Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Geen calorieën tellen, maar gewoon genieten: 3 recepten uit het nieuwe kookboek ‘Goei eten’ van The Messy Chef

21/03/2021 - 12:26
"Ooit begon Jelle Beeckman te koken als uitlaatklep tijdens het studeren. Nu kan hij zich een leven zonder niet meer voorstellen. “Ik kook gewoon waar ik goesting in heb, met goeie producten. Plezier hebben in de keuken is voor mij het belangrijkste. Mijn tweede boek heet ‘Goei eten’, wat zoveel betekent als comfortfood, met grote kommen en grote schalen op tafel.” Pure fun tussen de potten en pannen: maak kennis met The Messy Chef."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Gepofte patat met lookboter, een ijsje met Werther’s Echte: simpele recepten van The Messy Chef (10/06/2021 - Het Belang van Limburg)

The Messy Chef (aka Jelle Beeckman) is liefhebber van ‘goei’ eten, en da’s nog wat anders dan gewoon maar goed. “Goei eten biedt je honderd procent comfort zonder schuldgevoel. Een lach en heel misschien een broeksknoopje dat openstaat.” Aanvallen maar? [naar artikel]


2. 3 exclusieve recepten vol comfortfood van The Messy Chef: “Haalbaar om te koken na een drukke werkdag of wanneer er volk langskomt” (16/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoe zou jij voor jezelf ‘goei eten’ omschrijven? Voor Jelle Beeckman, beter bekend als The Messy Chef, is dat duidelijk: “gerechten die erom vragen nog eens bij te scheppen, zelfs al zit je eigenlijk vol.” Wie door zijn derde boek langs recepten bladert zoals romige burrata meatballs en smoutebollen die je makkelijk maakt op basis van sandwiches weet dat hij die belofte ook waarmaakt. We stelden Jelle vier vragen over zijn ultieme comfortfoodrecepten én delen drie exclusieve recepten uit zijn nieuwste kookboek. [naar artikel]


3. Zijn favoriete katerontbijt en andere verrassende recepten van Messy Chef Jelle Beeckman (10/03/2022 - Het Belang van Limburg)

“Een beter excuus dan Het moet maar zo goed niet zijn is er niet om nog eens op te scheppen”, vindt Messy Chef Jelle Beeckman. En dus bedacht hij voor z’n derde kookboek nog eens 60 recepten die erom smeken om nog eens bij te vullen. [naar artikel]


4. The Messy Chef presenteert lekker normale recepten voor papa’s (12/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Nóg maar eens een kookboek? Ja, maar deze keer zonder goeroetips voor een gezonder leven. “Lekker normaal en abnormaal lekker”, zegt auteur Jelle Beeckman over zijn gerechten in The Messy Chef. [naar artikel]


5. Makkelijk, verrassend en snel scoren aan tafel: het derde kookboek van ‘de Messy Chef’ (30/04/2022 - Het Belang van Limburg)

“Alle goeie dingen komen in drievoud”, zegt Jelle Beeckman ofwel The Messy Chef. Dus heeft hij een nieuw en derde kookboek uit. Met als baseline ‘Het moet maar zo goed niet zijn’. En gelijk heeft hij wel. [naar artikel]


6. Pascale Naessens brengt nieuw kookboek uit en deelt recept voor gezonde kaaskoekjes: “Groenten zijn niet per se de gezondste keuze” (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Vrijdag verschijnt het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: ‘Ik eet zo graag’. Vlaanderens best verkochte culinaire auteur bevoorraadt fans van lekker en gezond eten erin met een nieuwe lading eenvoudige en gezonde, maar bovenal smakelijke recepten. We vroegen de gepassioneerde chef wat gezonde voeding voor haar betekent, en hoe ook jij beter kan eten. [naar artikel]


7. Pascale Naessens brengt nieuw kookboek uit en deelt recept voor gezonde kaaskoekjes: “Groenten zijn niet persé de gezondste keuze” (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag verschijnt het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: ‘Ik eet zo graag’. Vlaanderens best verkochte culinaire auteur bevoorraadt fans van lekker en gezond eten hierin met een nieuwe lading eenvoudige en gezonde, maar bovenal smakelijke recepten. We vroegen de gepassioneerde chef wat gezonde voeding voor haar betekent, en hoe ook jij beter kan eten. [naar artikel]


8. De 7 favoriete eetadresjes van The Messy Chef: “Elke maand zetten ze hier een unieke biersoort in de kijker” (06/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Jelle Beeckman of ‘The Messy Chef’ kroop zelf een tijdje in de keuken van een foodtruck, maar wanneer hij zelf uit eten gaat, mag het zeker een echt restaurant zijn. Het liefst op zijn menu? Nieuwe dingen én comfort. “Elke keer als ik hier ga eten, leer ik nieuwe smaken kennen, wat heel boeiend is voor mij als chef”, klinkt het bij de 33-jarige foodblogger. Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen verspreid over Sijsele, Antwerpen, Gent, Beernem én een must visit in Amerika. [naar artikel]


9. SOS Piet XL ter hulp voor moederdag: met deze 4 exclusieve recepten uit zijn nieuwe kookboek scoor je zondag (12/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na een succesvolle herneming van de SOS Piet-reeks op VTM brengt chef Piet Huysentruyt de beste recepten uit het seizoen ook opnieuw samen in een ‘SOS Piet XL’-boek. Nog geen inspiratie voor moederdag? Dan ben je misschien iets met deze 4 exclusieve recepten uit het nieuwe boek van de HLN-chef. Van een volledig hoofdgerecht tot dessert: hiermee scoor je zondag! [naar artikel]


10. “Koolhydraatarm eten kan je suikerverslaving doorbreken": 3 exclusieve recepten van Julie Van den Kerchove voor meer energie (12/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Door low carb te eten, kun je uit de dieetcultuur stappen.” Dat is een belofte die chef Julie Van den Kerchove waarmaakt in haar nieuwste boek ‘Low carb, lekker en snel’. “Deze levensstijl is heel toegankelijk en flexibel. Het is een manier van eten waarbij je je energie hoog houdt en vanzelf een natuurlijk gewicht bereikt zonder dat je porties hoeft te beperken of calorieën te tellen.” We stelden Julie vier vragen om te weten te komen hoe dat precies in zijn werk gaat én delen 3 exclusieve recepten uit haar kookboek. [naar artikel]


11. Zo maak je eenvoudig de lekkerste dimsum volgens HLN-chef Jelle Beeckman: “De gouden middenweg tussen gezond en heel vettig” (29/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Weekend betekent tijd om recepten uit te proberen, en van streetfoodrecepten heeft HLN-chef Jelle Beeckman er weer heel wat nieuwe verzameld in zijn nieuwste boek ‘F*ck Granola’. Hoe maak je bijvoorbeeld zelf dimsum, een soort van loempia met vulling in? The Messy Chef deelt exclusief met HLN Eten 3 recepten daarvoor uit zijn nieuwste boek én extra tips om ermee aan de slag te gaan. “De pamper van een pasgeboren kindje dichtkrijgen is moeilijker dan dimsum vouwen.” [naar artikel]


12. 'Eten mag er messy uitzien' (28/03/2019 - De Morgen)

De immer enthousiaste, IJslandse blondine Dagny Ros Asmundsdottir - je kent ze misschien uit De slimste mens - bezingt haar roots in een prachtig kookboek: Easy Nordic. Gratis inbegrepen: een warme oproep om wat minder te stressen en wat meer te genieten in de keuken. [naar artikel]


13. Piet Huysentruyt brengt nieuw kookboek ‘SOS Piet XL’ uit: 4 exclusieve recepten die je zondag op het menu kan zetten voor moederdag (12/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na een succesvolle herneming van de SOS Piet-reeks op VTM brengt chef Piet Huysentruyt de beste recepten uit het seizoen ook opnieuw samen in een ‘SOS Piet XL’-boek. Nog geen inspiratie voor moederdag? Dan ben je misschien iets met deze 4 exclusieve recepten uit het nieuwe boek van de HLN-chef. Van een volledig hoofdgerecht tot dessert: hiermee scoor je zondag! [naar artikel]


14. 3 recepten uit het nieuwe kookboek van culinaire wereldster Julius Roberts (26/09/2023 - De Tijd)

09:00 Chef, boer en Instagramfenomeen Julius Roberts bracht zopas zijn kookboek ‘The Farm Table’ uit. Bij wijze van voorproefje krijg je alvast drie toprecepten om uit te proberen. [naar artikel]


15. “Ik ben geen topchef, maar kook ook gewoon voor mijn gezin zoals mijn lezers”: Sandra Bekkari tipt hoe je élke dag snel en lekker eten op tafel zet (25/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

De vraag ‘wat eten we vandaag’ passeert in elk huishouden meermaals per week. “Ook bij mij is het soms even zoeken”, lacht Sandra Bekkari. Hoe slaagt ze er met een gezin in om elke dag eten op tafel te krijgen? En welke recepten zijn snel én toegankelijk om klaar te maken? Ze deelt tips en 3 exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek ‘Framily Food’. [naar artikel]


16. Pascale Naessens: "Gezonde voeding betekent niet calorieën tellen en konijnenvoer eten" (09/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Pascale Naessens kan gerust de geschiedenis ingaan als "de vrouw die haar volk quinoa en avocado's leerde eten." Sinds haar eerste kookboek in [naar artikel]


17. Jeroen Meus gaat voor 100 vegetarische recepten in nieuw kookboek ‘Groentekost’: “Met groenten kan je veel creatiever zijn dan met braadworst” (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]


18. Hoe zit het met de verkoop van kookboeken vandaag? “Gemiddeld kook je een recept van een tv-chef in 63 minuten, van een influencer in 33" (18/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie geen inspiratie heeft voor het avondeten zit dankzij een simpele zoekterm online meteen op een hele reeks recepten om uit te kiezen. Maar hoe zit het met het kookboek, boet dat aan populariteit in door de opkomst van digitale, gratis recepten? Uitgever Johan Ghysels van Lannoo en onderzoeker consumentengedrag Viktor Proesmans leggen uit wat de impact van die digitale kookwereld is. “Chefs zoals Sandra Bekkari doen het publiek écht gezonder eten.” [naar artikel]


19. Foodbloggers presenteren hun favoriete zomergerecht: gnocchi met chorizo van The Messy Chef (15/07/2020 - Het Belang van Limburg)

Deze zomer gaan we op zoek naar de favoriete seizoensgerechten van acht Belgische foodbloggers. Zoet, hartig of gewoon verfrissend tijdens de hete temperaturen, het kan allemaal. Vandaag is Jelle Beeckman alias The Messy Chef aan de beurt en die schotelt gnocchi met tomaat, venkel, chorizo en armeluisparmezaan voor. [naar artikel]


20. 3 exclusieve recepten uit ‘Het Kookboek van De Bomma’ uit Familie: “Zelfs hét geheime ingrediënt van het stoofvlees vind je terug in het boek” (23/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nergens smaakt het eten beter dan... bij de bomma. Dat is ook de makers van ‘Familie’ niet ontgaan. Met ‘Het Kookboek van De Bomma’ lanceert VTM een nostalgische receptenbijbel met de dagelijkse kost van vroeger tot nu. “Het zijn niet gewoon wat recepten bij elkaar”, aldus actrice Annie Geeraerts (95), die al 31 jaar de bekendste bomma van het land speelt. We delen 3 exclusieve recepten én vragen de bomma achter de geheimen van haar keuken. [naar artikel]


21. Geen sport en geen calorieën tellen: is dit het makkelijkste dieet ter wereld? (23/05/2018 - Gazet van Antwerpen)

Het Scandi Sense Diet wordt omschreven als ‘het makkelijkste dieet ter wereld’ omdat het eigenlijk niet echt een dieet is. Afvallen draait volgens bedenkster Suzy Wengel, die er zelf 38 kilo mee kwijtspeelde op tien maanden tijd, vooral om minder eten. Alles mag, maar gewoon in kleinere hoeveelheden dan je gewoon bent. [naar artikel]


22. Van pasta tot bladerdeeg: 3 snelle eenpansgerechten van de populaire Britse chef Jamie Oliver voor op drukke weekdagen (14/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De wereldberoemde tv-chef Jamie Oliver tovert in zijn kookboek ‘One’ een hele reeks eenpansgerechten op tafel ter inspiratie voor drukke werkweken. “No-nonsense, snel, gemakkelijk én lekker”, vertelt de chef daarover. HLN Eten deelt drie recepten om zelf mee aan de slag te gaan. [naar artikel]


23. “Te sappige groenten of sauzen zijn geen goed idee”: The Messy Chef legt uit hoe je de smakelijkste taco’s op tafel tovert voor vettige vrijdag (14/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

De basis van een eenvoudig recept in de keuken: taco’s. Een tortilla met een paar laagjes vulling en veel toppings, waarmee je makkelijk een groot gezelschap verleidt. “Maar het is minder simpel dan het lijkt”, lacht The Messy Chef Jelle Beeckman. “Als je er zelf aan begint, bots je snel op praktische vragen. Welke soort tortilla’s kies je? Wat moet er absoluut bij een taco aanwezig zijn en wat zéker niet? Hij deelt 4 ultieme tips, 2 exclusieve recepten én de 5 grootste tacozondes. [naar artikel]


24. ‘Friends’ verklapt recepten uit de serie in nieuw kookboek (22/05/2020 - Metro)

Je eigen vrienden moet je tijdens de lockdown al even missen, maar je Amerikaanse ‘Friends’ laten je nooit in de steek. Vanaf september vind je de serie niet alleen op je scherm, maar ook in je keuken. Er komt namelijk een officieel ‘Friends’-kookboek! Nadat de ‘Friends’-acteurs ein-de-lijk een datum prikte voor een langverwachte reünie, gooide […] Het bericht ‘Friends’ verklapt recepten uit de serie in nieuw kookboek verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


25. "Calorieën tellen heeft geen enkele zin", zegt deze voedingsdeskundige (06/06/2017 - Het Laatste Nieuws)

Snel voor de zomer nog wat extra aan het sporten en calorieën aan het tellen, met behulp van bijvoorbeeld een app op je smartphone? Volgens [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!