Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 December 2021
01:00 uur

Vivaldi overleeft eerste grote sociaaleconomische test

De Tijd

06/05/2021 - 16:52

16:47 Door een oplossing te vinden in het politiek zeer toxische loonakkoord heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) zijn Vivaldi-regering van een politiek bijzonder toxisch dossier verlost. De oplossing...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vandaag eerste test voor Vivaldi in de Kamer: na weken gekibbel tussen rood en blauw moet de ploeg ‘eenheid’ komen tonen (23/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Vandaag eerste test voor Vivaldi in de Kamer: na weken gekibbel tussen rood en blauw moet de ploeg ‘eenheid’ komen tonen De Kamer opent voor het eerst sinds de zomer zijn deuren. Op tafel liggen de begrotingsbesprekingen. Kleine dienstmededeling: vanavond vuurt journalist Martin Buxant voor een live publiek zijn vragen af op ondergetekende, over het boek De doodgravers van België/Les fossoyeurs de la Belgique, in de prachtige Brusselse boekhandel Les Filigranes, aan de Brusselse kleine ring […] Lees dit artikel: Vandaag eerste test voor Vivaldi in de Kamer: na weken gekibbel tussen rood en blauw moet de ploeg ‘eenheid’ komen tonen
  [naar artikel]
 2. Vrijdag vuurwerk voor Vivaldi? PS wacht niet langer en komt donderdag met pensioenplannen, grote ministerraad volgt (31/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Vrijdag vuurwerk voor Vivaldi? PS wacht niet langer en komt donderdag met pensioenplannen, grote ministerraad volgt Het is nog moeilijk de geest langer in de fles te houden: PS-minister Karine Lalieux is klaar met haar pensioenplannen. Die komen onvermijdelijk op te tafel. Komt er vrijdag al een eerste groot moment voor Vivaldi? De eerste ministerraad na de zomerpauze zou dan samengeroepen worden, waarbij het duidelijk is dat het kompas op ‘hervormingen’ […] Lees dit artikel: Vrijdag vuurwerk voor Vivaldi? PS wacht niet langer en komt donderdag met pensioenplannen, grote ministerraad volgt
  [naar artikel]
 3. Vivaldi trekt genderevenwicht door naar ambtenarij (27/01/2021 - De Tijd)
  01:10 De federale regering stelt vrijdag nieuwe topambtenaren aan voor vier overheidsdiensten die al lang door waarnemers gerund worden. Het zijn de eerste van een grote reeks benoemingen waarmee Vivaldi he...
  [naar artikel]
 4. Vivaldi overleeft hongerstaking (21/07/2021 - De Tijd)
  21:33 De regering-De Croo kan verder, nadat de hongerstaking van de sans-papiers opgeschort werd zonder doden en zonder grote toegevingen. ‘We grijpen niet naar de methodes van het verleden’, zegt bevoegd s...
  [naar artikel]
 5. Malawi geeft startschot voor eerste grote test van antimalariavaccin dat ontwikkeld werd in Belgische laboratoria (22/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het Afrikaanse Malawi wordt morgen de eerste grote test met het meest geavanceerde experimentele vaccin tegen malaria gelanceerd. De ziekte eist...
  [naar artikel]
 6. Van de grote triomf tot een oproep tot protest: zo reageert het politieke landschap op Vivaldi (30/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De eerste reacties op de Vivaldi-regering trekken al de contouren voor de komende jaren. N-VA en Vlaams Belang reageren snoeihard, linkse partijen triomferen en CD&V doet er alles aan om de achterban te overtuigen van punten die ze heeft binnengehaald.
  [naar artikel]
 7. Van de grote triomf tot een oproep tot protest: zo reageert het politieke landschap op Vivaldi (30/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  De eerste reacties op de Vivaldi-regering trekken al de contouren voor de komende jaren. N-VA en Vlaams Belang reageren snoeihard, linkse partijen triomferen en CD&V doet er alles aan om de achterban te overtuigen van punten die ze heeft binnengehaald.
  [naar artikel]
 8. Minimale dienstverlening bij De Lijn doorstaat eerste grote test (26/06/2018 - De Morgen)
  De eerste grote test met de minimale dienstverlening bij openbaarvervoersbedrijf De Lijn heeft positieve resultaten opgeleverd. Dat meldt Het Belang van Limburg. Ondanks de grote pensioenbetoging op 16 mei en de daaropvolgende vierdagenstaking slaagde De Lijn er toch in zes op de tien reizigers op hun bestemming te brengen.
  [naar artikel]
 9. Minimale dienstverlening bij De Lijn doorstaat eerste grote test (26/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  De eerste grote test met de minimale dienstverlening bij openbaarvervoersbedrijf De Lijn heeft positieve resultaten opgeleverd. Dat schrijft Het Belang van Limburg dinsdag. Ondanks de grote pensioenbetoging op 16 mei en de daaropvolgende vierdagenstaking slaagde De Lijn er toch in om zes op de tien reizigers op hun bestemming te brengen.
  [naar artikel]
 10. Prachtig weer, open cafés en toeristen: zo verliep de eerste grote test voor de kust (13/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een stralende zon bij 23 graden én het eerste weekend met geopende cafés en restaurants: zaterdag was de eerste grote test voor de kust sinds de versoepeling van de coronamaatregelen. De “vakantie in eigen land” begon, ... maar de grote volkstoeloop bleef - in tegenstelling tot het pinksterweekend - uit. “We hadden het véél drukker verwacht. Zo is het echt genieten”, klinkt het bij toeristen.
  [naar artikel]
 11. De Grote Vier van Vivaldi (28/09/2020 - De Morgen)
  Vivaldi nadert de eindmeet. Dit zijn de dossiers waar de coalitiepartijen het hardst met de ellebogen werken.
  [naar artikel]
 12. Prachtig weer, open cafés en toerisme toegelaten: zo verliep zaterdag de eerste grote test voor de kust (13/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een stralende zon bij 23 graden én het eerste weekend met geopende cafés en restaurants: zaterdag was de eerste grote test voor de kust sinds de versoepeling van de coronamaatregelen. De “vakantie in eigen land” begon, ... maar de grote volkstoeloop bleef - in tegenstelling tot het pinksterweekend - uit. “We hadden het véél drukker verwacht. Zo is het echt genieten”, klinkt het bij toeristen.
  [naar artikel]
 13. Alexander De Croo premier van Vivaldi (30/09/2020 - Express)
  Alexander De Croo  (Open Vld) wordt eerste minister van de Vivaldi-regering. Dat bevestigen bronnen aan onze redactie. Vivaldi wordt De... The post Alexander De Croo premier van Vivaldi appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Abortus en vermogenstaks: Vivaldi (of is het nu Avanti?) wordt nog zware bevalling, met grote pijnpunten (03/09/2020 - Express)
  Hoog spel in de Wetstraat: CD&V-voorzitter Joachim Coens zet duidelijk de bocht in, en gooit z’n partij richting een Vivaldi-coalitie.... The post Abortus en vermogenstaks: Vivaldi (of is het nu Avanti?) wordt nog zware bevalling, met grote pijnpunten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Fiscale hervorming van Vivaldi start met een eerste valse noot (29/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Fiscale hervorming van Vivaldi start met een eerste valse noot “Een Big Bang”, zo noemde La Libre dit weekend de fiscale hervormingen die de federale regering en met name Vincent Van Peteghem (CD&V) aan het uittekenen zijn. De plannen, die in een werkgroep zitten onder leiding van fiscalist en professor Mark Delanote, lekten uit in de krant, die traditioneel sterke banden heeft met MR. Echt verrassend waren de grote lijnen […] Lees dit artikel: Fiscale hervorming van Vivaldi start met een eerste valse noot
  [naar artikel]
 16. Eerste grote test voor koning Filip (03/11/2019 - De Tijd)
  18:22 Wat doet het Paleis als maandag de opdracht van de preformateurs Geert Bourgeois en Rudy Demotte afloopt? Het wordt de eerste grote test voor koning Filip, die zelf knopen zal moeten doorhakken om de ...
  [naar artikel]
 17. Heeft Alexander De Croo Vivaldi opnieuw op de rails gezet? (12/10/2021 - Knack)
  'Eendracht maakt macht', aldus eerste minister Alexander De Croo (Open VLD). Ook de premier weet dat zijn ploeg enkel kan scoren als ze goed samenhangt. Laat dat net de grote uitdaging voor Vivaldi zijn.
  [naar artikel]
 18. Vivaldi was eerste keer samen, maar CD&V is nog niet mee: teller staat op ‘onvoldoende’ (31/08/2020 - Express)
  Egbert Lachaert (Open Vld) boekt een eerste belangrijke succes: hij bracht de zeven partijleiders van Vivaldi bijeen. Handig heette dat... The post Vivaldi was eerste keer samen, maar CD&V is nog niet mee: teller staat op ‘onvoldoende’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Minimale dienstverlening bij De Lijn doorstaat eerste grote test (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste grote test met de minimale dienstverlening bij openbaarvervoersbedrijf De Lijn heeft positieve resultaten opgeleverd. Dat meldt Het...
  [naar artikel]
 20. Vivaldi plant heffing op grote financiële transacties (02/10/2020 - De Tijd)
  01:22 Om de sterkste schouders te laten bijdragen hebben de Vivaldi-partijen afgesproken dat er een heffing op de grote vermogens komt. Die zou bepaalde financiële transacties van meer dan 1 miljoen euro vi...
  [naar artikel]
 21. Eerste valse noten bij Vivaldi: al discussie over pensioenen en ‘rijkentaks’ (02/10/2020 - De Morgen)
  De nieuwe regering is nog maar net gevormd of de eerste interne discussies over de pensioenen en een vermogenswinstbelasting barsten al los. Het maakt duidelijk dat Vivaldi nog heel wat uit te klaren heeft.
  [naar artikel]
 22. Coronafactuur zorgt voor valse noten bij Vivaldi (02/05/2021 - De Tijd)
  10:57 Om de coronafactuur te betalen en de overheidsfinanciën recht te trekken zal de politiek moeten kiezen tussen belastingen of besparingen. Dan volgt de grote politieke test. Dat de regering-De Croo moe...
  [naar artikel]
 23. Minimale busdienst doorstaat eerste test (26/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe eerste grote test met de minimale dienstverlening bij openbaar vervoersbedrijf De Lijn heeft positieve resultaten opgeleverd. Hoewel er nog altijd geen officieel akkoord is met de vakbonden, werden tijdens de grote pensioenbetoging en de daaropvolgende vierdagenstaking in mei werkwillige chauffeurs voor het eerst op prioritaire lijnen ingezet. Zo konden zes reizigers op de tien toch worden vervoerd.
  [naar artikel]
 24. Eerste test van futuristische hyperloop een succes (13/07/2017 - Knack)
  De Amerikaanse start-up Hyperloop One heeft zijn eerste grote test van zijn concept van een futuristische hogesnelheidstrein met succes afgerond. De hyperloop moet het mogelijk maken passagiers over land grote afstanden te laten afleggen met snelheden van tot wel 1.200 kilometer per uur.
  [naar artikel]
 25. Vandoorne overleeft Q1 niet (30/06/2018 - Metro)
  Stoffel Vandoorne (McLaren) is gesneuveld in de eerste kwalificatiereeks (Q1) voor de Grote Prijs van Oostenrijk. Dat is de negende manche van het WK Formule 1. Vandoorne eindigde als zestiende. Alleen de vijftien snelste coureurs mogen deelnemen aan het tweede deel van de kwalificaties (Q2). bron: Belga Het bericht Vandoorne overleeft Q1 niet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Dit zijn de grote sociaaleconomische uitdagingen voor België volgens Europa (07/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Enorme fileproblemen, grote mismatches op de arbeidsmarkt, de impact van de vergrijzing op de openbare financiën... De Europese Commissie heeft...
  [naar artikel]
 27. Bob wordt zwaar op de proef gesteld in ‘Undercover’: overleeft hij de test van Ferry? (17/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ferry ruikt onraad in ‘Undercover’ vanavond. Zal bob zijn test tot een goed einde kunnen brengen?
  [naar artikel]
 28. Volkswagen begint deze zomer een grote test met zelfrijdende auto’s (14/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Volkswagen begint deze zomer een grote test met zelfrijdende auto’s Volkswagen begint deze zomer een grote test in Duitsland met zelfrijdende auto’s. Op een testterrein in de buurt van München gaat een prototype rijden van wat later de ID. Buzz AD moet worden. Dat is een futuristisch ogend zelfrijdend voertuig voor het vervoer van mensen of goederen. Over drie jaar moet in Hamburg de eerste […] Lees dit artikel: Volkswagen begint deze zomer een grote test met zelfrijdende auto’s
  [naar artikel]
 29. Macron staat voor eerste grote test (10/04/2019 - De Morgen)
  De beloofde hervormingsplannen van de Franse president Emmanuel Macron worden vandaag aan een eerste test onderworpen. De president spreekt met vakbondsleiders en werkgevers over de economische maatregelen die wil doorvoeren.
  [naar artikel]
 30. Macron staat voor eerste grote test (23/05/2017 - De Morgen)
  De beloofde hervormingsplannen van de Franse president Emmanuel Macron worden vandaag aan een eerste test onderworpen. De president spreekt met vakbondsleiders en werkgevers over de economische maatregelen die wil doorvoeren.
  [naar artikel]
 31. Kleine doorbraak voor Vivaldi met sociale partners, maar grote werk moet nog komen (20/04/2021 - Express)
  De sociale vrede bewaren en laten zien dat de sociale partners (lees vooral: de vakbonden) gerespecteerd worden door deze regering: dat is de opdracht die Vivaldi heeft bij de grote loononderhandelingen die op tafel liggen. Gesteund door een ontketende PS-voorzitter Paul Magnette eisen de bonden meer dan de 0,4 procent loonsverhoging die volgens de wet […] Lees dit artikel: Kleine doorbraak voor Vivaldi met sociale partners, maar grote werk moet nog komen
  [naar artikel]
 32. Vivaldi zoekt 12 miljard… of 2 miljard (11/09/2020 - De Tijd)
  06:10 12 of 2 miljard: de Vivaldi-onderhandelaars willen de sanering van de begroting laten afhangen van de evolutie van de coronapandemie. Het lijkt een manier om grote discussies te ontmijnen.
  [naar artikel]
 33. Prille relatie overleeft eerste test (13/04/2019 - De Morgen)
  Brits premier Theresa May en Amerikaans president Donald Trump hebben hun eerste ontmoeting afgerond met een levendige persconferentie. Volgens May staat Trump 100 procent achter de NAVO, die hij eerder overbodig had genoemd. De president op zijn beurt noemde de brexit 'schitterend' en viel de EU aan.
  [naar artikel]
 34. Vivaldi viseert transacties van meer dan 1 miljoen euro (02/10/2020 - Express)
  De Vivaldi-partijen plannen een heffing op grote financiële transacties. Die belasting moet tussen 150 en 300 miljoen euro opbrengen.  Volgens... The post Vivaldi viseert transacties van meer dan 1 miljoen euro appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. De Grote Vier van Vivaldi: dé dossiers waar de deelnemende partijen amper op willen toegeven (28/09/2020 - De Morgen)
  Vivaldi nadert de eindmeet. Dit zijn de dossiers waar de coalitiepartijen het hardst met de ellebogen werken.
  [naar artikel]
 36. CD&V twijfelt over Vivaldi. ‘Dit is niet het signaal dat de kiezer gegeven heeft’ (01/09/2020 - De Morgen)
  CD&V is verdeeld over de deelname aan een Vivaldi-coalitie. Een extra topoverleg om daarover te beslissen, werd maandagavond op de valreep afgeblazen. Ook de socialisten leggen hun lat voor Vivaldi hoog.
  [naar artikel]
 37. Maandenlange stakingsgolf vormt eerste grote test voor Franse president Macron (03/04/2018 - VRT NWS)
  In Frankrijk start een reeks spoorstakingen die verscheidene maanden aanhouden, als protest tegen de hervormingsplannen van president Emmanuel Macron. Het is de grootste Franse stakingsgolf sinds 1995 en vormt een eerste grote test voor het beleid van Macron.
  [naar artikel]
 38. Weeral schermutselingen rond belastingen binnen Vivaldi (27/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Weeral schermutselingen rond belastingen binnen Vivaldi Het Vivaldi-experiment leverde dit weekend een interessante vergelijking op: twee hoofdrolspelers van de bonte coalitie doen een voorstel, dat niet in het regeerakkoord staat. Hoe reageren de coalitiepartners en breder, de publieke opinie? Ten eerste was er Vincent Van Peteghem (CD&V), de vicepremier van de coalitie voor de christendemocraten, én medeonderhandelaar van het Vivaldi-regeerakkoord. Van Peteghem heeft […] Lees dit artikel: Weeral schermutselingen rond belastingen binnen Vivaldi
  [naar artikel]
 39. Eerste echte test voor kust: gezellig druk, politie en stewards zien toe op afstandsregels (13/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dit weekend is de eerste grote test voor de kust sinds de versoepeling van de coronamaatregelen. Vandaag was het er al meteen druk omdat...
  [naar artikel]
 40. Eerste beslissing Vivaldi-coalitie: Wilmès gaat door tot 1 oktober (11/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het lot van de regering-Wilmès is bezegeld. De zeven Vivaldi-partijen zijn gisteren overeengekomen dat ze twee weken langer mag blijven zitten. Op...
  [naar artikel]
 41. Alexander De Croo premier van Vivaldi-regering (30/09/2020 - Express)
  Alexander De Croo  (Open Vld) wordt eerste minister van de Vivaldi-regering. Dat bevestigen bronnen aan onze redactie. Zo dadelijk meer. The post Alexander De Croo premier van Vivaldi-regering appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 42. Vivaldi plant heffing op grote financiële transacties (02/10/2020 - De Morgen)
  Het plan van de Vivaldi-partijen om de sterkste schouders te laten bijdragen, zou bepaalde financiële transacties van meer dan 1 miljoen euro viseren. Dat melden De Tijd en L’Echo.
  [naar artikel]
 43. Vivaldi worstelt met ‘de grote schrapoefening’ (28/09/2020 - De Morgen)
  De zeven partijen van de Vivaldi-coalitie hebben een verlanglijstje klaar met bijna 11 miljard nieuwe beleidsmaatregelen. Dat moet nu nog teruggebracht worden met minstens de helft. Formateurs Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS) staan voor een moeilijke evenwichtsoefening.
  [naar artikel]
 44. De valkuilen van Vivaldi (25/08/2020 - De Standaard)
  Drie dagen heeft Egbert Lachaert voor hij naar de koning moet. Door de beperkte houdbaarheid van de regering-Wilmès is er amper tijd voor verlengingen of getreuzel. Als hij mikt op Vivaldi of paars-groen liggen grote uitdagingen in het verschiet.
  [naar artikel]
 45. LIVE. Vandaag debat over regeerverklaring De Croo - Vivaldi plant heffing op grote financiële transacties (02/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  We hebben een nieuwe federale regering. De Vivaldi-regering bestaande uit zeven partijen, die zal geleid worden door Alexander De Croo (Open Vld),...
  [naar artikel]
 46. Vivaldi-regering plant heffing op grote financiële transacties (02/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het plan van de Vivaldi-partijen om de sterkste schouders te laten bijdragen, zou bepaalde financiële transacties van meer dan 1 miljoen euro viseren. Dat melden De Tijd en L’Echo. Alleen de grote principes van de heffing zouden al vastliggen. De maatregel zou jaarlijks 150 à 300 miljoen euro moeten opbrengen, geld dat naar de zorg zou vloeien.
  [naar artikel]
 47. Vivaldi-regering plant heffing op grote financiële transacties (02/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het plan van de Vivaldi-partijen om de sterkste schouders te laten bijdragen, zou bepaalde financiële transacties van meer dan 1 miljoen euro viseren. Dat melden De Tijd en L’Echo. Alleen de grote principes van de heffing zouden al vastliggen. De maatregel zou jaarlijks 150 à 300 miljoen euro moeten opbrengen, geld dat naar de zorg zou vloeien.
  [naar artikel]
 48. Vivaldi spaart relance bis op voor heet najaar (01/07/2021 - De Tijd)
  02:30 Er komt voor 21 juli nog geen relanceplan bis, waar de PS en de groenen op hintten. De Vivaldi-partijen sparen hun krachten voor de grote ideologische clash van het najaar over pensioenen, arbeidsmark...
  [naar artikel]
 49. De Vivaldi-regering: nieuwe gezichten boven ervaring (25/09/2020 - De Standaard)
  Koens Geens past voor een ministerpost in de Vivaldi-regering en ook andere oude boegbeelden nemen straks wellicht afscheid. Vivaldi wordt zo hoe dan ook een frisse, maar onervaren ploeg.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.