Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Bekende horeca-uitbaters over de heropening van de terrassen: “Onze zaak is momenteel verlieslatend, maar we willen tonen dat we er nog stáán”

27/05/2021 - 14:00
"De heropening van de terrassen is bijzonder enthousiast onthaald door de gemiddelde Vlaming, maar het weer strooit roet in het eten. Intussen heeft zo’n kwart van de horecazaken opnieuw de deuren gesloten. Hans Otten (50) en andere bekende horeca-uitbaters vertellen hoe zij de heropstart beleven en hoe ze proberen hoopvol naar de toekomst te kijken. “Op het terras mogen mensen tot half twaalf ‘s avonds blijven zitten, maar het binnengedeelte moet al om tien uur sluiten. Absurd, toch?”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Horeca vraagt ruimere terrassen bij heropening (19/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


2. Horeca Vlaanderen publiceert gids voor uitbaters van terrassen (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Naar aanleiding van de heropening van de terrassen op 8 mei, heeft Horeca Vlaanderen een uitgebreide gids met een sensibiliseringsposter samengesteld voor de horeca-uitbaters. Ook de website www.heropstarthoreca.be zal een update krijgen. [naar artikel]


3. Horeca vraagt om ruimere terrassen bij heropening: “In het belang van ons als van het sociaal weefsel” (19/05/2020 - Het Nieuwsblad)

Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


4. Vragen bij regels voor heropening terrassen: “Ik ga geen markeringen op de grond zetten” (04/05/2021 - Gazet van Antwerpen)

De horeca kan vanaf zaterdag weer de terrassen openen. En dat zal met een nieuwe aanpak gebeuren: uitbaters moeten vragen aan hun klanten om zelf iets te laten weten als ze ziek worden, elke zaak moet een Covid-coördinator hebben en er zouden duidelijke grenzen moeten zijn tussen de tafeltjes. Horeca-uitbaters wachten het definitieve protocol nog af, maar plaatsen al enkele grote vraagtekens. [naar artikel]


5. BEKIJK - Vier weken in het spoor van horeca-uitbaters Erik en Kevin:  "Biertank vullen, gehaktballen rollen en parasols installeren" (08/05/2021 - VRT NWS)

Na zes maanden achter slot en grendel kan de horeca vandaag weer zijn terrassen openen. Vanaf de persconferentie over de heropening heeft VRT NWS twee Leuvense horeca-uitbaters gevolgd tijdens hun voorbereidingen. Hoe beleefden zij de laatste rechte lijn richting heropening? Bekijk het hier. [naar artikel]


6. Rel rond plexischermen op dag voor heropening terrassen (07/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Rel rond plexischermen op dag voor heropening terrassen De aanloop naar de heropening van de terrassen verloopt tumultueus. Minder dan 24 uur voor de gedeeltelijke heropstart van de horeca zegt de federale regering dat de horecazaken geen schermen uit plexiglas mogen plaatsen tussen de terrastafels om plaats te winnen. Veel uitbaters hadden al de nodige investeringen gedaan. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne […] Lees dit artikel: Rel rond plexischermen op dag voor heropening terrassen [naar artikel]


7. Horeca-uitbaters over de heropening terrassen: “Het valt af te wachten of het rendabel is” (15/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Op 8 mei mogen cafés en restaurants hun terrassen weer openen, áls de situatie op de afdelingen intensieve zorgen duurzaam is verbeterd én zeven op de tien 65-plussers in België gevaccineerd zijn met minstens een eerste dosis. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist na een lange en moeizame vergadering. Horeca-uitbaters reageren met gemengde gevoelens op die beslissing. “Wat als het slecht weer is?” [naar artikel]


8. Horeca-uitbaters over heropening terrassen: “Het valt af te wachten of het rendabel is” (15/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Op 8 mei mogen cafés en restaurants hun terrassen weer openen, áls de situatie op de afdelingen intensieve zorgen duurzaam is verbeterd én zeven op de tien 65-plussers in België gevaccineerd zijn met minstens een eerste dosis. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist na een lange en moeizame vergadering. Horeca-uitbaters reageren met gemengde gevoelens op die beslissing. “Wat als het slecht weer is?” [naar artikel]


9. Terrassen in Gent mogen onbelast blijven staan: “Zo is er meer omzet tijdens de goede maanden” (10/02/2021 - VRT NWS)

In Gent mogen de terrassen van de horeca onbelast blijven staan. Stad Gent nam die beslissing op vraag van de horeca-uitbaters. “We willen perspectief geven aan de horeca-ondernemer die vandaag nog niet weet hoe zijn toekomst eruit ziet”, zegt schepen Sofie Bracke. [naar artikel]


10. Tafelschuimers ontsieren heropening terrassen in Doornik: “Tot 10 procent omzet kwijt” (18/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Sinds de heropening van de terrassen kampt de horeca in de Henegouwse stad Doornik met een probleem dat terug is van weggeweest: tafelschuimers. Je maaltijd opeten en/of je frisse pint uitdrinken om vervolgens zonder betalen ervandoor te gaan. Lokale horeca-uitbaters schatten dat ze afgelopen weekend zo vijf tot tien procent omzet misliepen, melden Sudinfo en RTLInfo. [naar artikel]


11. Uitbreiding zomerterrassen in Beringen (21/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Beringse horeca-ondernemers mogen hun terrassen ook deze zomer uitbreiden. Met 8 mei, en de mogelijke heropening van de horecaterrassen in het vooruitzicht, wil het Berings stadsbestuur café- en restauranthouders ook dit jaar tegemoetkomen. “Het water staat onze horeca-uitbaters al aan de lippen en in de omstandigheden waarin men het cliënteel enkel in de buitenruimtes mag ontvangen, willen we hen hier zoveel mogelijk bij helpen”, legt schepen van Ondernemen Werner Janssen uit. [naar artikel]


12. Plexi-perikelen voor heropening terrassen: hoe komt het dat de regels plots veranderen? En wie is verantwoordelijk? (07/05/2021 - VRT NWS)

Aan de vooravond van de heropening van de terrassen zitten heel wat horeca-uitbaters met de handen in het haar, nu blijkt dat er geen uitzonderingen worden gemaakt op de regel dat er 1,5 meter afstand moet zijn tussen de verschillende gezelschappen op een terras. Nochtans stond dat anders in het protocol dat is afgesproken tussen de sectorfederatie en de federale overheid. Hoe komt het dat burgemeesters, Vlaamse regering, federale regering en horeca nu al meer dan 24 uur lang discussiëren over plexiglas? [naar artikel]


13. “De frigoboxtoeristen zijn opnieuw uitgevonden”: stranduitbaters smeken om heropening van ‘coronaveilige’ terrassen (12/04/2021 - Het Nieuwsblad)

Met een open brief roepen de uitbaters van de strandbars in Knokke-Heist nogmaals op om de terrassen van de horeca te openen. Volgens de zaakvoerders zouden de huidige maatregelen voor chaos én gevaarlijke situaties zorgen aan zee. [naar artikel]


14. LIVE. Horeca Vlaanderen: “Als terrassen vroeg moeten sluiten, is heropening vergiftigd geschenk” (21/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als de terrassen vroeger dan 23 uur moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Mathias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog. [naar artikel]


15. 3,5 euro voor pintje? Heropening terrassen leidt tot hogere prijzen ondanks btw-verlaging (26/04/2021 - Express)

Heel wat horecazaken verhogen vanaf 8 mei, de langverwachte datum voor de heropening van de terrassen, hun prijzen voor een pintje, in sommige gevallen met zowat 10 procent. Nochtans verlaagt de btw op dranken vanaf dan van 21 naar 6 procent. Veel horeca-uitbaters plannen hun tarieven op te trekken om de verliezen van de voorbije […] Lees dit artikel: 3,5 euro voor pintje? Heropening terrassen leidt tot hogere prijzen ondanks btw-verlaging [naar artikel]


16. Horeca terug open op 8 juni? Heel wat uitbaters staan niet te springen: “We zijn <I>gejost</I>” (01/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Ze zijn al meer dan twee maanden verplicht gesloten maar nu de heropening eindelijk in zicht is, twijfelen veel horeca-uitbaters toch of ze wel willen openen. “De voorwaarden zijn veel te streng en te complex. Op restaurant gaan dat is lekker eten, maar ook sfeer en gezelligheid. Maar hoe kan dat als er plexiglas staat”, klinkt het. De cafébazen hebben dan weer vooral moeite met het vroege sluitingsuur. [naar artikel]


17. OPROEP: Stel jouw vragen over de heropening van de terrassen aan horeca-topman Matthias De Caluwe (06/05/2021 - VRT NWS)

8 mei staat in heel wat agenda's aangekruist als de dag waarop de horeca eindelijk weer de deuren opent. Maar met hoeveel mag je nu aan een tafeltje zitten? Heropenen alle zaken? En kunnen uitbaters nog op premies rekenen? Horeca-topman Matthias De Caluwe vertelt er vrijdagmiddag alles over in onze webstudio. Heb jij nog vragen voor hem? Bezorg ze ons via onderstaand formulier en we proberen ze morgen te beantwoorden. [naar artikel]


18. Plexischermen tussen tafels? Horeca zegt van wel, Facon van niet (07/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

We staan één dag voor de heropening van de terrassen, maar horeca-uitbaters blijven in het ongewisse over plexischermen. Mogen die opnieuw tussen de tafels om ze zo dichter tegen elkaar te zetten? Coronacommissaris Pedro Facon zegt van niet. Het protocol verspreid onder horecazaken zegt van wel. [naar artikel]


19. Het ‘Peter Goossens-probleem’ is aan de kust wijdverspreid: “De garçons komen niet uit de zee gewandeld” (24/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Horeca-uitbaters aan de kust herkennen zich in Peter Goossens, of toch in de personeelsproblemen die de bekende chef ondervindt in zijn nieuwe zaak in Knokke-Heist. Het resultaat: wie aan onze kust horeca bezoekt, botst op steeds meer sluitingsdagen, minder tafels en minder terrassen. [naar artikel]


20. Het ‘Peter Goossens probleem’ is aan de kust wijdverspreid: “De garçons komen niet uit de zee gewandeld” (24/07/2023 - Het Nieuwsblad)

Horeca-uitbaters aan de kust herkennen zich in Peter Goossens, of toch in de personeelsproblemen die de bekende chef ondervindt in zijn nieuwe zaak in Knokke-Heist. Het resultaat: wie aan onze kust horeca bezoekt, botst op steeds meer sluitingsdagen, minder tafels en minder terrassen. [naar artikel]


21. Zo wil de horeca heropenen in mei: enkel terrassen, ‘bubbel +1’ aan tafel (13/04/2021 - Het Nieuwsblad)

Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité dinsdag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Het voorstel: vanaf 1 of 3 mei enkel de terrassen openen, maar met blijvende steunmaatregelen. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]


22. Door slechte weer sluiten veel horeca-uitbaters hun terras alweer: "We zijn Spanje of Italië niet" (17/05/2021 - VRT NWS)

Meer en meer horeca-uitbaters sluiten opnieuw hun terrassen als gevolg van de slechte weersomstandigheden . De terrassen mochten sinds 8 mei weer open. Maar als het regent, zijn vooral niet-overdekte terrassen niet rendabel. De horeca hoopt vooral dat de binnenruimtes van cafés en restaurants zoals gepland weer open zullen kunnen op 9 juni. [naar artikel]


23. Horeca-uitbaters in Antwerpen gaan de straat op: "Laat ons de terrassen openen, dat kan gecontroleerd en coronaproof" (02/03/2021 - VRT NWS)

Gisterenavond zijn honderden horeca-uitbaters in Antwerpen op straat gekomen, ze willen dat ze hun terrassen weer mogen openen vanaf de Paasvakantie. &quot;Zeker nu we zien dat mensen aan de Scheldekaaien verzamelen en daar gezellig samen drinken. Wij kunnen dat veel meer gecontroleerd en coronaproof organiseren.&quot; [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!