Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Pannenkoekenfeest vandaag! Zo maak je een zoete of hartige variant

02/02/2017 - 12:05
"Op 2 februari is het Lichtmis, het perfecte excuus om de traditie te volgen en pannenkoeken te eten. Vandaag schotelen we maar liefst 2 soorten"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Je kookt de zoete aardappel beter niet op dezelfde manier als de klassieke”: hoe maak je de zoete patat wel best klaar? (20/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Aardappelen in alle vormen en maten staan wekelijks bij heel wat Belgen op het menu. De afgelopen jaren vind je naast de klassieke aardappel ook de zoete aardappel terug in de winkelrekken en op onze borden. Maar maak je die zoete aardappel op dezelfde manier klaar? En kan je de gewone aardappel in élk aardappelgerecht vervangen door de zoete versie? We vroegen het aan Reinout Reniere, docent in hotelschool Ter Groene Poorte. [naar artikel]


2. Is de zoete aardappel gezonder dan een ‘gewone’ aardappel? (14/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Denk je een gezonde keuze te maken als je op restaurant zoete aardappelfrietjes bestelt in plaats van gewone frietjes? “Er zit een klein verschil in vezels tussen een zoete en gewone aardappel”, klinkt het bij diëtist Michaël Sels. Wat betekent dit concreet voor de voedingsstoffen? En is die zoete variant dan echt gezonder? [naar artikel]


3. Van shakshuka tot falafelwafels: het koekboek voor de snelle Arabische hap (01/05/2021 - Het Belang van Limburg)

“Wees eerlijk: voor een zoete wafel met topping van rood fruit en honing mogen ze jou toch ook ’s nachts wakker maken? Probeer ook eens wat nieuws, want een hartige wafel is minstens zo lekker!” Zo probeert de Marokkaans-Nederlandse chef Mounir Toub de falafelwafel aan de man te brengen. Het is echter niet een liefde voor zoete wafels die mij aanzet tot het kiezen van dit recept. [naar artikel]


4. IN BEELD. Van zoete tot hartige eclairs: deze bakkers halen voor de Week van de Eclair de origineelste smaken uit de kast (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nog tot zondag 26 juni is het de Week van de Eclair. Over heel het land zetten bakkers en patissiers het langwerpige gebakje voor de gelegenheid extra in de kijker. Ze voegen er fruit aan toe, maken het in de vorm van een dier of transformeren het tot een hartige versie: denk aan een broodje, of zelfs een vol-au-vent-versie. Wij zetten 12 opvallende eclairs op een rijtje. Waar passeer jij dit weekend? [naar artikel]


5. Met dit zoete ingrediënt maak je jouw kippenstoofpotje smaakvoller én gezonder (26/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wellicht kookte je al eens met sinaasappels, maar wist je dat clementines ook een heerlijke toevoeging aan een stoofpotje kunnen zijn? Het zoete... [naar artikel]


6. Met de paashaas aan tafel: zoete worteltaart (06/04/2017 - De Morgen)

Wortelen zijn van nature zoet en dus ideaal voor gebak. Deze hartige, romige worteltaart is klaar in een hazenwip! [naar artikel]


7. Rabarber: meer dan een ingrediënt voor crumble of confituur. “Maak eens kip met rabarbermoes in plaats van appelmoes” (02/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

In de winkel springen de rozige rabarberstengels elk jaar opnieuw in het oog en ook de friszure smaak van rabarber is eentje om te onthouden. Rabarbercrumble of -confituur aten we allemaal al wel eens, maar kun je er ook andere bereidingen mee maken? “Het is zowel lekker in zoete als hartige gerechten", licht chef Michael Yates van restaurant Sail & Anchor toe. Hij deelt tips én exclusieve recepten om zelf met rabarber te experimenteren. [naar artikel]


8. Beyhan kookt: Hartige koekjes (25/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze een overheerlijk gerecht klaar: hartige koekjes. Smakelijk! [naar artikel]


9. Piece of cake! 2 hartige taarten om van te smullen (27/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Of het nu putje winter is of een warme lentedag: een hartige taart gaat er altijd in. Ben jij geen bakprins(es)? Wij serveren je alvast 2 gerechten... [naar artikel]


10. Meer smaak, minder calorieën: quiche met bodem van zoete aardappel (20/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een quiche hoeft niet altijd een bodem van bladerdeeg of zanddeeg te hebben. Met een laagje zoete aardappelen maak je de quiche een stuk gezonder [naar artikel]


11. Beyhan kookt: Hartige taart met kip en groenten (02/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze overheerlijke hartige taart met kip en groenten klaar. Smakelijk! [naar artikel]


12. KOKEN. Deze drie recepten zijn lekker en Instagramwaardig (14/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Volg de stap-voor-stap recepten van de zusjes Najat en Nadia Yachou, alias de Kookmutsjes, en jouw zoete en hartige gerechten zien even Insta-yummie uit. [naar artikel]


13. Met de paashaas aan tafel: hartige worteltaart (06/04/2017 - De Morgen)

Wortelen zijn van nature zoet en dus ideaal voor gebak. Deze hartige, romige worteltaart is klaar in een hazenwip! [naar artikel]


14. Amerikaanse fastfood voor fijnproevers: verse cheeseburger met spek en zoete aardappelfrietjes (29/06/2018 - De Morgen)

Vergeet al die restaurants met gourmetburgers op het menu, het smakelijkste staaltje van de Amerikaanse keuken maak je met dit recept gewoon zelf. Een burger met kaas en spek, en frietjes van zoete aardappel: zo decadent, zó lekker. [naar artikel]


15. Wafelbak? Probeer de hartige wafeltjes van ex-winnaar Stephanie van ‘Bake Off Vlaanderen’ (13/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Billie vroeg de jongste vijf winnaars van Bake Off Vlaanderen naar hun favoriete wafelrecepten. En dat zijn er vijf om duimen en vingers bij af te likken. Wafelijzer klaar en bakken maar! Vandaag: het recept voor hartige spinaziewafeltjes met parmezaan van Stephanie Thuymans (23) uit Ternat, die won in 2021. [naar artikel]


16. Maak kennis met de chocodel: een frikandel met zoete mayonaise en … hagelslag (28/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Wie al wegdraait voor pindasaus op een pakje friet stopt hier best met lezen. In ’t Meuleke is een frikandel met zoete mayonaise nog niet zoet genoeg: op de chocodel komt er nog een dikke laag hagelslag bij. Dus wij naar Heist-op-den-Berg! [naar artikel]


17. Het is pompoentijd en dit is het populairste recept op het internet (11/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Het populairste pompoengerecht dat op Pinterest terug te vinden is, is dat van een muffin. Ideaal om tijdens de herfst te verorberen want dat is hét seizoen bij uitstek van de pompoen. Ze zijn bovendien een dankbaar ingrediënt, want te gebruiken voor zowel hartige als zoete gerechten en laat het populairste recept nu net het beste van die twee werelden combineren. [naar artikel]


18. Feest op je bord! Hartige beignets met groenten en garnalen (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Met suiker of stukjes fruit, zo kennen we doorgaans de beignets. Maar wist je dat je ook hartige beignets kan maken? Gevuld met roze garnalen, [naar artikel]


19. Vaderdagrecepten van Jeroen Meus: wafeltjes, zelfgemaakte ‘junkfood’ of een barbecuetrend (08/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Hartige én zoete wafeltjes als ontbijt, zelfgemaakte en gezonde ‘junkfood’ of een trendy kippetje op de barbecue. Vaders willen ook wat. [naar artikel]


20. Neos Kuringen gaat op zoek naar mooiste hoed tijdens gezellige High Tea (28/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Op dinsdag 26 maart oragniseerde Neos Kuringen een gezellige High Tea. De aanwezigen werden verwend met hartige en zoete hapjes. De lezing over 'Bakkers en Slagers' bracht een stukje geschiedenis en een stevige brok nostalgie. [naar artikel]


21. Jeroen Meus maakt aardappelwafels met chorizosalade (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Wafels als hoofdgerecht? Jazeker! Deze hartige wafels maak ik op basis van een soezendeeg waar ik aardappelen aan toevoeg: een héél smakelijke [naar artikel]


22. Maak kennis met de chocodel in Heist-op-den-Berg: een frikandel met zoete mayonaise en … hagelslag (28/07/2023 - Gazet van Antwerpen)

Wie al wegdraait voor pindasaus op een pakje friet stopt hier best met lezen. In ’t Meuleke is een frikandel met zoete mayonaise nog niet zoet genoeg: op de chocodel komt er nog een dikke laag hagelslag bij. Dus wij naar Heist-op-den-Berg! [naar artikel]


23. Geproefd: Australische Anna brengt hartige taartjes naar Halen (06/05/2021 - Het Belang van Limburg)

Aussies zijn dol op hun pie, een hartige vleespastei die je zo uit het vuistje kan eten. Sinds kort zijn ze ook in onze provincie te proeven. De Australische Anna Vignoni startte samen met haar partner PieMate. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!