Gedroogde gele meelworm is veilig voor menselijke consumptie, zegt de Europese Autoriteit voor de Voedselveiligheid (Efsa). Het product kan volgens het rapport in zijn natuurlijke vorm of als poederadditief worden geconsumeerd. Het advies is een eerste stap naar de toelating van verkoop op de Europese voedselmarkt. Waarnemers maken gewag van een belangrijke mijlpaal voor de […] The post Binnenkort vindt u misschien gedroogde meelworm op uw bord appeared first on Business AM. [naar artikel]
Family time! We halen een lekker nostalgisch recept boven. Nog nooit kwartels klaargemaakt? Dat is eenvoudiger dan je denkt! En met een zoete [naar artikel]
Lees dit artikel: Europese consument krijgt meelworm op het menu, nog elf andere insectenproducten op komst De gedroogde gele meelworm is op weg naar het menu van de Europese huishoudens. Dat is het gevolg van een beslissing van de lidstaten van de Europese Unie, die instemmen met een voorstel van de Europese Commissie om de gedroogde gele meelworm, de larve van de meeltor (Tenebrio molitor), als voedingsmiddel voor menselijk gebruik toe […] Lees dit artikel: Europese consument krijgt meelworm op het menu, nog elf andere insectenproducten op komst [naar artikel]
Wie zijn gasten op een volgend etentje een toastje meelworm wil serveren, moet bij Lies Hackelbracht uit Bavikhove zijn. Het begon met een paar [naar artikel]
01:00 Vorige week keurde de Europese voedselautoriteit meelwormen goed als menselijk voedsel. Straks mag meelworm worden verwerkt in hamburgers, pasta, choco en zelfs gin. ‘Iedereen zal straks insecten eten... [naar artikel]
Zit jij al maanden, misschien zelfs al jaren, te wachten op een aanzoek? Dan kan het volgende recept daar wel eens snel verandering in brengen. Het gerecht ‘Marry Me Chicken’ gaat namelijk al een tijd viraal op TikTok. Het recept zou zelfs zo goed zijn, dat mannen (zoals prins Harry!) er spontaan van op de knie gaan. Zo maak ook jij het makkelijke recept klaar. [naar artikel]
Aardappelen in alle vormen en maten staan wekelijks bij heel wat Belgen op het menu. De afgelopen jaren vind je naast de klassieke aardappel ook de zoete aardappel terug in de winkelrekken en op onze borden. Maar maak je die zoete aardappel op dezelfde manier klaar? En kan je de gewone aardappel in élk aardappelgerecht vervangen door de zoete versie? We vroegen het aan Reinout Reniere, docent in hotelschool Ter Groene Poorte. [naar artikel]
Goed nieuws voor alle zoetekauwen! Vanaf mei 2017 zal er een nieuwe soort M&M’s in de winkelrekken liggen. De chocolaatjes krijgen deze keer een vulling van karamel. [naar artikel]
Als er één recept is waar je wel 1.001 kanten mee uit kunt, dan is het wel dat van donuts. Eens je deeg klaar is, bepaal jij zelf hoe rond of [naar artikel]
Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]
Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]
Je favoriete bonbon verwerken tot een revitaliserende thee? Het kan! Met de nieuwe Ricola Raspberry Mint bonbons maak je een heerlijk theetje. Met dit recept sta je elke ochtend fris op en ga je elke avond voldaan slapen. Benodigdheden Bereidingswijze Het bericht RECEPT Raspberry mint thee verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma ‘Cook ensemble’. Deze keer op het menu kip en rib in de zoetzure saus. [naar artikel]
Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma ‘Cook ensemble’. Deze keer op het menu een recept met Hawaïaanse toets in de vorm van een poké bowl met falafel en roze saus. [naar artikel]
De zon in je glas, de zomer op je terras: niets zo heerlijk als een zalige sangria vol frisse wijn en fruit. Wanneer je er een in Spanje bestelt, weet je wat je krijgt. In eigen land durft het daarentegen variëren. Wat hoort er dan thuis in een traditionele sangria? En hoe maak je zelf een kan klaar? Kamil Uludogan van Spaans restaurant ‘De 9 vaten' in Antwerpen legt uit. “Maak de cocktail op voorhand: een dag als het kan en anders ‘s ochtends als je hem ‘s avonds serveert. [naar artikel]
Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma Cook ensemble. Deze keer op het menu: sushi. [naar artikel]
Op nationale dessertdag kan een smakelijk dessert natuurlijk niet ontbreken. Een appelcake past perfect in het seizoen en is snel klaar. Maar met welke soort appels bak je die cake het best? [naar artikel]
Het merk Uncle Ben’s zal binnenkort meer dan waarschijnlijk niet meer in de winkelrekken te vinden zijn. Omdat sommigen het merk en logo als racistisch ervaren, gaat moederbedrijf Mars Incorporated een paar wijzigingen doorvoeren. [naar artikel]
Bakken is een populaire bezigheid nu we allemaal massaal in ons kot moeten blijven, net als een aperitiefje drinken. Eén recept van het Britse magazine Good Housekeeping combineert beiden en is heel populair… Maak jij straks ook deze gin-cheesecake? [naar artikel]
Vandaag is het Fish-and-chips day. De ideale gelegenheid om de typisch Britse afhaalmaaltijd die bestaat uit gefrituurde vis in combinatie met dikke frieten op het menu te zetten. Vanwaar komt die fastfood-traditie eigenlijk? En hoe maak je het gerecht lekker klaar? Wie in echte Engeland-stijl van het gerecht wil genieten, doet dat met het geheime recept dat Darren McGrady, de ex-chef-kok van de Britse koninklijke familie, in een online video deelt. [naar artikel]
Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma ‘Cook ensemble’. Deze keer op het menu: luie bouillabaisse. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.