De lekkerste pasta, is vérse pasta! Van tagliatelli tot ravioli en penne, enkele pasta grannies van over heel Italië bundelen hun geheime familierecepten in een boek. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: Tortellini’s met 3 Belgische kazen. [naar artikel]
Verse pasta uit Italië, daar kan niets tegenop. Dat vindt ook Sarah Puozzo (38). Zij leerde gnocchi, garganelli en ravioli maken onder het alziend oog van haar oer-Italiaanse nonna. Die wijsheid geeft ze nu door via de Pasta Academy, een gloednieuw platform waar je online workshops kunt volgen. “Het geheim van de Italiaanse keuken? Het is comfortfood, maar met pure en verse ingrediënten.” [naar artikel]
RESTOWIJZER. Na een weekendje kokkerellen voor kerst en eindejaar is het je gegund om de kookpotten even achterwege te laten. Waarom niet meteen genieten van een familie-uitje in eigen land? Deze week geeft HLN vijf adresjes in Vlaanderen waar je lekker kan gaan brunchen om de familiedag te beginnen met een gevulde maag. [naar artikel]
Mezzelune, oftewel gevulde pasta in de vorm van halve maantjes, komt als geroepen wanneer je met weinig moeite een heerlijk vullend gerecht op... [naar artikel]
Dj Anouk Matton, fashionista Loredana Falone, zanger Rocco Granata en minister Jo Brouns. Allemaal hebben deze bv’s één gemene deler: ze houden van de Italiaanse keuken. Dit zijn hun favoriete Italiaanse adresjes in Limburg. [naar artikel]
Pasta smaakt altijd, pasta is life. Maar soms kan pasta wel eens een duwtje in de rug gebruiken om de banaliteit te overstijgen. Deze provençaalse... [naar artikel]
Op Youtube en Instagram zijn zogenaamde ‘pasta Grannies’ hit. Meer dan twee miljoen mensen wereldwijd bekijken de filmpjes van oude nonna’s in Italië die nog zelf hun pasta rollen. Ook in ons land zijn er rasechte, Italiaanse ‘nonna’s’ die hun pasta traditioneel zelf maken. Maar hoe begin je eraan, en heb je er speciale keukentoestellen voor nodig? Carolina Prandini (94) en Anna Christiano (80) delen tips én recepten. Gebruik géén tomaat in deze saus met ossobuco, want anders proef je het vlees niet meer.” [naar artikel]
Het is vandaag Wereld Pasta Dag en als je nog geen goed excuus had om vanavond pasta op het menu te zetten, heb je dat nu wel. Weet jij alles over... [naar artikel]
Elke week vragen we een BV naar zijn of haar favoriete eetadresjes in Limburg en daarbuiten. Van een authentieke Italiaan tot een oerdegelijke brasserie: alles komt aan bod. Sommige adresjes zelfs meer dan één keer. Wij verzamelen de meest getipte zaakjes van onze BV’s. [naar artikel]
Een bord spaghetti zouden we nooit saai noemen, maar écht origineel wordt het wanneer je nestjes van de pasta maakt en ze opvult met saus en... [naar artikel]
Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma Cook ensemble. Deze keer op het menu: portobello-champignons & Oosterse ravioli met geitenkaas. [naar artikel]
Wie kan er beter pasta maken dan een Italiaanse oma of nonna? Om die traditie in ere te houden richtte Vicky Bennison het YouTube-kanaal en de Instagrampagina Pasta Grannies op. Als je pasta wil leren maken van de beste, weet je waar je naartoe moet. [naar artikel]
Van een coltrui tot een streepjeshemd: deze vier basisstukken zijn een aanwinst voor je kleerkast. Want zo krachtig en veelzijdig dat je er alle kanten mee op kan. Wij tonen je voor hoe je zestien heel verschillende outfits samenstelt met vier makkelijke basics. Héél goed voor de portemonnee én nog stijlvol ook. [naar artikel]
De korter wordende dagen doen ons verlangen naar gezelligheid én wat zoets. Een stapel pannenkoeken misschien, of wat dacht je van een knapperige wafel? Een Belgische trots, die je op deze adresjes ongetwijfeld zal smaken. Dit zijn dé beste adresjes om een wafel te eten. [naar artikel]
Zot van pasta? Kijk dan eens verder dan de Italiaanse keuken. Het Kookboek ‘Pasta & Noodles’ laat je ook kennismaken met Poolse pierogi, Libanese spaghetti en Chinese noedels. [naar artikel]
De korter wordende dagen doen ons verlangen naar gezelligheid én wat zoets. Een stapel pannenkoeken misschien, of wat dacht je van een knapperige wafel? Een Belgische trots, die je op deze adresjes ongetwijfeld zal smaken. Dit zijn dé beste adresjes om een wafel te eten. [naar artikel]
Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het klaarmaken ervan anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe of niet? En hoelang laat je die pasta best pruttelen? HLN Eten zet de beste tips op een rijtje om pastafiasco’s in de toekomst te vermijden. [naar artikel]
Zoet als de liefde, zo genieten we ook met valentijn van lekkers. Toon je geliefde hoe graag je hem of haar ziet met een lekker stukje chocolade, een snoeptaart of heerlijk gebak. Bij deze adresjes zit je goed. [naar artikel]
Rond Allerheiligen komen de boekweitpannenkoeken weer op tafel, en dat is heus niet alleen een gerecht voor oude besjes. Van koek met spek en tafelbier tot boekweittaart: bij deze adresjes kan je terecht voor de lekkernij. [naar artikel]
De perfecte pasta voor een zonnige lentedag? Eentje met een maximum aan smaak en een minimum aan werk (want dan kan je langer zonnebaden!). Deze... [naar artikel]
Kies je voor een klassieke quiche met prei en spekjes, mag het wat exotischer, of ga je voor een groentevulling in een krokante bodem? Deze adresjes verkopen quiches in verschillende maten, smaken en kleuren. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.