De vereniging van Amerikaanse cardiologen waarschuwt dat een ongezond dieet waaruit je vlees schrapt, nog steeds een ongezond dieet is. Maar 'verstandig vegetarisch’ is wel degelijk beter voor je hart. [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, klinkt het overal in voedingsadviezen. Toch eet de Belg volgens de recentste cijfers van Statbel uit 2021 gemiddeld 154 gram rood vlees per dag. Uit een nieuwe studie van BV-OECO blijkt dat één vijfde van de Belgen ermee wil minderen. “Mensen die vaker rood vlees kiezen, hebben wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker dan mensen die veel kip eten”, vertelt bio-ingenieur Stefaan de Smet. Wat doet het écht met je lichaam? En vanaf wanneer wordt het ongezond? [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
Er bestaan veel geruchten over de voor-en nadelen van vlees eten. De Hoge Gezondheidsraad wil hier komaf mee maken door alle feiten eens op een rijtje te zetten. [naar artikel]
Zelfs vegetarisch voedsel kan een ongezond kantje hebben en vervangt niet altijd echt vlees, omwille van een te laag eiwit-, ijzer- of vitamine B12-gehalte. Dat blijkt uit onderzoek van Test Aankoop aan de hand van de etiketten van 37 kant-en-klare vleesvervangers zoals worstjes, balletjes en gehakt. [naar artikel]
Vandaag gaat Dagen Zonder Vlees van start: meer dan 100.000 Vlamingen willen 40 dagen minder of geen vlees en vis eten. Maar vegetarisch is niet [naar artikel]
Zelfs vegetarisch voedsel kan een ongezond kantje hebben en vervangt niet altijd echt vlees, omwille van een te laag eiwit-, ijzer- of vitamine B12-gehalte. Dat blijkt uit onderzoek van Test Aankoop aan de hand van de etiketten van 37 kant-en-klare vleesvervangers zoals worstjes, balletjes en gehakt. [naar artikel]
Vlees wordt niet oneetbaar van tien jaar in de diepvries liggen. Maar lekker smaken zal het na zo’n lange bewaartijd niet meer doen. [naar artikel]
Of er nu een lekker stukje vlees in de pan ligt te sudderen of er vis op het menu staat: frietjes kunnen altijd. Veel te ongezond, zeg je? Niets [naar artikel]
Als je stopt met rood vlees te eten, zal je voor heel wat voedingsmiddelen een andere bron moeten zoeken. Maar tegelijkertijd bespaar je je lichaam ook heel wat vet en cholesterol. In de nieuwe voedingsdriehoek heeft rood vlees ergens helemaal in een vergeethoekje een plaats gekregen. Maar is het dan zo ongezond om een dikke […] [naar artikel]
Het eten op kamp kan een pak gezonder, stellen studenten voedings- en dieetkunde van hogeschool Odisee vast na een bevraging. "Er wordt te veel vlees en te weinig fruit aangeboden." [naar artikel]
‘Ook vegetarisch voedsel kan een ongezond kantje hebben en vervangt niet altijd echt vlees, vanwege een te laag eiwit-, ijzer- of vitamine B12-gehalte.’ Dat besluit Test-Aankoop na onderzoek. [naar artikel]
Maya De Bij op een pakje sigaretten om aan te tonen hoe ongezond hespenworst is op de boterham van zoon of dochter? Het is te zien in een filmpje van Greenpeace. "Buiten alle proportie", vinden voedingsexperts. "Sigaretten hebben geen gezondheidsvoordelen, vlees wel. We brengen kinderen niet groot met quinoa en kikkererwten alleen." [naar artikel]
Het zijn geen makkelijke tijden voor een voorzitter van de Boerenbond. Er waren de fipronil-affaire en de gruwelijke beelden uit slachthuizen. En dan zette de nieuwe voedseldriehoek ook nog eens onze salami en préparé in het verdomhoekje. Sonja De Becker kan het niet genoeg herhalen. 'Er staat geen gelijkheidsteken tussen vlees en ongezond.' [naar artikel]
Onno Kleyn maakt komaf met de broodjes aap in de keuken én geeft meteen wat kooktips mee. [naar artikel]
We horen ons lichaam allemaal wel eens kraken als we bewegen. Misschien vind jij het zelfs fijn om het bewust te doen. Maar waar komen die geluiden eigenlijk vandaan? Is het ongezond? En kan je het voorkomen? Wetenschapsjournalist Martijn Peters staat klaar met tekst en uitleg. [naar artikel]
Ondanks beterschap in de voorbije jaren serveren te veel scholen nog altijd ongezonde voeding. Dat blijkt uit de driejaarlijke preventiepeiling van het Vlaams Instituut Gezond Leven in het basis- en middelbaar onderwijs. En ook op vlak van beweging is er op school nog werk aan de winkel. [naar artikel]
Mooi weer, barbecue en vlees … het perfecte trio voor een smakelijke en gezellige avond. Maar hoe kies je nu een goed stukje vlees voor op de barbecue? En hoe hou je het lekker sappig? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn beste tips zodat je stukjes vlees voortaan altijd perfect gegrild zijn op de barbecue. “Om vlees lekker te grillen, heb je warme en minder warme plekken nodig.” [naar artikel]
Wat als er zout bestaat dat even zout is, maar minder ongezond? Dan heb je het ingrediënt voor een spraak-makende start-up. Als het klopt dat zout ongezond is. [naar artikel]
Onno Kleyn maakt komaf met de broodjes aap in de keuken én geeft meteen wat kooktips mee. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.