Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 October 2022
04:19 uur

MOVIES. Regisseur Benh Zeitlin geeft vrouwen een hoofdrol in ‘Wendy’: “In ‘Peter Pan’ is vrijheid enkel voor jongens”

Metro

18/05/2021 - 09:00

Acht jaar na het succes van zijn debuut ‘Beasts of the Southern Wild’ is de Amerikaanse regisseur Benh Zeitlin terug met ‘Wendy’, een fascinerende nieuwe interpretatie van ‘Peter Pan’. De personages ken je, maar je hebt ze nog nooit gezien zoals hier. Metro ontmoette Zeitlin op Film Fest Gent, waar ‘Wendy’ op het programma stond. […] Het bericht MOVIES. Regisseur Benh Zeitlin geeft vrouwen een hoofdrol in ‘Wendy’: “In ‘Peter Pan’ is vrijheid enkel voor jongens” verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Ik was bang om op te groeien, dat zie je in mijn films’: Benh Zeitlin over ‘Wendy’, zijn versie van Peter Pan (27/04/2021 - De Morgen)
  Benh Zeitlin is een man met geduld. Dik acht jaar na zijn geweldige debuut Beasts of the Southern Wild werkte hij eindelijk zijn tweede film, Wendy, af. Het werd een eigenzinnige en persoonlijke herwerking van het Peter Pan-verhaal. ‘Ik heb een beetje een Neverland-mentaliteit.’
  [naar artikel]
 2. 'Zonder het juiste kind had ik geen film' (13/04/2019 - De Morgen)
  Met zijn inmiddels reeds meer dan twintig (!) keer bekroonde bioscoopdebuut levert de jonge Amerikaanse regisseur Benh Zeitlin een van magie en fantasie doordrongen filmfabel af.
  [naar artikel]
 3. 'Beasts of the Southern Wild' scoort bij critici (11/04/2019 - De Morgen)
  De Unie van de Filmkritiek (UFK/UCC) heeft zaterdag haar Grote Prijs voor 2012 toegekend aan Beasts of the Southern Wild, het opmerkelijke bioscoopdebuut van de jonge filmmaker Benh Zeitlin.
  [naar artikel]
 4. Zelfs Wendy's krijgt Wendy's niet klein (12/06/2017 - De Morgen)
  Wendy's versus Wendy's, ofwel David tegen Goliath. Snackbar Wendy's uit het Nederlandse Goes biedt dapper weerstand aan de Amerikaanse fastfoodketen met dezelfde naam. Die wil ook hier hamburgers komen verkopen, maar verliest de ene rechtszaak na de andere.
  [naar artikel]
 5. Zelfs Wendy's krijgt Wendy's niet klein (14/04/2019 - De Morgen)
  Wendy's versus Wendy's, ofwel David tegen Goliath. Snackbar Wendy's uit het Nederlandse Goes biedt dapper weerstand aan de Amerikaanse fastfoodketen met dezelfde naam. Die wil ook hier hamburgers komen verkopen, maar verliest de ene rechtszaak na de andere.
  [naar artikel]
 6. Wendy (37) en haar man groeien steeds verder uit elkaar: “Ik ben smoorverliefd. Op een vrouw.” Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad (07/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na een huwelijk van veertien jaar zit er bij Wendy (37) en Ben (38) sleur in. Bovendien is ze tot over haar oren verliefd op een vrouw. “Ben heeft er geen probleem mee dat ik op vrouwen val. Maar deze hevige verliefdheid dreigt ons uit elkaar te drijven”, zegt Wendy. Volgens relatietherapeut en seksuoloog Wim Slabbinck is het normaal dat je seksueel gedrag en seksuele identiteit nog sterk verandert doorheen de tijd. Hij geeft concreet advies om daarmee om te gaan. “Stel jezelf eens de vraag of jouw verliefdheid op de vrouw je liefde voor Ben echt in de weg staat. Is er een mogelijkheid dat ze beide mogen blijven bestaan?”
  [naar artikel]
 7. Oscars: Nomadland grote winnaar met beste film, regisseur en vrouwelijke hoofdrol (26/04/2021 - Knack)
  Nomadland kreeg zondagavond (plaatselijke tijd) de Oscar voor beste film. Regisseur Chloé Zhao werd de tweede vrouw ooit die die prestigieuze Oscar voor beste regisseur wint, na Kathryn Bigelow, die in 2009 won voor "The Hurt Locker". En Frances McDormand mocht haar derde Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol in ontvangst nemen.
  [naar artikel]
 8. 'Lord of the Rings'-regisseur Peter Jackson wordt miljardair (11/11/2021 - De Tijd)
  15:18 De Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson verkoopt het grootste deel van zijn specialeffectsstudio Weta Digital voor 1,4 miljard euro aan een Amerikaanse specialist in gamingsoftware.
  [naar artikel]
 9. [VIDEO] - Agent Peter Van den Begin wordt politicus in film "Dode hoek" (25/01/2017 - De Redactie)
  De Brusselse regisseur Nabil Ben Yadir heeft na twee films in het Frans zijn eerste Nederlandstalige langspeelfilm uit. "Dode Hoek" speelt zich af in Antwerpen én Charleroi. De hoofdrol is weggelegd voor de hardst werkende man in de Belgische cinema, Peter Van Den Begin.
  [naar artikel]
 10. Films met vrouwen in de hoofdrol brengen meer geld op dan films met mannen in de hoofdrol (12/12/2018 - VRT NWS)
  Films met vrouwen in de hoofdrol brengen wereldwijd meer geld in het laatje dan films met mannen in de hoofdrol. Dat blijkt uit een onderzoek dat door Time's Up op touw is gezet.
  [naar artikel]
 11. Wendy Jans blijft op koers voor veertiende titel op EK snooker (14/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op het EK snooker in het Albanese Shengjin heeft titelverdedigster Wendy Jans zich geplaatst voor de halve finales in het vrouwentoernooi. Peter Bullen deed hetzelfde bij de masters.
  [naar artikel]
 12. ‘Lord Of The Rings’-regisseur Peter Jackson maakt Beatles-documentaire (30/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Regisseur Peter Jackson gaat een nieuwe documentaire over The Beatles maken. Dat werd eerder vandaag bekendgemaakt. Voor de film zal hij...
  [naar artikel]
 13. Stijn uit ‘Down the Road’ geeft prachtig antwoord wanneer Peter vertelt dat hij homo is (25/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Peter (33) uit Down the Road heeft Stijn maandag in vertrouwen genomen en vertelde hem dat hij op jongens valt. “Ben jij een homo?”, vroeg Stijn zich luidop af. “Dat is goed he”, voegde hij er nog aan toe. “Liefde is liefde.” Peter was achteraf opgelucht dat hij zijn hart had gelucht. “Ik voel me nu vrijer vanbinnen”, klonk het.
  [naar artikel]
 14. MOVIES. De jonge jaren van Calamity Jane: regisseur Rémi Chayé over zijn animatieparel ‘Calamity’ (30/03/2021 - Metro)
  Beste Film op het gerenommeerde festival van Annecy, nominaties voor de Césars en de European Film Awards, de Franse animatiefilm ‘Calamity’ heeft zich de voorbije maanden zeker laten opmerken. Reden genoeg om (digitaal) aan te kloppen bij regisseur Rémi Chayé en hem te vragen waarom hij zo graag een verhaal wou vertellen over de jonge jaren van de vermaarde cowgirl Calamity Jane. Rémi Chayé: «Ik kende Calamity Jane uit de strips van Lucky Luke en van de serie ‘Deadwood’, en ik heb haar altijd een interessante figuur gevonden. Ze droeg mannenkleren, ze stapte zonder pardon een saloon binnen, ze deed spontaan alles wat vrouwen niet hoorden te doen. Het idee om iets te doen met haar kindertijd kwam bij me op toen ik las dat ze toen met haar gezin mee de trek naar Oregon heeft gemaakt. Die periode boeit me sowieso, die reizende gemeenschap in huifkarren die door een veranderend landschap trekt. En daarin dan de persoonlijke ontwikkeling van een meisje dat die unieke vrouw in zich voelt opkomen.» Waarom is ze een sterk personage voor een jong publiek? «Wat ik mooi vind aan Jane is dat ze geen superkrachten heeft. Ze doet enkel met haar taaiheid, haar moed en haar grote bek. Ze is geen uitzonderlijke jager zoals in ‘Hunger Games’ en ook geen verleidelijke supervrouw die achterwaartse salto’s maakt en vecht als een ninja. Ik heb het meer voor heldinnen die bereikbaar en herkenbaar blijven voor de kijker.» Waarmee moet je rekening houden als je een film maakt voor kinderen? «Eigenlijk nergens. Ik voel me het best in die wereld. Ik hoef mijn verhalen dus niet aan te passen. We vermijden ook geen onderwerpen. Er zitten wrede momenten in de film, ook tussen kinderen. We stellen die wereld niet voor als een plaats waar iedereen enkel lief is en de zon altijd schijnt. Ik weiger om mijn publiek te behandelen als idioten. Kinderen weten hoe de realiteit eruitziet. Ze beleven haar elke dag op de speelplaats.» Heb je veel research moeten doen? «Ja, en dat was heel plezierig. Calamity Jane was duidelijk een karaktervrouw. Ze sprak met luide stem en nam graag vuile woorden in de mond. Maar ze had ook een peperkoeken hart. Ze werd vaak verliefd, al voelde ze zich niet verplicht om bij één man te blijven. Ze eiste ook op dat vlak haar vrijheid op, in een tijd dat zoiets niet evident was voor een vrouw.» Ruben Nollet Lees ook: MOVIES. De makers van horror ‘Synchronic’ over drugs en mindfulness: “Je neemt toch een risico” Het bericht MOVIES. De jonge jaren van Calamity Jane: regisseur Rémi Chayé over zijn animatieparel ‘Calamity’ verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Wendy Jans verlengt haar wereldtitel in het snooker (x5) (27/11/2017 - Sporza)
  Wendy Jans heeft voor de zevende keer het WK snooker voor vrouwen (amateurs) gewonnen. De 34-jarige versloeg in Qatar de Thaise Waratthanun Sukritthanes met 5-2.
  [naar artikel]
 16. ‘Als we niet met hen praten, bestaat de kans dat jongens seks gaan beschouwen als een dienst die vrouwen moeten verlenen’ (12/08/2020 - De Morgen)
  Houden jongens hun gevoelens en onzekerheden het liefst voor zich? Toch niet de honderden jongens die de Amerikaanse journalist Peggy Orenstein sprak voor haar boek Boys & Sex. ‘Jongens groeien op in dezelfde verwrongen, vercommercialiseerde, misogyne cultuur als meisjes.’
  [naar artikel]
 17. 'Lord of the Rings'-regisseur Peter Jackson maakt oorlogsdocumentaire (22/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  'Lord of the Rings'-regisseur Peter Jackson gaat een documentaire maken over de Eerste Wereldoorlog. Hij mag daarvoor nog niet eerder vertoond...
  [naar artikel]
 18. Oscar-genomineerde regisseur Peter Bogdanovich (82) overleden (07/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Regisseur Peter Bogdanovich is op 82-jarige leeftijd in zijn woonplaats Los Angeles overleden. Dat liet zijn dochter Antonia donderdag weten aan ‘The Hollywood Reporter’.
  [naar artikel]
 19. Kursk-regisseur Thomas Vinterberg: “Matthias Schoenaerts heeft eigenlijk mij gecast” (05/11/2018 - De Morgen)
  “Natuurlijk mis ik soms het begin van mijn carrière”, geeft Festen-regisseur Thomas Vinterberg toe. “Maar ik vind het in mijn thuisland ook vaak claustrofobisch.” Toevallig is claustrofobie ook een centraal thema in Kursk, een internationale coproductie met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol. “Matthias stuurde me een berichtje. Of ik een script wilde bekijken over een onderzeeër?”
  [naar artikel]
 20. Een meisjesvoetbalteam waar de jongens bang van zijn? Maak kennis met de Yellow Flames (14/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een voetbalteam met enkel meisjes dat tegen jongens speelt, sterker nog: tegen jongens wìnt. Het team is een pilootproject van Voetbalfederatie...
  [naar artikel]
 21. Regisseur Peter Jackson is de best verdienende artiest op aarde (11/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Niet Bruce Springsteen, Drake, Beyoncé of Kanye West maar regisseur Peter Jackson was in 2021 de best verdienende entertainer op de planeet. Dat blijkt uit de ‘rich list’ van Forbes. Hij verdiende het voorbije jaar 809 miljoen euro.
  [naar artikel]
 22. Wendy Van Wanten zoekt opnieuw een man: “Frans moet zich geen zorgen maken, het is maar theater” (31/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wendy Van Wanten gaat weer op zoek naar een man. Niet dat er voor Frans reden tot paniek is, want het is allemaal gespeeld. James Cooke maakt met zijn productiehuis Uitgezonderd een theaterparodie op de realityreeks Wie Wordt de Man van Wendy? en Wendy speelt daarin zichzelf.
  [naar artikel]
 23. Nieuwe (Nederlandse) hoofdrol voor Tom - ‘Over Water’ - Dewispelaere (05/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Dewispelaere (42) krijgt de hoofdrol in de film ‘Nr. 10' van de Nederlandse regisseur Alex van Warmerdam (66). De twee werken al voor de derde...
  [naar artikel]
 24. 'Films over vrouwenkrijg je niet verkocht' (12/04/2019 - De Morgen)
  Een verhaal van Patricia Highsmith, Cate Blanchett in de hoofdrol... Met die klinkende vrouwennamen zou je verwachten dat heel Hollywood staat te dringen om Carol te mogen financieren. Regisseur Todd Haynes: 'Nee hoor. Belachelijk hoe bang men is voor films over vrouwen.'
  [naar artikel]
 25. Regisseur bevestigt: populaire crimireeks ‘Peaky Blinders' wordt verfilmd (17/11/2018 - De Morgen)
  Goed nieuws voor alle kijkers van ‘Peaky Blinders’: de populaire Britse misdaadserie wordt verfilmd. Dat bevestigt Otto Batthurst, de regisseur van de reeks, aan Yahoo Movies. 
  [naar artikel]
 26. Wendy Jans: “Ik kan boeken schrijven over wat er allemaal misgaat in de snookerbond” (25/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hommeles in snookerland. Meervoudig Europees- en wereldkampioene bij de vrouwen Wendy Jans moet haar kosten voor het in juni aankomende EK snooker in het Roemeense Boekarest voor het eerst volledig op zichzelf nemen. De Breese is erg ontgoocheld en uit haar woede op Facebook.
  [naar artikel]
 27. Halleluja: Kevin Janssens vertolkt hoofdrol in nieuwe film die zich afspeelt in nudistenkamp (10/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Acteur Kevin Janssens gaat de hoofdrol spelen in de eerste langspeelfilm van regisseur Tim Mielants. 'De Patrick' is een tragikomische prent over...
  [naar artikel]
 28. VIDEO. Peter Sagan kruipt in de huid van nieuwsanker (12/07/2019 - Metro)
  Peter Sagan laat niet enkel in de Ronde van Frankrijk van zich spreken. De Slovaakse topwielrenner plaatste een opvallend filmpje op sociale media, waarin hij de hoofdrol vertolkt. Het betreft een reclamevideo voor fietsleverancier Specialized die stevig op de lachspieren inwerkt.    Dit bericht bekijken op Instagram   You can trust what I say… I’m on TV. #itsyouonlyfaster @iamspecialized @iamspecialized_turbo Een bericht gedeeld door Peter Sagan (@petosagan) op 11 Jul 2019 om 1:14 (PDT) Lees ook : Vrouw van Nainggolan strijdt tegen kanker: “Leef in een nachtmerrie” Het bericht VIDEO. Peter Sagan kruipt in de huid van nieuwsanker verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. België wint landencompetitie bij de vrouwen op EK snooker (11/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wendy Jans en Cathy Dehaene hebben het Europees snookerkampioenschap landenteams voor vrouwen gewonnen. In het Albanese Shëngjin versloegen ze in
  [naar artikel]
 30. Channing Tatum maakt debuut als regisseur (05/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Channing Tatum debuteert als regisseur. Hij zal de comedy ‘Dog’ regisseren. De hoofdrol van de prent neemt hij ook voor z’n rekening. Dat meldt...
  [naar artikel]
 31. Wendy Van Wanten zoekt opnieuw een man (31/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Wendy Van Wanten (58) gaat weer op zoek naar een man. Niet dat er voor Frans reden tot paniek is, want het is allemaal gespeeld. James Cooke maakt met zijn productiehuis Uitgezonderd een theaterparodie op de realityreeks Wie Wordt de Man van Wendy?
  [naar artikel]
 32. Wendy Holdener leidt na eerste run van slalom in het Zweedse Are, Vanreusel blijft Decroix voor (16/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Zwitserse Wendy Holdener heeft zaterdag de beste tijd neergezet in de eerste run van de slalom voor vrouwen op het WK alpijnse ski in het Zweedse Are.
  [naar artikel]
 33. Wendy Jans neemt vlotte start op WK snooker voor vrouwen (11/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wendy Jans liet er geen gras over groeien in haar eerste groepswedstrijd op het WK snooker voor vrouwen in Sheffield. Via breaks van 48 en 40 spurtte ze naar een 3-0-zege tegen de Engelse Annette Bates. Zaterdag volgen nog wedstrijden tegen twee andere Engelse tegenstrevers, Lesley Roberts en Marianne Williams. De Duitse Diane Schüler gaf forfait. De top twee van elke groep stoot door naar de volgende ronde. 
  [naar artikel]
 34. Enkel jongens mogen van taliban terug naar middelbare school (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De talibanminister van Onderwijs heeft aangekondigd dat de middelbare scholen in Afghanistan opnieuw zullen openen, maar wel alleen voor jongens. De minister postte een bericht op Facebook waarin met geen woord werd gerept over meisjesleerlingen. De Afghaanse bevolking vreest al langer dat de taliban met steeds meer beperkingen zullen komen voor meisjes en vrouwen in het land.
  [naar artikel]
 35. Waarom honderden Nederlandse vrouwen hun naam naar Peter veranderen op LinkedIn (28/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland is deze week iets bijzonders aan de hand. Meer dan vijfhonderd vrouwen veranderden hun voornaam naar Peter op het platform LinkedIn. Onderzoek maakte namelijk duidelijk dat er in het land meer CEO’s zijn die Peter heten, dan dat er vrouwen zijn in dezelfde positie.
  [naar artikel]
 36. In Nederland heten honderden vrouwen deze week Peter op LinkedIn: wat is er aan de hand? (27/01/2022 - VRT NWS)
  Zeker 500 vrouwen in Nederland hebben deze week hun naam op de netwerksite LinkedIn veranderd naar Peter. Met die naamsverandering willen ze de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt onder de aandacht brengen. De actie werd op poten gezet nadat onderzoek duidelijk heeft gemaakt dat er meer Nederlandse CEO's zijn die Peter heten, dan dat er vrouwen zijn in die positie.
  [naar artikel]
 37. Leerlingen balletschool brengen dromen op het podium (30/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De 34 leerlingen van de Balletschool Wendy Schevenels gaven in het GC d’Ercketeel in Terkoest en eindeseizoensoptreden. Onder de titel ‘Somnium’ (De Droom) dansten de leerlingen een 14-tal choreografieën. Wendy Schevenels geeft op dinsdagavond balletles aan leerlingen tot 18 jaar in de sporthal van Mariaburcht ibn Stevoort. Op 4-jarige leeftijd startte Wendy met klassiek ballet in Hasselt. Dansen werd al vrij snel een passie en ballet kreeg een belangrijke plaats in haar leven. Wendy volgde tal van cursussen en bijscholingen in binnen- en buitenland en nam jaarlijks deel aan de balletexamens georganiseerd door de Royal Academy of Dance van Londen. Wendy is in september 2017 gestart met haar eigen balletschool te Stevoort. Haar ambitie is de droom van vele jonge danser en danseresjes waar te maken.
  [naar artikel]
 38. ‘Girl’-regisseur Lukas Dhont zoekt tieners voor nieuwe film (23/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Gentse regisseur Lukas Dhont (29), die wereldwijd scoorde met z'n debuut ‘Girl’, is op zoek naar twee piepjonge acteurs om de hoofdrol te spelen...
  [naar artikel]
 39. Nieuwe bom treft Hollywood: 38 vrouwen beschuldigen regisseur James Toback van seksuele intimidatie (23/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tientallen vrouwen beschuldigen de Amerikaanse scenarist en regisseur James Toback van grensoverschrijdend seksueel gedrag en aanrandingen. De Los...
  [naar artikel]
 40. Regisseur kaskraker ‘Home Alone’ doet opmerkelijke onthulling (31/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Elke kerstvakantie is het van dat: Home Alone op televisie. De film uit 1990 met Macaulay Culkin in de hoofdrol tovert telkens opnieuw een glimlach op onze mond. Maar het filmen zelf, dat was minder leuk volgens regisseur Chris Columbus.
  [naar artikel]
 41. Regisseur kaskraker ‘Home Alone’ doet opmerkelijke onthulling (31/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Elke kerstvakantie is het van dat: Home Alone op televisie. De film uit 1990 met Macaulay Culkin in de hoofdrol tovert telkens opnieuw een glimlach op onze mond. Maar het filmen zelf, dat was minder leuk volgens regisseur Chris Columbus.
  [naar artikel]
 42. Wendy Van Wanten gaat opnieuw op zoek naar een man, deze keer met hulp van James Cooke (31/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Geen zorgen, tussen Wendy en haar Franske is het nog altijd grote liefde. 'Wie Wordt De Man Van Wendy' komt echter wél terug, dit keer als...
  [naar artikel]
 43. Wendy Jans speelt maandagavond finale van WK snooker in Sheffield (14/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wendy Jans (38) heeft zich via een 5-2-zege tegen de Engelse Jamie Hunter geplaatst voor de finale van het WK voor vrouwen in Sheffield. Daarin treft ze maandagavond (18u) de Thaise Wongharuthai of de Engelse Kenna.
  [naar artikel]
 44. ‘Widows’: Overval plegen? Eerst een babysit regelen (26/11/2018 - De Morgen)
  Vergeet Ocean’s 8: wie een vlijmscherpe heist-film met vrouwen in de hoofdrol wil zien, moet naar Widows gaan kijken. Regisseur Steve McQueen entertaint en verrast, maar slaat ook waar het pijn doet. Een overval op het patriarchaat.
  [naar artikel]
 45. COLUMN. Iris geeft zichzelf meer bloot dan Wendy ooit heeft gedaan: de rimpels in haar gelaat, de rimpels in haar leven (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Iris / Wendy.
  [naar artikel]
 46. Overzicht | Zo bijzonder is het dat een vrouw wint als beste regisseur (26/04/2021 - De Standaard)
  De Chinees-Amerikaanse Chloé Zhao werd zondagnacht op de Oscars tot beste regisseur bekroond voor haar film ‘Nomadland’. Het is nog maar de tweede keer in 92 jaar dat die eer te beurt valt aan een vrouw, na Kathryn Bigelow in 2009. Bovendien worden vrouwen amper genomineerd in die categorie. Zo waren dit jaar ook voor het eerst twee vrouwen tegelijk genomineerd voor de Oscar voor de beste regisseur. Naast Zhao maakte ook Emeral Fennell kans op het beeldje, voor ‘Promising young woman’.
  [naar artikel]
 47. Disney begint aan opnames live action-versie van ‘Peter Pan’, met Jude Law als kapitein Haak (17/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Disney is vandaag in Vancouver begonnen met de opnames van de langverwachte live action-versie van ‘Peter Pan’. De rol van Captain Hook wordt in ‘Peter Pan & Wendy’ gespeeld door Jude Law; de titelrollen zijn voor de jonge acteurs Alexander Molony en Ever Anderson.
  [naar artikel]
 48. Wendy Jans en Kevin Hanssens plaatsen zich voor kwartfinale WK snooker voor amateurs (24/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wendy Jans en Kevin Hanssens hebben zich geplaatst voor de kwartfinales op het WK snooker voor amateurs in het Myanmarese Yangon. Peter Bullen en...
  [naar artikel]
 49. Duitse regisseur Andrea Breth: 'Hoop is de heftigste foltering' (14/01/2018 - Knack)
  In Il prigioniero/Das Gehege, twee korte opera's waarin de dood rondwaart, focust de Duitse regisseur Andrea Breth op de innerlijke vrijheid van de vrouw.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy