U haalt misschien nog altijd uw neus op bij de gedachte aan gebakken sprinkhaan of pasta met buffalowormen, maar intussen is België uitgegroeid tot koploper in de productie van insecten voor op ons bord. Het bedrijf Little Food ziet het groots en gaat 12 miljoen krekels per maand kweken in een Brusselse hangar. “Insecten zijn het vlees van de toekomst.” [naar artikel]
De burgemeester van het Zuid-Franse dorpje Le Beausset (Var) heeft de afgelopen weken klachten ontvangen van toeristen. Ze vroegen hem of hij iets kon doen aan de veel te luide krekels. Burgemeester Georges Ferrero vond zijn verontwaardiging groot genoeg om zijn verhaal te doen in de lokale pers. [naar artikel]
Het kinderboek "De Storm van opa Pol" wil de hersenaandoening afasie begrijpelijk en bespreekbaar maken. Afasie is een taalstoornis veroorzaakt door een hersenletsel of een beroerte. Kathleen Krekels uit Schilde heeft het boek geschreven over haar vader, die 26 jaar lang met afasie heeft geleefd. [naar artikel]
Het kweken van krekels voor consumptie is voor boeren in Kenia een weg uit de armoede. De onderzoeksorganisatie TNO heeft een proefproject opgezet, omdat de proteïnen, vitaminen en mineralen een alternatief zijn voor vlees in de ondervoede regio. "Insecten hebben de toekomst." [naar artikel]
Wie graag ecologisch en gezond wil snoepen, kan dat vanaf nu met de allereerste Belgische krekelreep. De snack wordt gemaakt van gemalen krekels [naar artikel]
De Colruyt Group gaat investeren in de Brusselse start-up Kriket, de maker van de eerste Belgische krekelreep. Kriket wil met het vrijgekomen geld nieuwe producten ontwikkelen op basis van krekels. [naar artikel]
De uitbater van Café De Vagant had al zuiderse planten staan in zijn terrastuin. Maar om helemaal in sfeer te blijven, liet hij tijdens de recente hittegolf ook 400 krekels los. Die laten elke avond hun typische melodieuze getjirp horen. “De klanten reageren enthousiast.” [naar artikel]
De mysterieuze geluidsaanvallen op Amerikaanse en Canadese diplomaten in Cuba zijn afkomstig van... bronstige krekels. Dat beweren twee biologen... [naar artikel]
Krekels worden aangeprezen als de volgende superfood. Ze zitten namelijk bomvol eiwitten, kalium, calcium, ijzer en bevatten twaalf keer meer vitamine B12 dan zalm. Krekels bevat alle negen essentiële aminozuren. Dat zijn de bouwstenen uit eiwitten die we uit onze voeding moeten halen. Het insect is daarom een ideale bron van proteïnen. Vegetarische burgers De […] Het bericht Zijn krekels de nieuwe superfood? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
“Ik wil de zee zien vanuit onze slaapkamer en tegelijkertijd de krekels kunnen horen.” Met die boodschap van mijn vrouw Irena kon ik aan de slag om een hotel te vinden in de Marche, Italië. Het werd uiteindelijk hotel Monteconero, boven op de gelijknamige berg midden in beschermd natuurgebied. [naar artikel]
Wie zin heeft in brood gemaakt van krekels, moet maar eens een tripje naar Finland overwegen. Producent Fazer is de eerste die zo'n brood op de markt brengt. [naar artikel]
Bij Inagro in Beitem is een nieuw onderzoekscentrum voor het kweken van insecten geopend. Samen met hogeschool Vives voeren ze er al jaren onderzoek naar hoe je insecten op grote schaal kunt kweken. “Insecten maken deel uit van het eten van de toekomst.” [naar artikel]
De mysterieuze geluidsaanvallen op Amerikaanse en Canadese diplomaten in Cuba zijn afkomstig van... bronstige krekels. Dat beweren twee biologen... [naar artikel]
De mysterieuze geluidsaanvallen op Amerikaanse en Canadese diplomaten in Cuba zijn afkomstig van... bronstige krekels. Dat beweren twee biologen... [naar artikel]
Kathleen Krekels zal pas half augustus verlost zijn van de zware chemobehandeling en bestralingen die ze als kankerpatiënt sinds begin dit jaar ondergaat. “Maar zondagavond heb ik samen met mijn campagneteam Voorkempen toch één glaasje cava gedronken op mijn herverkiezing, met de zegen van de verpleegkundige.” [naar artikel]
Moeder is financieel manager bij IT-bedrijf [naar artikel]
De burgemeester van Le Beausset, in de Provence, kreeg de afgelopen weken verschillende klachten van toeristen. Het gezang van "luidruchtige"... [naar artikel]
Bij de vestiging van Little Bun in Antwerpen aan het MAS maken ze tegenwoordig een gerecht met krekels. Volgens chef Huibrecht Berends zijn ze niet alleen een duurzame eiwitbron, de tsjirpende insecten zouden ook veel lekkerder smaken dan je denkt. Zouden ze ooit even normaal kunnen worden als pakweg een grijs garnaaltje? [naar artikel]
Weet jij al wat je gaat klaarmaken met de feestdagen? Wordt het kalkoen met zelfgemaakte kroketten? En daarna een ternauwernood gelukte moelleux? Of heb je dit jaar liever zin in iets écht speciaal, zoals sushi, krokante krekels of zelfs smeltende kerstmannen? Deze 10 traiteurs hebben het voor jou, en ze hebben nog véél meer! [naar artikel]
De Amerikaanse president die naar Europa reist? Dat betekent dat heel wat journalisten in zijn zog dienen te volgen. Het vliegtuig dat hen moest vervoeren, botste echter op een onverwacht obstakel. De motoren werden overspoeld door krekels, waardoor opstijgen onmogelijk geworden was. Voor de persmeute zat er niets anders op dan te wachten op een nieuw toestel. [naar artikel]
'Van krekels is bewezen dat ze dubbel zoveel eiwitten bevatten als rundvlees.' Dat lazen we in Goed Gevoel. Maar het klopt niet. [naar artikel]
Het ziet er indrukwekkend uit: miljoenen krekels teisteren Elko, een klein stadje in de Amerikaanse staat Nevada. Op onderstaande videobeelden is te zien hoe de insecten de wegen en huizen in het stadje bedekken. “Het is walgelijk”, getuigt een inwoonster. [naar artikel]
Van de 41 inheemse soorten sprinkhanen en krekels zijn er zes regionaal uitgestorven, zes zijn in meerdere of mindere mate bedreigd, twee soorten zijn bijna in gevaar en de overige 27 soorten zijn momenteel niet in gevaar. [naar artikel]
Wist je dat krekels door te tjirpen de temperatuur in de mijnen aangaven? Deze en nog veel meer weetjes kan je ontdekken in de expo ‘Dieren in Dienst van de Mens’. KRC Genk maakt er ruimte voor vrij in het stadion. [naar artikel]
In het landschap vind je tal van eetbare producten. Maar hoe zit dat nou precies, wat mag je wel en zeker niet eten of drinken? Is het waar dat brandnetels gezond zijn? Wat kan je in je salade verwerken en waar vind je de lekkerste bramen of helende kruiden. Jos Buysen vertelt er alles over tijdens de Wandeling "Het eetbare landschap" op zaterdag 17 september (14.00 uur). [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.