Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 January 2022
22:42 uur

Aantal ziekenhuisopnames op week tijd met 11 procent gestegen, besmettingen stijgen niet meer

De Morgen

08/02/2021 - 06:51

Het aantal ziekenhuisopnames wegens Covid-19 in ons land is op een week tijd met elf procent gestegen. Dat blijkt uit de dagelijkse cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal besmettingen daalt wel voor de vierde dag op rij licht, de sterftecijfers dalen nog feller.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. OVERZICHT. Aantal ziekenhuisopnames op week tijd met 11 procent gestegen, besmettingen stijgen niet meer (08/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal ziekenhuisopnames wegens Covid-19 in ons land is op een week tijd met elf procent gestegen. Dat blijkt uit de dagelijkse cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal besmettingen daalt voor de vierde dag op rij licht, de sterftecijfers dalen bovendien nog feller.
  [naar artikel]
 2. Ziekenhuisopnames stijgen in één week tijd met 26 procent (20/03/2021 - De Standaard)
  Het aantal ziekenhuisopnames blijft stevig toenemen. wegens het coronavirus is op een week tijd met 26 procent gestegen. Dat blijkt zaterdagmorgen uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal nieuwe besmettingen stijgt nog altijd, het aantal overlijdens nam afgelopen week wel af.
  [naar artikel]
 3. Een vijfde meer ziekenhuisopnames, aantal besmettingen stijgt minder snel (04/03/2021 - De Morgen)
  Het aantal ziekenhuisopnames door het coronavirus is in de week tot woensdag gestegen tot gemiddeld 151,9 per dag. Dat is 20 procent meer dan in de voorafgaande periode van zeven dagen. Ook de besmettingen blijven stijgen, maar het aantal overlijdens blijft wel dalen.
  [naar artikel]
 4. OVERZICHT. Een vijfde meer ziekenhuisopnames, aantal besmettingen stijgt minder snel (04/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal ziekenhuisopnames door het coronavirus is in de week tot woensdag gestegen tot gemiddeld 151,9 per dag. Dat is 20 procent meer dan in de voorafgaande periode van zeven dagen. Ook de besmettingen blijven stijgen, maar het aantal overlijdens blijft wel dalen.
  [naar artikel]
 5. Vijfde meer ziekenhuisopnames (04/03/2021 - De Standaard)
  Het aantal ziekenhuisopnames omwille van het coronavirus is in de week tot en met woensdag gestegen tot gemiddeld 151,9 per dag. Dat is 20 procent meer dan in de voorafgaande periode van zeven dagen. Ook de besmettingen blijven stijgen, maar het aantal overlijdens blijft wel dalen.
  [naar artikel]
 6. Vijfde meer ziekenhuisopnames (04/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal ziekenhuisopnames omwille van het coronavirus is in de week tot en met woensdag gestegen tot gemiddeld 151,9 per dag. Dat is 20 procent meer dan in de voorafgaande periode van zeven dagen. Ook de besmettingen blijven stijgen, maar het aantal overlijdens blijft wel dalen.
  [naar artikel]
 7. Coronavirus: aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgen lichtjes, minder overlijdens (08/02/2021 - Metro)
  Het aantal ziekenhuisopnames wegens COVID-19 in ons land is op een week tijd met elf procent gestegen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. In de week van 1 tot en met 7 februari werden er gemiddeld 127,6 mensen per dag in het ziekenhuis opgenomen wegens een besmetting met het coronavirus. Dat is dus elf procent meer dan de week daarvoor. Het totale aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is daardoor licht toegenomen (+2 procent) tot 1.676. Van hen liggen er 299 op de afdeling intensieve zorgen (+2 procent). Stabiele positiviteitsratio Er werden in de week van 29 januari tot en met 4 februari gemiddeld ook 2.312,6 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd. Dat is een toename met 2 procent, maar ook het aantal tests is in die periode gestegen. De posiviteitsratio is zo goed als stabiel gebleven op 5,4 procent. Het aantal bijkomende overlijdens blijft intussen verder dalen. In diezelfde week stierven gemiddeld 38,3 mensen per dag na een coronabesmetting, wat een daling is met 23 procent. Sinds het begin van de epidemie heeft het virus in België al aan 21.389 mensen het leven gekost. Tot slot blijkt uit de voorlopig gegevens van Sciensano nog dat al zeker 327.531 mensen een eerste dosis van een coronavaccin hebben gekregen. Lees ook : Gaat de horeca binnenkort weer open? “We zouden kunnen experimenteren”Het bericht Coronavirus: aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgen lichtjes, minder overlijdens verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Besmettingen pieken ver boven 20.000 gevallen per dag, meer ziekenhuisopnames, minder mensen op intensieve zorg (11/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano blijkt dat het aantal ziekenhuisopnames en aantal besmettingen verder blijven stijgen. Ten opzichte van een week eerder stegen de opnames met 17 procent. Het aantal besmettingen steeg met maar liefst 85 procent.
  [naar artikel]
 9. Ziekenhuisopnames stijgen met meer dan 50 procent (25/01/2022 - De Standaard)
  Het gemiddeld aantal dagelijkse hospitalisaties is met 53 procent gestegen ten opzichte van een week eerder. Intussen is de omikronvariant al goed voor 93 procent van het totale aantal besmettingen, blijkt dinsdag uit voorlopige cijfers van Sciensano.
  [naar artikel]
 10. Coronacijfers: aantal ziekenhuisopnames gestegen met 26 procent (20/03/2021 - Express)
  Het aantal coronapatiënten dat wordt opgenomen in het ziekenhuis is toegenomen met 26 procent tot gemiddeld 187 opnames per dag. Dat leren de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. Zo goed als alle coronacijfers blijven stijgen. Een van de opvallendste stijgingen zien we als naar de ziekenhuisopnames kijken. Dat aantal is in de week van […] The post Coronacijfers: aantal ziekenhuisopnames gestegen met 26 procent appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Besmettingen stijgen sterk, ook ziekenhuisopnames nemen toe (04/01/2022 - De Standaard)
  Het aantal nieuwe besmettingen steeg met 69 procent. Ook de ziekenhuisopnames stijgen opnieuw met 15 procent in vergelijking met de week ervoor. Dat blijkt uit de cijfers van Sciensano.
  [naar artikel]
 12. Aantal nieuwe ziekenhuisopnames met ruim een kwart gestegen op een week tijd (19/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal ziekenhuisopnames met het coronavirus is op een week tijd met 27 procent toegenomen. Dat blijkt vrijdagmorgen uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal nieuwe besmettingen stijgt nog steeds.
  [naar artikel]
 13. Aantal nieuwe ziekenhuisopnames met ruim een kwart gestegen op een week tijd (19/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal ziekenhuisopnames wegens het coronavirus is op een week tijd met 27 procent toegenomen. Dat blijkt vrijdagmorgen uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal nieuwe besmettingen stijgt nog steeds.
  [naar artikel]
 14. Aantal nieuwe ziekenhuisopnames stijgt met 26 procent (20/03/2021 - De Morgen)
  Het aantal ziekenhuisopnames wegens het coronavirus is op een week tijd met 26 procent gestegen. Dat blijkt zaterdagmorgen uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal nieuwe besmettingen is nog altijd stevig aan het toenemen.
  [naar artikel]
 15. Aantal nieuwe ziekenhuisopnames daalt opnieuw, besmettingen stijgen minder hard (06/08/2020 - Metro)
  De tweede golf lijkt te kalmeren. Het gemiddeld aantal nieuwe ziekenhuisopnames is gedaald met 7 procent. Het aantal infecties stijgt nog steeds, maar wel opvallend minder hard dan vorige week. Tussen 27 juli en 2 augustus liepen gemiddeld 530,9 Belgen per dag het coronavirus op. Dat is een stijging van 49 procent ten opzichte van de week voordien, maar gisteren werden er nog gemiddeld 535,4 besmetting gerapporteerd. In het totaal raakten 71.158 mensen besmet met het longvirus. Minder nieuwe ziekenhuisopnames, maar wel meer bezette bedden Het gemiddeld aantal nieuwe ziekenhuisopnames is gedaald van 25 naar 23,3 patiënten per dag. Dat is een daling van 7 procent. In het ziekenhuis liggen 293 mensen, 11 procent meer dan de week voordien (263). Op intensieve zorgen worden 61 coronapatiënten behandeld, 14 meer dan vorige week (+30%). Het aantal overlijdens als gevolg van het coronavirus is gestegen van 2,3 naar 3 per dag. Dat is een stijging van 31 procent. De totale dodentol in ons land bedraagt nu 9.85. Lees ook: Data-analist toont coronacijfers op “correctere” manier: “Dat is een heel ander verhaal” Het bericht Aantal nieuwe ziekenhuisopnames daalt opnieuw, besmettingen stijgen minder hard verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Ziekenhuisopnames met een derde gestegen (08/10/2020 - De Standaard)
  Tussen 28 september en 4 oktober zijn de ziekenhuisopnames in ons land met 32 procent gestegen. Gemiddeld worden er nu bijna 91 mensen per dag opgenomen. Ook het aantal dagelijkse besmettingen (2.595,4) en overlijdens (11,7) blijft stijgen.
  [naar artikel]
 17. Aantal nieuwe besmettingen blijft dalen, maar opnieuw meer overlijdens (18/08/2020 - Metro)
  Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is aan het dalen, maar de ziekenhuisopnames en vooral het aantal overlijdens blijft stijgen. Dat blijkt uit de dagelijkse update van Sciensano. In de week van 8 tot 14 augustus liepen gemiddeld 532,6 mensen het coronavirus op. Dat is een daling van 14 procent ten opzichte van de week daarvoor (616,4). In het totaal raakten 78.534 Belgen besmet door het longvirus. Het gemiddeld aantal overlijdens is dan weer drastisch gestegen, met 100 procent. Dagelijks sterven nu ongeveer 8,6 mensen aan de gevolgen van het virus. Dat waren er vorige week gemiddeld 4,3. De totale dodentol bedraagt nu 9.944. Ook het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames is gestegen, van 28,3 vorige week tot 31,9 deze week (+13%). In het ziekenhuis liggen nu 339 coronapatiënten, onder wie 90 op intensieve zorgen. Lees ook: Marc Van Ranst: “Te vroeg om sociale bubbel te vergroten” Het bericht Aantal nieuwe besmettingen blijft dalen, maar opnieuw meer overlijdens verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Gemiddeld 279 besmettingen per dag, stijging van meer dan 500 procent in week tijd in Antwerpen (27/07/2020 - De Morgen)
  Tussen 17 en 23 juli is het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus in België opnieuw gestegen naar 278,9. Dat is een toename met 71 procent tegenover de week voordien. Het is de 21ste dag op rij dat de cijfers stijgen. Ook het aantal hospitalisaties is toegenomen, zo blijkt uit de laatste gegevens van het online dashboard van Sciensano.
  [naar artikel]
 19. Een vijfde meer ziekenhuisopnames, aantal besmettingen stabiliseert opnieuw (04/03/2021 - De Morgen)
  Het aantal ziekenhuisopnames door het coronavirus is in de week tot woensdag gestegen tot gemiddeld 151,9 per dag. Dat is 20 procent meer dan in de voorafgaande periode van zeven dagen. Ook de besmettingen liggen nog licht hoger dan een week geleden, maar stabiliseren de laatste dagen weer. Het aantal overlijdens ligt wel nog lager dan een week geleden.
  [naar artikel]
 20. OVERZICHT. Een vijfde meer ziekenhuisopnames, aantal besmettingen stabiliseert opnieuw (04/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal ziekenhuisopnames door het coronavirus is in de week tot woensdag gestegen tot gemiddeld 151,9 per dag. Dat is 20 procent meer dan in de voorafgaande periode van zeven dagen. Ook de besmettingen liggen nog licht hoger dan een week geleden, maar stabiliseren de laatste dagen weer. Het aantal overlijdens ligt wel nog lager dan een week geleden.
  [naar artikel]
 21. OVERZICHT. Een vijfde meer ziekenhuisopnames, aantal besmettingen stabiliseert opnieuw (04/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal ziekenhuisopnames door het coronavirus is in de week tot woensdag gestegen tot gemiddeld 151,9 per dag. Dat is 20 procent meer dan in de voorafgaande periode van zeven dagen. Ook de besmettingen liggen nog licht hoger dan een week geleden, maar stabiliseren de laatste dagen weer. Het aantal overlijdens ligt wel nog lager dan een week geleden.
  [naar artikel]
 22. CORONACIJFERS. Aantal besmettingen blijft stijgen tot 680 per dag (14/09/2020 - Metro)
  Tussen 4 september en 10 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 680,6. Dat is een stijging met liefst 42% tegenover de week voordien. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Al meer dan een week aan een stuk toont het gemiddelde aantal coronabesmettingen een stijging. Het totale aantal besmettingen sinds het begin van de epidemie komt daarmee uit op 93.455 gevallen. De voorbije dagen zit er duidelijk een versnelling in de toename van het aantal gevallen. De nieuwe stijging vandaag met 42% bevestigt die trend. Ziekenhuisopnames stijgen Ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames is verder gestegen naar 26,6 (+9,7%). In totaal zijn in ons land al 19.313 opgenomen wegens COVID-19. Het aantal doden komt uit op 2,4 per dag. Het totale aantal dodelijke slachtoffers staat nu op 9.925. In ons land zijn er momenteel 70,6 (+24%) nieuwe besmettingen op 100.000 inwoners. Lees ook: Amazon goochelt met prijzen desinfectiemiddelen: stijging van wel 1.000% Het bericht CORONACIJFERS. Aantal besmettingen blijft stijgen tot 680 per dag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. 671 besmettingen in één dag, ook aantal ziekenhuisopnames blijft stijgen (31/07/2020 - De Standaard)
  Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft verder toenemen. Tussen 21 en 27 juli ging het om gemiddeld 370,6 gevallen per dag, een stijging met 62 procent in vergelijking met een week eerder. Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft stijgen.
  [naar artikel]
 24. Coronavirus: aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft verder stijgen (22/03/2021 - Express)
  Het aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft sterk stijgen. Tussen 12 en 18 maart zijn dagelijks gemiddeld 3.867 nieuwe gevallen vastgesteld. Dat is 42 procent meer dan de week ervoor. Ook het aantal dagelijkse ziekenhuisopnames neemt nog steeds toe. Er worden nu dagelijks gemiddeld bijna 200 coronapatiënten opgenomen. Daar liggen nu 2.247 mensen met Covid-19 […] The post Coronavirus: aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft verder stijgen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Gemiddelde dagelijkse ziekenhuisopnames stijgt met bijna een vijfde (11/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano blijkt dat het aantal ziekenhuisopnames en aantal besmettingen verder blijven stijgen. Ten opzichte van een week eerder stegen de opnames met 17 procent. Het aantal besmettingen steeg met maar liefst 85 procent.
  [naar artikel]
 26. Gemiddelde dagelijkse ziekenhuisopnames stijgt met bijna een vijfde (11/01/2022 - De Standaard)
  Uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano blijkt dat het aantal ziekenhuisopnames en aantal besmettingen verder blijven stijgen. Ten opzichte van een week eerder stegen de opnames met 17 procent. Het aantal besmettingen steeg met maar liefst 85 procent.
  [naar artikel]
 27. Besmettingen bij schoolpersoneel met 98 procent gestegen (17/03/2021 - De Morgen)
  Het aantal besmettingen bij personeelsleden van scholen is op een week tijd met maar liefst 98 procent gestegen, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de centra voor leerlingenbegeleiding (clb’s) die Het Laatste Nieuws kon inkijken. Bij leerlingen kwamen er 43 procent meer besmettingen bij.
  [naar artikel]
 28. OVERZICHT. Minder ziekenhuisopnames, iets meer besmettingen met coronavirus (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten is in ons land gedaald met 9 procent. Het aantal nieuwe besmettingen is licht gestegen in vergelijking met een week eerder, maar er is ook meer getest. Dat blijkt uit het dashboard van Sciensano.
  [naar artikel]
 29. Aantal nieuwe ziekenhuisopnames met ruim een kwart gestegen (19/03/2021 - De Standaard)
  Het aantal ziekenhuisopnames wegens het coronavirus is op een week tijd met 27 procent toegenomen. Dat blijkt vrijdagmorgen uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal nieuwe besmettingen stijgt nog steeds.
  [naar artikel]
 30. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag met 15 procent gedaald (23/08/2020 - Metro)
  Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is voor de zevende dag op rij gedaald. In de week van 13 tot en met 19 augustus werden gemiddeld 507,9 besmettingen per dag geregistreerd. Dat is een daling met 15 procent in vergelijking met een week eerder – toen zaten we op gemiddeld 595 besmettingen per dag. Het gemiddeld aantal doden per dag blijft wel stijgen. Dat blijkt uit de gegevens van Sciensano. Er is wel nog altijd sprake van een stijging van het aantal besmettingen in het Brussels gewest. Op een week tijd werden daar 898 besmettingen vastgesteld, 76 meer dan een week eerder. Ook in de provincies Vlaams-Brabant (+57 gevallen) en Henegouwen (+23) is het virus in opmars. In de provincie Antwerpen werden op een week tijd nog 794 besmettingen bevestigd, 416 minder dan de week daarvoor. Enkel in Brussel, Vlaams-Brabant en Henegouwen zit het reproductiegetal nog boven 1: respectievelijk 1,085, 1,120 en 1,156. In totaal zijn er in België al 81.468 bevestigde besmettingen met het coronavirus, wat er 574 meer zijn dan het aantal dat zaterdag was gemeld. Op weekbasis zit ons land op een incidentie van 30,9 per 100.000 inwoners. De week ervoor bedroeg die incidentie nog 36,3. Het aantal bijkomende overlijdens blijft nog toenemen. Daling aantal nieuwe ziekenhuisopnames Er stierven op een week tijd gemiddeld 9,7 mensen per dag aan COVID-19. Dat is een toename met 31 procent in vergelijking met vorige week. Het totale dodental in ons land staat intussen al op 9.988, drie meer dan gisteren was aangegeven. Tot slot werden op een week tijd gemiddeld 26 mensen per dag in het ziekenhuis opgenomen. In vergelijking met vorige week is dat een daling met 23 procent. In de ziekenhuizen lagen zaterdag 310 patiënten, van wie 85 op de afdelingen intensive care. Voor die laatsten gaat het om een stijging met 4 procent. Van 13 tot en met 19 augustus werden in ons land meer dan 130.000 tests uitgevoerd, of gemiddeld 18.599 per dag. In de periode lag het aantal positieve tests voor heel België op 3 procent. Lees ook: Aantal doden blijft fors stijgen, maar wel minder besmettingen en ziekenhuisopnames Het bericht Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag met 15 procent gedaald verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Aantal ziekenhuisopnames stijgt licht, aantal besmettingen blijft dalen (09/02/2021 - De Morgen)
  Het aantal ziekenhuisopnames wegens Covid-19 in ons land is op een week tijd lichtjes gestegen. Het aantal besmettingen daalt wel, en dat al voor de vijfde dag op rij. Ook de sterftecijfers zakken nog. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 32. Aantal ziekenhuisopnames met Covid-19 in week tijd met 11 procent gestegen (08/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal ziekenhuisopnames wegens Covid-19 in ons land is in een week tijd met 11 procent gestegen. Dat blijkt maandag uit voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 33. Aantal ziekenhuisopnames met Covid-19 in week tijd met 11 procent gestegen (08/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal ziekenhuisopnames wegens Covid-19 in ons land is in een week tijd met 11 procent gestegen. Dat blijkt maandag uit voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 34. OVERZICHT. Aantal ziekenhuisopnames stijgt licht, aantal besmettingen blijft dalen (09/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal ziekenhuisopnames wegens Covid-19 in ons land is op een week tijd lichtjes gestegen. Het aantal besmettingen daalt wel, en dat al voor de vijfde dag op rij. Ook de sterftecijfers zakken nog. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 35. Besmettingen stijgen met 7 procent in ons land, ziekenhuisopnames blijven stabiel (13/03/2021 - De Morgen)
  Het aantal ziekenopnames blijft stabiel in ons land, maar het aantal besmettingen met het coronavirus neemt verder toe. Het zevendaags gemiddelde is gestegen met 7 procent in vergelijking met de week voordien. Dat blijkt uit voorlopige gegevens die deze ochtend op het dashboard van Sciensano zijn gepubliceerd.
  [naar artikel]
 36. Coronacijfers: Aantal nieuwe ziekenhuisopnames stijgt met 27%, besmettingen blijven toenemen (19/03/2021 - Express)
  Het aantal ziekenhuisopnames wegens het coronavirus is op een week tijd met ruim een kwart gestegen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het zevendaags gemiddelde van nieuwe besmettingen per dag blijft toenemen in ons land. Het gaat nu al om een stijging met 34 procent in vergelijking met […] The post Coronacijfers: Aantal nieuwe ziekenhuisopnames stijgt met 27%, besmettingen blijven toenemen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Coronacijfers stijgen sneller in ons land: 26 procent meer besmettingen, 12 procent meer ziekenhuisopnames (17/03/2021 - De Morgen)
  Het gemiddelde aantal nieuwe bevestigde besmettingen en ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus blijven toenemen. Dat blijkt woensdagochtend uit gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal overlijdens neemt wel verder af.
  [naar artikel]
 38. Dagelijks 125 nieuwe ziekenhuisopnames, ook besmettingen blijven stijgen: bekijk de recentste coronacijfers (28/10/2021 - De Morgen)
  De coronacijfers in ons land blijven verder stijgen. Het gemiddeld aantal besmettingen stijgt met 75 procent ten opzichte van een week eerder, de ziekenhuisopnames met 43 procent. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het coronadashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 39. OVERZICHT. Aantal besmettingen stijgt met 78 procent, ook ziekenhuisopnames gestegen (09/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het aantal mensen die met Covid-19 opgenomen worden in de Belgische ziekenhuizen, is de voorbije week met bijna een vijfde gestegen. Ook het aantal nieuwe besmettingen neemt verder toe. Dat blijkt vrijdag uit de gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 40. Aantal coronabesmettingen blijft stijgen (11/01/2021 - Express)
  Volgens de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano blijft het aantal besmettingen met het coronavirus stijgen. In de week van 1 tot 7 januari was sprake van een stijging met 14 procent. Het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens daalt wel nog steeds. Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft stijgen. Elke dag kwamen er […] The post Aantal coronabesmettingen blijft stijgen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 41. Liveblog: besmettingen en ziekenhuisopnames blijven fors stijgen, versoepelingen worden uitgesteld (20/03/2021 - VRT NWS)
  Het aantal bevestigde besmettingen en het aantal ziekenhuisopnames in ons land blijven fors stijgen. Van 10 to 16 maart waren er gemiddeld 2.438 bevestigde besmettingen per dag, een stevige 36 procent meer dan de week voordien. Er worden nu gemiddeld 185 mensen per dag in het ziekenhuis opgenomen, dat is 27 procent meer. De voor april geplande versoepelingen zijn uitgesteld. Volg de belangrijkste corona-updates in onze liveblog.
  [naar artikel]
 42. Aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft fel toenemen (20/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal ziekenhuisopnames wegens het coronavirus is op een week tijd met 26 procent gestegen. Dat blijkt zaterdagmorgen uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal nieuwe besmettingen is nog altijd stevig aan het toenemen.
  [naar artikel]
 43. Coronacijfers: meer besmettingen en ziekenhuisopnames (06/02/2021 - Express)
  Er is opnieuw een lichte stijging te merken in het aantal nieuwe besmettingen en het aantal ziekenhuisopnames door corona, dat blijkt uit de laatste verslagen van Sciensano. De voorbije week werden er gemiddeld 124 patiënten inhet ziekenhuis opgenomen wegens Covid-19, dat is een stijging met 3 procent. Het aantal nieuwe besmettingen is met 4 procent […] The post Coronacijfers: meer besmettingen en ziekenhuisopnames appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. Aantal ziekenhuisopnames met een derde gestegen (08/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Tussen 28 september en 4 oktober zijn de ziekenhuisopnames in ons land met 32% gestegen. Gemiddeld worden er nu bijna 91 mensen per dag opgenomen. Ook het aantal dagelijkse besmettingen (2.595,4) en overlijdens (11,7) blijft stijgen.
  [naar artikel]
 45. OVERZICHT. Aantal ziekenhuisopnames stijgt licht, aantal besmettingen blijft dalen (09/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal ziekenhuisopnames wegens Covid-19 in ons land is op een week tijd lichtjes gestegen. Het aantal besmettingen daalt wel voor de vijfde dag op rij. Ook de sterftecijfers dalen nog. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 46. Aantal besmettingen blijft stijgen, maar minder overlijdens (28/07/2020 - Metro)
  Het gemiddeld aantal besmettingen met het coronavirus blijft onverminderd stijgen. Momenteel ligt dat gemiddelde boven de 300 besmettingen per dag. Ook het aantal ziekenhuisopnames gaat omhoog, al zien we wel een daling in het aantal doden. Tussen 18 en 24 juli raakten gemiddeld 311,4 mensen besmet door het coronavirus. Dat is een stijging van 69 procent tegenover de week voordien (184,3). In het totaal liepen 66.428 Belgen het longvirus op. Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft stijgen. In dezelfde periode werden gemiddeld 19,3 mensen opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. De week voordien waren dat er 14, dus spreken we van een stijging van 38 procent. Het gemiddeld aantal doden daalt dan weer. Dat ligt nu op 2,3 overlijdens per dag terwijl dat er de week daarvoor nog gemiddeld 3 per dag waren (-24%). De totale dodentol bedraagt nu 9.822. Lees ook: Verwarring over sociale bubbel: hoe zit het nu? Het bericht Aantal besmettingen blijft stijgen, maar minder overlijdens verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen fors gestegen: “Het virus is niet weg, dat is duidelijk” (14/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen per dag in de afgelopen zeven dagen is gestegen met 11 procent tegenover de week ervoor. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Sciensano. Per dag waren er gemiddeld 95,3 besmettingen. De andere indicatoren - aantal overlijdens en ziekenhuisopnames - blijven wel dalen, met respectievelijk 66 en 9 procent. Het R-getal ligt op 0,86.
  [naar artikel]
 48. Aantal doden blijft fors stijgen, maar wel minder besmettingen en ziekenhuisopnames (20/08/2020 - Metro)
  Het gemiddeld aantal overlijdens ten gevolge van het coronavirus is gestegen met maar liefst 152 procent. Lichtpuntje is wel dat het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames daalt. In de week van 10 tot 16 augustus stierven gemiddeld 10,4 mensen aan het coronavirus. De week voordien waren dat er 4,1. Dat is een stijging van 152 procent. De totale dodentol bedraagt nu 9.969. Mogelijk heeft de forse stijging te maken met de hittegolf van de afgelopen week. “De komende dagen zullen duidelijk maken of ook de sterftecijfers opnieuw tot een lager niveau terugvallen en of deze toename effectief een tijdelijke piek was gelinkt aan de hittegolf”, legde viroloog Steven Van Gucht gisteren uit op de persconferentie van Sciensano. Gunstige evolutie qua besmettingen en ziekenhuisopnames Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen is voor de vierde dag op rij gedaald. De afgelopen week liepen gemiddeld 534,6 mensen het longvirus op. Vorige week waren dat er nog 613,3 (-13%). In het totaal raakten 79.479 Belgen besmet door het virus. Ook het aantal ziekenhuisopnames gaat eindelijk in dalende lijn. Nu ligt dat aantal op 30,4, terwijl er vorige week nog gemiddeld 31 mensen per dag opgenomen werden in de ziekenhuizen (-2%). Momenteel liggen er 334 coronapatiënten in de hospitalen, onder wie 83 op intensieve zorgen. Lees ook: Marc Van Ranst: “Te vroeg om sociale bubbel te vergroten” Het bericht Aantal doden blijft fors stijgen, maar wel minder besmettingen en ziekenhuisopnames verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Aantal opnames in ziekenhuis op week tijd met 11 procent gestegen (08/02/2021 - De Standaard)
  Het aantal ziekenhuisopnames wegens covid-19 in ons land is op een week tijd met elf procent gestegen. Dat blijkt maandag uit voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.