De horecasector is blij dat er eindelijk een concrete datum naar voor geschoven wordt voor de heropening van de sector. Op het Overlegcomité werd de datum van 1 mei naar voor geschoven. Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, riep meteen op om van 1 mei de dag van de horeca te maken. Maar daar is niet iedereen mee opgezet. [naar artikel]
Tegen de volgende Veiligheidsraad wil de horecasector een plan klaar hebben voor de heropstart van cafés en restaurants. De volgende fase van de versoepeling van de maatregelen is ten vroegste voor 8 juni. Het is nog niet zeker of horeca dan zal mogen heropstarten, maar het is alleszins wel waarvoor Horeca Vlaanderen pleit. “We willen vooral duidelijkheid en wat perspectief”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De zomer lacht de horeca voorzichtig toe, nu het Overlegcomité vrijdag beslist heeft dat het Zomerplan al op 27 juni ingaat. “De deur naar het oude normaal staat daarmee weer wat meer open voor onze ondernemers”, zegt Horeca Vlaanderen in een reactie. [naar artikel]
Vrijdag komt het overlegcomité samen. Cafés en restaurants hopen natuurlijk op wat perspectief. Er is een denkpiste om enkel de terrassen te openen, maar dat is geen goede oplossing, vindt Horeca Vlaanderen. Want dat is niet rendabel. En het weer is hier ook te onvoorspelbaar. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen had aan de regering gevraagd om op 1 maart open te kunnen gaan, mits inachtname van strenge voorzorgsmaatregelen, maar daar is vrijdagavond na het Overlegcomité geen sprake van. [naar artikel]
Het Overlegcomité bevestigt vandaag wellicht dat horecazaken vanaf woensdag 9 juni ook binnen mogen opengaan. Matthias De Caluwe, topman van Horeca Vlaanderen, vraagt dat die binnenruimtes dan net als de terrassen tot 23.30u mogen open zijn. Hij wil ook een duidelijk plan voor versoepelingen in de rest van de zomer. [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. ‘Het moet écht deze week’, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. ‘Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.’ [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil, net als de kappers, een duidelijke tijdslijn krijgen. Ze verwacht die ten laatste tegen het volgende Overlegcomité. Dat zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Het uitstel van de beloofde opening van de horeca is een slag in het gezicht. Dat zegt handelsfederatie Comeos in een reactie op de beslissingen van het Overlegcomité. Ook Horeca Vlaanderen en FedCaf, een federatie van caféhouders, zijn niet tevreden met de genomen beslissingen. [naar artikel]
Cafés en restaurants in ons land moeten volgens de huidige coronamaatregelen de deuren sluiten om 23 uur. Horeca Vlaanderen pleit voor een later sluitingsuur op kerst- en oudejaarsavond. Het volgende Overlegcomité vindt plaats op 22 december, maar topman bij Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwé benadrukt dat er al eerder een beslissing genomen moet worden over het sluitingsuur voor de horeca. [naar artikel]
Horeca binnen en buiten open tot 23.30 uur, festivals met 75.000 aanwezigen en veilig reizen met twee coronaprikken. Het Overlegcomité hakte vrijdag enkele knopen door die ons weer wat meer duidelijkheid scheppen over de zomer. Heb jij nog vragen na het Overlegcomité? Stel ze dan hier. [naar artikel]
De zomer lacht de horeca voorzichtig toe, nu het Overlegcomité vrijdag beslist heeft dat het Zomerplan al op 27 juni ingaat. Vanaf dan zullen mensen met acht aan een tafel mogen zitten in de horeca, en het sluitingsuur verschuift naar 1 uur. “De deur naar het oude normaal staat daarmee weer wat meer open voor onze ondernemers”, zegt Horeca Vlaanderen in een reactie. De organisatie is tevreden dat het Overlegcomité logische beslissingen genomen heeft. De Belgische Brouwers zijn ook tevreden, en hopen dat tegen het einde van de zomervakantie een glas aan de toog weer kan. [naar artikel]
Het Overlegcomité heeft de knoop doorgehakt: bij het heropenen van de horeca op 8 mei mogen de terrassen tot 22u openblijven. De cultuursector kan volgende maand alleen maar testevenementen op poten zetten. [naar artikel]
De werkgevers reageren tevreden op de bijkomende versoepelingen die zijn bekendgemaakt na afloop van het Overlegcomité. Horeca Vlaanderen heeft het over “een grote stap in de richting van vrij ondernemen”. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen had aan de regering gevraagd om op 1 maart open te kunnen gaan, mits inachtname van strenge voorzorgsmaatregelen, maar daar is na het Overlegcomité geen sprake van. "Dit is niet de ambitieuze nieuwjaarsbrief die we gehoopt hadden te horen", zei Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, in het VRT-journaal. [naar artikel]
Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, vindt dat er geen nieuwe versoepelingen mogen zijn als de horeca niet open mag in mei. Dat zei hij zaterdag aan VTM Nieuws. [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000... [naar artikel]
Psychologe Elke Van Hoof heeft een dubbel gevoel over de maatregelen die in het Overlegcomité werden genomen. “Aan de ene kant is het werkbaar - het had nog erger gekund - maar we moeten wel met twee woorden spreken", zegt ze aan Belga. "Ik heb grote bezorgdheid over bepaalde sectoren, zoals de horeca en het nachtleven, waar de chronische financiële druk als een sluipend gif op de betrokken personen inwerkt." [naar artikel]
Met de verlenging van de maatregelen tegen het coronavirus tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in de hele... [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er op het volgende Overlegcomité, op 26 februari, een concrete tijdlijn wordt voorgesteld voor de heropening van de cafés en restaurants. Dat laat de organisatie vrijdag weten. Bovendien hoopt Horeca Vlaanderen ook op meer financiële ondersteuning. [naar artikel]
Het Overlegcomité bevestigt vandaag wellicht dat horecazaken vanaf woensdag 9 juni ook binnen mogen opengaan. Matthias De Caluwe, topman van Horeca Vlaanderen, vraagt dat die binnenruimtes dan net als de terrassen tot 23.30u mogen open zijn. Hij wil ook een duidelijk plan voor versoepelingen in de rest van de zomer. [naar artikel]
Tegen 26 februari, wanneer het volgende Overlegcomité plaatsvindt, zal de GEMS een exitplan voorbereiden voor de cultuursector, de sport, de horeca en de jeugd. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon gezegd op VTM NIEUWS na de persconferentie van het Overlegcomité. De curves zullen daarna bepalen wanneer de versoepelingen binnen deze sectoren mogelijk zijn. [naar artikel]
N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever heeft zich uitgelaten over de nieuwe maatregelen voor de horeca. Hij vindt de beslissing om de restaurants te sluiten “moeilijk te vatten en moeilijk te begrijpen”. Dat zei hij zondagvoormiddag bij de start van de Ronde van Vlaanderen aan de Antwerpse regionale zender atv. De Wever zei dat […] Het bericht De Wever vindt sluiting van restaurants “moeilijk te vatten en moeilijk te begrijpen” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.