Als de regering er zou aan denken om in een eerste fase van versoepeling van de coronamaatregelen alleen de terrassen van cafés en restaurants te laten opengaan, dan moeten voor Horeca Vlaanderen de steunmaatregelen wel blijven. “Anders is het niet rendabel.” Toch lijkt terrassen openen praktisch niet meteen haalbaar. [naar artikel]
In Mechelen heeft het stadsbestuur een plan klaar voor wanneer restaurants en cafés de deuren weer mogen openen. “We hebben enkele grote pleinen die we kunnen openstellen, zodat we een maximale ruimte voor terrassen kunnen voorzien”, zegt schepen Greet Geypen (Open VLD). [naar artikel]
Vrijdag komt het overlegcomité samen. Cafés en restaurants hopen natuurlijk op wat perspectief. Er is een denkpiste om enkel de terrassen te openen, maar dat is geen goede oplossing, vindt Horeca Vlaanderen. Want dat is niet rendabel. En het weer is hier ook te onvoorspelbaar. [naar artikel]
Ook ons buurland Nederland maakt zich stilaan op om uit lockdown te gaan. Premier Mark Rutte heeft zijn exitplan maandag voorgesteld: bijna alle coronamaatregelen blijven gewoon gelden in de maand maart, maar in april zou er al heel wat mogelijk zijn. Zelfs de terrassen van restaurants en cafés zouden kunnen heropenen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité dinsdag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Het voorstel: vanaf 1 of 3 mei enkel de terrassen openen, maar met blijvende steunmaatregelen. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen mag op 1 mei volledig heropenen. Dat betekent: zowel binnen als buiten, zowel cafés als restaurants. Een plan om op 15 april enkel de terrassen te openen, werd in allerijl van tafel geveegd. Maar er komen uiteraard wel maatregelen. [naar artikel]
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) wil de terrassen van cafés en restaurants weer laten openen voor de paasvakantie. Ook partijgenoot en Hasselts burgemeester Steven Vandeput zit op dezelfde lijn. “Het zou de druk op het publiek domein alleszins doen afnemen”, zegt hij. [naar artikel]
Nederland zet op deze Pinkstermaandag een nieuwe stap in de versoepeling van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Restaurants, cafés, bioscopen, concertzalen en musea mogen hun deuren opnieuw openen, maar met grote beperkingen. Klanten moeten bijvoorbeeld 1,5 meter afstand houden en er mogen maximaal 30 mensen in de horecazaken binnen. Dat kan bovendien […] Het bericht Nederlandse cafés en restaurants openen de deuren verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Cafés, restaurants en bioscopen in de Spaanse regio Catalonië mogen vanaf maandag de deuren weer openen. De regionale regering kondigde een versoepeling van de coronamaatregelen aan. De zaken zijn in steden als Barcelona en Gerona meer dan een maand gesloten gebleven. [naar artikel]
Is het een goed idee om terrassen van cafés en restaurants al tijdens de paasvakantie te openen? De meeste kustburgemeesters zijn voor, net als de N-VA. Maar de tegenstand is niet gering. [naar artikel]
De gouverneur van Luik zal zich niet verzetten als restaurants en cafés hun terrassen opnieuw openen op 1 mei, ongeacht wat het Overlegcomité daar morgen over beslist. De gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé (CD&V), benadrukt in een reactie daarop dat een gouverneur moet volgen wat het Overlegcomité beslist, met of zonder goesting. “Aan de andere kant heb ik ook liever dat samenkomsten van mensen gecontroleerd buiten gebeuren”, zegt hij. “De terrassen kunnen ons helpen daarbij.” [naar artikel]
De Belgische horeca kijkt vol ongeduld uit naar 1 mei, wanneer volgens de aangekondigde versoepelingen de deuren mogen heropenen. Dat betekent echter wel dat cafés en restaurants gesloten blijven tijdens de paasvakantie, en dat is tegen de zin van een aantal kustburgemeesters. Ook Vlaams minister president Jan Jambon (N-VA) en zijn partijvoorzitter Bart De Wever pleiten intussen voor een heropening van de terrassen op 1 april. Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandebroucke (sp.a) is dat echter “helemaal niet aan de orde”. Een aantal andere Europese landen kiezen wel voor een stapsgewijze heropening, te beginnen met de terrassen. Wij maakten een overzicht. [naar artikel]
Op 8 mei mogen cafés en restaurants hun terrassen weer openen, áls de situatie op de afdelingen intensieve zorgen duurzaam is verbeterd én zeven op de tien 65-plussers in België gevaccineerd zijn met minstens een eerste dosis. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist na een lange en moeizame vergadering. Horeca-uitbaters reageren met gemengde gevoelens op die beslissing. “Wat als het slecht weer is?” [naar artikel]
Op 8 mei mogen cafés en restaurants hun terrassen weer openen, áls de situatie op de afdelingen intensieve zorgen duurzaam is verbeterd én zeven op de tien 65-plussers in België gevaccineerd zijn met minstens een eerste dosis. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist na een lange en moeizame vergadering. Horeca-uitbaters reageren met gemengde gevoelens op die beslissing. “Wat als het slecht weer is?” [naar artikel]
De Nederlandse horeca mocht maandagmiddag de deuren terug openen en dat zullen ze in enclave Baarle-Hertog geweten hebben. De terrassen van de cafés en restaurants in het Nederlandse Baarle-Nassau zaten amper een half uur na openingstijd al nagenoeg vol. Ook Belgen kwamen van de zon genieten en zelfs een Russische tv-ploeg kwam de sfeer opsnuiven. [naar artikel]
In Nederland mogen cafés en restaurants hun terrassen opnieuw beperkt openen vanaf 1 juni. "Een zeer vervelende situatie voor ons als Belgisch eilandje in Nederland", zegt Frans de Bont, burgemeester van Baarle-Hertog op Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]
Vanaf 8 mei mogen cafés en restaurants hun terrassen weer openen, als de coronacijfers niet verslechteren. Dat heeft het Overlegcomité vandaag bevestigd. Er mogen vier personen aan één tafel zitten, met anderhalve meter afstand tussen de gezelschappen. De bediening gebeurt aan tafel door personeel met een mondmasker en om 22 uur moeten de terrassen sluiten. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen hoopt op 1 maart opnieuw de deuren te kunnen openen. Dat heeft topman Matthias De Caluwe gezegd in een interview met De Morgen. In het begin zal dat wel met heel wat strenge voorwaarden moeten gebeuren. De Caluwe denkt daarbij onder andere aan beperkte gezinsbubbels en extra aandacht voor de luchtkwaliteit. Op 16 […] The post Horeca Vlaanderen wil op 1 maart opnieuw cafés en restaurants openen appeared first on Business AM. [naar artikel]
Lees dit artikel: Heropening terrassen: betalen met cash komt onder druk Zaterdag is het zover: cafés en restaurants mogen eindelijk weer hun terrassen openen, na ruim een half jaar volledige sluiting. Een van de aandachtspunten bij de uitbaters: de betalingen van de klanten in goede banen leiden. ‘Doe zo veel mogelijk digitaal en contactloos. Stimuleer elektronische betalingen. Bij gebruik van de pinautomaat dient deze na ieder […] Lees dit artikel: Heropening terrassen: betalen met cash komt onder druk [naar artikel]
In de horeca groeit de vrees voor een personeelstekort. Door de lange sluiting van cafés en restaurants zocht heel wat personeel in de horeca ander werk. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) komt met een actieplan. [naar artikel]
De zonnige dagen zouden normaal voor overvolle terrassen zorgen. Maar in plaats van lange werkdagen zien cafés en restaurants vooral zwarte sneeuw. Stijgende cijfers en nieuwe varianten duwen de hoop op een snelle heropening steeds verder weg. Hoelang houden horecamensen het nog vol? [naar artikel]
Professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis van KU Leuven wil roken op alle publieke plaatsen verbieden. Concreet stelt hij een 10 meter-zone voor bij de in- en uitgangen van publieke ruimtes en wil hij roken op terrassen van cafés en restaurants verbieden. "We meten schadelijke sigarettenrook, nicotine en fijn stof tot op 10 meter afstand" zegt Godderis. [naar artikel]
Overal in Europa, behalve in Zweden, bleven restaurants en cafés de afgelopen maand(en) gesloten. Verschillende landen kijken intussen voorzichtig vooruit en stellen hun exitstrategie voor. In eigen land is er voorlopig nog geen officiële datum bekend voor de heropening van de horeca, in andere landen is die er wel al. [naar artikel]
Brouwerij AB Inbev eist van de regering dat cafés en restaurants in ons land vanaf 1 april de deuren terug mogen openen. Dat zegt de woordvoerder Pieter Anciaux in VTM Nieuws. [naar artikel]
Als de cijfers het toelaten, mogen de terrassen vanaf 8 mei weer open. Heel wat cafés en restaurants twijfelen nog. Gaat jouw terras open op 8 mei? Laat het via hbvl.be aan iedereen weten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.