Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Horeca openen op 1 mei? ‘Dat wordt niet evident’

09/04/2021 - 06:45
"De horeca heropenen op 1 mei? Mathematisch kan het nog, al lijkt de kans steeds kleiner. Dan maar de terrassen openen, vindt een aantal burgemeesters. ‘Dat is geen versoepeling.’"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Horeca Antwerpen over voorstel De Wever: “Alleen terrassen openen is niet haalbaar” (15/03/2021 - Gazet van Antwerpen)

N-VA heropent het debat rond een vervroegde opening van de horeca. Nationaal voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever en Vlaams minister-president Jan Jambon hielden in de verschillende televisiestudio’s een pleidooi om buitenhoreca, dus de terrassen, al in de paasvakantie te openen in plaats van op 1 mei. Op veel bijval kan N-VA niet rekenen. Ook niet vanuit de horeca zelf. “We zijn de speelbal van het virus geworden. Alleen terrassen openen is niet haalbaar”, zegt Davy Brocatus van Horeca Antwerpen. [naar artikel]


2. “Als scholen volgens afspraak terug mogen openen, dan mag horeca dat ook” (11/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vraagt om vast te houden aan de geplande heropening van de horeca op 1 mei en “geen dag later”. De nationale kappersfederatie is dan weer niet opgezet met de uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen, die had gezegd dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. [naar artikel]


3. Met dit plan wil de horeca op 1 april openen: controle op luchtkwaliteit, mondmaskers en 1 juli als dag van de bevrijding (25/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Met het 'Safe Spring'-plan hoopt de horeca op 1 april onder strenge voorwaarden te openen. "Mensen blijven niet in hun kot, zien we meer en meer", zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. "Wij kunnen een bondgenoot zijn in plaats van een risicopatiënt om de lente veilig door te komen." [naar artikel]


4. Horeca Vlaanderen wil op 1 maart opnieuw cafés en restaurants openen (20/01/2021 - Express)

Horeca Vlaanderen hoopt op 1 maart opnieuw de deuren te kunnen openen. Dat heeft topman Matthias De Caluwe gezegd in een interview met De Morgen. In het begin zal dat wel met heel wat strenge voorwaarden moeten gebeuren. De Caluwe denkt daarbij onder andere aan beperkte gezinsbubbels en extra aandacht voor de luchtkwaliteit. Op 16 […] The post Horeca Vlaanderen wil op 1 maart opnieuw cafés en restaurants openen appeared first on Business AM. [naar artikel]


5. Horeca-topman Matthias De Caluwé: “Terrassen alleen openen kan niet rendabel zijn” (02/03/2021 - VRT NWS)

Als de regering er zou aan denken om in een eerste fase van versoepeling van de coronamaatregelen alleen de terrassen van cafés en restaurants te laten opengaan, dan moeten voor Horeca Vlaanderen de steunmaatregelen wel blijven. “Anders is het niet rendabel.” Toch lijkt terrassen openen praktisch niet meteen haalbaar. [naar artikel]


6. Zo zal horeca openen op 1 mei: met chirurgische mondmaskers én CO2-meters (05/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Horeca Vlaanderen mag op 1 mei volledig heropenen. Dat betekent: zowel binnen als buiten, zowel cafés als restaurants. Een plan om op 15 april enkel de terrassen te openen, werd in allerijl van tafel geveegd. Maar er komen uiteraard wel maatregelen. [naar artikel]


7. Horeca tevreden dat versoepelingen uitblijven, maar: “Als we paasvakantie missen, loopt omzetverlies op tot 3 miljard euro” (26/02/2021 - Het Nieuwsblad)

Andere sectoren reageren teleurgesteld, maar de horeca is tevreden dat er nog niet wordt versoepeld. “We hadden niet anders verwacht”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. “We moeten er alles aan doen om de cijfers te keren en april te redden.” Op dat moment willen ze veilig weer open gaan. Binnen én buiten. “Alleen de terrassen openen, is onhaalbaar.” [naar artikel]


8. ‘Mensen gaan zich niet blijven opsluiten’: zo wil horeca op 1 april deuren weer openen (25/02/2021 - De Morgen)

Met het ‘Safe Spring’-plan hoopt de horeca op 1 april onder strenge voorwaarden – klanten in kleine groepjes, FFP2-maskers voor obers en CO2-meters in elke zaak – te openen. ‘Wij kunnen een bondgenoot zijn in plaats van een risicopatiënt om de lente veilig door te komen.’ [naar artikel]


9. Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? (06/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? Cafés en restaurants mogen komend weekend eindelijk opnieuw hun terrassen openen, maar in de horeca wordt al verder vooruit gekeken. Zij hopen in juni volledig te kunnen heropenen en dus ook binnen klanten te mogen ontvangen. En die hoop lijkt met de huidige evolutie van de coronacijfers niet onrealitisch. De horeca in ons land sloot […] Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? [naar artikel]


10. Horeca wil terrassen enkel openen als steun blijft: “Er is maar plek voor zestien man” (14/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Terrassen open vanaf 1 of 3 mei, op voorwaarde dat de steunmaatregelen blijven. Dat plan legt Horeca Vlaanderen voor aan het Overlegcomité, dat vandaag de knoop doorhakt. Zonder die steun staan Limburgse uitbaters niet te springen om enkel hun terras te openen. [naar artikel]


11. Horeca blijft steun krijgen, ook als ze terrassen openen (23/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

De inkomsten die horeca-ondernemers binnenkort genereren met hun terras, worden niet meegerekend voor de Vlaamse steun die ze ontvangen. Dat laat minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) weten. Het Vlaams beschermingsmechanisme wordt verlengd voor de maanden mei en juni. [naar artikel]


12. Horeca stelt plan voor om te heropenen op 1 april (25/02/2021 - Gazet van Antwerpen)

Horeca Vlaanderen komt vlak voor het Overlegcomité van vrijdag met een plan om veilig de deuren te openen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. In het ‘Safe Spring’-plan staan strenge voorwaarden opgesteld die een bezoek aan een restaurant of café veilig zouden maken. Het doel? Openen op 1 april, en niet meer sluiten. [naar artikel]


13. Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca (07/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca Nu de cafés en restaurants zich klaarmaken om hun terrassen dit weekend eindelijk opnieuw te openen, wordt al luidop gedroomd over de heropening van de horeca binnen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het echter nog te vroeg om daar een datum op te plakken. Sinds de sluiting van de horeca in […] Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca [naar artikel]


14. Vandenbroucke over Jean-Marie Dedecker die terrassen wil openen op 1 mei: “Bijzonder laf” (15/04/2021 - Het Nieuwsblad)

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is niet te spreken over de beslissing van Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) om niet te wachten tot 8 mei om de horeca in Middelkerke opnieuw te openen. Van de burgemeester van de kuststad mogen de horeca uitbaters al op 1 mei klanten ontvangen. “Bijzonder laf”, noemde de minister het in VTM Nieuws. [naar artikel]


15. Jean-Marie Dedecker begrijpt niet dat kusthoreca terrassen niet mag openen tijdens paasvakantie: “Regering behandelt horeca als zondebok” (07/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Jean-Marie Dedecker, burgemeester van de kustgemeente Middelkerke, begrijpt niet dat de terrassen aan de kust tijdens de paasvakantie niet kunnen openen. “De overheid gebruikt de horeca als zondebok, omdat men zelf niet in staat is de vaccinaties snel en goed te organiseren”, zei hij zondagvoormiddag in De Zevende Dag op één. [naar artikel]


16. Horeca protesteert in Antwerps stadscentrum: “Geef ons perspectief” (01/03/2021 - Gazet van Antwerpen)

Zo’n driehonderd zelfstandigen en werknemers uit de horeca verzamelden maandagavond een uur lang in het Antwerpse stadscentrum. Ze eisten perspectief in deze coronacrisis: een plan en een tijdlijn om de horeca weer op een veilige manier te openen. [naar artikel]


17. Horeca opnieuw open op 1 mei? Reken er maar niet op (09/04/2021 - De Morgen)

De horeca heropenen op 1 mei? Mathematisch kan het nog, al lijkt de kans steeds kleiner. Dan maar de terrassen openen, vindt een aantal burgemeesters. ‘Dat is geen versoepeling.’ [naar artikel]


18. Tien horeca-uitbaters over openen van terrassen aan kust tijdens paasvakantie: “Niet eerlijk ten opzichte van collega’s zonder terras” (09/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Moeten de terrassen aan de kust open tijdens de paasvakantie of toch maar beter niet? Willen de horecazaken wel open doen of is dat gewoonweg niet rendabel? Heel wat vragen die ook tijdens het overleg van burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) met de horecasector in Oostende niet opgeklaard werden. Wij polsten bij tien horeca-uitbaters of het opportuun zou zijn om de terrassen al vroeger te openen en de meningen zijn verdeeld. Al valt ook de onderlinge solidariteit op. Zo zouden ze het alle tien niet eerlijk vinden als de terrassen enkel aan de kust zouden openen. [naar artikel]


19. College van procureurs-generaal belooft dat er wel degelijk zal worden opgetreden tegen horeca-uitbaters die terras vóór 8 mei openen (15/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het College van procureurs-generaal heeft de gouverneurs en burgemeesters tot de orde geroepen die al aangaven dat ze niet zullen optreden tegen horeca-uitbaters die hun terrassen vóór 8 mei openen. Het zal de procureurs des Konings, de arbeidsauditeurs en de politiediensten verzoeken om het strafrechtelijk beleid “strikt te blijven toepassen”, klinkt het in een persbericht. [naar artikel]


20. Wat met horeca en evenementen? Twee weken om de volgende stappen voor te bereiden (06/02/2021 - Het Nieuwsblad)

De kappers en de dierentuinen mogen dan wel weer openen, de horeca en de evenementensector zien nog niet het einde van de tunnel. Ten vroegste op 26 februari krijgen zij van de overheid iets meer duidelijkheid over de toekomst. [naar artikel]


21. De Croo verdedigt timing heropening volledige horeca (11/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Overleg met de horeca heeft geleerd dat de sector zelf eerder voorstander is van volledig samen weer open te gaan en niet eerst de terrassen. In die zin is het logisch de horeca eerder begin mei de deuren te laten openen. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag in de Kamer verklaard. [naar artikel]


22. Horeca stelt plan voor om te heropenen op 1 april, met strenge voorwaarden voor zichzelf (25/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Horeca Vlaanderen komt vlak voor het Overlegcomité van vrijdag met een plan om veilig de deuren te openen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. In het ‘Safe Spring’-plan staan strenge voorwaarden opgesteld die een bezoek aan een restaurant of café veilig zouden maken. Het doel? Openen op 1 april, en niet meer sluiten. [naar artikel]


23. Zo wil de horeca heropenen in mei: enkel terrassen, ‘bubbel +1’ aan tafel (13/04/2021 - Het Nieuwsblad)

Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité dinsdag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Het voorstel: vanaf 1 of 3 mei enkel de terrassen openen, maar met blijvende steunmaatregelen. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!