Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 October 2022
04:36 uur

Dit is waarom bijen nuttig zijn

Metro

18/05/2021 - 10:01

Voor heel wat mensen zijn bijen vervelende beestjes die ze liever kwijt dan rijk zijn. Maar het zijn wel degelijk nuttige beestjes. Dit zijn enkele redenen die je het bewijzen. Een lege winkelkar Geen bijen staat gelijk aan een lege winkelkar. Bestuiving is noodzakelijk voor meer dan 75 procent van alle voedselgewassen. De insecten zorgen […] Het bericht Dit is waarom bijen nuttig zijn verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nederlands labo traint bijen om coronavirus op te sporen (06/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bijen kunnen worden getraind om de geur van het coronavirus te herkennen en zo de besmetting ermee te signaleren. Ze kunnen misschien ook echt worden ingezet om de diagnose te helpen stellen, wat vooral in arme landen nuttig zou kunnen zijn. Dat zegt Wageningen Bioveterinary Research, dat samen met de Université Paul Sabatier in Toulouse en startup InsectSense de eerste stappen zette voor de inzet van bijen in de strijd tegen het virus.
  [naar artikel]
 2. Gemeente levert gratis zaad voor bloemenweides (19/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Honingbijen, wilde bijen en hommels stellen het vandaag niet zo goed” zegt schepen van milieu Christel Gorissen (SP.a/Groen). “Ze zijn nochtans erg nuttig en een onmisbare schakel in de natuur. Bijen vliegen van bloem tot bloem om nectar op te halen. Hierdoor nemen ze telkens stuifmeel mee, waardoor ze bloemen gaan bestuiven. Deze groeien dan vervolgens op hun beurt uit tot volwaardige vruchten en zaden.”
  [naar artikel]
 3. Waarom wespen een topzomer hebben en bijen niet (03/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dankzij de droogte zijn er deze zomer ongekend veel wespen. De bijen daarentegen hebben het zwaar. Dat constateren David Kleijn, hoogleraar...
  [naar artikel]
 4. Waarom we bijen beminnen maar wespen haten: “Onterecht”, volgens experts (19/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een grootschalige studie bewijst wat velen waarschijnlijk al vermoedden: we haten wespen - gelukkig zit het wespenseizoen er bijna op! Bijen zijn...
  [naar artikel]
 5. David Attenborough deelt tip om bijen te helpen. “Want zonder bijen, geen mensen” (21/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Britse bioloog en televisiemaker David Attenborough (92) heeft een gouden tip om uitgeputte bijen weer op de been te helpen: leg een lepeltje met suiker en water in de buurt. Dat is belangrijk, want bijen zijn van cruciaal belang voor de mens. Zo laat hij weten met een Facebookpost.
  [naar artikel]
 6. David Attenborough deelt tip om bijen te helpen. “Want zonder bijen, geen mensen” (21/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Britse bioloog en televisiemaker David Attenborough (92) heeft een gouden tip om uitgeputte bijen weer op de been te helpen: leg een lepeltje met suiker en water in de buurt. Dat is belangrijk, want bijen zijn van cruciaal belang voor de mens. Zo laat hij weten in een Facebookpost.
  [naar artikel]
 7. Waarom Europa er maar niet in slaagt om de bijen te beschermen (21/05/2019 - De Morgen)
  Al zes jaar probeert Europa regels op te leggen over welke pesticiden onze bijen nog moeten verduren. Vandaag zitten experts nog maar eens samen om dit te bespreken, maar de kans dat er een oplossing uit de kast komt, is klein. En geen kat weet waarom: een uitleg geven ze niet.
  [naar artikel]
 8. Ook bijen gaan soms in lockdown (29/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Ook bijen gaan soms in lockdown Net zoals de mens in coronatijden, doen ook bijen aan social distancing en lockdowns. Als een bijennest besmet geraakt met parasieten, zullen de verschillende lagen bijen afstand houden van elkaar, om de parasiet niet door te geven aan gezonde bijen. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Sassari in Italië. In de studie […] Lees dit artikel: Ook bijen gaan soms in lockdown
  [naar artikel]
 9. Werk dat bijen wereldwijd doen, is 179 miljard dollar waard (27/04/2018 - VRT NWS)
  De Europese lidstaten hebben vandaag gestemd voor een verbod op het gebruik van neonicotinoïden op het veld. Daarmee hopen ze de sterfte van bijen te keren. Maar hoe belangrijk zijn bijen eigenlijk? Onderzoekers van de UGent becijferden 15 jaar geleden al de economische waarde van het werk dat bijen wereldwijd doen op 179 miljard dollar. We kunnen de bijen maar beter koesteren.
  [naar artikel]
 10. Waarom zijn bijen zo belangrijk? "Ze zorgen voor 250 miljoen euro extra per jaar" (28/04/2022 - VRT NWS)
  Wist je dat er in West-Vlaanderen 170 verschillende bijensoorten zijn? En dat dat een vierde méér is dan specialisten dachten? Dat hebben ze ontdekt tijdens het "Kruisbestuivers"-project: een project om bijen beter te beschermen. Waarom die beestjes bescherming nodig hebben, legt bijenexpert Jens D'Haeseleer uit in "Laat".
  [naar artikel]
 11. Waarom wespen een topzomer hebben en bijen niet (03/09/2018 - De Morgen)
  Dankzij de droogte zijn er deze zomer ongekend veel wespen. De bijen daarentegen hebben het zwaar. Dat constateren planten- en insectendeskundigen David Kleijn en Jan Smit van de Nederlandse Entomologische Vereniging.
  [naar artikel]
 12. Duizenden bijen omsingelen huis, koppel moet 8 uur gedwongen binnenblijven (09/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een echtpaar uit een dorp in Engeland zat een hele tijd opgesloten omdat een zwerm bijen hardnekkig rond hun huis bleef zwermen. Na ongeveer 8 uur verdwenen de insecten en kon het koppel hun pand verlaten. “Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt”, laten ze weten. “Vermoedelijk hebben de bijen een nest in een nabijgelegen boom. Waarom ze dan soms rond het huis vliegen is een raadsel.”
  [naar artikel]
 13. Nederlandse imker: "Zo weinig nectar dat bijen sterven van de honger" (16/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het Nederlands Limburgse Neer, boven Roermond, moet een imker machteloos toekijken hoe zijn bijen één na één sterven. Volgens de imker is hongersnood de oorzaak. Hij klaagt dan ook het verdwijnen van bloemen aan, de belangrijkste voedselketen voor de bijen. Ook het Steunpunt Bijenteelt van de Lieteberg in Zutendaal bevestigt dat het niet goed gaat met onze bijen.
  [naar artikel]
 14. Waarom moet je jodiumtabletten in huis hebben? En zijn ze voor iedereen nuttig? (11/03/2021 - Knack)
  Drie jaar geleden werd door de overheid beslist dat alle Belgen jodiumpillen in huis zouden moeten hebben om zich te beschermen in het geval van een kernramp. Maar waarom moeten we die pillen eigenlijk nemen? En zijn ze wel nuttig voor iedereen?
  [naar artikel]
 15. 133 miljoen bijen zwermen uit nadat vrachtwagen over de kop gaat in VS (11/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een vrachtwagenbestuurder die in de Amerikaanse staat Montana onderweg was met een lading van 133 miljoen bijen is door een stuurfout over de kop gegaan. Niemand raakte gewond bij het ongeval maar de bijen zijn gaan vliegen. Dat melden de lokale autoriteiten.
  [naar artikel]
 16. Hoe maak je een vijfsterrenhotel voor wilde bijen in je tuin? (20/05/2021 - Knack)
  Bijenhotels zitten in de lift. Een goede zaak, want wilde bijen in een tuinomgeving kunnen wel wat hulp gebruiken. Maar wat als bijen hun neus ophalen voor jouw gastvrijheid?
  [naar artikel]
 17. Beangstigend: Man vindt 15.000 bijen in zijn auto wanneer hij terugkomt van de supermarkt (01/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een Mexicaanse man had afgelopen zondag wel heel speciale ‘lifters’ op de achterbank van zijn auto zitten. Toen de man terugkwam van het winkelen, ontdekt hij namelijk dat een zwerm van 15.000 bijen een ritje mee wilde maken. Gelukkig kon een brandweerman, die in zijn vrije tijd imker was, de bijen verwijderen en een veilig thuis geven.
  [naar artikel]
 18. Miljoenen bijen verhuizen naar Limburg: "Zestig euro voor een kast van 35.000 tot 40.000 bijen" (12/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De imkers brengen deze week bij het begin van de bloesemperiode miljoenen bijen naar de fruitgaarden. Via een levenslange afspraak leveren de imkers minstens vijftien kasten aan de fruitboer. De boeren die nog geen bijen gevonden hebben kunnen terecht op het bestuivingsplatform van Steunpunt Bijenteelt Limburg.
  [naar artikel]
 19. Bijen zijn productiever in de stad (07/04/2019 - De Morgen)
  Het klinkt vreemd, maar bijen zijn productiever in de stad dan op het platteland. Mensen in stedelijke gebieden kweken meer bloemen, waardoor er meer plantendiversiteit is en dus meer bijen worden aangetrokken.
  [naar artikel]
 20. De Boerderbij verliest 15.000 bijen in demonstratiekast: “Wellicht heeft iemand gif gespoten” (27/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Boerderbij in Meerhout zijn tien- tot vijftienduizend bijen gestorven in een demonstratiekast. Nick Bogaerts tast in het duister over de reden van de grote insectensterfte. “Omdat de bijen met de tong uit de mond dood in de kast lagen zijn er twee pistes, namelijk verhongering of vergiftiging door pesticide.”
  [naar artikel]
 21. Tienduizenden dode bijen in Lede na vernielingen door vandalen (08/02/2019 - VRT NWS)
  In Impe, deelgemeente van Lede, zijn tienduizenden bijen omgekomen. Vandalen vernielden zes bijenkasten en lieten de deuren van de bijenkasten open. De bijen zijn allemaal doodgevroren.
  [naar artikel]
 22. 150.000 gestolen bijen teruggevonden (14/11/2018 - De Standaard)
  Imker Patrick en zijn zoon Alan uit Tessenderlo zijn maar wat blij dat hun in juni gestolen bijen weer terecht zijn. Speurders kwamen gisteren na intensief onderzoek uit bij een hobby-imker in Laakdal. Die had in totaal tien kasten met bijen staan, waaronder de drie van de Looise imkers en enkele in Nederland gestolen exemplaren.
  [naar artikel]
 23. 150.000 gestolen bijen teruggevonden (14/11/2018 - De Standaard)
  Imker Patrick en zijn zoon Alan uit Tessenderlo zijn maar wat blij dat hun in juni gestolen bijen weer terecht zijn. Speurders kwamen gisteren na intensief onderzoek uit bij een hobby-imker in Laakdal. Die had in totaal tien kasten met bijen staan, waaronder de drie van de Looise imkers en enkele in Nederland gestolen exemplaren.
  [naar artikel]
 24. Daarom moet je niet zomaar een wesp doodslaan (02/05/2021 - Metro)
  Dat wespen niet echt populair zijn, is niet geheel onbekend. Integendeel, ze kunnen venijnig prikken. Maar er zijn ook een aantal redenen waarom dit beestje toch iets meer erkenning verdient. Uit nieuw internationaal onderzoek blijkt namelijk dat deze insecten erg nuttig zijn. Hiervoor analyseerden onderzoekers maar liefst 33.000 wespensoorten over de hele wereld. En ze ontdekten een aantal kenmerken die het insect onmisbaar maken. Wat maakt de wesp nuttig? Bestuiving: Het beestje bestuift minsten 960 plantensoorten. 164 daarvan zijn zelfs volledig afhankelijk van het insect. Een orchidee probeert met het uiterlijk van de bloem de mannelijke wespen aan te trekken. De achterkant van een orchidee lijkt namelijk een beetje op dat van een vrouwelijk wesp.Roofdieren: Wespen eten andere plaaginsecten op. Vooral hoornaars en yellowjackets eten veel beestjes op. Dit insect is bijvoorbeeld een goede beschermer voor gewassen.Antibiotica: Het gif van sommige wespen bevat een stofje dat de prooi verlamt, maar hier zit ook antibiotica in. De antibacteriële en bestrijdende functie van dit gif wordt in de traditionele geneeskunde erkend.Je kunt ze eten: In veel landen dient een wesp ook als snack. Het gaat dan om larven die daarvoor speciaal geoogst worden in onder meer Japan, India en Venezuela. Even nuttig als de bij Onderzoeker Seirian Sumner van de University College London legt uit dat ze met dit onderzoek wespen op de kaart wilden zetten als essentiële insecten. “Als ik vreemden vertel dat ik deze dieren bestudeer, vragen ze zich meestal af wat het nut van deze beestjes is. Ze vragen of ik niet beter bijen zou kunnen bestuderen.” Maar de illusie dat alleen bijen nuttig zijn, klopt volgens Sumner niet. “Wespen zouden net zo waardevol kunnen zijn als andere geliefde insecten zoals bijen. We kijken uit naar een toekomst waarin de cruciale rol van dit dier in meerdere facetten van de menselijke gezondheid en het welzijn wordt erkend.” Lees ook: Meer dan helft van bijensoorten in ons land is verdwenen of met uitsterven bedreigd Het bericht Daarom moet je niet zomaar een wesp doodslaan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Zeer lage dosissen pesticiden verkorten het leven van bijen en veranderen hun gedrag (05/06/2019 - VRT NWS)
  Een nieuwe studie van Braziliaanse biologen doet veronderstellen dat de effecten van pesticiden op bijen erger kunnen zijn dan tot nu toe gedacht werd. Zelfs op een niveau dat als niet-dodelijk wordt beschouwd, verkortte een insecticide het leven van de bijen met de helft. Een fungicide dat als veilig werd beschouwd voor bijen, veranderde het gedrag van de werkbijen en maakte hen sloom en futloos, wat een bedreiging kan vormen voor het overleven van de hele kolonie.
  [naar artikel]
 26. Eén miljoen Europeanen gezocht om de bijen te redden (15/05/2019 - VRT NWS)
  De Europese Commissie heeft woensdag het licht op groen gezet voor een burgerinitiatief dat aandringt op wetgeving om de bijen te redden en de biodiversiteit in Europa te beschermen. Als de organisatie binnen een jaar meer dan één miljoen steunbetuigingen kan sprokkelen, moet de Commissie het verzoek inwilligen of motiveren waarom ze dat toch niet wil doen.
  [naar artikel]
 27. Bezige bijen 2de graad VBS Ellikom sluiten schooljaar actief af (09/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De 20 leerlingen van de 2de graad VBS Ellikom zijn bezige bijen. Zij staan, onder impuls van juf. Annemie Housen en directeur Johan Loenders, symbool voor hun Bij-zonder project waar bescherming en behoud van wilde of solitaire bijen centraal staan.
  [naar artikel]
 28. Eén miljoen Europeanen gezocht om de bijen te redden (15/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Commissie heeft woensdag het licht op groen gezet voor een burgerinitiatief dat aandringt op wetgeving om de bijen te redden en de biodiversiteit in Europa te vrijwaren. Als de organisatoren binnen het bestek van een jaar meer dan één miljoen steunbetuigingen kunnen sprokkelen, moet de Commissie het verzoek inwilligen of motiveren waarom ze dat toch niet wil doen.
  [naar artikel]
 29. Beestenboel: waarom de blinde bij zo nuttig is voor de mens (13/11/2021 - Knack)
  Zowel de larve als de volwassen blinde bij is bijzonder nuttig voor de mens.
  [naar artikel]
 30. Waarom een professionele gezichtsverzorging wél nuttig is (17/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Je verzorgt je huid thuis al goed met een dagcrème, serum en af en toe een maskertje. Waarom zou je nog naar de schoonheidsspecialiste trekken? Af...
  [naar artikel]
 31. Britt Van Marsenille schrijft kinderboek over bijen (23/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Radio- en televisiepresentatrice Britt Van Marsenille (40) brengt haar kinderboek ‘Britt Bij De Bijen’ uit. Met het boek wil Van Marsenille kinderen op een speelse manier wijzen op het belang van bijen in ons leven.
  [naar artikel]
 32. Wilde bijen worden bedreigd in Vlaanderen (04/05/2018 - VRT NWS)
  Het gaat slecht met de wilde bijen in Vlaanderen. Volgens de eerste indicaties van een grootschalig onderzoek dat Natuurpunt voert naar de bijenpopulatie in Vlaanderen, is de situatie "zorgwekkend". In navolging van Nederland, waar wilde bijen op de "Rode Lijst" staan, ijvert Natuurpunt ervoor om wilde bijen ook in Vlaanderen op de Rode Lijst te zetten.
  [naar artikel]
 33. De bijen vallen als vliegen (13/04/2019 - De Morgen)
  Consternatie in het lab zoöfysiologie van de Universiteit Gent deze winter. In de bijenkasten was 40 procent van de dieren tijdens de winter overleden, meer dan het dubbele van het normale sterftecijfer. Nog alarmerender is dat bijen ook in de rest van de wereld massaal sterven. Met mogelijk desastreuze gevolgen: zonder bijen verdwijnt twee derde van wat we eten en dreigt een wereldwijde hongersnood. Door Evy Ballegeer
  [naar artikel]
 34. Waarom sproei- of aircoschaamte ook nuttig kan zijn (22/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 35. 'Doe de bijen een plezier: verander de grasvelden aan het Koninklijk Paleis in bloemenweiden' (01/05/2018 - Knack)
  Bijen zijn essentieel voor de landbouw. Louis De Jaeger, eco-entrepreneur, doet een oproep aan het koningspaar om de natuur een handje te helpen.
  [naar artikel]
 36. 150.000 gestolen bijen gevonden bij hobby-imker in Laakdal: “Had de hoop eigenlijk al een beetje opgegeven” (14/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Imker Patrick en zijn zoon Alan uit Tessenderlo zijn maar wat blij dat hun in juni gestolen bijen weer terecht zijn. Speurders kwamen gisteren na intensief onderzoek uit bij een hobby-imker in Laakdal. Die had in totaal tien kasten met bijen staan, waaronder de drie van de Looise imkers en enkele in Nederland gestolen exemplaren.
  [naar artikel]
 37. Nieuw in Gent: mediteren met bijen. “Of het ergens anders al kon? Ik denk van niet” (13/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Heel wat mensen – deze journalist incluis – zijn bang van bijen, maar volgens imker Christophe Noelmans (42) kan je er net heel rustig van worden. Daarom organiseert hij meditatiemomenten met bijen op het dak van een eeuwenoud kasteel in Gent. Een bijzondere workshop die we meteen hebben uitgeprobeerd, en dat draaide anders uit dan verwacht.
  [naar artikel]
 38. Europees Parlement stemt maatregelen om bijen te beschermen (01/03/2018 - VRT NWS)
  Bijen zijn een onmisbare schakel in onze voedselproductie. Het Europees Parlement stemde dan ook vanmiddag voor een Europese strategie om de bijen beter te beschermen en voor meer steun aan de imkers. Er moet ook, volgens het Europees Parlement, gestreefd worden naar een betere controle van honing aan de buitengrenzen van de Europese Unie.  
  [naar artikel]
 39. Bijen kunnen rekenen volgens nieuwe studie (26/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bijen hebben dan misschien maar een brein ter grootte van een sesamzaadje, ze blijken in staat te zijn tot een vorm van basiswiskunde. Dat staat in...
  [naar artikel]
 40. Zuhal Demir laat lichaam bedekken met levende bijen (24/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir lanceert een bestuiversplan om de overlevingskansen van wilde bestuivers, zoals bijen, te verhogen. De minister doet dat naar aanleiding van de Week van de Bij, die zondag start. Demir liet zich ook fotograferen met levende bijen op haar onthulde bovenlichaam.
  [naar artikel]
 41. Koppel vindt zwerm van 160 000 bijen in schouw (22/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Toen een echtpaar, dat een nieuw huis had gekocht, er vorige week introk, zagen ze duizenden bijen in de woonkamer.
  [naar artikel]
 42. ‘Niet alle bijen maken gebruik van een bijenhotel’: met deze eenvoudige ingrepen geeft u wilde bijen in uw tuin kost en inwoon (14/07/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 43. Europa in de bres voor bijen (05/04/2019 - De Morgen)
  De grootschalige 'bijenacties' van de voorbije dagen werpen hun vruchten af. De Europese Commissie wil een aantal pesticiden die schadelijk zijn voor bijen tijdelijk verbieden.
  [naar artikel]
 44. 15.000 dode bijen teruggevonden in bijenkast Meerhout: "Waarschijnlijk vergiftigd door vandalen" (27/07/2021 - VRT NWS)
  In Meerhout hebben 15.000 bijen de dood gevonden. Het gaat om een kast waarin levende bijen worden tentoongesteld om meer te weten te komen over het bijenleven en hoe belangrijk ze zijn. Het lijkt erop dat de beestjes vergiftigd zijn. "We hebben ze dood aangetroffen met de tongetjes naar buiten", vertelt imker Nick Bogaerts.
  [naar artikel]
 45. Bijen zijn fascinerende wezens, of, mijn korte carrière als imker (04/06/2019 - VRT NWS)
  Het is de 'Week van de Bij', en jammer genoeg is die ook nodig. Het gaat namelijk niet goed met de bijen, noch met de honingbijen, noch met de pakweg 350 wilden soorten die in ons land voorkomen. En dat vind ik jammer, want bijen zijn fascinerende wezens.  En zeker de honingbijen, die door de mens gekoesterd worden en met zorg omringd, zijn een soort kanaries in de koolmijn. Als het met hen al slecht gaat, dan moeten andere soorten het nog veel moeilijker hebben. Een - erg omslachtige en niet eenvoudige - manier om iets aan het probleem te doen, is bijen houden, imker worden dus. En dat heb ik, een VRT-journalist, meer dan 20 jaar geleden even geprobeerd. 
  [naar artikel]
 46. Honderden bijen strijken neer op auto terwijl eigenaar fitnest: “Slechts één keer gestoken” (25/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Toen een Britse man naar huis wilde rijden na een stevige sessie in de fitness, merkte hij dat hij honderden lifters had gekregen op zijn auto. Een zwerm bijen had de volledige achterkant van zijn voertuig ingepalmd. “Ik slaagde er uiteindelijk in mijn auto te verplaatsen en hulp te zoeken om de bijen weg te halen”, klinkt het. “En ik werd slechts één keer gestoken.”
  [naar artikel]
 47. Bijen en insecten krijgen ‘luxeresort’ op begraafplaats Ruggeveld (08/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Bijen en insecten kunnen op de begraafplaats Ruggeveld in Deurne binnenkort terecht in een luxeresort. Met een lengte van ruim tien meter en een hoogte van drie meter is het nieuwe bijen- en insectenhotel er één om ‘u’ tegen te zeggen. De eerste ‘bewoners’ worden verwacht tijdens het eerstvolgende bijenseizoen, in het voorjaar van 2022.
  [naar artikel]
 48. Bijenkasten van imker uit Kortemark zwaar beschadigd (11/11/2020 - VRT NWS)
  Imker Roland Devooght houdt bijen op grond van de gemeente. Hij heeft 11 bijenkasten, goed voor ruim 200.000 bijen, maar iemand heeft de kasten zwaar beschadigd en veel bijen hebben het niet overleefd. Het is een kritiek moment, zo vlak voor de winterslaap, pas in de lente zal blijken hoeveel de imker nog van zijn bijenvolk zal overhouden.
  [naar artikel]
 49. 100.000 bijen op zijn hoofd, 1 uur lang: man vestigt nieuw wereldrecord (01/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Toronto heeft een man woensdag gedurende 61 minuten zowat 100.000 bijen op zijn hoofd laten zitten. Met die stunt promootte Juan Carlos Noguez
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy