak granola, kies dan voor een merk dat hoog zit in vezels en laag in suikers.” Dat is dé tip die diëtist Michaël Sels geeft want uit deze test van 14 varianten, met noten, blijkt dat lang niet alle merken aan die voorwaarde voldoen. [naar artikel]
Altijd honger maar niet altijd inspiratie? Foodie Files to the rescue. Elke maand deelt een bekende food blogger zijn keukengeheimen en elke week... [naar artikel]
“Koop je vaak granola, kies dan voor een merk dat hoog zit in vezels en laag in suikers.” Dat is dé tip die diëtist Michaël Sels geeft want uit deze test van 14 varianten, met noten, blijkt dat lang niet alle merken aan die voorwaarde voldoen. [naar artikel]
Fruit alleen maar lekker als tussendoortje? Think again! Foodie Elise Van de Poele creëert vijf heerlijk hartige recepten met seizoensfruit! [naar artikel]
Alpro wil zich niet langer beperken tot sojavoeding. Het bedrijf wil zich omvormen tot een specialist in plantaardige producten en lanceert alvast twee nieuwe melkdranken op basis van noten. De verbreding moet de groei van de groep versnellen. [naar artikel]
Altijd honger maar niet altijd inspiratie? Foodie Files to the rescue. Elke maand deelt een bekende food blogger zijn keukengeheimen en elke week krijg je een nieuwe, inspirerende receptvideo. Ellen Kegels, het brein achter de fair knitwear van LN Knits en kookboek #LNFairFood, is dit keer foodie van dienst. De health queen zweert bij superfoods en laat je met vier gemakkelijke recepten ontdekken hoe je ze heerlijk kan klaarmaken. Haal jij je gezondheidsboost uit de groentenquiche, vijgensalade, het rode biet-torentje of de rainbowbowl? Check alle foodies en hun recepten op www.foodiefiles.be! [naar artikel]
Granola is volgens velen een gezond ontbijt. Iedereen lijkt er nog altijd van in de ban te zijn: sociale media staan vol met foto’s van ‘granola... [naar artikel]
Plantaardige vetten verlagen het risico op hartziektes, terwijl dierlijke vetten het risico hierop verhogen. Dat heeft een studie van de Amerikaanse universiteit Harvard uitgewezen. Wie vaak plantaardige, enkelvoudige onverzadigde vetten uit olijfolie, avocado's en noten gebruikt, loopt volgens het onderzoek minder kans op vroegtijdige sterfte. [naar artikel]
Hoe komt het dat granola tegenwoordig onmisbaar is in koffiebars en ontbijtplekken? Waarom zoeken we massaal naar recepten om zelf aan het bakken te slaan? Zelfs Sergio Herman is gezwicht voor het betere crunchwerk, met dank aan health-specialiste Bie Verheye.?Wij zetten ook onze tanden in de hype. [naar artikel]
Vandaag is de laatste dag van de ‘Try Vegan’-maand, een campagne van EVA en BE Vegan om ons in november meer plantaardig te doen eten. We sluiten we af met 3 recepten die een must zijn in je plantaardige receptenboek, getipt door Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster. Zij onthullen ons hun favoriete gerecht én hun beste tips en tricks om plantaardig te koken met de vingers in de neus. [naar artikel]
Is granola uit de supermarkt een goed idee? En wat kun je doen om de zelfgemaakte variant zo gezond mogelijk te maken? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA en auteur van ‘Lekker lang leven’, geeft antwoord op vragen en dilemma’s. [naar artikel]
Granola is volgens velen een gezond ontbijt. Iedereen lijkt er nog altijd van in de ban te zijn: sociale media staan vol met foto’s van ‘granola... [naar artikel]
Een hip ontbijt, een frisse lunch om mee te nemen en drie snelle gezinsgerechten: foodie Elise Van de Poele tipt vijf snelle én duurzame recepten... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.