Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 January 2022
23:14 uur

Britt Van Marsenille schrijft kinderboek over bijen

Het Laatste Nieuws

23/02/2021 - 07:41

Radio- en televisiepresentatrice Britt Van Marsenille (40) brengt haar kinderboek ‘Britt Bij De Bijen’ uit. Met het boek wil Van Marsenille kinderen op een speelse manier wijzen op het belang van bijen in ons leven.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Imker Britt Van Marsenille schreef een bijenboekje: “Ik wil kinderen tonen hoe belangrijk bijen zijn” (20/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Britt Van Marsenille (40) is behalve presentatrice van ‘Factcheckers’ op Eén ook imker. Haar liefde voor de bijtjes heeft ze nu in een kinderboek gegoten. “Ik hoop dat ik zo wat bijenzieltjes kan winnen”, zegt ze.
  [naar artikel]
 2. Britt Van Marsenille hoopt haar bijenpassie door te geven aan haar zoon én de rest van de bevolking (27/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Geen yoga of mindfulness voor Britt Van Marsenille (40). De beste manier voor de ‘factchecker’ om rust te vinden, is de gsm op vliegtuigstand en postvatten naast haar bijenkasten. Naast radio en tv maken en moederen over Alfóns-Andrés (11 maanden), is het doorgeven van haar bijenpassie Britts nieuwste missie. Dat resulteerde zelfs in Britt en de bijen, een kinderboek waarmee ze zieltjes hoopt te winnen. “Een soort die 35 miljoen jaar bestaat, die gaan wij toch niet laten uitsterven?”
  [naar artikel]
 3. De bloemetjes en de bijtjes van Britt Van Marsenille (29/03/2019 - De Morgen)
  Britt Van Marsenille in een hokje duwen is niet makkelijk. Ze is een van de gezichten van Voor hetzelfde geld, maar heeft veel meer dan die ene televisietruc in haar mouw zitten. Nu is ze vooral bezig met bijen, zo blijkt. Een passie die ze graag met koning Filip wil delen.
  [naar artikel]
 4. Het reispaspoort van Britt Van Marsenille (24/12/2020 - Express)
  Elke week vragen wij een bekend en/of interessant persoon uit over zijn of haar reisavonturen en -gewoontes. Deze week Britt... The post Het reispaspoort van Britt Van Marsenille appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Presentatrice Britt Van Marsenille is imker als hobby: “Sommigen worden rustig van yoga, ik van mijn bijen” (02/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bzzzzz. Daar zoeft VRT-madam en bezige bij Britt Van Marsenille (38). Zoemend van het Eén-programma Factcheckers, langs haar lief, naar haar hobby als imker. Vanaf zondag is ze ook meter van de ‘Week van de Bij’. “Ik zou geen bij willen zijn. Alles draait om de koningin. Die behoefte heb ik niet. En een werkster wil ik niet zijn. Mij letterlijk dood werken? Dat gaan we niet doen.”
  [naar artikel]
 6. Britt Van Marsenille verwacht een kindje (14/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Presentatrice Britt Van Marsenille (39) is in verwachting van een kindje met haar partner Frederik. Dat kondigde ze vanmiddag zelf aan op Radio 2.
  [naar artikel]
 7. Britt Van Marsenille: 'Na mijn bevalling ben ik heel de nacht wakker gebleven. Van puur geluk' (13/12/2020 - Knack)
  Britt Van Marsenille is radio- en tv-maker. Elke woensdagavond is ze te zien in Factcheckers op Eén. Maar hoe is ze als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had ze 14 minuten en 8 seconden nodig.
  [naar artikel]
 8. Britt Van Marsenille in alle stilte bevallen van zoontje (16/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Eén-presentatrice Britt Van Marsenille (40) pakt uit met verrassend nieuws op haar Instagram-pagina. Ze is de voorbije weken in alle stilte de...
  [naar artikel]
 9. Britt Van Marsenille zwanger van eerste kindje (14/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Presentatrice Britt Van Marsenille (39) is in verwachting van haar eerste kindje. Dat maakte ze zaterdagmiddag zelf bekend op Radio 2, tijdens de startshow van De 1000 klassiekers.
  [naar artikel]
 10. Britt Van Marsenille zwanger van eerste kindje (14/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Mooi nieuws voor Britt Van Marsenille (39): de presentatrice is in verwachting van haar eerste kindje. Dat maakte ze zaterdagmiddag zelf bekend op Radio 2, tijdens de startshow van De 1000 klassiekers.
  [naar artikel]
 11. Britt Van Marsenille over de dood van ex Marc Van Eeghem: “Ik heb zoveel gehuild dat ik de velletjes van mijn wangen kon trekken” (30/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na de dood van ex-lief en boezemvriend Marc Van Eeghem voelde Britt Van Marsenille (39) zich lang verdwaald, vertelt ze in HUMO. Maar dankzij haar...
  [naar artikel]
 12. Britt Van Marsenille in alle stilte bevallen van eerste kindje (17/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Tv- en radiopresentatrice Britt Van Marsenille (40) is in alle stilte voor de eerste keer mama geworden.
  [naar artikel]
 13. ‘Factchecker’ Britt Van Marsenille: “Mensen worden voortdurend bedot” (02/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Zijn slotenmakers echt niet te vertrouwen? Kan een app je echt vertellen of je huidkanker hebt? En is het openbaar vervoer werkelijk rolstoeltoegankelijk? Wat klopt er van de tsunami aan berichten, beweringen en weetjes die we dagelijks over ons heen krijgen? Britt Van Marsenille (40) zoekt het samen met Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken opnieuw uit in een nieuw seizoen Factcheckers.
  [naar artikel]
 14. Britt Van Marsenille was zwanger tijdens opnames van ‘Factcheckers’: “Zeven maanden voortdurend misselijk geweest” (09/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik kon de wereld aan, alleen waggelde ik als een eend.” Zes maanden oud is Alfóns-Andrés, het zoontje van Britt Van Marsenille (40), intussen. Voor het nieuwe ‘Factcheckers’-seizoen, waarin ze met Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken weer op Eén te zien is, stond ze ofwel hoogzwanger ofwel als kersverse mama op de set. Zware weken, zou je denken, maar op dat moment had Britt het ergste al achter de rug. “Ik heb zéven maanden op mijn tanden moeten bijten.”
  [naar artikel]
 15. Britt Van Marsenille: “Ik worstel soms met de vraag of mijn werk in de media nuttig genoeg is” (29/03/2019 - De Morgen)
  In Voor hetzelfde geld leerde ze ons geld besparen, in Factcheckers controleert ze zogenaamde feiten op hun waarheidsgehalte. Britt Van Marsenille (38) lijkt zo’n vrouw die door het leven huppelt en die het Ketnet-sterretje nooit van zich heeft afgeschud. Maar ook lieve meisjes hebben verborgen kantjes.
  [naar artikel]
 16. Operatie red de bij: wie zich inzet voor de bijen krijgt een gratis Suske en Wiske (30/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Britt Van Marsenille, Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) en zelfs Suske en Wiske. Allemaal nemen ze het op voor de bijen. Ze waren vandaag te vinden in Bokrijk voor de opening van de Week van de Bij. Het initiatief van het Vlaams Departement Omgeving wordt nu voor de achtste keer georganiseerd.
  [naar artikel]
 17. Britt Van Marsenille: ‘Na Marc zijn dood heb ik zoveel gehuild dat ik de velletjes van mijn wangen kon trekken’ (08/08/2019 - De Morgen)
  2019 is een goed jaar voor Britt Van Marsenille. Na de dood van ex-lief en boezemvriend Marc Van Eeghem voelde ze zich lang verdwaald. Maar nu heeft ze de lach weer aan de kont hangen, ontdekt ze in Tracktocht op Radio 2 een nieuwe kant van zichzelf en is ze tot haar eigen stomme verbazing verloofd.
  [naar artikel]
 18. Thomas Vanderveken, Jan Van Looveren en Britt Van Marsenille werken aan nieuw programma voor Eén (21/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aandachtige volgers hebben het op Instagram misschien al gemerkt: Thomas Vanderveken, Jan Van Looveren en Britt Van Marsenille werken aan een nieuw...
  [naar artikel]
 19. Britt van Marsenille: “Ik hoef geen medelijden omdat ik alleen ben” (18/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Ze heeft een hond. En een oldtimer waar een zwerver maandenlang in sliep. En ooit was ze Ketnet- wrapster, clown en mode- ontwerpster. Britt van Marsenille (36), ook nog eens Madam van Radio 2, is van alle markten thuis. “Ik heb ook ooit make-up en hairstyling gevolgd. Om tussen Tiffany, Cindy en Nancy te kunnen zitten. Andere mensen, andere verhalen.” En nu haar verhaal.
  [naar artikel]
 20. Waarom ook Britt Van Marsenille meedoet aan CurieuzeNeuzen in de Tuin (04/02/2021 - De Standaard)
  De hitte- en droogterecords volgen elkaar op, en dat laat zich ook meer en meer voelen in uw tuin. Hoe wapenen we onze tuinen tegen de droogte? Dat onderzoekt CurieuzeNeuzen in de Tuin, het grootste burgeronderzoek naar hitte en droogte ooit. In bovenstaande video vertelt Britt Van Marsenille waarom ook zij deelneemt aan het onderzoek.
  [naar artikel]
 21. Britt Van Marsenille, presentatrice en ex-lief van Marc Van Eeghem: ‘Na zijn dood heb ik zoveel gehuild dat ik de velletjes van mijn wangen kon trekken’ (08/08/2019 - De Morgen)
  2019 is een goed jaar voor Britt Van Marsenille. Na de dood van ex-lief en boezemvriend Marc Van Eeghem voelde ze zich lang verdwaald. Maar nu heeft ze de lach weer aan de kont hangen, ontdekt ze in Tracktocht op Radio 2 een nieuwe kant van zichzelf en is ze tot haar eigen stomme verbazing verloofd.
  [naar artikel]
 22. Waarom Britt van Marsenille vindt dat er meer aandacht moet zijn voor seksuele intimidatie (21/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  “Het kan niet genoeg aan bod komen in de media.” Radio- en televisiepresentatrice Britt Van Marsenille (36) deed donderdag een opmerkelijke oproep om meer aandacht te besteden aan seksuele intimidatie. Om haar oproep te staven, getuigde ze openhartig over hoe ze zelf tien jaar geleden slachtoffer werd van grove seksuele intimidatie.
  [naar artikel]
 23. Van glazen bloemen tot het fotofestival in West-Vlaanderen. Met deze zeven klein gelukskes hou jij je dit weekend bezig (27/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het zoemt van de creativiteit ten huize Britt Van Marsenille. Dat mag je gerust letterlijk nemen, want de tv-presentatrice is ook een gepassioneerde imker en is meter van Week van de Bij (30 mei tot 6 juni). Nu komt ze op de proppen met een prachtig kinderboek waarmee ze het kleine volkje op een ludieke manier laat kennismaken met de bedreigde honingbij.
  [naar artikel]
 24. Britt Van Marsenille is zwanger van haar eerste kind (15/12/2019 - Metro)
  Goed nieuws voor Britt Van Marsenille (39). De presentatrice verwacht haar eerste kindje met haar partner Frederik. Dat kondigde ze zelf aan op Radio 2. “Als je met de mooiste man van de wereld een kindje krijgt, zijn er te weinig daken om je geluk van af te schreeuwen!”, zo post Britt op Instagram.   Dit bericht bekijken op Instagram   Als je met de mooiste man van de wereld een kindje krijgt, zijn er te weinig daken om je geluk van af te schreeuwen!! Een bericht gedeeld door ???????????????????? ???????????? ???????????????????????????????????????? (@brittvanmarsenille) op 14 Dec 2019 om 7:23 (PST) Britt en Frederik vormen al 2,5 jaar een koppel. Deze zomer hebben de twee zich verloofd. “Ik had nooit gedacht dat ik dat nog zou doen, trouwen. Het leek me altijd iets wat anderen deden. Maar toen zat hij ineens op zijn knieën tegenover mij, en ik kon alleen maar denken: trouwen, met jou? Direct! Met tien uitroeptekens!”, luidde het toen bij Britt. Lees ook : Dimitri Vegas en Like Mike opnieuw beste dj’s van de wereld   Het bericht Britt Van Marsenille is zwanger van haar eerste kind verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Britt Van Marsenille voor het eerst mama geworden (16/07/2020 - Metro)
  Eén-presentatrice Britt Van Marsenille is bevallen van haar eerste kindje, een zoontje dat luistert naar de naam Alfóns-Andrés. De 40-jarige presentatrice van onder meer ‘Voor hetzelfde geld’ en ‘Factcheckers’ deelde donderdagnamiddag plots een foto waarop ze met haar pasgeboren kindje op stap is. “Onderweg met Alfóns-Andrés. Het schoon leven…”, schreef ze erbij. Verloofd Van Marsenille is ruim drie jaar samen met Frederik waarmee ze zich vorige zomer verloofde. “Als je met de mooiste man van de wereld een kindje krijgt, zijn er te weinig daken om je geluk van af te schreeuwen!”, klonk het bij de aankondiging van haar zwangerschap in december. View this post on Instagram Onderweg met Alfóns-Andrés. Het schoon leven…. A post shared by ???????????????????? ???????????? ???????????????????????????????????????? (@brittvanmarsenille) on Jul 16, 2020 at 4:03am PDT Lees ook: Dochter van Maggie De Block bevallen van eerste kindje (foto’s) Het bericht Britt Van Marsenille voor het eerst mama geworden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Britt barst tijdens interview 'De Madammen' in tranen uit (23/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Felle emoties vanochtend tijdens de Radio2-uitzending 'De Madammen'. Presentatrice Britt van Marsenille raakte compleet overmand en brak in
  [naar artikel]
 27. Britt barst tijdens interview 'De Madammen' in tranen uit (23/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Felle emoties vanochtend tijdens de Radio2-uitzending 'De Madammen'. Presentatrice Britt van Marsenille raakte compleet overmand en brak in
  [naar artikel]
 28. Waar eet Britt Van Marsenille? (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 29. Britt Van Marsenille verwacht eerste kindje (16/12/2019 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 30. 'Factchecker' Britt Van Marsenille vond de liefde in Heusden-Zolder: “Frederik en ik zijn zó een straf team” (06/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zeventien keer verhuizen in vijftien jaar tijd en om de vijf jaar van job willen veranderen. Het typeert Britt Van Marsenille (39), die vanaf 13 maart elke woensdag op Eén te zien is in het nieuwe ‘Factcheckers’. Maar noem haar niet rusteloos, want zelf houdt ze het liever op: niet verankerd. Wat dan weer niet geldt voor de liefde, zeker niet sinds ze twee jaar geleden verliefd werd op Frederik uit Heusden-Zolder. “Ik hoop dat wij, als ’t efkes kan, nog honderd jaar samenblijven”, zegt ze.
  [naar artikel]
 31. Wrapper Britt Van Marsenille ruilt Ketnet voor VT4 (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 32. Britt Van Marsenille in alle stilte bevallen van eerste kindje (17/07/2020 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 33. Thomas Vanderveken controleert alle fake news (13/03/2019 - De Standaard)
  Het trio Thomas Vanderveken, Britt Van Marsenille en Jan Van Looveren gaat voortaan als Factcheckers door het leven.
  [naar artikel]
 34. Raakt het mysterie van de mossel eindelijk opgelost? (20/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Britt Van Marsenille buigt zich vanavond over het mysterie van de mossel in ‘Factcheckers’ op Eén. Mag je gesloten exemplaren nu opeten of word je...
  [naar artikel]
 35. An Swartenbroekx schrijft kinderboek (18/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ze is nu nog volop bezig met de opnames van de kerstspecial van 'F.C. De Kampioenen', maar tussendoor werkt An Swartenbroekx (51) aan haar eerste kinderboek. 'Duupje' bevat korte, humoristische verhalen over het gelijknamige tienjarige jongetje, dat tegenslagen meemaakt, niet graag op de schoolbanken zit en overal de underdog is.
  [naar artikel]
 36. 'Ik hou niet van getaffel' (05/04/2019 - De Morgen)
  Britt Van Marsenille (32) is sinds woensdag op Eén te zien in Voor hetzelfde geld, waarin ze met Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken onderzoekt hoe je meer kunt doen met geld. Daarnaast ontwerpt ze ook nog kleren voor Who's That Girl.
  [naar artikel]
 37. Belgisch label Who’s That Girl strijkt neer in Gent en Amsterdam (04/04/2019 - De Morgen)
  Ze verstoppen het woord sinaasappelhuid in hun collectie en geven een eikelprint de naam van hun voormalige vriendjes. Catherine Talpe en Britt Van Marsenille van Who’s That Girl zijn net zo prettig gestoord als de retrogetinte kleren die ze ontwerpen.
  [naar artikel]
 38. Siska Schoeters verlaat Studio Brussel en wordt ‘Madam’ bij Radio 2 (08/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Begin januari neemt Britt Van Marsenille afscheid van Anja Daems en Cathérine Vandoorne bij ‘De Madammen’. Zij krijgen vanaf 2 januari 2019 het...
  [naar artikel]
 39. Annelies Beck wint Grote Prijs Jan Wauters (22/11/2017 - VRT NWS)
  Tijdens het VRT-taalfeest in de Rector De Somer-aula in Leuven is Annelies Beck uitgeroepen tot winnaar van de Grote Prijs Jan Wauters. De jury omschreef Beck als "een vakvrouw met een uitstekende taalvaardigheid, bijtend als het moet, maar altijd hoffelijk". Britt Van Marsenille ontving de publieksprijs. De co-presentatrice van "De madammen" op radio 2 en van "Voor hetzelfde geld" op Eén kreeg een derde van de 6000 uitgebrachte stemmen. "Britt is een spontane, vlotte prater met veel empathie en engagement", zei de jury.  
  [naar artikel]
 40. "Ik val steil achterover van het engagement van de mensen" (21/12/2016 - De Redactie)
  Britt Van Marsenille (Radio 2), Dennis van den Buijs (Radio 1) en Tom De Cock (MNM) doorkruisen een week lang Vlaanderen om verslag uit te brengen van de acties voor De Warmste Week.
  [naar artikel]
 41. Populair radioprogramma ‘De Madammen’ verandert drastisch (31/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het was jarenlang een gevestigde waarde: ‘De Madammen’ op Radio 2 betekende tot voor de zomerstop presentaties van Anja Daems, Cathérine Vandoorne en Britt Van Marsenille, maar daar komt nu verandering in. De radiozender introduceert namelijk een ‘meneer’ bij de drie dames.
  [naar artikel]
 42. Populaire radioprogramma ‘De Madammen’ verandert drastisch (31/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het was jarenlang een gevestigde waarde: ‘De Madammen’ op Radio 2 betekende tot voor de zomerstop presentaties van Anja Daems, Cathérine Vandoorne en Britt Van Marsenille, maar daar komt nu verandering in. De radiozender introduceert namelijk een ‘meneer’ bij de drie dames.
  [naar artikel]
 43. Actrice Lupita Nyong'o schrijft kinderboek over zwart meisje dat blank wil zijn: "Net als ik vroeger" (18/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Actrice Lupita Nyong'o is bezig met een kinderboek dat is geïnspireerd op haar eigen kindertijd, meldt USA Today.In het boek Sulwe gaat de...
  [naar artikel]
 44. Ook bijen gaan soms in lockdown (29/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Ook bijen gaan soms in lockdown Net zoals de mens in coronatijden, doen ook bijen aan social distancing en lockdowns. Als een bijennest besmet geraakt met parasieten, zullen de verschillende lagen bijen afstand houden van elkaar, om de parasiet niet door te geven aan gezonde bijen. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Sassari in Italië. In de studie […] Lees dit artikel: Ook bijen gaan soms in lockdown
  [naar artikel]
 45. An Swartenbroekx schrijft kinderboek over Duupje, een personage van haar vader (18/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ze is nu nog volop bezig met de opnames van de kerstspecial van 'F.C. De Kampioenen', maar tussendoor werkt An Swartenbroekx (51) aan haar eerste kinderboek. 'Duupje' bevat korte, humoristische verhalen over het gelijknamige tienjarige jongetje, dat tegenslagen meemaakt, niet graag op de schoolbanken zit en overal de underdog is.
  [naar artikel]
 46. Tien jaar ‘De Madammen’ in vogelvlucht: “De sleutel van ons succes? Teamwork!” (01/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tien seizoenen hebben ze er sinds vrijdag opzitten, ‘Madammen’ Anja Daems, Britt Van Marsenille en Cathérine Vandoorne. “Of we ons jubileum gaan vieren? Dat is eigenlijk nog niet beslist. Hoog tijd om met onze bazen te praten”, lacht het trio.
  [naar artikel]
 47. Limburgse Karen Boonen schrijft kinderboek over en voor vluchtelingen (20/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Karen Boonen uit Neerpelt schreef een kinderboek over vluchtelingen. De opbrengst schenkt ze aan SOS kinderdorpen. Karen schreef het boek aan de hand van getuigenissen van vluchtelingen en beschrijft de vlucht van a tot z.
  [naar artikel]
 48. David Attenborough deelt tip om bijen te helpen. “Want zonder bijen, geen mensen” (21/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Britse bioloog en televisiemaker David Attenborough (92) heeft een gouden tip om uitgeputte bijen weer op de been te helpen: leg een lepeltje met suiker en water in de buurt. Dat is belangrijk, want bijen zijn van cruciaal belang voor de mens. Zo laat hij weten in een Facebookpost.
  [naar artikel]
 49. David Attenborough deelt tip om bijen te helpen. “Want zonder bijen, geen mensen” (21/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Britse bioloog en televisiemaker David Attenborough (92) heeft een gouden tip om uitgeputte bijen weer op de been te helpen: leg een lepeltje met suiker en water in de buurt. Dat is belangrijk, want bijen zijn van cruciaal belang voor de mens. Zo laat hij weten met een Facebookpost.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.