Het wonderkind van de Belgische gastronomie is voorgoed een man geworden. Met al twee sterren in de koksvest is Thierry Theys van Nuance in Duffel door Gault&Millau - met een 18 op 20 - tot Chef van het Jaar bekroond. Zijn definitieve bevestiging aan de top van de Belgische gastronomie, terwijl hij nog altijd maar 37 is. En zijn zaak destijds opstartte uit liefde voor zijn vrouw. [naar artikel]
Het eerste waar je aan denkt bij Jamaica, is de rastafaricultuur. Maar wat er dus ook aanwezig is, is een boeiende gastronomie. Wij gingen op avontuur en verorberden vruchten met dodelijk gas en zenuwverzachtende rum. [naar artikel]
De Rode Duivels spelen tegen Rusland hun eerste wedstrijd op dit EK. Wat moet u over onze tegenstander weten? We vroegen gouden raad aan Nicolas Lombaerts (35), de man die tien jaar in Rusland voetbalde en 39 caps voor België verzamelde. [naar artikel]
Het initiatief 'Jong Keukengeweld' van toerisme Vlaanderen om gastronomie aantrekkelijk te maken voor jongeren, werkt. Voor het negende jaar al... [naar artikel]
12:40 Een bijzonder huis uit 1904 in Sint-Gillis vormt in mei het decor voor een reeks performances waarin muziek, dans en beeldende kunst samenkomen met gastronomie. 'Inner Lands & Scapes' wordt het eerste... [naar artikel]
Het nieuws dat de Deense chef René Redzepi zijn wereldberoemde restaurant Noma gaat sluiten, en vooral zijn commentaren over de ‘zieke, onleefbare gastronomie’, lokken ook reacties uit bij onze sterrenchefs. ‘Hij sleurt de hele gastronomie mee in wat eigenlijk een persoonlijke keuze is.’ [naar artikel]
Maak kennis met een aantal streekproducten zoals stroop, forel, wijn, sleedoornjenever, .... Lekkernijen die nog soms nog op ambachtelijke wijze kleinschalig geproduceerd worden. Ervaar hoe ze met liefde en passie door vakmensen bereid worden. Tijdens de wandeling op zaterdag 22 juli om 10.00 uur kan je proeven én kopen! [naar artikel]
Continu in één huis zitten met de liefde van je leven, dat kan tegenvallen. Twaalf gouden tips van een ervaringsdeskundige om het gezellig én romantisch te houden. [naar artikel]
Het hoeft niet altijd met een wijntje erbij, vinden ze bij Taratata. Culinaire gids Gault&Millau bekroonde het Hasseltse restaurant dan ook met de award voor Bierkaart van het Jaar. We nemen de proef op de som: kan gastronomie ook met een biertje? [naar artikel]
Sport en de liefde: in Rio de Janeiro is het dit jaar - meestal - een gouden combinatie. Vijf bijzondere lovestories op een rij: van de [naar artikel]
Aan de Luchthavenlaan in Vilvoorde kan je sinds enkele weken terecht voor hoogstaande gastronomie in een glazen potje. Boco werkt daarvoor samen met veertien sterrenchefs en meester-banketbakkers. [naar artikel]
Vlaamse sterrenchefs kreunen onder de beslissingen van het Overlegcomité. Ze zien het niet zitten de deuren te openen op 8 mei. ‘Je kunt ons niet vragen gastronomie op een terras te brengen’, zegt chef Stéphane Buyens. [naar artikel]
Mooi contract, toffe stad, maar amper speelminuten. Nicolas Lombaerts (31) zit bij Zenit Sint-Petersburg in een gouden kooi. De sleutel heeft hij [naar artikel]
De Franse krant Le Figaro waarschuwt dat het land van de gastronomie is afgezwakt tot een fastfoodkoninkrijk. Burgers en pita’s dreigen de jambon-beurre en boeuf bourguignon te verdringen. [naar artikel]
Evelien (29) en Nicolas (27) vormen samen één van de twee succeskoppels die dit jaar ‘Blind Getrouwd’ overleefden. Zeker bij Nicolas was het liefde op het eerste gezicht en intussen zijn de tortelduifjes een halfjaar officieel getrouwd. In Dag Allemaal praten ze deze week openhartig over de eerste keer dat ze samen intiem waren. [naar artikel]
Brasserie De Gouden Tak in Martenslinde viert zijn dertigste verjaardag. Zaakvoerder Valentin Peters brengt er een toegankelijke keuken met dagverse producten en democratische prijzen. [naar artikel]
Zondag nodigden de Landelijke Gilden van Tongeren iedereen uit om te komen toeren en proeven rond Tongeren. Naast fietsen en wandelen kon je ook op twee landbouwbedrijven proeven van de heerlijke producten van lokale land- en tuinbouwers. Er waren drie fietstochten van 25 km, 40 km en 65 km en één wandeltocht van 12 km. “We hebben dit jaar gekozen voor een vernieuwde editie: een andere periode omdat het eind juli vaak slecht weer is en dat midden in de vakantie valt. Er waren 212 deelnemers. De traditionele taart werd vervangen door proevertjes bij lokale landbouwers”, vertelde Dorien Verrecht, consulent van Landelijke Gilden. [naar artikel]
Het is er momenteel veel te heet, maar beslist de moeite om een keer te bezoeken in het najaar of in mei. Voor reporter Mark van Luyk is Sicilië een eiland vol cultuur en gastronomie. [naar artikel]
Lekker lang tafelen in een gezellige huiselijke sfeer met een keuken waar verse producten centraal staan. Dat is Mi Media Naranja in Lommel, gastronomie met een Zuiders tintje. [naar artikel]
Anderlecht en Nicolas Frutos (39): echte liefde roest niet. Voor de derde keer vallen ze elkaar in de armen. “Zijn respect voor het ‘instituut’ is... [naar artikel]
Corona heeft het horecalandschap duchtig door elkaar geschud. Maar uit die chaos en miserie groeit ook veel schoonheid en vindingrijkheid. Van de botanische gastronomie die vleugels krijgt tot innoverende concepten. Dit zijn de grootste restauranttrends, volgens trendwatcher Kate Stockman. [naar artikel]
Olijke knuffelbeer Nicolas, die in ‘Blind Getrouwd’ de ware liefde lijkt gevonden te hebben bij Evelien, steunt in een hartverwarmende tweet zijn collega-trouwer Tine na de vele, bittere reacties die ze op sociale media te verwerken kreeg. [naar artikel]
Nicolas Vanderhallen en Evelien Baten uit ‘Blind Getrouwd’ tonen hun zoontje Xander voor het eerst op Instagram. De kleine jongen werd vrijdag geboren. “Het is een heel rustige en brave baby en hij lijkt vooral op Evelien”, klonk het toen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.