Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Zelf brood bakken? Met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken

17/02/2021 - 16:02
"Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Zelf brood bakken is lekkerder én gezonder: met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken (18/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je bij vele warme bakkers voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Je eigen brood bakken is een manier om die extra uitgave te drukken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Hij geeft ook drie simpele recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]


2. Zelf brood bakken is lekkerder én gezonder: met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken (17/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]


3. Brood bij de bakker wordt duurder: met het advies en de recepten van onze topbakker ga je thuis zelf aan de slag (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Deze extra kost kan je opvangen door je eigen brood te bakken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Daarnaast verklapt hij drie simpele recepten. [naar artikel]


4. Nu het brood duurder wordt: topbakker deelt 9 tips om thuis te bakken. “Blijf weg van de broodbakmachines” (18/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

De bakkersfederatie Bakkers Vlaanderen meldt dat een brood binnenkort tot wel 3 euro kan kosten als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.” [naar artikel]


5. Hoe bak je thuis een even krokant brood als bij de bakker? Topbakker deelt 9 tips: “Zet de oven vijf minuten open op het einde van de baktijd” (21/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een brood wordt er niet goedkoper op: die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.” [naar artikel]


6. #Wedoenda!: 5 tips om zelf brood te bakken (22/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Niets heerlijker dan de geur van versgebakken brood. Behalve dan misschien de smaak! Bovendien word je van brood bakken instant rustig én het is... [naar artikel]


7. Zelf brood bakken goedkoper? Wij zochten het uit (27/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

Door de oorlog in Oekraïne schieten de prijs van tarwe en tarwemeel de lucht in. Het Oost-Europese land is immers één van de belangrijkste producenten en exporteurs van tarwe. Nu sommigen voorspellen dat de broodprijs wel eens zou kunnen stijgen tot vijf euro, nemen veel gezinnen het zekere voor het onzekere. Met de aanschaf van een broodmachine, hopen ze de prijs van een brood de komende maanden te kunnen drukken. Maar is zelf brood bakken eigenlijk wel goedkoper dan gewoon naar de bakker gaan? We zochten het uit. [naar artikel]


8. Marleen Cuppens van maalderij Evers in Zonhoven: "Brood bakken is de nieuwe coronatrend" (29/04/2020 - VRT NWS)

Nu we meer thuis zijn, bakken we vaker zelf ons brood. Dat voelen ze ook bij maalderij Evers. De verkoop van bloem is enorm gestegen en ze zien veel nieuwe gezichten in de winkel. [naar artikel]


9. Wiskunde die smaakt naar meer? Met deze recepten leren je kinderen zowel bakken als tellen (10/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

‘Word een held in bakken en proef de wiskunde’, leest de ondertitel van een nieuw bakboek van Uitgeverij Averbode. De opzet is geniaal: in het boek staan twintig recepten voor jonge kinderen die hen subtiel ook een portie wiskunde voorschotelt. Want bakken en tellen gaan hand in hand. Zo leert je kroost dat wiskunde écht leuk en nuttig kan zijn – en lekkere taartjes oplevert. Wij mogen twee recepten onthullen. [naar artikel]


10. Oud brood op overschot? Gooi het niet weg, maar maak er één van deze 5 recepten mee: “Ook pistolets zijn nog bruikbaar” (07/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

We hebben allemaal al eens een brood gekocht om een paar dagen later pas te ontdekken dat je het volledig uit het oog verloren bent. Geen zin meer om het in de vorm van boterhammen met beleg op te eten? Foodblogger Elise Van de Poele deelt 5 recepten waarmee je die harde stukjes brood toch nog lekker kan opwerken. Of het nu over oud stokbrood of kleine broodjes gaat: met alles valt nog iéts aan te vangen. [naar artikel]


11. Hoewel Wim Opbrouck al drie jaar ‘Bake Off Vlaanderen’ presenteert: “Zelf taart bakken? Nee jong, ik ga gewoon naar de patisserie” (04/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

“Weet je waar ik al lang van droom? Zelf een brood bakken.” Dat zal Wim Opbrouck (50) dan in z’n vrije tijd moeten doen, want de komende weken... [naar artikel]


12. Oud brood op overschot? Gooi het niet weg, maar maak er één van deze 5 recepten mee: “Ook je stokbrood of pistolets zijn nog bruikbaar” (13/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

We hebben allemaal al eens een brood gekocht om een paar dagen later pas te ontdekken dat je het volledig uit het oog verloren bent. Geen zin meer om het in de vorm van boterhammen met beleg op te eten? Foodblogger Elise Van de Poele deelt 5 recepten waarmee je die harde stukjes brood toch nog lekker kan opwerken. Of het nu over oud stokbrood of kleine broodjes gaat: met alles valt nog iéts aan te vangen. [naar artikel]


13. We bakken brood als nooit tevoren, watermolen ziet vraag naar bloem enorm stijgen (23/05/2020 - VRT NWS)

Onze reporter bezocht één van de laatste Belgische watermolens die nog bloem produceert. De vraag naar bloem valt daar amper bij te houden, want ook in het zuiden van ons land bakken ze brood als nooit tevoren. [naar artikel]


14. Brood bakken in houtoven (06/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Gezond leven op het ritme van de seizoenen. En dit met respect voor de natuur. Velt geeft ecologisch leven vorm in huis, tuin en daarbuiten. Deze keer bakken we brood in een houtoven... [naar artikel]


15. 36 jaar ervaring in brood bakken maar met nieuwe Neff-oven lukt het niet meer (23/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Mieke Kenens uit Pelt bakte 36 jaar brood en gebak in haar oven. Toen die in februari de geest gaf, tobde Mieke drie maanden lang over zijn opvolger. Ze kocht een nieuwe oven van Neff, maar we zijn een half jaar verder en Mieke slaagt er nog steeds niet om in die oven een brood te bakken. [naar artikel]


16. Een nieuwe hobby voor in je kot? Met onze tips bak je het lekkerste brood (15/04/2020 - Het Nieuwsblad)

Nu we in ons kot moeten blijven, hebben we tijd om iets nieuws uit te proberen. Voor velen is dat: brood bakken. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wist je bijvoorbeeld dat je eerst moet kijken welk weer het is? Onze experts helpen je misbaksels te voorkomen. [naar artikel]


17. U wil vanavond worstenbroden maken? Probeer dan deze recepten eens (09/01/2017 - Gazet van Antwerpen)

Verloren maandag is een traditie die vooral in het Antwerpse wordt gevierd en telkens plaatsvindt op de maandag na Driekoningen. Traditioneel staan die dag appelbollen en worstenbroodjes op het menu. Wie vandaag zelf wil bakken, kan met deze twee recepten aan de slag. [naar artikel]


18. Brood bakken? In IJsland doen ze dat met lava (03/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Siggi Rafn Hilmarsson is een IJslandse bakker, maar wel eentje met een heel ongewone oven. Hij stopt zijn deeg namelijk 24 uur lang onder de grond in de nabijheid van een warmwaterbron. Dankzij de kokende lava die het water opwarmt, kan zo ook het brood verder bakken. Lava is er in elk geval genoeg want het eiland telt niet minder dan 30 werkende vulkanen. Siggi bakt voornamelijk traditioneel roggebrood, naar een recept dat honderden jaren oud is. "Het heeft een unieke smaak die je niet krijgt door te bakken in een gewone oven", zegt hij. [naar artikel]


19. BUDGETTIP. Met deze 3 no waste-recepten tover je restjes oud brood of kaas om in een nieuwe maaltijd (20/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Heb je nog heel wat inspiratie nodig om al die restjes uit je koelkast op te werken dit weekend? Foodie Sonja Peeters bedacht 3 handige recepten om oud brood, aardappelschillen of overgebleven groenten op te koken én tegelijkertijd verrassende gerechten op tafel te toveren. Geen food waste voor jou deze week! [naar artikel]


20. ‘Hangend brood’ voor de armen: corona blaast de Turkse traditie nieuw leven in (22/12/2020 - De Morgen)

Door corona is in Turkije de traditie van het ‘hangend brood’ opgeleefd: bakkers die gratis brood voor de armen bakken, betaald van geld dat andere klanten achterlaten. Dit ‘askida’ blijft niet meer bij brood – ook schooluniformen en bioscoopkaartjes worden zo verdeeld – en is een speelbal van de politiek geworden. [naar artikel]


21. Bakkersreus Puratos wil brood bakken op Mars (05/04/2019 - De Tijd)

01:02 Als een kolonie mensen naar Mars verhuist, zal die mogelijk Belgisch brood eten. Puratos, de leverancier van bakkerij-ingrediënten, ontwikkelt samen met de NASA en de ESA een manier om brood te maken ... [naar artikel]


22. Bakkers steken zon in hun brood door gist met vitamine D te gebruiken (05/11/2020 - Gazet van Antwerpen)

Brood is een bron van vezels, eiwitten, vitaminen, mineralen en koolhydraten. Vijf Kempense bakkers doen daar nog een schepje bovenop door hun brood te bakken met gist die natuurlijk verrijkt is met vitamine D, in de volksmond bekend als de zonneschijnvitamine. “Wij brengen de zon in je brood en gebak”, zeggen de bakkers. [naar artikel]


23. Samen aan de slag: feeërieke recepten voor jong & oud(er) (09/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

Ook sinds de lockdown met je kids aan het bakken geslagen, maar helemaal door je recepten heen? Met deze sprookjesachtige ideetjes van de Efteling... [naar artikel]


24. Belgische bedrijven starten proefproject om brood te bakken op Mars (28/11/2019 - Het Nieuwsblad)

Zeven Belgische organisaties en bedrijven slaan, onder leiding van de bakkersreus Puratos, de handen in elkaar om brood te bakken op Mars. “Binnen honderd jaar zullen er mensen op Mars leven, en ook zij zullen moeten eten”, vertelt Filip Arnaut van Puratos. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!