Precies een jaar na de start van de eerste lockdown lieten horecazaken in heel Vlaanderen zaterdagavond tussen 19 en 20u even hun lichtjes branden. Zo ook op de Vismarkt in Mechelen, waar de uitbaters het bezoek kregen van Matthias De Caluwe, de CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Groot nieuws in de Mechelse horeca. Het pand op de Vismarkt in Mechelen waar jarenlang café Den Akker gevestigd was, wordt na 25 jaar de nieuwe thuisbasis van het bekende Turkse restaurant Merad. [naar artikel]
De Mechelse binnenstad krijgt er deze zomer op de Vismarkt twee culinaire adresjes bij. Bram Simons (26) opent in de vroegere viswinkel Emiel zijn eerste zaak, een gastronomisch visrestaurant. Topchef Stef Buelens (42) keert ook terug naar zijn geliefde heimat en opent Lesco. [naar artikel]
Hotel Vé op de Mechelse Vismarkt gaat vanaf dit weekend opnieuw op eigen kracht voort. De familie Verschueren draagt na tien jaar niet langer de merknaam Mercure. “Als familiehotel kiezen we opnieuw voor lokale verankering”, zegt general manager Hannelore Verschueren (38). [naar artikel]
De Mechelse Vismarkt valt nog dit jaar volledig zonder viswinkels, want de laatste twee zaken stoppen ermee. De zaakvoerster van Emiel sluit eind deze maand al de deuren en de man achter Servis uiterlijk eind dit jaar. Er is wel sprake van een nieuw concept rond vis in een van de panden. [naar artikel]
De prijs van het bier gaat vanaf 1 januari opnieuw lichtjes omhoog. AB InBev zal zowel horeca-uitbaters als supermarkten een hogere prijs aanrekenen voor de meeste bieren. [naar artikel]
Een aannemer is gestart met de verbouwing van de voormalige cafés Den Akker en Den Stillen Genieter op de Mechelse Vismarkt. De verbouwing moet tegen de zomer klaar zijn, waarna de inrichting als horecazaak nog moet gebeuren. [naar artikel]
Een steunactie voor de Mechelse horeca heeft in enkele weken tijd al ruim 80.000 euro opgeleverd. Brouwer Charles Leclef, initiatiefnemer van de actie, hoopt tegen zaterdag middernacht nog aan 100.000 euro te geraken. [naar artikel]
Eén van de vier uitverkoren Vlamingen om in het nieuwe ‘Big Brother’-huis te wonen is de Mechelse Naomi Timmerman (31). “Ik heb zeeën van tijd om mee te doen, want zolang de horeca gesloten blijft heb ik toch niks omhanden.” [naar artikel]
De prijs van het bier gaat vanaf 1 januari opnieuw lichtjes omhoog. AB InBev zal zowel horeca-uitbaters als supermarkten een hogere prijs aanrekenen voor de meeste bieren. Wellicht rekenen ze die prijsstijging ook door aan de consument. [naar artikel]
Op de Vismarkt in Tessenderlo is vrijdagmorgen een man zwaargewond aangetroffen. Het slachtoffer had een hoofdwonde. De omstandigheden zijn nog onduidelijk. [naar artikel]
In Leuven is de opbouw begonnen van de zogenoemde vishal op de Vismarkt. Het gaat om een constructie die verwijst naar de oude vishal die tot in de jaren 70 op de Vismarkt in Leuven stond. Nu gaat het om een tijdelijk constructie waar Dj's komen optreden tijdens Beleuvenissen. [naar artikel]
David Aerts (32), een van de uitbaters van Bar Makadam op de Mechelse Grote Markt, blijft niet bij de pakken zitten. Ondanks de crisis waarin de horeca momenteel verkeert, is hij volop bezig met de verbouwing van een pand in de stationsbuurt. Van zodra de horeca opnieuw open mag, begint hij daar Bar Patron. [naar artikel]
De prijs van het bier gaat vanaf 1 januari opnieuw lichtjes omhoog. AB InBev zal zowel horeca-uitbaters als supermarkten een hogere prijs aanrekenen voor de meeste bieren. Brouwerij Haacht heeft nog geen beslissing genomen. [naar artikel]
De deltavariant zorgt weer voor hogere cijfers in Nederland. Daarom worden er weer maatregelen ingevoerd, zo zal de horeca om middernacht de deuren moeten sluiten. Ook de anderhalve meter wordt in de horeca opnieuw ingevoerd. Dat maakten demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) bekend tijdens een persconferentie vrijdagavond. [naar artikel]
16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]
Het stadspark van Sint-Truiden was dit weekend opnieuw het decor van ‘Lichtjes in het Park’. Liefst 7.000 bezoekers lieten zich betoveren door duizenden lichtjes, met alle kleuren van de regenboog. [naar artikel]
De inflatie, die aangeeft hoe snel de prijzen stijgen, is in december opnieuw lichtjes gedaald. Op een jaar tijd is het leven ‘maar’ 10,4 procent duurder geworden. Vorige maand was dat nog 10,6 procent. Ook is er goed nieuws voor heel wat bediendes. Dankzij de indexering gaat hun loon volgend jaar met maar liefst 11,3% omhoog. Dat is twaalf keer zo veel als in 2021. [naar artikel]
De zomer lacht de horeca voorzichtig toe, nu het Overlegcomité vrijdag beslist heeft dat het Zomerplan al op 27 juni ingaat. “De deur naar het oude normaal staat daarmee weer wat meer open voor onze ondernemers”, zegt Horeca Vlaanderen in een reactie. [naar artikel]
Meer en meer horeca-uitbaters sluiten opnieuw hun terrassen als gevolg van de slechte weersomstandigheden . De terrassen mochten sinds 8 mei weer open. Maar als het regent, zijn vooral niet-overdekte terrassen niet rendabel. De horeca hoopt vooral dat de binnenruimtes van cafés en restaurants zoals gepland weer open zullen kunnen op 9 juni. [naar artikel]
In Tokio probeert de brandweer met man en macht een brand op de vismarkt van Tsukiji te blussen. Het gaat om een brand in het open gedeelte van de markt, niet het overdekte. [naar artikel]
De zomer lacht de horeca voorzichtig toe, nu het Overlegcomité vrijdag beslist heeft dat het Zomerplan al op 27 juni ingaat. Vanaf dan zullen mensen met acht aan een tafel mogen zitten in de horeca, en het sluitingsuur verschuift naar 1 uur. “De deur naar het oude normaal staat daarmee weer wat meer open voor onze ondernemers”, zegt Horeca Vlaanderen in een reactie. De organisatie is tevreden dat het Overlegcomité logische beslissingen genomen heeft. De Belgische Brouwers zijn ook tevreden, en hopen dat tegen het einde van de zomervakantie een glas aan de toog weer kan. [naar artikel]
Na vijftig jaar horeca houdt Willy Van Itterbeeck (65) ermee op. Eind deze week sluit hij de deuren van zijn brasserie Ankercafé op de Mechelse Grote Markt. In die zaak, waar hij begon als kelner, heeft hij meer dan 39 jaar hard gewerkt. Horeca is zijn leven. Zelfs de liefde heeft hij er gevonden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.