Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 May 2022
22:11 uur

Transfermarkt Premier League stort in: clubs spendeerden minder dan een derde van vorig jaar

Het Belang van Limburg

02/02/2021 - 15:28

De Premier League heeft de slapste wintertransferperiode in jaren beleefd. De clubs uit de hoogste Engelse divisie, die in andere jaren strooiden met tientallen miljoenen voor spelers, gaven in januari ‘slechts’ 79 miljoen euro uit. Dat is nog niet eens een derde van het bedrag dat vorig jaar werd uitgegeven aan transfers, namelijk 261 miljoen euro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Sluit transfermarkt in Engeland volgend jaar voor competitiestart? (15/08/2017 - Sporza)
  De clubs in de Premier League bekijken of ze de transfermarkt in 2018 vroeger kunnen afsluiten. Op tafel ligt een plan om alleen nog transfers voor de eerste speeldag toe te laten.
  [naar artikel]
 2. Engelse clubs hebben voor het eerst sinds 2012 minder uitgegeven tijdens wintermercato (01/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voor de eerste keer sinds 2012 hebben de ploegen uit de Premier League tijdens de wintermercato minder geld uitgegeven aan transfers. Auditbureau Deloitte berekende dat de clubs samen 180 miljoen pond (205 miljoen euro) spendeerden.
  [naar artikel]
 3. Revolutie in Premier League: transfermarkt sluit volgende zomer voor start competitie (07/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De transfermarkt in de Premier League sluit vanaf volgende zomer voor het begin van de competitie. Dat is het resultaat van een stemming onder de PL-clubs, zo melden verschillende Britse media donderdag.
  [naar artikel]
 4. Serie A – Transfermarkt sluit volgend seizoen voor start van competitie (05/03/2018 - Metro)
  De transfermarkt in de Serie A zal volgend seizoen sluiten net voor de start van de competitie. Dat kwam de Italiaanse eersteklassers overeen en werd maandagavond bekendgemaakt na een vergadering van de Italiaanse profliga. De Serie A volgt hiermee het voorbeeld van de Engelse Premier League. De Italiaanse eerste klasse begint volgend seizoen op 19 augustus. Precies 24 uur daarvoor gaat de transfermarkt in de Serie A dicht. Hetzelfde zal ook gelden voor de wintermercato. Ook de Engelse eersteklassers bereikten in september vorig jaar een soort gelijke overeenkomst. Het zal in de Premier League komend seizoen niet meer toegestaan zijn spelers aan te trekken na 9 augustus. Verkopen mag wel, omdat de internationale transfermarkt pas sluit op 31 december. In België nam de Pro League in oktober de beslissing te wachten op de beslissingen van andere competities. Voornaamste reden daarvoor was het scenario waarin spelers na het sluiten van de Belgische transfermarkt andere oorden zouden opzoeken, maar de clubs geen vervangers meer kunnen aantrekken. bron: Belga
  [naar artikel]
 5. Vervroegde sluiting transfermarkt in Premier League alweer afgeschaft (06/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De zomermercato in de Premier League sluit dit jaar opnieuw op 1 september. De voorbije twee seizoenen sloot de transfermarkt daags voor de start van de competitie, in de eerste helft van augustus, maar die beslissing wordt teruggedraaid.
  [naar artikel]
 6. Clubs uit Premier League-clubs mogen oefenwedstrijden spelen (maar zonder ref) (02/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De clubs uit de Premier League hebben toestemming gekregen om in aanloop naar de hervatting van de competitie oefenduels af te werken. De clubs moeten wel aan een aantal strenge voorwaarden voldoen. Dat berichtte The Telegraph dinsdag.
  [naar artikel]
 7. Premier League-clubs hadden vorig seizoen een tekort van 675 miljoen euro (en dan moeten de coronacijfers nog komen) (09/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Premier League-clubs hadden vorig seizoen een gezamenlijk tekort van 675 miljoen euro. Dat berekenden de gespecialiseerde analisten van Vysyble in een dinsdag uitgebrachte studie. De twintig eersteklassers hadden vorig seizoen nochtans een opgeteld zakencijfers van liefst 5,8 miljard euro, een record.
  [naar artikel]
 8. Clubs gaven in 10 jaar ruim 40 miljard euro uit aan transfers, Belgische clubs spendeerden én ontvingen monsterbedragen (31/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voetbalclubs hebben wereldwijd in de periode tussen 2011 en 2020 volgens de wereldvoetbalbond FIFA in totaal 48,5 miljard dollar (circa 41,1 miljard euro) uitgegeven aan spelerstransfers. De clubs uit de Engelse Premier League spenderen het meeste geld aan transfers: 12,4 miljard dollar (10,5 miljard euro) in de afgelopen tien jaar, gevolgd door Spanje (5,6 miljard euro) en Italië (4,7 miljard euro). België (761 miljoen euro) staat op plaats tien en houdt zo Brazilië en Nederland achter zich.
  [naar artikel]
 9. Premier League-clubs spendeerden 1 miljard euro: heeft COVID-19 wel iets veranderd aan het transferwezen? (06/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Arsenal ontsloeg de bediende achter mascotte Gunnersaurus, maar bood 50 miljoen voor Thomas Partey. Barcelona maakte een verwachte omzetdaling van...
  [naar artikel]
 10. Premier League gaat stemmen over vroeger afsluiten transferperiode (15/08/2017 - Knack)
  De clubs in de Engelse Premier League bekijken of ze de transfermarkt in de zomer van 2018 vroeger kunnen afsluiten. Op tafel ligt een plan om alleen nog transfers voor de eerste speeldag toe te laten. Dat moet voor meer stabiliteit in de spelerskernen zorgen.
  [naar artikel]
 11. Premier League-clubs spendeerden ruim 1 miljard euro: heeft corona wel iets veranderd aan het transferwezen? (06/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Arsenal ontsloeg de bediende achter mascotte Gunnersaurus, maar bood 50 miljoen voor Thomas Partey. Barcelona maakte een verwachte omzetdaling van...
  [naar artikel]
 12. Premier League-clubs geven minder uit tijdens wintermercato (01/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de eerste keer sinds 2012 hebben de ploegen uit de Premier League tijdens de wintermercato minder geld uitgegeven aan transfers. Auditbureau...
  [naar artikel]
 13. Premier League – Transfermarkt sluit volgende zomer voor start competitie (07/09/2017 - Metro)
  De transfermarkt in de Premier League sluit vanaf volgende zomer voor het begin van de competitie. Dat is het resultaat van een stemming onder de PL-clubs, zo melden verschillende Britse media vandaag. Vele coaches hebben herhaaldelijk geklaagd over het feit dat spelers nog van club kunnen veranderen in het seizoensbegin. Volgend jaar wordt hier dus komaf mee gemaakt. De deadline van de zomermercato ligt niet langer op 31 augustus. Op donderdag voor de Premier League van start gaat, voor het seizoen 2018-19 is dat 9 augustus, zijn geen inkomende transfers meer mogelijk vanaf 17u plaatselijke tijd (18u Belgische tijd). De nieuwe deadline geldt niet voor uitgaande transfers, de Premier League-clubs zullen dus nog wel spelers kunnen verkopen tot 31 augustus (datum waarop in meeste Europese landen transfermarkt sluit). De wijziging van het reglement werd niet unaniem goedgekeurd, maar vast staat dat de vereiste 14 van de 20 stemmen werden binnengehaald. Woensdag sprak UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin in de Britse krant The Times eveneens zijn steun uit voor het voorstel om de transferperiode in de zomer in te korten. “Ik ben het ermee eens dat een speler het kampioenschap moet beginnen bij de club waar hij ook de rest van het seizoen zal spelen”, stelde de Sloveen. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 14. Wereldwijde voetbaltransfermarkt passeert kaap van 7 miljard dollar (30/01/2019 - Metro)
  De wereldwijde transfermarkt in het voetbal heeft vorig jaar voor het eerst de kaap van 7 miljard dollar (6,1 miljard euro) gerond, zo maakte de Wereldvoetbalbond FIFA vandaag bekend. In totaal werden er in 2018 16.533 transfers geregistreerd, met betrekking tot 14.186 spelers van 175 verschillende nationaliteiten. Uit de gegevens van het Transfer Matching System (TMS) van de FIFA blijkt dat er daarbij 7,03 miljard dollar over de toonbank ging, een verhoging met 10,3 procent in vergelijking met 2017. Slechts 31 clubs ter wereld spendeerden meer dan 50 miljoen dollar, maar zij zorgen wel voor meer dan de helft van alle uitgaven. De clubs uit de bij de UEFA aangesloten landen zorgden voor 78,2 procent van de uitgaven. Frankrijk kan de meest positieve transferbalans voorleggen, met 467,2 miljoen dollar aan inkomsten. Niet verrassend viel de meest negatieve balans in Engeland te noteren, waar de uitgaven meer dan een miljard dollar hoger lagen dan de inkomsten. Engelse clubs spendeerden bijna 2 miljard dollar (1,98 miljard dollar) aan transfers, een stijging van 20,5 procent in vergelijking met het jaar voordien. België staat op die lijst op de achtste plaats, met 151,6 miljoen dollar aan uitgaven, 18,4 procent meer dan in 2017. bron: Belga Het bericht Wereldwijde voetbaltransfermarkt passeert kaap van 7 miljard dollar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Premier League kort zomermercato volgend jaar drastisch in (07/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De transfermarkt in de Premier League sluit vanaf volgende zomer voor het begin van de competitie. Dat is het resultaat van een stemming onder de
  [naar artikel]
 16. 'Gierige' Vlaming koopt minder bio (06/05/2019 - De Tijd)
  16:29 Belgische gezinnen spendeerden vorig jaar 15 procent meer aan biovoeding. Die groei is helemaal op het conto van Wallonië te schrijven, want de Vlaming gaf zelfs iets minder uit aan bio.
  [naar artikel]
 17. Premier League-clubs verloren massaal veel inkomsten tijdens ‘coronaseizoen’, Manchester United het zwaarst getroffen (23/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het seizoen 2019-2020, waarin het coronavirus zijn intrede deed, heeft ook de Premier League-clubs geen goed gedaan. Cijfers van Swiss Ramble tonen aan dat de zeventien clubs die niet net gepromoveerd waren naar de Premier League, samen 618 miljoen pond (net geen 722 miljoen euro) aan inkomsten verloren.
  [naar artikel]
 18. Clubs uit Engelse Premier League boeken recordverlies; loonlast nog verder opgelopen (15/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Clubs uit Engelse Premier League boeken recordverlies; loonlast nog verder opgelopen De voetbalclubs uit de Engelse Premier League dienden tijdens het seizoen 2019-2020 een gezamenlijk verlies vóór belastingen van bijna 1 miljard pond te melden. Dat is het grootste collectieve verlies dat sinds het ontstaan van de Premier League werd geregistreerd. Dat zegt een onderzoek van adviseur Deloitte. De cijfers tonen volgens de onderzoekers duidelijk welke […] Lees dit artikel: Clubs uit Engelse Premier League boeken recordverlies; loonlast nog verder opgelopen
  [naar artikel]
 19. Engelse voetbalclubs betalen 60 procent van hun inkomsten aan lonen (04/05/2019 - Express)
  De twintig voetbalclubs uit de Engelse Premier League hebben het voorbije seizoen 2,9 miljard pond lonen moeten uitbetalen. Dat betekende een stijging met 15 procent tegenover het seizoen voordien. Dat staat in een rapport van consulent Deloitte. Die zwaardere loonlast zorgde er tevens voor dat de clubs, ondanks een recordomzet, het seizoen alsnog met een winstdaling moesten afsluiten. De clubs boekten een gezamenlijke omzet van 4,8 miljard pond, tegenover 4,6 miljard pond het seizoen voordien. Onder invloed van de hogere loonlasten vielen de gezamenlijke winsten echter van 500 miljoen pond tot 400 miljoen pond terug. Champions League “De hogere inkomsten van de Premier League vorig seizoen waren in belangrijke mate te danken aan de Champions League,” zegt Deloitte. “Aan die Europese elite-competitie konden vorig seizoen een recordaantal van vijf Engelse clubs deelnemen. Bovendien slaagden al die clubs erin lang in competitie te blijven.” “De inkomsten van de Engelse clubs uit de Champions League liepen daardoor met ongeveer 71 miljoen pond op. Door de hogere salarissen viel de gezamenlijke operationele winst echter van 1 miljard pond tot 900 miljoen pond op. De hogere loonkosten waren trouwens verwacht. De Premier League kende vorig seizoen immers een bijzonder drukke transfermarkt.” “De twee transfer-vensters van vorig seizoen leverden telkens recordtransacties op,” verduidelijkt Deloitte. “In totaal werden in de Premier League vorig jaar voor 1,9 miljard pond transfers gerealiseerd.” Het voorbije seizoen besteedden de clubs uit de Premier League 59 procent van hun inkomsten aan spelerslonen. Het seizoen voordien vertegenwoordigden salarissen 55 procent van de totale omzet. Dat was het laagste niveau in negentien jaar tijd. Er waren volgens Deloitte immers andere inkomsten. De consulent verwijst daarbij naar bijkomende middelen die de clubs ontvingen bij de start van een nieuwe cyclus aan televisierechten. Vertraging “Uit het rapport blijkt dat bijna de helft van alle clubs in de Premier League minstens 70 procent van hun inkomsten aan lonen hebben besteed,” zegt Deloitte nog. Voor de vierde keer in vijf jaar konden de clubs gezamenlijk een winst voor belastingen melden. Drie clubs – Arsenal, Liverpool en Tottenham Hotspur – namen daarvan meer dan 75 procent voor hun rekening. Onder meer dankzij sterke Europese prestaties konden Liverpool en Tottenham elk meer dan 125 miljoen pond winst voor belastingen melden. Er waren echter ook een groter aantal clubs die een verlies voor belastingen moesten melden. Deloitte voorspelt verder dat de toename van de uitgaven van de clubs aan transfers en lonen op middellange termijn wellicht een vertraging zal kennen. “De inkomsten uit de televisierechten zullen de volgende jaren immers nog slechts een bescheiden groei kennen,” waarschuwt de consulent. “Dat is al gebleken uit het feit dat dit seizoen slechts voor 1,4 miljard pond aan transfers is uitgegeven.” The post Engelse voetbalclubs betalen 60 procent van hun inkomsten aan lonen appeared first on Express.
  [naar artikel]
 20. Duizelingwekkend: spelersmakelaars strijken jaarlijks meer dan 300 miljoen euro op in Premier League (04/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op twaalf maanden tijd hebben de clubs uit de Premier League 261 miljoen Britse pond (ongeveer 304 miljoen euro) aan commissiegeld betaald aan spelersmakelaars. In vergelijking met vorig jaar is dat een stijging van 25 procent, meldde de Engelse voetbalbond (FA) donderdag.
  [naar artikel]
 21. ‘Inleveren’ zoals in de Premier League: clubs betalen hun miljonairs later gewoon terug (10/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zo doen ze het in de rijkste competitie ter wereld. In de Premier League moeten zijn voetballers dan toch niet inleveren. Clubs opteren voor...
  [naar artikel]
 22. Premier League-clubs trekken zich allemaal terug uit Super League (21/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na Manchester City hebben ook de andere Premier League-clubs zich dinsdagavond teruggetrokken uit de Super League. Liverpool, Arsenal, Tottenham en Manchester United kwam allemaal met een statement.
  [naar artikel]
 23. Eerste fase 'Project Restart' begonnen: spelers Premier League-clubs trainen vanaf morgen opnieuw, zij het individueel (18/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wordt er nog gevoetbald in de Premier League? In principe mag het van de regering vanaf 1 juni, alleen moetn de clubs er zelf nog uitkomen....
  [naar artikel]
 24. Premier League-clubs willen seizoen op 8 juni hervatten, enkele clubs openen al trainingscentrum (27/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De clubs uit de Engelse Premier League willen op 8 juni het seizoen hervatten, zo meldt de Britse openbare omroep BBC maandag. Vrijdag zal er...
  [naar artikel]
 25. Grote clubs tegenover kleine clubs in de Premier League: ‘Project Herstart’ wordt ‘Project Angst’ (11/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een poppenkast met spindokters en strategische ­lekken. Groot staat tegenover klein in de Premier League. Een gevecht om centen, een strijd om...
  [naar artikel]
 26. Na Premier League-clubs gaan ook Formule 1-piloten over tot boycot van sociale media in strijd tegen discriminatie (30/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Formule 1-coureurs Lewis Hamilton, George Russell en Lando Norris zullen in navolging van onder meer de voetbalclubs uit de Engelse Premier League komend weekend met hun sociale media op zwart gaan. Dat verklaarden de rijders in Portimão, waar de derde grand prix van het seizoen wordt verreden. Met de actie willen de clubs bereiken dat onlineplatforms discriminatie tegengaan.
  [naar artikel]
 27. "De kooplust van de Engelse voetbalclubs is onhoudbaar" (26/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De grenzeloze kooplust van clubs uit de Premier League op de transfermarkt is onhoudbaar. Dat zegt een kritische voorzitter Daniel Levy van
  [naar artikel]
 28. Ook in Engeland gaan we weer voetballen: Premier League-clubs vinden akkoord voor herstart op 17 én 20 juni (28/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Premier League-clubs hebben een akkoord gevonden:tussen 17 en 20 juni moet de Engelse voetbalcompetitie herstarten. De Britse regering had...
  [naar artikel]
 29. Ook in Engeland gaan we weer voetballen: Premier League-clubs vinden akkoord voor volledige herstart op 20 juni (28/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Premier League-clubs hebben een akkoord gevonden:tussen 17 en 20 juni moet de Engelse voetbalcompetitie herstarten. De Britse regering had...
  [naar artikel]
 30. Ook in Engeland gaan we weer voetballen: Premier League-clubs vinden akkoord voor herstart op 20 juni (28/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Premier League-clubs hebben een akkoord gevonden: op 20 juni moet de Engelse voetbalcompetitie herstarten. De Britse regering had eerder al haar...
  [naar artikel]
 31. Serie A volgt voorbeeld van Premier League: transfermarkt sluit voor start van competitie (05/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De transfermarkt in de Serie A zal volgend seizoen sluiten net voor de start van de competitie. Dat kwam de Italiaanse eersteklassers overeen en werd maandagavond bekendgemaakt na een vergadering van de Italiaanse profliga. De Serie A volgt hiermee het voorbeeld van de Engelse Premier League.
  [naar artikel]
 32. Kleintjes aan de macht in de Premier League: “Overal zoeken ze snelle jongens” (25/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tijden veranderen. Tien jaar geleden zouden heel wat Premier League-clubs zijn afgeknapt op de 1m72 van Leandro Trossard (24). Vandaag betaalt...
  [naar artikel]
 33. Een derde minder inkomende wintertransfers (05/04/2019 - De Morgen)
  Met 41 inkomende transfers in de voorbije wintermercato kochten de Belgische eersteklassers maar liefst een derde minder spelers in dan vorig seizoen, toen er 61 nieuwkomers waren. Volgens makelaars staat dat niet los van het play-offsysteem'. 'Alleen clubs in echte nood zullen zich roeren.'
  [naar artikel]
 34. Alles over ‘Deadline Day’ in Engeland: Dybala dicht bij Spurs, Praet legt medische testen af, “Luiz naar Arsenal” (08/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dolle donderdag in de Premier League, want om 18 uur sluit de transfermarkt in de Premier League. Een overzicht van de meest opvallende deals.
  [naar artikel]
 35. Alles over ‘Deadline Day’ in Engeland: Spurs grijpt naast Dybala, Praet legt medische testen af, “Luiz naar Arsenal” (08/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dolle donderdag in de Premier League, want om 18 uur sluit de transfermarkt in de Premier League. Een overzicht van de meest opvallende deals.
  [naar artikel]
 36. Transfermarkt in Engeland sluit volgende zomer voor de competitiestart (07/09/2017 - Sporza)
  De Premier League maakt komaf met de lange transferzomer. De clubs hebben beslist om de markt vanaf volgende zomer op de donderdag voor de start van de competitie te sluiten.
  [naar artikel]
 37. Premier League-clubs hebben schrik van steenrijke eigenaars Newcastle: verbod op lucratieve sponsordeals vastgelegd in noodvergadering (19/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij de Premier League-clubs zit de schrik er stevig in nu Newcastle overgenomen is door de steenrijke Saudi’s. In een noodvergadering stemden de clubs maandag over een tijdelijk verbod op “sponsordeals met reeds bestaande zakelijke contacten”, klinkt het in The Guardian.
  [naar artikel]
 38. Premier League komt met nieuwe regels om herhaling Super League-scenario te vermijden (03/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Premier League heeft in reactie op de gefaalde Super League-plannen actie ondernomen om te voorkomen dat clubs in de toekomst nog dreigen om zich af te scheuren.
  [naar artikel]
 39. De Koster: "Na slechte seizoensstart halen ze soms nog 7 spelers. Absurd" (15/08/2017 - Sporza)
  De Premier League-clubs bekijken of ze de transfermarkt kunnen sluiten voor de eerste speeldag. "Logisch", vinden Belgische makelaars Vaesen en De Koster.
  [naar artikel]
 40. Spanning stijgt voor deze Duivels: over zeven dagen sluit de transfermarkt in Engeland (02/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De spanning stijgt in de Premier League. Precies over een week sluit de transfermarkt in Engeland en insiders voorspellen een hectische laatste zeven dagen. Adnan Januzaj zou verrassend de eerste Rode Duivel kunnen zijn die de derde plaats van België in Rusland verzilvert. Leicester zou een bod hebben uitgebracht bij Real Sociedad.
  [naar artikel]
 41. Premier League-clubs overschrijden voor het eerst de magische kaap van 1 miljard (31/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Alle clubs uit de Premier League hebben voor het eerst samen meer dan een miljard Britse pond (omgerekend 1,18 miljard euro) uitgegeven aan het
  [naar artikel]
 42. Nieuwe testronde in Premier League levert vier positieve gevallen op (27/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vier mensen uit drie clubs hebben een positieve controle afgeleverd tijdens de derde testronde in de Premier League. In totaal werden 1.008 voetballers en stafleden aan een controle op het nieuwe coronavirus onderworpen. Om wie het gaat, is niet bekend.
  [naar artikel]
 43. Vandenbempt: "Uitstekende zaak dat Premier League het voortouw heeft genomen" (07/09/2017 - Sporza)
  Volgende zomer sluit de transfermarkt in de Premier League twee dagen voor de start van de competitie. Sporza-voetbaljournalist Peter Vandenbempt juicht die verandering toe.
  [naar artikel]
 44. Premier League-clubs gaan allemaal akkoord met nieuwe stap: contact op training opnieuw toegelaten (27/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor de Britse regering was trainen met contact al toegelaten, maar nu hebben ook de betrokken clubs uit het Premier League unaniem hun goedkeuring verleend aan het voorstel. Hiermee wordt opnieuw een stap gezet in de richting van een competitiehervatting over het kanaal.
  [naar artikel]
 45. Super League lijkt doodgeboren kind: alle Engelse clubs stappen al op (21/04/2021 - De Morgen)
  De twaalf topclubs die met veel poeha hun eigen topcompetitie wilden lanceren, krijgen die grootse plannen als een boemerang in hun gezicht terug. Alle Premier League-clubs trekken zich terug, Barcelona en Atlético overwegen dat voorbeeld te volgen. Het einde van het project dreigt nu al. De European Super League wil het project nu ‘hervormen’, laten de overgebleven clubs weten.
  [naar artikel]
 46. Football Talk. Premier League hervat in 2022 acht dagen na WK (11/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De clubs uit de Premier League hebben zich verenigd en spreken zich gezamenlijk uit tegen het plan van wereldvoetbalbond FIFA om het wereldkampioenschap voor landenteams in de toekomst om de twee jaar te houden in plaats van om de vier jaar. Volgend jaar moet de Engelse competitie al acht dagen na het WK in Qatar hervatten.
  [naar artikel]
 47. Veel minder neushoorns gestroopt in Zuid-Afrika door coronavirus (01/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zuid-Afrikaanse stropers konden vorig jaar veel minder neushoorns doden, en dat ligt vooral aan de coronamaatregelen. Vorig jaar werd een derde minder neushoorns gedood dan het jaar ervoor, aldus de regering, die wijst op de reisbeperkingen. Toen die eind vorig jaar werden verlicht, namen het stropen weer snel toe. De hoorn is gewild omdat die magische en genezende krachten zou hebben.
  [naar artikel]
 48. Veel minder neushoorns Zuid-Afrika gestroopt door coronavirus (01/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zuid-Afrikaanse stropers konden vorig jaar veel minder neushoorns doden, en dat ligt vooral aan de coronamaatregelen. Vorig jaar werd een derde minder neushoorns gedood dan het jaar ervoor, aldus de regering, die wijst op de reisbeperkingen. Toen die eind vorig jaar werden verlicht, namen het stropen weer snel toe. De hoorn is gewild omdat die magische en genezende krachten zou hebben.
  [naar artikel]
 49. Chaos dreigt bij UEFA door Engelse quarantainemaatregel (20/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zes voetballers of medewerkers van clubs uit de Premier League hebben positief getest op Covid-19. De Premier League testte zondag en maandag...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy