Uit eten gaan een feest? Het zal wel. Maar wat doe je als de wijn je niet bevalt? En kan telefoneren aan tafel eigenlijk? Tijd voor een portie restaurant-etiquette. Wij vroegen wat mag, wat moet en wat je vooral beter niet doet aan vier door de wol geverfde horecaprofessionals. [naar artikel]
Restaurant Robuust pakt uit met een wel heel speciale winteractie. Nog tot midden februari kan je in het restaurant eten in een skigondel. “Als wij niet kunnen gaan skiën, halen we het skigebeuren maar naar hier.” [naar artikel]
Je moet soms echt opletten welke mededeling je bij een betaling zet. Dat blijkt uit het verhaal dat Chris Van Thielen vertelt bij "De inspecteur" op Radio 2. "Mijn betaling met als mededeling 'Syrië' voor eten uit een Syrisch restaurant werd gemarkeerd als verdacht." Payconiq by Bancontact bevestigt dat elke mededeling bij een betaling gemonitord wordt. "We zijn dat wettelijk verplicht." [naar artikel]
We zijn wat we eten, dus wat we eten moet veilig zijn en van hoge kwaliteit, vindt Heinz Beck. Zijn restaurant La Pergola heeft drie sterren van... [naar artikel]
Een wereldster die komt eten in je restaurant, dat is al heel wat. Een beroemdheid die twee dagen op rij over de vloer komt, dat is bijna... [naar artikel]
In Mijn keuken mijn restaurant eisen Pino en Claudia van restaurant Pinocchio voor één keer niet de hoofdrol op. Klant Benjamin uit Leopoldsburg vraagt middenin het restaurant zijn vriendin Elfie ten huwelijk. [naar artikel]
Nog een kleine maand pruttelen en VTM serveert 'Mijn keuken mijn restaurant'. Een nieuw programma gebaseerd op de succesrecepten van 'De beste... [naar artikel]
Een restaurant waar de gsm niet welkom is: dat is het concept van het nieuwe restaurant Sip & Dip in Leuven, dat binnenkort de deuren opent. "We zijn heel erg afhankelijk van onze smartphone en tijdens de maaltijd is dat al helemaal niet aangenaam", zegt Kirsten Van den Notelaer, een van de uitbaters. [naar artikel]
Nu de heropening van de horeca in zicht komt, tipt een journalist of columnist van deze krant elke dag zijn of haar favoriete restaurant. Marc Degryse, voetbalanalist, kiest voor Bistro 't Molenhuys in De Haan. [naar artikel]
Het restaurant Acaciahof uit Overpelt heeft een moedige manier gevonden om voedselverspilling tegen te gaan. Wie zijn bord niet leeg eet, krijgt 2 euro extra aangerekend. De opbrengst gaat naar een goed doel. "Hier gingen meerdere emmers van 15 à 20 liter per dag de vuilbak in", zegt restauranthoudster Isabelle Snoeckx in "De wereld vandaag" op Radio 1. [naar artikel]
“Ik rook niet, ik drink niet en ik zit niet achter andere vrouwen aan. Op restaurant gaan is mijn énige guilty pleasure”, zegt communicatieadviseur en schrijver van misdaadromans Jan Van der Cruysse (61). “Ik vrees dat ik echt verslaafd ben aan lekker eten. Ik moet wel opletten dat het niet vroeg of laat ook mijn dood betekent, want ik eet veel te veel.” En waar hij dat het liefst doet, ontdek je hier. [naar artikel]
Op restaurant gaan is 6,1 procent duurder dan een jaar geleden en zelfs 14,4 procent dan twee jaar geleden volgens Horeca Vlaanderen. Dat doet de rekening snel oplopen. Ga jij minder op restaurant? Of ken jij tips om zo goedkoop mogelijk uit eten te gaan? Dan wil HLN graag van jou horen. [naar artikel]
Mensen met een maatje meer kunnen binnenkort de website "Fat friendly" gebruiken om na te gaan of een restaurant, theaterzaal of sportruimte toegankelijk is voor hen. De nieuwe tool wordt vrijdag gelanceerd en is zeker welkom voor dikke mensen, zegt Veerle Metten van de actiegroep "Dik voor mekaar". "Veel mensen staan daar niet bij stil, maar dikke mensen zoeken vaak op voorhand al op wat voor stoelen er in een restaurant staan." [naar artikel]
Een restaurant in Londen is met een opmerkelijk concept op de proppen gekomen. Wie zijn eigen tafel meebrengt, krijgt een gratis etentje. Met het concept wil het pop-up restaurant Trattoria BIRRA MORETTI vrienden weer dichter bij elkaar brengen. Het vereist immers wel wat teamwork om een tafel te verhuizen. Alle soorten tafels zijn welkom: vierkante, […] Het bericht BIZAR. Naar dit restaurant moet je je eigen tafel meebrengen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
"Het zal altijd te vroeg zijn. De vraag is alleen hoeveel te vroeg." Kris Mees, patiënt met jongdementie en bekend van "Restaurant misverstand", en zijn vrouw Annick Dewinter vinden het goed dat het euthanasiedebat weer volop onder de aandacht is. In "De zevende dag" getuigen ze over hoe moeilijk het is voor wie "de beslissing" op een bepaald moment moet nemen. [naar artikel]
De Amerikaanse rapper Kanye West werd afgelopen week verschillende keren gespot in Antwerpen. Slapen doet hij in hotel Julien en gaan eten blijkbaar in restaurant Veranda. [naar artikel]
Je gaat met twee op restaurant eten, maar bestelt maar één gerecht. Moet dat kunnen of niet? Een restaurant uit Brugge vindt alvast van niet. Want het restaurant was het zo beu, dat het ‘eten delen’ verboden heeft. In de Antwerpse restaurants stellen ze ook vast dat veel mensen eten delen. Maar hier maken ze er geen probleem van. [naar artikel]
Helaas geen Limburgers in de finale van Mijn Keuken Mijn Restaurant. Maar Pino en Claudia Guarraci uit Genk verloren met opgeheven hoofd. De laatste finaleplek gaat naar restaurant Pistache in Oostende. De tweelingzussen Deborah en Jasmina nemen het op tegen Lorenzo en Ayse uit Mechelen. [naar artikel]
In het nieuwe Vier-programma Ja, Chef maken we dinsdagavond kennis met Pajtim Bajrami van restaurant ‘De Stadt van Luijck’. Het restaurant bestaat al zes jaar, maar de papa van Pajtim kwam er nog nooit eten. “Het doet me soms wel pijn als de familie van collega’s komt eten”, zegt hij eerlijk. “Maar mijn vader heeft gezegd dat hij pas zou komen als ik een Michelinster heb.” [naar artikel]
Op restaurant gaan is 6,1 procent duurder dan een jaar geleden en zelfs 14,4 procent dan twee jaar geleden volgens Horeca Vlaanderen. Dat doet de rekening snel oplopen. Ga jij minder op restaurant? Of ken jij tips om zo goedkoop mogelijk uit eten te gaan? Dan wil HLN graag van jou horen. [naar artikel]
Heel wat mensen schrappen op restaurant gaan om geld te besparen. Alles wordt duurder en wanneer je zelf niet kookt, loopt de rekening meestal veel hoger op. Maar dat is zeker niet altijd het geval. HLN Eten verzamelde 40 eetadressen in Antwerpen, Gent, Brussel en Leuven waar je voor minder dan 15 euro kan tafelen. “Hier betaal je je eten per gram.” [naar artikel]
Heel wat mensen schrappen op restaurant gaan om geld te besparen. Alles wordt duurder en wanneer je zelf niet kookt, loopt de rekening meestal veel hoger op. Maar dat is zeker niet altijd het geval. HLN Eten verzamelde 40 eetadressen in Antwerpen, Gent, Brussel en Leuven waar je voor minder dan 15 euro kan tafelen. “Hier betaal je je eten per gram.” [naar artikel]
Volgens de milieuorganisatie Greenpeace eten we te veel vlees. 400 gram per week zou volstaan, maar we eten meer dan het dubbele. Ook kinderen eten gemiddeld twee keer zoveel vlees als nodig. "Karrewiet" polste bij leerlingen uit basisschool Sint-Lukas in Schaarbeek naar hun eetgewoonten. [naar artikel]
De chef-kok van een gerenommeerd restaurant in Knokke stapt naar de rechter omdat hij zijn smaak- en reukzin kwijt is na een elleboogstoot van een klant. “Mijn cliënt moet sinds die slag op zijn neus personeel inschakelen om te proeven van de gerechten en de wijn”, zegt zijn advocaat. Volgens specialisten kan een beschadigde reukzenuw inderdaad een duidelijke impact hebben op desmaakperceptie en -beleving. [naar artikel]
Eerst zou er een boek komen over In de Wulf, het vorige restaurant van Kobe Desramaults. Maar hij besloot dat restaurant te sluiten, en daar zou dan het boek dan over gaan, die sluiting. Of moest het boek dan over de opstart van zijn nieuwe, tijdelijke restaurant, Chambre Séparée in Gent, gaan? Het werd uiteindelijk een mix van sluiting, overgangsperiode en heropening, zonder recepten, maar met inzichten over eten, geïllustreerd met prachtige foto's. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.