Het vet is van de soep bij de takeaway. De vraag naar afhaalmaaltijden is met 30 à 40 procent gezakt, zegt Erik De Rop van restaurant Gainsbourg in Leuven. En Horeca Vlaanderen bevestigt de afnemende populariteit. “Mensen hebben het wat gehad om thuis restaurant te spelen, ze snakken naar het echte werk”, zegt CEO Matthias De Caluwe. En ook de chefs zelf zijn de bakjesmaaltijden beu. [naar artikel]
Steeds meer mensen hebben last van een voedselallergie. Voor chef-koks van (sterren)restaurants is dat niet altijd even eenvoudig. VRT NWS polste bij enkele bekende namen naar hun ervaringen. [naar artikel]
Chef-kok Gordon Ramsay is in tranen als hij over zijn onverwachts overleden collega en MasterChef-presentator Jock Zonfrillo praat. Een televisiespecial ter ere van de Schotse chef-kok werd gisteren uitgezonden waarin Ramsay en andere beroemde chef-koks herinneringen ophalen. [naar artikel]
De overheid geeft geen subsidies meer voor Jong Keukengeweld. En zo komt er voorlopig een abrupt einde aan de waanzinnige succesformule waarbij jongeren tot 30 jaar gastronomisch kunnen gaan eten voor een goedkopere prijs. Enkele chef-koks zijn daarom vastberaden om het concept op eigen houtje voor te zetten. “Het is een ware hype geworden onder jonge fijnproevers.” [naar artikel]
Afhaalmaaltijden hebben vorige maand nog niet de helft van de verloren omzet kunnen compenseren voor de Belgische horeca. Dat besluit Belfius, dat als grootbank de inkomsten van haar klanten overal te lande kan volgen. "Een snelle en duurzame heropening is essentieel." [naar artikel]
HasseltAan kookcursussen geen gebrek in Vlaanderen, maar bij Syntra gaan ze binnenkort een flinke stap verder met een opleiding tot Foodlab Specialist. Daarmee willen ze chef-koks omscholen tot culinaire wetenschappers. Staan onder meer op het programma: kokerellen met ultrasone geluidsgolven, vacuümgaren en vriesdrogen. [naar artikel]
Er is een nijpend tekort aan chef-koks in de horeca. Hoewel het beroep de laatste jaren positief onder de aandacht komt door de vele [naar artikel]
Drie euro per persoon per dag, dat is het budget waar koks in zorgcentra het doorgaans mee moeten doen. Veel te weinig, klaagt chef Andy Verroeye [naar artikel]
Jan Debackere zet de blik op oneindig. Vandaag over de jonge chef-koks in Ja, chef! [naar artikel]
Sterrenchef Alex Clevers is gestart met een uitzendbureau voor koks. Zo wil hij iets doen aan het enorme personeelstekort in de horeca. “In de coronaperiode zijn heel wat horecawerknemers overgestapt naar een andere job en dat zorgt nu voor een tekort”, vertelt Clevers. Zijn uitzendbureau Blenth schakelt freelancekoks in om restaurants uit de nood te helpen. Er staan intussen al 20 koks in het personeelsbestand van het uitzendbureau. [naar artikel]
Voor het gloednieuwe Stadskookboek Antwerpen gaan auteurs Marlies Beckers en Marie Monsieur op reis in eigen stad. Ze interviewen chefs, voelen de culinaire polsslag van stadswijken en verklappen de keukengeheimen van Antwerpse chef-koks en hun typische gerechten. [naar artikel]
Presentator Gert Verhulst (48) kan een beroep doen op de bekendste chef-koks van Vlaanderen in zijn nieuwe Vier-spelprogramma Chef in je Oor. [naar artikel]
Hun echte huwelijk volgt pas in juli en zal vermoedelijk een gigantisch feest worden. Maar dat houdt een steenrijk Indiaas koppel niet tegen om ook hun ‘pre-wedding’ uitgebreid te vieren. Met een dresscode van 9 pagina’s, een show van Rihanna en 21 chef-koks. [naar artikel]
Huiskamerrestaurants: de naam spreekt voor zich. Alsof je in je eigen eetkamer zit, op je gemak, staat je maar één ding doen en dat is genieten. Deze Antwerpse chef-koks stellen hun huis open. [naar artikel]
Niet alle chef-koks zullen zondag lekker slapen. De volgende ochtend verschijnt de nieuwe Michelingids, en voor sommigen betekent dat een ster meer, voor anderen één minder. 'Ik verwacht niets', zegt Bart De Pooter, net door Gault&Millau uitgeroepen tot chef van het jaar. Dat blijkt de slimste strategie. 'Michelin houdt er niet van dat een chef gaat rondbazuinen dat hij rekent op sterren.' [naar artikel]
Hasselt“Als iets niet goed is, zeg het gewoon in ons gezicht.” Dat vragen tal van Limburgse koks en horeca-uitbaters die hun buik vol hebben van de online reviews over hun eten en hun zaak. “Ik lees ze niet meer”, zegt chef-kok Hans Van der Fraenen, hoewel zijn restaurant De Levensboom in Hasselt een knappe 4,5 op 5 krijgt op de internationele website Tripadvisor. “Na enorm veel goede commentaren kwam er één slechte. En ook al was die onterecht, ik was er dagen niet goed van.” [naar artikel]
De gasprijzen pieken vandaag op ongeziene hoogte. Naast verwarming en warm water kan ook je kookvuur je gasverbruik de hoogte induwen. Een inductievuur werd de afgelopen jaren een steeds populairder alternatief en zou ongeveer dezelfde kookervaring bieden als gas, maar is dat ook zo? In de culinaire wereld zijn de meningen verdeeld. Daarom vroegen we 6 chef-koks naar hun favoriete kookvuur en zetten we alle voordelen van gas en inductie naast elkaar. “Ik begrijp het nostalgische gevoel bij gas, maar voor mij hoeft het echt niet meer.” [naar artikel]
Een groep chef-koks heeft plannen om een pop-uprestaurant te openen op de Mount Everest. Niet op de top, wel in het base camp op 5,364 meter hoogte. Met het initiatief willen de koks een wereldrecord breken. [naar artikel]
Zaterdagvoormiddag stonden heel wat jonge chef-koks achter het fornuis in de keuken van zaal De Bammerd. [naar artikel]
In Nederland konden vijf ING- klanten afgelopen donderdag via de app bankgegevens inzien van een andere klant. Dat zijn er meer dan eerder werd gezegd, want ING dacht dat het aanvankelijk maar om één klant ging. The post Nederlandse ING-klanten zagen bankgegevens van iemand anders in app appeared first on DataNews. [naar artikel]
Niet de chef-koks of andere professionals kiezen bij TripAdvisor welk restaurant tot het beste van 2016 wordt gekroond, maar wel de gewone klanten. Die zetten dit jaar het Baskische driesterrenrestaurant van chef-kok Martín Berasategui op één. Daarvoor werden alle recensies en uitgedeelde sterren samengeteld. Kom hier te weten wie er nog allemaal de top tien in fine dining haalde. Jammer genoeg is er geen enkel Belgisch restaurant in de ranglijst te bespeuren. [naar artikel]
Relatiebemiddelingsbureaus laten hun klanten nog te vaak in de kou staan. Eenenzestig procent van de vrijgezellen die een beroep doen op zo'n bureau, heeft daarbij al een negatieve ervaring opgelopen. Vlaams minister van Welzijn Mieke Vogels (Agalev) vindt dat aantal veel te hoog. Tegen eind dit jaar wil ze onder meer een kwaliteitslabel en een modelcontract invoeren dat het wereldje verder moet uitzuiveren en het aantal ontgoochelingen bij klanten moet doen afnemen. [naar artikel]
Van culinaire shows hebben we intussen onze buik vol op de Vlaamse televisie, maar een reeks als ‘Dishmantled’ willen we wel nog een kans geven. Het opzet: kunnen geblinddoekte chef-koks het gerecht dat met grote snelheid in hun mond geschoten wordt correct identificeren en namaken? Het water loopt ons alvast in de mond: beeld je […] Het bericht BIZAR. Culinaire tv-show vuurt maaltijden met kanon af in gezicht van chef-koks verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Steeds meer horecazaken willen niet dat klanten nog met cash geld betalen en aanvaarden alleen nog bankkaarten. Dat doen ze voor de veiligheid, maar eigenlijk begaan ze een overtreding. Er is een Europese regel die zegt dat klanten altijd met cash geld moeten kunnen betalen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.