Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

30 June 2022
13:01 uur

Groene golf van elektrische wagens op Vlaamse wegen blijft voorlopig uit

Het Laatste Nieuws

29/03/2021 - 11:49

Het aantal elektrische of plug-in hybride wagens in Vlaanderen stijgt wel, maar van een grote groene golf in het Vlaamse wagenpark is nog geen sprake. Dat blijkt uit cijfers die N-VA-parlementslid Andries Gryffroy heeft opgevraagd bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Zo rijden er momenteel 77.645 elektrische of plug-in hybride wagens rond tegenover zo'n 46.000 wagens vorig jaar.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Groene golf op Vlaamse wegen blijft voorlopig uit (29/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal elektrische of plug-in hybride wagens in Vlaanderen stijgt wel, maar van een grote groene golf in het Vlaamse wagenpark is nog geen sprake. Dat blijkt uit cijfers die N-VA-parlementslid Andries Gryffroy heeft opgevraagd bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). Zo rijden er momenteel 77.645 elektrische of plug-in hybride wagens rond tegenover zo’n 46.000 wagens vorig jaar. “Dit is een stevige stijging, maar wanneer je weet dat in Vlaanderen meer dan 3,5 miljoen personenwagens ingeschreven zijn, blijft het een klein aandeel,” aldus Gryffroy.
  [naar artikel]
 2. Grone golf op Vlaamse wegen blijft voorlopig uit (29/03/2021 - Metro)
  Het aantal elektrische of plug-in hybride wagens in Vlaanderen stijgt wel, maar van een grote groene golf in het Vlaamse wagenpark is nog geen sprake. Dat blijkt uit cijfers die N-VA-parlementslid Andries Gryffroy heeft opgevraagd bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Er rijden momenteel 77.645 elektrische of plug-in hybride wagens rond tegenover zo’n 46.000 wagens vorig jaar. «Dit is een stevige stijging, maar wanneer je weet dat in Vlaanderen meer dan 3,5 miljoen personenwagens ingeschreven zijn, blijft het een klein aandeel», aldus Gryffroy. In Vlaanderen rijden nu meer dan 91.000 milieuvriendelijke wagens rond. Tandje bijsteken Ook het aantal bijhorende laadpalen zit in de lift, al is de stijging daar voorlopig minder merkbaar. «De minister van mobiliteit heeft de ambitie om deze legislatuur 30.000 extra laadpunten te voorzien. Omgerekend zijn dat er zo’n 6.000 per jaar. Het vorige jaar zijn er 1.500 bijgekomen, dus zal ze nog een tandje moeten bijsteken om haar doelstelling te halen.» Volgens Gryffroy worden de laadpalen in Vlaanderen nog te weinig gebruikt. «Eén laadpunt is goed voor gemiddeld amper 69 laadbeurten per jaar. Ter vergelijking: in Nederland zijn er verhoudingsgewijs vier keer meer laadpunten en dubbel zoveel laadbeurten per laadpunt. Vlaanderen heeft dus nog een hele weg te gaan indien het klaar wil zijn voor de federale doelstelling die alle nieuwe bedrijfswagens broeikasgasvrij wil hebben.» Lees ook : BIZAR. Man bestelt per abuis 28 Tesla’s door technische storing op website Het bericht Grone golf op Vlaamse wegen blijft voorlopig uit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. 45.000 elektrische en hybride wagens op Vlaamse wegen: komt doel van 60.000 in zicht? (28/01/2020 - Express)
  Momenteel rijden er bijna 45.000 elektrische of plug-in hybride wagens rond in Vlaanderen en staan er 3.655 laadpalen. Het is echter nog afwachten of de Vlaamse regering haar doel van 60.000 elektrische wagens en 5.000 laadpalen tegen eind dit jaar haalt. Dat blijkt uit cijfers die Andries Gryffroy (N-VA) heeft opgevraagd bij minister Zuhal Demir […] The post 45.000 elektrische en hybride wagens op Vlaamse wegen: komt doel van 60.000 in zicht? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Eén miljoen elektrische wagens op Duitse wegen (02/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Eén miljoen elektrische wagens op Duitse wegen Op Duitse wegen zullen deze maand voor het eerst één miljoen elektrische wagens rondrijden. Dat heeft minister van Economie Peter Altmaier vrijdag aangekondigd. Duitsland wilde tegen 2020 een wagenpark van één miljoen elektrische wagens halen. “Iedereen dacht dat dit een onmogelijke doelstelling was. Maar amper een halfjaar later dan voorzien, zullen er in juli 2021 […] Lees dit artikel: Eén miljoen elektrische wagens op Duitse wegen
  [naar artikel]
 5. Elektrische wagens blijven uitzondering: nog geen tienduizend op de weg (22/10/2018 - De Morgen)
  Elektrische wagens worden steeds populairder, maar blijven een uitzondering op de Belgische wegen. Dat blijkt uit de cijfers van het statistiekbureau Statbel. Op 1 augustus reden er 9.244 elektrische personenwagens in ons land, slechts 0,158 procent van het totaal. Toch wil de Vlaamse overheid tegen 2020 60.000 elektrische auto’s zien rijden.
  [naar artikel]
 6. Deze 'groene wegen' moeten elektrische auto's opladen terwijl ze rijden (04/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  We zijn nog maar enkele jaren gewend aan het idee van elektrische wagens of ondernemers denken alweer enkele stappen verder. Een veelbelovende
  [naar artikel]
 7. Eén miljoen elektrische wagens op Duitse wegen (02/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op Duitse wegen zullen deze maand voor het eerst één miljoen elektrische wagens rondrijden. Dat heeft minister van Economie Peter Altmaier vrijdag aangekondigd.
  [naar artikel]
 8. BMW heeft een miljoen elektrische wagens verkocht; hybrides blijven voorlopig populairst (09/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: BMW heeft een miljoen elektrische wagens verkocht; hybrides blijven voorlopig populairst De verkoop van elektrische auto’s – zowel puur elektrische modellen als hybride voertuigen – heeft bij de Duitse autofabrikant BMW de grens van een miljoen exemplaren overschreden. Tegen midden dit decennium wil de constructeur een volgende mijlpaal van twee miljoen exclusief elektrische wagens bereiken. Dat heeft Pieter Nota, binnen de raad van bestuur van BMW […] Lees dit artikel: BMW heeft een miljoen elektrische wagens verkocht; hybrides blijven voorlopig populairst
  [naar artikel]
 9. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagens, Febiac vraagt langetermijnvisie (18/01/2019 - Knack)
  De Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert vrijdag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen.
  [naar artikel]
 10. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagens (18/01/2019 - Knack)
  De Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert vrijdag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen.
  [naar artikel]
 11. Zware auto's veroorzaken meer verkeersdoden: wat dan met elektrische wagens, die meer wegen? (31/05/2022 - VRT NWS)
  Voor voetgangers en fietsers is het risico om te overlijden 50 procent groter als ze aangereden worden door een auto van 1.800 kilo in plaats van een voertuig van 1.200 kilo. Dat blijkt uit een studie van Vias institute. Wat dan met elektrische auto’s? Die wegen door de zware batterijen doorgaans nog méér dan hun voorgangers. Geen zorgen, zeggen waarnemers, want over een paar jaar zullen die elektrische wagens minder wegen dan een huidige benzinewagen.
  [naar artikel]
 12. Eén miljoen elektrische wagens op Duitse wegen (02/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op Duitse wegen zullen deze maand voor het eerst één miljoen elektrische wagens rondrijden. Dat heeft minister van Economie Peter Altmaier vandaag aangekondigd. Duitsland had zich tot doel gesteld om tegen 2020 een wagenpark van één miljoen elektrische wagens te halen. "Iedereen dacht dat dit buiten bereik was, maar amper een half jaar later dan voorzien gaan we onze doelstelling in juli 2021 halen", stelt Altmaier in de krant Tagesspiegel.
  [naar artikel]
 13. Groene transitie in China: Bitcoin-miners verdreven voor… elektrische wagens (10/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Groene transitie in China: Bitcoin-miners verdreven voor… elektrische wagens De energie die onbenut is na de verdrijving van Bitcoin-miners moet de elektrische transitie van ’s werelds grootste automarkt voortstuwen. Zo hoopt Peking zijn klimaatdoelstellingen te halen. Dus dit was de verborgen agenda van Peking? Het lijkt haast het perfecte scenario, schrijft het Hongkongse medium South China Morning Post (SCMP). Het verbod van de Chinese […] Lees dit artikel: Groene transitie in China: Bitcoin-miners verdreven voor… elektrische wagens
  [naar artikel]
 14. Dit jaar duizend nieuwe elektrische wagens op Vlaamse wegen? (13/07/2016 - Express)
  Tijdens de eerste heft van dit jaar werden in Vlaanderen 497 elektrische wagens verkocht. Dat is ruim zes keer meer dan vorig jaar over twaalf maanden, toen een verkoop van 75 exemplaren werd geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams Energieagentschap (VEA). Hoewel de verkoop van elektrische wagens nog altijd bijzonder bescheiden blijft, kan volgens Bart Tommelein, Vlaams minister van energie, een duidelijke groeitrend worden vastgesteld. De groeiende populariteit is ook te danken aan de premie die de Vlaamse regering sinds begin dit jaar bij de aankoop van elektrische wagens toekent. Het jaar ging voor de elektrische auto relatief sterk van start. Onder invloed van het Autosalon in Brussel werden in januari 191 aankopen geregistreerd. De daaropvolgende maanden werd telkens een verkoop van een vijftigtal exemplaren opgetekend. Premie De verkoop werd gestimuleerd door een overheidspremie van maximaal 5.000 euro. De Vlaamse regering had daarvoor een budget van 5 miljoen euro gereserveerd, waarvan inmiddels 2,3 miljoen euro is uitgekeerd. Minister Tommelein wijst erop dat sinds het begin van dit decennium maximaal honderd elektrische wagens per jaar werden verkocht. De cijfers van de voorbije maanden tonen volgens Tommelein dat de verkoop van de elektrische auto nu duidelijk uit de startblokken lijkt te zijn geschoten. Tegenover de totale autoverkoop vertegenwoordigt de elektrische wagen in België echter nog altijd een bijzonder kleine markt. Slechts 0,35 procent van de auto’s die de eerste vijf maanden van dit jaar in België werd verkocht, wordt exclusief door een elektrische motor aangedreven. Motoren op benzine en diesel hebben nog altijd een gezamenlijk marktaandeel van 96 procent. The post Dit jaar duizend nieuwe elektrische wagens op Vlaamse wegen? appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 15. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagens (18/01/2019 - De Morgen)
  De Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert vandaag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen. “Een primeur voor Vlaanderen en bij uitbreiding voor de rest van Europa”, meldt Bobex. 
  [naar artikel]
 16. 1 op de 3 Belgen wil nooit overschakelen naar een elektrische wagen (17/12/2021 - Express)
  Elektrische wagens spelen een sleutelrol in de strijd tegen de klimaatopwarming. Toch is niet iedere Belg bereid om zo’n groene wagen in huis te halen. Uit een bevraging van de grootbank BNP Paribas Fortis blijkt dat 29 procent van de Belgen nooit een elektrische wagen wil aanschaffen. De elektrische wagens zijn aan een opmars bezig. […]
  [naar artikel]
 17. Elektrische wagens doen wegen sneller verslijten (24/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Elektrische auto’s stoten evenveel fijn stof uit als gewone auto’s en ze verslijten volgens sommige experts het asfalt sneller. Daarom denken Noorwegen en Nederland na over een wegenbelasting voor elektrische wagens.
  [naar artikel]
 18. Vlaamse overheid start groepsaankoop elektrische wagens, "is dit een taak van de overheid?" (18/01/2019 - VRT NWS)
  De Vlaamse overheid wil via een groepsaankoop de verkoop van elektrische wagens stimuleren. Maar automobielfederatie febiac reageert ontstemd. "Is dit de taak van de overheid?" Vandaag heeft 1,94% van de wagens een elektrische batterij. Tegen 2020 zou dat 7,5% moeten zijn.
  [naar artikel]
 19. Vlaanderen op koers voor 60.000 elektrische of hybride wagens in 2020 (28/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vlaanderen zit op schema om een aantal doelstellingen rond elektrische wagens te halen. Zo rijden er in Vlaanderen momenteel bijna 45.000 elektrische of plug-in hybride wagens rond en staan er 3.655 laadpalen. In de plannen van de Vlaamse regering wordt gemikt op 60.000 elektrische voertuigen en 5.000 laadpalen tegen eind 2020.
  [naar artikel]
 20. "Voor een particulier anno 2022 in België zie ik voorlopig weinig perspectief": expert bespreekt de markt en kostprijs van elektrische wagens (27/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering wil dat vanaf 2029 enkel nog elektrische wagens worden verkocht. Om dat voor het grote publiek mogelijk te maken, zullen de prijzen wel nog aardig moeten zakken. Maar nu al maakt de grote vraag essentiële materialen als lithium en halfgeleiders een pak schaarser en dus duurder. Wij vroegen aan voorzitter Jochen De Smet van EV Belgium, de sectorfederatie voor elektrische mobiliteit, wat hij verwacht van die elektrische omschakeling en het effect op de prijzen.
  [naar artikel]
 21. Diesels dalen pijlsnel, tweedehands en elektrische wagens vliegen de deur uit: dit zijn alle cijfers en de meest verkochte modellen op de markt (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Al 33,5% — of 1 op 3 — van alle wagens die dit jaar verkocht werden, is (minstens deels) elektrisch aangedreven. Dat is dubbel zoveel als in 2020. Zo blijkt uit cijfers van mobiliteitsfederatie Traxio: “Tegen 2030 rijden op de Belgische wegen makkelijk 1,4 miljoen elektrische wagens rond.” Waarom worden zo weinig nieuwe wagens ingeschreven? Welke elektrische en hybride wagens worden het meest verkocht? En wat gebeurt er op de tweedehandsmarkt? Een overzicht van alle cijfers.
  [naar artikel]
 22. Groepsaankoop elektrische wagens: al 80 Vlamingen kochten auto (27/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Tot dusver hebben 2.655 Vlamingen hun interesse kenbaar gemaakt en zich geregistreerd bij online marktplaats Bobex voor de groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen in opdracht van de Vlaamse overheid. Al 80 elektrische wagens werden via de groepsaankoop verkocht aan particulieren. Dat meldt het bedrijf zaterdag.
  [naar artikel]
 23. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagens (18/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert vrijdag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen. “Een primeur voor Vlaanderen en bij uitbreiding voor de rest van Europa”, meldt Bobex. De consument kan kiezen uit vier verschillende modellen en kan daarbij genieten van een fikse groepskorting en extra promoties. Inschrijven voor de groepsaankoop “SamenElektrisch” kan tot 15 mei 2019.
  [naar artikel]
 24. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagens (18/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert vrijdag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen. “Een primeur voor Vlaanderen en bij uitbreiding voor de rest van Europa”, meldt Bobex. De consument kan kiezen uit vier verschillende modellen en kan daarbij genieten van een fikse groepskorting en extra promoties. Inschrijven voor de groepsaankoop “SamenElektrisch” kan tot 15 mei 2019.
  [naar artikel]
 25. De vraag naar elektrische wagens stijgt. Maar kan de markt wel volgen en blijft dat betaalbaar? (27/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering wil dat vanaf 2029 enkel nog elektrische wagens worden verkocht. Om dat voor het grote publiek mogelijk te maken, zullen de prijzen wel nog aardig moeten zakken. Maar nu al maakt de grote vraag essentiële materialen als lithium en halfgeleiders een pak schaarser en dus duurder. Wij vroegen aan voorzitter Jochen De Smet van EV Belgium, de sectorfederatie voor elektrische mobiliteit, wat hij verwacht van die elektrische omschakeling en het effect op de prijzen.
  [naar artikel]
 26. De groene golf is eerder een rimpeling (14/10/2018 - De Morgen)
  Een verdubbeling in Antwerpen, een groene golf in Brussel en veel plusjes in de rest van Vlaanderen. Maar de grote groene golf waarop de partij had gehoopt is uitgebleven, ook al omdat het kartel in Gent een serieuze tik kreeg.
  [naar artikel]
 27. Nog geen 10.000: elektrische auto’s blijven marginaal verschijnsel op Belgische wegen (22/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Elektrische wagens zitten in de lift, maar blijven een marginaal verschijnsel op de Belgische wegen. Op 1 augustus reden er 9.244 elektrische...
  [naar artikel]
 28. VIDEO. Slimme wegen laden uw elektrische wagen op: hoe werkt het? (13/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Als wagens elektrisch en zonder bestuurder moeten rijden, dan is een aangepaste infrastructuur noodzakelijk. Steeds meer landen experimenteren met ‘slimme’ wegen, die elektrische auto’s opladen, het verkeer in de gaten houden of stroom opwekken.
  [naar artikel]
 29. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop om elektrische wagens aantrekkelijker te maken (18/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert in...
  [naar artikel]
 30. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagens (18/01/2019 - VRT NWS)
  Online marktplaats Bobex lanceert vrijdag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen. 
  [naar artikel]
 31. Vlaamse ombudsman bekritiseert groepsaankoop elektrische wagens (26/01/2019 - VRT NWS)
  De groepsaankoop voor elektrische wagens is pas een week geleden gelanceerd en er hebben zich al bijna 2.000 mensen geregistreerd. De Vlaamse ombudsman, Bart Weekers, uit in Het Laatste Nieuws verschillende bedenkingen. Hij verwacht veel klachten.
  [naar artikel]
 32. Economie wint fors bij hergebruik zonnepanelen en batterijen elektrische wagens (26/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Als Vlaanderen slim anticipeert op wat er binnenkort met pensioengerechtigde batterijen van elektrische wagens en zonnepanelen moet gebeuren, dan kan dat een flinke economische boost betekenen. Volgens een studie van het Steunpunt Circulaire Economie kan de ombouw van batterijen voor elektrische wagens tot thuisbatterijen de Vlaamse economie tot zes keer meer opbrengen tegen 2030 dan enkel de recyclage ervan.
  [naar artikel]
 33. Deze automerken staan het verst in hun elektrische transitie (30/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal elektrische wagens op onze wegen neemt stelselmatig toe. Al valt die stijging niet bij alle merken even groot te noemen. Welke constructeurs zijn de beste leerlingen van de elektrische klas? HLN Drive zocht het uit.
  [naar artikel]
 34. N-VA hard voor Vlaamse regering: “Premies voor elektrische wagens werken niet” (02/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  De N-VA trekt de Vlaamse premies voor elektrische wagens in twijfel. “Het systeem werkt niet”, zegt fractieleider in het Vlaams parlement Matthias Diependaele maandag in Het Laatste Nieuws en De Morgen.
  [naar artikel]
 35. Wat zijn de voor- en nadelen van elektrische en hybride wagens? (05/07/2017 - De Redactie)
  Volvo zal vanaf 2019 enkel nog elektrische of hybride auto's produceren. Deze wagens zijn milieuvriendelijker, maar ze zijn ook nog veel duurder in aankoop en de variatie in het aanbod is voorlopig eerder beperkt.
  [naar artikel]
 36. Elektrische wagens kunnen op sterke klantentrouw rekenen (25/01/2021 - Express)
  De eerste generatie chauffeurs van elektrische wagens blijkt een sterke intentie te tonen om de technologie ook in de toekomst trouw te blijven. Dat blijkt uit een studie van analisten JD Power en PlugShare, gebaseerd op een enquête bij 9.632 eigenaars van elektrische wagens in de Verenigde Staten in de herfst van vorig jaar. Vastgesteld […] The post Elektrische wagens kunnen op sterke klantentrouw rekenen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Belg blijft schichtig over volledig elektrische wagens, hybride wint aan populariteit (16/01/2020 - Express)
  Bijna een derde van de Belgische weggebruikers wil in hun nieuwe wagen een hybride elektrische motor.  Iets minder dan 1 op 10 zou gaan voor een volledig elektrische wagen. Dat blijkt uit de Global Automotive Consumer Study 2020 van onderzoeksbureau Deloitte. Auto’s op benzine of diesel boeten in aan populariteit. In 2018 wou 64 procent […] The post Belg blijft schichtig over volledig elektrische wagens, hybride wint aan populariteit appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Batterijfabrikant Northvolt kan één miljoen elektrische wagens ondersteunen (10/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Batterijfabrikant Northvolt kan één miljoen elektrische wagens ondersteunen De Zweedse batterijfabrikant Northvolt heeft met een nieuwe kapitaaloperatie een bedrag van 2,75 miljard dollar opgehaald. De bijkomende middelen moeten het bedrijf toelaten de productie van zijn fabriek in Skelleftea, een stad aan het noordelijke deel van de Botnische Golf, te voeren en zijn positie op de wereldwijde markt helpen versterken. In totaal heeft het […] Lees dit artikel: Batterijfabrikant Northvolt kan één miljoen elektrische wagens ondersteunen
  [naar artikel]
 39. Wat moet er gebeuren om de doorbraak van de elektrische auto te forceren? - Hendrik De Corte (08/07/2017 - De Redactie)
  In Vlaanderen ziet het er voorlopig niet naar uit dat we voor de verkoop van elektrische wagens 7,5 procent marktaandeel halen, het streefdoel van de Vlaamse regering voor 2020. Wat moet er gebeuren om de doorbraak van de elektrische auto te forceren? De auteur onderzoekt verschillende pistes.
  [naar artikel]
 40. Vlaamse premie voor elektrische auto's flopt (18/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Door de tegenvallende verkoop van elektrische wagens raakt de Vlaamse zero-emissiepremie twee jaar na de invoering nog altijd niet van de grond....
  [naar artikel]
 41. Nieuw op 1 januari – Geen premies meer voor elektrische wagens in Vlaanderen (27/12/2019 - Metro)
  Vanaf 1 januari geeft Vlaanderen geen premies meer voor elektrische wagens, omdat Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) oordeelde dat ze hun doel voorbij schoten. De beslissing om de premie af te schaffen werd eind oktober genomen door de Vlaamse regering. De voornaamste reden was dat ze te weinig werd aangevraagd, en ook vooral voor duurdere wagens. Dat terwijl de premie bedoeld was om de aankoop van elektrische wagens te stimuleren, voor mensen voor wie de hoge aankoopprijs een drempel was. Wie nog ten laatste op 31 december een elektrische wagen bestelt, kan nog genieten van de premie van maximaal 4.000 euro. bron: Belga Het bericht Nieuw op 1 januari – Geen premies meer voor elektrische wagens in Vlaanderen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Vlaamse ombudsman waarschuwt voor groepsaankoop elektrische wagens (26/01/2019 - De Standaard)
  Een week na de lancering van de groepsaankoop voor elektrische wagens hebben al 1.926 mensen zich als geïnteresseerde geregistreerd, meestal 55-plussers. Maar de Vlaamse ombudsman waarschuwt voor verrassingen, zo meldt Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 43. Vlaamse ombudsman waarschuwt voor groepsaankoop van elektrische wagens: “Ik kan de klachten al voorspellen” (26/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een week na de lancering van de groepsaankoop voor elektrische wagens hebben al 1.926 mensen zich als geïnteresseerde geregistreerd, meestal 55-plussers. Maar de Vlaamse ombudsman waarschuwt voor verrassingen, zo meldt Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 44. Vlaamse ombudsman waarschuwt voor groepsaankoop van elektrische wagens: “Ik kan de klachten al voorspellen” (26/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een week na de lancering van de groepsaankoop voor elektrische wagens hebben al 1.926 mensen zich als geïnteresseerde geregistreerd, meestal 55-plussers. Maar de Vlaamse ombudsman waarschuwt voor verrassingen, zo meldt Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 45. ‘Premie elektrische wagens werkt niet’ (02/10/2017 - De Standaard)
  De N-VA trekt de Vlaamse premies voor elektrische wagens in twijfel. “Het systeem werkt niet”, zegt fractieleider in het Vlaams parlement Matthias Diependaele maandag in Het Laatste Nieuws en De Morgen.
  [naar artikel]
 46. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagens (18/01/2019 - Metro)
  De Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert vrijdag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen. “Een primeur voor Vlaanderen en bij uitbreiding voor de rest van Europa”, meldt Bobex. De consument kan kiezen uit vier verschillende modellen en kan daarbij genieten van een fikse groepskorting en extra promoties. Inschrijven voor de groepsaankoop “SamenElektrisch” kan tot 15 mei 2019. “Veel Vlamingen hebben nog koudwatervrees als het op elektrisch rijden aankomt”, zegt Vlaams minister van Energie Lydia Peeters. “Met de informatiecampagne ‘Van Euh? naar Aha!’ werken we allereerst de misverstanden weg. Door bijkomend een groepsaankoop mogelijk te maken, helpen we Vlamingen om echt de overstap te maken.” De Vlaamse overheid heeft zich tot doel gesteld om het aandeel batterij elektrische wagens (BEV) in Vlaanderen tegen 2020 op 7,5 procent te krijgen. De verkoop van batterij elektrische wagens is de laatste maanden toegenomen, maar blijft erg beperkt in vergelijking met de verkoop van conventionele wagens. In december 2018 bedroeg het marktaandeel BEV 1,94 procent (in 2017 was dat 0,6 procent). Na een selectieronde werd voor de groepsaankoop een aanbod van vier modellen geselecteerd: Nissan Leaf, Hyundai KONA, Peugeot iON en Renault ZOE. Geïnteresseerden kunnen een testrit maken met een of meerdere voertuigen naar keuze. Behalve de vier wagens is er in de groepsaankoop ook laadinfrastructuur opgenomen. Meer informatie op www.samenelektrisch.be. bron: Belga Het bericht Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagens verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagens (18/01/2019 - Metro)
  De Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert vrijdag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen. “Een primeur voor Vlaanderen en bij uitbreiding voor de rest van Europa”, meldt Bobex. De consument kan kiezen uit vier verschillende modellen en kan daarbij genieten van een fikse groepskorting en extra promoties. Inschrijven voor de groepsaankoop “SamenElektrisch” kan tot 15 mei 2019. “Veel Vlamingen hebben nog koudwatervrees als het op elektrisch rijden aankomt”, zegt Vlaams minister van Energie Lydia Peeters. “Met de informatiecampagne ‘Van Euh? naar Aha!’ werken we allereerst de misverstanden weg. Door bijkomend een groepsaankoop mogelijk te maken, helpen we Vlamingen om echt de overstap te maken.” De Vlaamse overheid heeft zich tot doel gesteld om het aandeel batterij elektrische wagens (BEV) in Vlaanderen tegen 2020 op 7,5 procent te krijgen. De verkoop van batterij elektrische wagens is de laatste maanden toegenomen, maar blijft erg beperkt in vergelijking met de verkoop van conventionele wagens. In december 2018 bedroeg het marktaandeel BEV 1,94 procent (in 2017 was dat 0,6 procent). Na een selectieronde werd voor de groepsaankoop een aanbod van vier modellen geselecteerd: Nissan Leaf, Hyundai KONA, Peugeot iON en Renault ZOE. Geïnteresseerden kunnen een testrit maken met een of meerdere voertuigen naar keuze. Behalve de vier wagens is er in de groepsaankoop ook laadinfrastructuur opgenomen. Meer informatie op www.samenelektrisch.be. Bron: Belga   Het bericht Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagens verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Elektrische wagens binnenkort de oorzaak van wereldwijde waterschaarste? (06/04/2021 - Express)
  Volgens Paul Buchwitz, portfoliomanager bij de Duitse vermogensbeheerder DWS, is waterschaarste ‘een bedreiging voor technologieën die nodig zijn voor de economische groei van de toekomst’. Dat schrijft Elsevier. Hij haalt twee concrete voorbeelden aan waarbij de vergroening van de economie nog steeds tot groene problemen kan leiden. Elektrische auto’s zitten tjokvol chips: en voor de […] The post Elektrische wagens binnenkort de oorzaak van wereldwijde waterschaarste? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Al 1 op 3 verkochte wagens in 2021 is (deels) elektrisch (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Al 33,5% — of 1 op 3 — van alle wagens die dit jaar verkocht werden, is (minstens deels) elektrisch aangedreven. En dat is dubbel zoveel als in 2020. Zo blijkt uit cijfers van mobiliteitsfederatie Traxio: “Al zijn het vooral de elektrische én fiscaalvriendelijke bedrijfswagens die voor deze spectaculaire stijging hebben gezorgd.” Maar ook al wacht de particulier nog liever wat af: “Tegen 2030 rijden op de Belgische wegen makkelijk 1,4 miljoen elektrische wagens rond.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy