Mooi weer, barbecue en vlees: de ideale combinatie voor een smakelijke en zonnige maaltijd. Maar welk vlees is geschikt om te grillen op de barbecue? En hoe bak je dat het best? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn geheime tips zodat je vlees vanaf nu altijd perfect gaar is. “Varkensvlees vermijd ik meestal, omdat dat nogal droog wordt op de grill.” [naar artikel]
Sterrenchef Luc Bellings van “De vork van Luc Bellings” in Hasselt verkoopt eind augustus z’n zaak en stopt definitief met gastronomie. Hij geeft naar eigen zeggen de fakkel door aan een andere topchef die Limburg gastronomisch op de kaart zal zetten en wil zelf meer gaan fietsen. [naar artikel]
Maandag worden de Michelin-sterren uitgedeeld, maar Luc Bellings zal er alvast geen krijgen. De topchef van het Hasseltse De Vork van Luc Bellings stopt naar eigen zeggen deze zomer en bedankt voor de eer. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. [naar artikel]
Een maaltijd is niet compleet zonder een lekker dessert. Maar welk toetje serveer je dan het je liefst: tiramisu, chocolademousse, rijstpap of vanillepudding? Sterrenchef Luc Bellings proeft van al het lekkers van de huismerken van de supermarkten en gaf aan de beste uit de test zijn eigen toets. “Veel producten missen smaak, maar gelukkig zijn er enkele uitzonderingen die zéér goed scoren.” [naar artikel]
Een maaltijd is niet compleet zonder een lekker dessert. Maar welk toetje serveer je dan het je liefst: tiramisu, chocolademousse, rijstpap of vanillepudding? Sterrenchef Luc Bellings proeft van al het lekkers van de huismerken van de supermarkten en gaf aan de beste uit de test zijn eigen toets. “Veel producten missen smaak, maar gelukkig zijn er enkele uitzonderingen die zéér goed scoren.” [naar artikel]
Een maaltijd is niet compleet zonder een lekker dessert. Maar welk toetje serveer je dan het je liefst: tiramisu, chocolademousse, rijstpap of vanillepudding? Sterrenchef Luc Bellings proeft van al het lekkers van de huismerken van de supermarkten en gaf aan de beste uit de test zijn eigen toets. “Veel producten missen smaak, maar gelukkig zijn er enkele uitzonderingen die zéér goed scoren.” [naar artikel]
Dit weekend wordt het bloedheet, en dat betekent dat we weer en masse vlees op een grill zullen roosteren. Maar barbecueën is niet zomaar samen vlees bakken buiten. Het is het oerritueel dat onze moderne menselijkheid het best illustreert, én waar we meer dan ooit naar snakken. [naar artikel]
Makkelijk, snel en goedkoop: iedereen gaat weleens overstag voor een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt. Maar welke is de beste prijs-kwaliteit? Topchef Luc Bellings proeft tien lasagnes, buist de helft maar vindt één topper: “Deze lasagne is smakelijke comfortfood”. Hij geeft ook een eigen recept om verse lasagne thuis te maken. [naar artikel]
Van frietjes en bitterballen tot kroketten. Vrijdag is voor velen de dag bij uitstek om te frituren. Maar wanneer is het frituurvet waarin je bakt aan vervaging toe? En hoe merk je dat? Bernard Lefèvre van het Nationaal Verbond van Frituristen legt uit wat de meest gemaakte fout is bij het bakken en geeft nuttige tips: “Bak niet te veel tegelijk.” [naar artikel]
Het is bijna Pasen en dat betekent dat we – wat chocolade betreft – even mogen zondigen. Maar welke paaseitjes moet je kopen als er te veel verschillende opties zijn? Chocolatier Galler helpt je kiezen. Doe snel de test en ontdek welk paaseitje het best bij jou past. Melk praliné, melk kokosnoot, puur framboos, puur […] Het bericht Doe de test: welk paaseitje past het best bij jou? verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Van frietjes en bitterballen tot kroketten. Vrijdag is voor velen de dag bij uitstek om te frituren. Maar wanneer is het frituurvet waarin je bakt aan vervaging toe? En hoe merk je dat? Bernard Lefèvre van het Nationaal Verbond van Frituristen legt uit wat de meest gemaakte fout is bij het bakken en geeft nuttige tips: “Bak niet te veel tegelijk.” [naar artikel]
Wil je eens iets nieuws uitproberen en staat een froufrou al langer op jouw verlanglijstje? Waarom ook niet? Al is wat advies voor welk type... [naar artikel]
Weinig van de barbecuesauzen kunnen Luc Bellings echt bekoren: “Natuurlijk moet zo’n saus voldoende weerwerk bieden aan een geroosterd stuk vlees.... [naar artikel]
Een goede saus kan niet ontbreken bij een heerlijk stukje vlees of vis. Peper- en champignonsaus zijn de meest gekozen sauzen om onze feestgerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze doet de naam peperroomsaus oneer aan”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 10 binnen die 2 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]
'Impossible Foods', een Amerikaans bedrijf dat hamburgers zonder vlees maakt die "sissen" op de grill en sap "bloeden" zoals echt vlees, heeft [naar artikel]
Hoogdag in gastronomisch België en Luxemburg, want vandaag worden de Michelin-sterren uitgedeeld. Wie er alvast geen zal ontvangen, is Luc Bellings (57). “Ik stop deze zomer en bedank voor de eer.” [naar artikel]
Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van sterrenchef Luc Bellings. “In dit bruin café drink ik na een drukke service graag een perfect getapt pintje waarvan de condens van het glas druipt.” [naar artikel]
Op de dag van de steak kan een lekkere biefstuk natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe bak je die zelf minstens even lekker als op restaurant? Maven-chef Jules Koninckx leert er ons alles over. “Je pan of barbecue moet zo heet mogelijk zijn, anders krijg je nooit een mooie korst.” Welk type rundvlees kies je dan het best? En gooi je het vlees meteen in de pan of op de grill wanneer je het uit de koelkast haalt? [naar artikel]
Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van sterrenchef Luc Bellings. “In dit bruin café drink ik na een drukke service graag een perfect getapt pintje waarvan de condens van het glas druipt.” [naar artikel]
Jan Maesen was een bevlogen leraar Nederlands die in zijn vrije tijd kookte en daarover schreef. Tegelijk was hij een uitmuntende kok die overdag lesgaf in een middelbare school en columns voor de radio en de krant maakte. Culinair én literair beslagen - van a tot z, van aperitief tot pousse-café. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.