Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Restaurants weer open op 1 mei? Sterrenchef Luc Bellings gelooft er niet in: "Maar liever langer wachten dan snel opnieuw te moeten sluiten”

24/03/2021 - 17:10
"Nee, ondanks de paaspauze vreest sterrenchef Luc Bellings dat er op 1 mei nog geen horecaheropening zit aan te komen. “Vier weken lijken me weinig om de huidige cijfers weer plat te krijgen. Dan wacht ik nog liever enkele weken langer, om dan wél definitief open te mogen blìjven. Want eenzelfde scenario zoals nu bij de kappers — amper open en weer dicht — zou de horeca net méér financiële schade berokkenen.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Restaurants weer open op 1 mei? Sterrenchef Luc Bellings gelooft er niet in: "Maar liever langer wachten dan opnieuw te moeten sluiten” (24/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Nee, ondanks de paaspauze vreest sterrenchef Luc Bellings dat er op 1 mei nog geen horecaheropening zit aan te komen. “Vier weken lijken me weinig om de huidige cijfers weer plat te krijgen. Dan wacht ik nog liever enkele weken langer, om dan wél definitief open te mogen blìjven. Want eenzelfde scenario zoals nu bij de kappers — amper open en weer dicht — zou de horeca net méér financiële schade berokkenen.” [naar artikel]


2. Sterrenchef Luc Bellings keurt stoofvlees aan de kust: “Dit gerecht verdient maar één bestemming: de vuilnisbak” (18/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer weer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag op het menu: stoofvlees-friet, [naar artikel]


3. Sterrenchef Luc Bellings keurt Brusselse wafels aan de kust: “Twee keer een 10: een primeur” (25/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer weer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag op het menu: Brusselse wafel met suiker. [naar artikel]


4. Sterrenchef Luc Bellings keurt kaaskroketten aan de kust en deelt zowel een 0 als een 10 uit: “Dit zijn kroketten van de allerslechtste diepvrieskwaliteit” (10/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meewil, wordt de Belgische kust ook deze zomer opnieuw de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag op het menu: kaaskroketten, en die konden zowel op veel lof als kritiek rekenen. [naar artikel]


5. Sterrenchef Luc Bellings keurt dame blanches aan de kust en deelt een 10 en een 0 uit: "Dit is echt bucht van crème” (15/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag: dame blanche. [naar artikel]


6. Sterrenchef Luc Bellings keurt sliptongetjes aan de kust en deelt een 10 en een 0 uit: “Niets rechtvaardigt de prijs van 27 euro” (31/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag: sliptongetjes meunière. [naar artikel]


7. Waar eet je de beste steak tartaar van de kust? Sterrenchef Luc Bellings zocht het uit: "Met ook nog eens de zeer schappelijke prijs erbij is dit een topper” (07/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag: steak tartaar. [naar artikel]


8. Sterrenchef Luc Bellings niet te spreken over tomaat-garnaal die sommige zaken aan de Belgische kust serveren: "Eén van de allerergste borden tout court die ik al kreeg voorgeschoteld” (21/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag: tomaat-garnaal. [naar artikel]


9. Zij kregen een 10/10 van sterrenchef Luc Bellings: “Datzelfde weekend stond hier een file wachtenden voor de deur” (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Ze waren met zeven, de kustzaken die de voorbije zomer de perfecte tien kregen opgediend van sterrenchef Luc Bellings. En dat zal niet zonder gevolgen zal blijven, kunnen eerder bekroonde restaurants beamen. “Het Bellings-effect bestaat wel degelijk. Plots staan hier files voor de deur en wil iedereen alleen nog maar dat winnende gerecht proeven. Alsof wij niets anders meer op de menukaart hebben.” [naar artikel]


10. Door slechte weer sluiten veel horeca-uitbaters hun terras alweer: "We zijn Spanje of Italië niet" (17/05/2021 - VRT NWS)

Meer en meer horeca-uitbaters sluiten opnieuw hun terrassen als gevolg van de slechte weersomstandigheden . De terrassen mochten sinds 8 mei weer open. Maar als het regent, zijn vooral niet-overdekte terrassen niet rendabel. De horeca hoopt vooral dat de binnenruimtes van cafés en restaurants zoals gepland weer open zullen kunnen op 9 juni. [naar artikel]


11. Van sensationeel stoofvlees tot de perfecte garnaalkroket: in deze 8 zaken at Luc Bellings de lekkerste klassiekers (26/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Acht weken lang ging sterrenchef Luc Bellings op zoek naar de lekkerste klassiekers aan de Belgische kust. Hij beoordeelde acht verschillende gerechten van veertig restaurants in twaalf gemeentes aan zee. Bellings deelde dit jaar twee nullen uit en maar liefst drie borden kregen een topscore van 10/10. Van spaghetti bolognese tot pannenkoek mikado: de lekkerste versies eet je op deze adressen. “Ik had zelfs bijna een 11/10 uitgedeeld.” [naar artikel]


12. Sterrenchef Luc Bellings test kustklassiekers: "Dit is geen stoofvlees, maar pap om kroketten te vullen" (10/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Geen België-Nederland op het EK Voetbal? Dan zorgen tweesterrenchef Luc Bellings en redacteur Stefan Vanderstraeten daar wel voor. Voor de zesde [naar artikel]


13. Ook eetcafés en koffiebars moeten dicht in Brussel: "Hun hoofdactiviteit is niet het serveren van eten zoals bij restaurants" (08/10/2020 - VRT NWS)

Er is meer duidelijkheid over welke horecazaken in Brussel wel of niet moeten sluiten gedurende een maand. Daar was wat verwarring rond maar het kabinet van minister-president Vervoort heeft nu duidelijk gemaakt dat alleen restaurants open mogen blijven. Eetcafés moeten dus ook dicht. [naar artikel]


14. Luc Bellings proeft tomaat-garnaal: “Sorry, maar voor deze prijs is dit bord een verkrachting” (03/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Na een ommetje vorig jaar in de Ardennen keren sterrenchef Luc Bellings?en redacteur Stefan Vanderstraeten deze zomer weer voltijds naar de... [naar artikel]


15. Luc Bellings proeft sliptongetjes: “Aan dit bord heb ik niet voldoende, wie hier honger heeft, eet zelfs die slechte frieten nog met plezier op” (20/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Na een ommetje vorig jaar in de Ardennen keren sterrenchef Luc Bellings?en redacteur Stefan Vanderstraeten deze zomer weer voltijds naar de... [naar artikel]


16. "Gitzwarte dag", maar welke steun krijgt de horeca nu cafés en restaurants voor een maand de deuren moeten sluiten? (17/10/2020 - VRT NWS)

"Het is een gitzwarte dag voor de horeca." Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen zuchtte eens diep toen de strengere maatregelen bekend werden. Want zijn sector is (opnieuw) zeer zwaar getroffen: cafés en restaurants moeten een maand de deuren sluiten. Er werden "ruimschootse compensaties" beloofd, maar wat weten we al over die steunmaatregelen? [naar artikel]


17. Nog een Belgische sterrenchef stopt met zijn restaurant (18/01/2017 - Het Nieuwsblad)

Luc Bellings en zijn vrouw stoppen met hun tweesterrenrestaurant in Hasselt. Ze broeden op iets kleiners en rustiger. Bellings is intussen al de negende sterrenchef in drie jaar tijd die zijn sterren weggeeft, aldus Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


18. Nog een Belgische sterrenchef die stopt met zijn restaurant (18/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Luc Bellings en zijn vrouw stoppen met hun tweesterrenrestaurant in Hasselt. Ze broeden op iets kleiners en rustiger. Bellings is intussen al de negende sterrenchef in drie jaar tijd die zijn sterren weggeeft, aldus Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


19. Terrassen weer dicht door slecht weer: “Vooral restaurants sluiten de deuren tot 9 juni” (17/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het wisselvallige weer is een last aan het been voor de horeca. Voorlopig mogen enkel de terrassen nog maar open, en het slechte weer zorgt voor vervelende situaties. Voor een aantal horecazaken is het niet rendabel om hun zaak op deze manier te openen. Enkele uitbaters, vooral restaurants, kiezen er dan ook voor om hun zaak pas opnieuw te openen op 9 juni, dan mag ook de binnenruimte weer open. [naar artikel]


20. 'Plots wordt het te veel en zak je ineen' (11/04/2019 - De Morgen)

Net zijn eigen zaak moeten sluiten, en toch kruipt sterrenchef Danny Horseele opnieuw achter het fornuis. Dit keer in het restaurant van het nieuwe Gentse voetbalstadion. 'Er zullen nog veel goede restaurants sluiten dit jaar. Het wordt een bloedbad.' [naar artikel]


21. Wat zijn de lekkerste én slechtste barbecuesauzen? Sterrenchef Luc Bellings proeft en oordeelt (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Morgen is het een feestdag én lekker weer. Het ideale moment om de barbecue aan te steken! Sterrenchef Luc Bellings proeft verschillende sauzen uit de supermarkt, want welke smaken nu écht het lekkerst? En welke kan je beter niet kopen? “Een saus die voldoende gekruid en zelfs wat pittig is volstaat. Terwijl heel wat fabrikanten blijkbaar - foutief - menen dat een BBQ-saus nóg doorrookter moet smaken dan het vlees zelf.” [naar artikel]


22. Luc Bellings proeft stoofvlees met friet: “Hier kun je enkel na een dronken avond blij mee zijn” (17/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Na een ommetje vorig jaar in de Ardennen keren sterrenchef Luc Bellings?en redacteur Stefan Vanderstraeten deze zomer weer voltijds naar de... [naar artikel]


23. Luc Bellings proeft aan de Belgische kust: “de groenten en bouillon zijn beter dan de mosselen zelf” (06/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Na een ommetje vorig jaar in de Ardennen keren sterrenchef Luc Bellings?en redacteur Stefan Vanderstraeten deze zomer weer voltijds naar de... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!