Dit Stoofvlees Op Grootmoeders Wijze Met Honingbier En Appelstroop Is Een Zoete Variatie Op Een Vlaamse Klassieker. Hoe het stoofvlees smaakt? Als een warm dekentje op een koude dag: heerlijk! [naar artikel]
Niets dan klassiekers uit eigen land op de kaart van Très Belge in Hasselt. Hoe kan het ook anders, met zo’n naam. [naar artikel]
Grootmoeders hebben heel hun leven wijsheid vergaard, en maken er geen probleem van om die met jou te delen. Zeker op huishoudvlak gaan sommige... [naar artikel]
Ze is 93. Ze is de stem van een nieuw game, en eigenlijk ook gewoon de ster. Urenlang vertelde Bie Verlinden haar oorlogsherinneringen aan kleinzoon Bob, die er als specialist aan de universiteit van Ohio een uniek computerspel van maakte: een thrillergame op grootmoeders wijze. “Afgaande op wat ik tijdens conferenties te horen krijg, zijn spelers als Playstation en Nintendo geïnteresseerd.” [naar artikel]
Vraag aan honderd Belgen hoe je goed stoofvlees maakt, en je zult honderd andere antwoorden krijgen. Het boek De mijne is de beste - Hét stoofvleesboek probeert een handleiding te bieden aan de hand van twintig recepten, waaronder dat van Silke Gorremans. Comfortfood voor op koude dagen. [naar artikel]
Ook in 2022 blijft veganisme dé foodtrend. Zo kan je steeds vaker van klassiekers als stoofvlees of chocomousse vegan smullen. Goesting neemt de plantaardige proef op de som: blijft grootmoeders keuken overeind in een vegan jasje? [naar artikel]
Elke dag tovert Jeroen Meus in "Dagelijkse kost" een nieuw gerecht op tafel. Vanavond doet hij dat voor de 2.000e keer. Het wordt een feestaflevering met balletjes met krieken en verse boter. De afgelopen 9 jaar werden alle recepten uit "Dagelijkse kost" verzameld op de website van Eén. De populairste gerechten zijn daar stoofvlees met friet, lasagne, spaghetti bolognaise, spaghetti carbonara en scampi's diabolique. "Ongelofelijk", zegt Meus, die gepassioneerd over zijn recepten vertelt. [naar artikel]
Zomerse temperaturen en lekkere ijsjes, het is een match made in heaven. Helaas bevatten die lekkernijen vaak veel calorieën en verder weinig goeds voor je gezondheid. Maar wat als het beter kan? Met een paar ingrediënten kan je namelijk zowel lekkere als gezonde ijsjes maken. Dit zijn onze 5 favoriete recepten. [naar artikel]
Iedereen heeft wel een favoriet Belgisch gerecht. Waar de ene smakelijk luidop droomt van stoofvlees, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. En... van frietjes natuurlijk. Chef Piet Huysentruyt deelt ter gelegenheid van onze nationale feestdag 5 Belgische recepten. [naar artikel]
Lekkere vegan frituursnacks zoals een boulet, hamburger of stoofvlees: ze zijn amper te vinden in de meeste frituren. Frituur Lutselus in Diepenbeek maakte er komaf mee en serveert tal van plantaardige snacks. Ze startten onlangs ook met een vegan foodtruck die op vraag tot bij jou komt. [naar artikel]
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is. Van stoofvlees op grootmoeders wijze tot een duo van kaas- en garnaalkroketten, bereid met alleen maar lokale producten of net met een verrassende twist: voor ieder wat wils. Wij gingen op bezoek bij twintig brasserieën in heel Vlaanderen en schoven onze voeten onder tafel. [naar artikel]
‘Word een held in bakken en proef de wiskunde’, leest de ondertitel van een nieuw bakboek van Uitgeverij Averbode. De opzet is geniaal: in het boek staan twintig recepten voor jonge kinderen die hen subtiel ook een portie wiskunde voorschotelt. Want bakken en tellen gaan hand in hand. Zo leert je kroost dat wiskunde écht leuk en nuttig kan zijn – en lekkere taartjes oplevert. Wij mogen twee recepten onthullen. [naar artikel]
Vlaanderen heeft zijn beste frituur: De Frietketel in Gent. Vanwege de lekkere frietjes, maar al net zo hard omdat Koen Aneca (47) zelf zijn stoofvlees, garnaalkroketten, vegetarische hamburgers en tartaar maakt. “Beroepseer”, zegt hij. “Een bakker met de nodige trots kan het niet maken om zijn sandwichen en bladerdeeg in te kopen. Ik kan het voor mezelf niet maken om stoofvlees uit een pot te serveren.” [naar artikel]
Schoonmaakproducten met oeroude ingrediënten zijn weer in opmars, zo bewijst onder meer Franse schoonmaakmerk Starwax, dat een stevig dozijn [naar artikel]
Alleen al het idee dat er goed stoofvlees op tafel komt, doet me hunkeren naar het avondeten. Stoofvlees kan je van allerhande stukken vlees en van verschillende dieren maken. Je moet helemaal geen keukenprins zijn om het zelf te bereiden. Je gaat naar een goede slager en verder heb je echt niet zoveel nodig. [naar artikel]
Dominique Persoone, de Indiana Jones der chocolatiers, runt The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen en een cacaoplantage in Mexico. [naar artikel]
Nergens smaakt het eten beter dan... bij de bomma. Dat is ook de makers van ‘Familie’ niet ontgaan. Met ‘Het Kookboek van De Bomma’ lanceert VTM een nostalgische receptenbijbel met de dagelijkse kost van vroeger tot nu. “Het zijn niet gewoon wat recepten bij elkaar”, aldus actrice Annie Geeraerts (95), die al 31 jaar de bekendste bomma van het land speelt. We delen 3 exclusieve recepten én vragen de bomma achter de geheimen van haar keuken. [naar artikel]
Waar in Antwerpen eet jij het allerlekkerste stoofvlees met frietjes? Waar is het vlees zo zacht als boter en zijn de frietjes nog vers gesneden? Nomineer je favoriete restaurant voor stoofvlees-friet in Antwerpen en omgeving en maak kans op een van de 300 etentjes. [naar artikel]
Zet het ijs maar koud en haal de tequila naar boven, want vandaag, op 22 februari, is het Margarita Day. Het originele recept werd in 1948 bedacht door een zekere Margaret Sames. En nu is het nog altijd een van de meest bestelde drankjes in cocktailbars wereldwijd. Heb jij zin om vanavond zelf aan de slag te gaan? Dan serveren we drie recepten: de klassieker en twee funky varianten. Santé! [naar artikel]
Slagerszoon en kok Wim Ballieu (34) rolt het liefst gehaktballen voor zijn zaak Balls&Glory. Maar 's ochtends bakt hij pannenkoeken, op grootmoeders wijze. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.