Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 October 2022
04:37 uur

Het kapitaal belang van de Antwerpse ouderenzorg

Apache

31/05/2021 - 15:51

Naar alle waarschijnlijkheid zet de Antwerpse gemeenteraad het licht op groen voor een gedeeltelijke privatisering van Zorgbedrijf Antwerpen. De stad neemt zo een voorafname op een nieuw Vlaams decreet dat het mogelijk moet maken om privaat kapitaal in publieke zorgdiensten te injecteren. Het verleden leert dat private investeringen in de zorg in de eerste plaats


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ouderenzorg: 'We moeten afstappen van een voornamelijk medisch gericht model' (27/02/2018 - Knack)
  Commerciële rusthuizen zouden door een besparing op personeel ondermaatse zorg leveren. Véronique De Schaepmeester van het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk weerlegt die kritiek deze week in het weekblad Tertio. 'De onderfinanciering van de ouderenzorg is voor de hele ouderenzorg een prangende kwestie.'
  [naar artikel]
 2. Antwerpse blockchainspecialist richt zich met vers kapitaal op gamesector en e-commerce (28/04/2022 - De Tijd)
  04:00 Venly haalt 21 miljoen euro kapitaal op. Met het geld kan de Antwerpse leverancier van blockchaintechnologie zich verder toespitsen op de gamesector en de e-commerce.
  [naar artikel]
 3. Het kapitaal achter de schorsing van een fraudejager (14/10/2016 - Apache)
  De schorsing van fraudejager Peter Van Calster etaleert de echte problematiek van justitie in dit land. Walter De Smet over hoe ons rechtssysteem het belang van kapitaal steeds nadrukkelijker dient.
  [naar artikel]
 4. Mieke Vogels hekelt “privatisering” Antwerps Zorgbedrijf: “Efficiëntie haalt het van de zorg” (31/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Voormalig schepen en Vlaams minister voor Welzijn Mieke Vogels gooit zich in het debat rond wat zij omschrijft als de ‘privatisering’ van de Antwerpse ouderenzorg. Volgens haar is dit immoreel. “Er wordt een strijd tegen het verleden uitgevochten, tegen de jarenlange katholieke dominantie in de ouderenzorg”, zegt Vogels.
  [naar artikel]
 5. “Match tegen Cyprus is van kapitaal belang”, beseft bondscoach Roberto Martinez (03/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  “De wedstrijd tegen Spanje vergeten we, wat nu telt is de wedstrijd tegen Cyprus. Die is van kapitaal belang”, stelde bondscoach Roberto Martinez zaterdag.
  [naar artikel]
 6. Redersfamilie Cigrang stapt in kapitaal van bouwreus Etex (24/01/2019 - De Tijd)
  01:02 Na haar instap in de olietankerrederij Euronav duikt de Antwerpse familie Cigrang in het kapitaal van het bouwmaterialenconcern Etex op.
  [naar artikel]
 7. “Vlaamse regering moet dringend meer investeren in ouderenzorg” (13/12/2017 - Metro)
  “Als de Vlaamse regering niet dringend gaat investeren in ouderenzorg, wordt de rusthuisfactuur binnenkort compleet onbetaalbaar voor de Vlaamse middenklasse.” Dat zegt Vlaams parlementslid Jan Bertels in een reactie op de rusthuisbarometer van de Socialistische Mutualiteit. Uit die barometer blijkt dat het rusthuis in Vlaanderen het afgelopen jaar 840 euro duurder is geworden. Voor drie mensen op de vier volstaat het inkomen niet om de rusthuisfactuur te betalen. Voor sp.a-parlementslid Bertels zijn de cijfers een bewijs dat de Vlaamse regering dringend extra moet investeren in ouderenzorg. “Iedere Vlaming moet uitzicht hebben op een oude dag zonder financiële zorgen”, vindt Jan Bertels. “Vroeg of laat zijn we allemaal oud. Iedereen heeft dus belang bij een solidaire en eerlijke financiering van de ouderenzorg. Minister van Welzijn Jo Vandeurzen dweilt met de kraan open. Zonder een forse investeringsinjectie is het onmogelijk om de menswaardige ouderenzorg te garanderen die in een beschaafde samenleving normaal zou zijn.” Oppositiepartij sp.a dringt al langer aan op de invoering van een maximumfactuur in de ouderenzorg. Zo mag het inkomen van een oudere nooit lager liggen dan de rusthuisfactuur en kunnen ook mensen met een laag inkomen hun levensnoodzakelijke zorg betalen. bron: Belga
  [naar artikel]
 8. Crombez wil af van winstbejag binnen ouderenzorg (15/10/2017 - VRT NWS)
  Sp.a-voorzitter John Crombez wil niet langer dat ouderenzorg wordt aangeboden door organisaties die winstbejag nastreven.
  [naar artikel]
 9. Herschikking van het kapitaal bij RSCA: historische sterkhouders verkopen belang, Michael Verschueren wordt incontournable in raad van bestuur (23/11/2020 - Express)
  Michael Verschueren koopt de aandelen van Alexandre Van Damme en Jo van Biesbrouck. Daarmee versterkt hij zijn positie binnen de... The post Herschikking van het kapitaal bij RSCA: historische sterkhouders verkopen belang, Michael Verschueren wordt incontournable in raad van bestuur appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. De Wingerd bewijst dat het wel kan: ouderenzorg op het ritme van de bewoners (13/11/2021 - De Morgen)
  Kleinschaligheid is onbetaalbaar, hoor je vaak zeggen. Vooral door de commerciële spelers in de ouderenzorg. Maar klopt dat wel? In De Wingerd, een privaat non-profitrusthuis voor mensen met dementie, bewijzen ze dat het wél kan.
  [naar artikel]
 11. Waarom de ouderenzorg wel een stemtest waard is (10/05/2019 - VRT NWS)
  Nils Vandenweghe betreurt dat geen enkele stemtest wakker ligt van de ouderenzorg. Toch zijn er heel wat prioriteiten voor het Vlaamse en federale zorgbeleid dat politieke partijen de komende jaren moeten uitvoeren.
  [naar artikel]
 12. Kinderen voortaan van kapitaal belang voor school (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 13. Antwerpse investeerder koopt groot belang in Deceuninck (05/12/2017 - De Tijd)
  06:37 De Antwerpse investeringsmaatschappij Homeport Investment Management heeft een belang van zo'n 7 procent in Deceuninck.
  [naar artikel]
 14. Op zoek naar 2 miljard voor ouderenzorg (20/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselEind deze week buigen N-VA, CD&V en Open Vld - de partijen die samen een Vlaamse regering willen vormen - zich voor de eerste keer over de bevoegdheid Welzijn. Ouderenzorg is een van de dossiers die op tafel zal liggen. Vraag is of N-VA de persoonsvolgende financiering zal aankaarten.
  [naar artikel]
 15. Fraude met Bulgaarse vrouwen in de ouderenzorg (30/05/2018 - Knack)
  Een Bulgaarse bedrijf biedt in ons land ouderenzorg aan. U betaalt 2500 euro per maand, de onopgeleide verzorgsters krijgen zo'n 400 euro. Fraude en bedrog in een schimmig netwerk.
  [naar artikel]
 16. "We moeten naar een andere visie op de ouderenzorg" (17/03/2017 - De Redactie)
  Minister van Welzijn Jo Vandeurzen zegt dat de financiering van de ouderenzorg in de toekomst meer rekening zal moeten houden met welzijns- en sociale aspecten. De Vlaamse regering is bezig met zo een nieuw model op poten te zetten.
  [naar artikel]
 17. Baas in eigen tehuis: de Zweedse aanpak werkt ook in de Belgische ouderenzorg (09/10/2019 - Knack)
  De Koning Boudewijnstichting trekt 250.000 euro uit om een Zweeds inspraakmodel in de Belgische ouderenzorg te introduceren. In Ardooie experimenteren ze er al mee. 'Hier mag iedereen meebeslissen over het menu, de uitstappen en de inrichting. Maar het is ook je goed recht om aan de zijlijn te blijven staan.'
  [naar artikel]
 18. Vlaanderen laat 125 miljoen euro liggen in ouderenzorg (12/03/2020 - De Morgen)
  Terwijl de zorgsector schreeuwt om extra geld, gaf de Vlaamse overheid de voorbije jaren nooit haar volledige budget uit in de ouderenzorg. Er bleef tot 125 miljoen euro ‘liggen’. Hoe kan zoiets?
  [naar artikel]
 19. Fraude met Bulgaarse vrouwen in ouderenzorg: zwoegen voor 400 euro per maand (30/05/2018 - Knack)
  Wat moet je, als je op je oude dag niet naar het rusthuis wilt of kunt? Een schimmig Bulgaars bedrijf biedt de klok rond ouderenzorg aan. De hulpverleensters verdienen nog niet de helft van het Belgische minimumloon, blijkt uit een reportage van Knack en het VTM-programma Telefacts.
  [naar artikel]
 20. Beke laat impact coronacrisis op ouderenzorg onderzoeken (24/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Universiteit Hasselt onderzoekt, op vraag van minister Wouter Beke (CD&V), de impact van de coronacrisis op de organisatie van de ouderenzorg. “We willen hieruit lessen trekken voor heel Vlaanderen”, zegt Beke.
  [naar artikel]
 21. Wat is er sociaal aan de commercialisering van openbare ouderenzorg?  (31/05/2021 - Apache)
  ‘Groen licht voor privatisering Antwerps Zorgbedrijf’, kopt de krant De Tijd over de beslissing van het bestuur van de voormalige Antwerpse OCMW-rusthuizen. ‘Zet onze openbare woonzorgcentra niet in de uitverkoop’, schrijven de vakbonden in een open brief. ‘Dat klopt niet’, reageert schepen voor sociale zaken Tom Meeuws (Vooruit) op sociale media: ‘Ons bestuursakkoord is duidelijk: geen commercialisering in zorg en sociaal werk’. Wie door het rookgordijn van schepen Meeuws kijkt, kan slechts tot één conclusie komen: de ouderenzorg in Antwerpen wordt gecommercialiseerd, en dat zal de zorg niet ten goede komen.
  [naar artikel]
 22. Vandeurzen na de Pano-reportage: 'Kwalitatieve ouderenzorg start ook in de keuken' (13/10/2017 - Knack)
  De laatste Pano-aflevering lokte heel wat verontwaardiging uit over de situatie in commerciële woonzorgcentra. Uit de undercoverreportage bleek onder andere dat het eten in verschillende voorzieningen te wensen overlaat. Minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) komt nu met een plan om de kwaliteit van ouderenzorg te verbeteren.
  [naar artikel]
 23. Ouderenzorg “onvoldoende voorbereid” op nieuwe coronagolf: 1 op 4 woonzorgcentra heeft nog steeds tekort aan beschermingsmiddelen (12/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  We hebben te weinig geïnvesteerd in de ouderenzorg en we zijn onvoldoende voorbereid op een nieuwe coronagolf. Dat is de conclusie van de Belgische...
  [naar artikel]
 24. Fraude in Belgische ouderenzorg: verzorgsters én bejaarden bedrogen (30/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Belgische ouderenzorg is een schimmig Bulgaars zorgbedrijf actief. De werknemers van het bedrijf verdienen nog niet de helft van het Belgische minimumloon, terwijl ook de bejaarden worden bedrogen. Het zou gaan om een miljoenenbusiness, blijkt uit een onderzoek van Knack en Telefacts.
  [naar artikel]
 25. Personeel ouderenzorg luidt noodklok: ‘Het is in één woord: chaos’ (01/12/2021 - De Morgen)
  Het water staat het personeel in de ouderenzorg volledig aan de lippen. Door de grote uitval van personeel kan niet meer de zorg geboden worden die het personeel zelf zou willen. Dat blijkt uit een bevraging van de Federatie van Zorgkundigen.
  [naar artikel]
 26. 5.000 extra plaatsen in residentiële ouderenzorg (24/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Woonzorgcentra krijgen er voor de periode 2020-2025 5.000 extra plaatsen bij voor de residentiële ouderenzorg. Dat maakt Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) bekend. Vlaanderen trekt daarvoor 162 miljoen euro uit.
  [naar artikel]
 27. 1,4 miljoen euro winst, maar bewoners verwaarloosd: is er een probleem met de controle op onze ouderenzorg? (04/02/2022 - De Morgen)
  Zeventien hulpbehoevende bejaarden moesten donderdag in Geraardsbergen uit twee residenties geëvacueerd worden na een inval van de politie. Het roept vragen op over het toezicht op onze ouderenzorg. Had hier niet sneller ingegrepen moeten worden?
  [naar artikel]
 28. 1,4 miljoen euro winst, maar bewoners verwaarloosd: is er een probleem met de controle op onze ouderenzorg? (04/02/2022 - De Morgen)
  Zeventien hulpbehoevende bejaarden moesten donderdag in Geraardsbergen uit twee residenties geëvacueerd worden na een inval van de politie. Het roept vragen op over het toezicht op onze ouderenzorg. Had hier niet sneller ingegrepen moeten worden?
  [naar artikel]
 29. Fraude met Bulgaarse vrouwen in Belgische ouderenzorg: verzorgsters én bejaarden bedrogen (30/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  In de Belgische ouderenzorg is een schimmig Bulgaars zorgbedrijf actief. De werknemers van het bedrijf verdienen nog niet de helft van het Belgische minimumloon, terwijl ook de bejaarden worden bedrogen. Het zou gaan om een miljoenenbusiness, blijkt uit een onderzoek van Knack en Telefacts.
  [naar artikel]
 30. Vlaams Belang: “Het Antwerpse college reist veel te veel” (19/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams Belang vindt dat de Antwerpse schepenen te vaak in het buitenland zitten. “Zonder die buitenlandse reizen had Antwerpen het MAS en het Red Star Line Museum niet”, zegt ex-schepen Philip Heylen.
  [naar artikel]
 31. Antwerpse gamestudio Cyborn krijgt minderheidsaandeelhouders (02/02/2022 - De Tijd)
  02:15 De investeerders ForsVC en Koiba stappen als minderheidsaandeelhouders in het kapitaal van de Antwerpse videogamestudio Cyborn. Ze investeren ruim 2 miljoen euro. Het geld wordt onder meer gebruikt vo...
  [naar artikel]
 32. Vlaams Belang mikt op Antwerpse volksraadpleging rond immigratiestop (10/10/2018 - Knack)
  Om haar eis voor een immigratiestop kracht bij te zetten, heeft de Antwerpse afdeling van Vlaams Belang woensdag actiegevoerd met een symbolische slagboom aan het Koning Albertpark, nabij de enige historische grenspaal die de stad nog rijk is.
  [naar artikel]
 33. Tegen 2035 is er 37,5 procent meer ouderenzorg nodig (16/06/2018 - De Morgen)
  Tegen 2035 krijgt Vlaanderen af te rekenen met 60.000 nieuwe zorgvragen in de thuiszorg en de rusthuizen. Dat betekent een stijging van 37,5 procent. Dat zegt sp.a-parlementslid Jan Bertels. Volgens hem zal het huidige groeipad in de ouderenzorg niet volstaan en zijn er extra investeringen nodig.
  [naar artikel]
 34. Tegen 2035 is er 37,5 procent meer ouderenzorg nodig (16/06/2018 - Knack)
  Tegen 2035 krijgt Vlaanderen af te rekenen met 60.000 nieuwe zorgvragen in de thuiszorg en de rusthuizen. Dat betekent een stijging van 37,5 procent. Dat zegt sp.a-parlementslid Jan Bertels. Volgens hem zal het huidige groeipad in de ouderenzorg niet volstaan en zijn er extra investeringen nodig.
  [naar artikel]
 35. Marc Coucke bouwt belang in Mithra beetje af (16/04/2021 - Express)
  Marc Coucke heeft het belang dat hij in het Luikse farmabedrijf Mithra aanhoudt via zijn holding Alychlo, een stuk afgebouwd. Hij controleert nu nog ongeveer 4,89 miljoen aandelen, of 11,46 procent van het kapitaal, zo staat vrijdag na beurs in een persbericht. Eerder was dat 15,04 procent. De verkoop was begin deze maand aangekondigd, en […] Lees dit artikel: Marc Coucke bouwt belang in Mithra beetje af
  [naar artikel]
 36. Marc Coucke bouwt belang in Mithra beetje af (16/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Marc Coucke heeft het belang dat hij in het Luikse farmabedrijf Mithra aanhoudt via zijn holding Alychlo, een stuk afgebouwd. Hij controleert nu nog ongeveer 4,89 miljoen aandelen, of 11,46 procent van het kapitaal, zo staat vrijdag na beurs in een persbericht. Eerder was dat 15,04 procent.
  [naar artikel]
 37. EVS ziet concurrent in zijn kapitaal stappen (24/10/2018 - De Tijd)
  20:43 Het Canadese Evertz heeft een belang van 3,1 procent genomen in de Luikse fabrikant van beeldservers.
  [naar artikel]
 38. Tom Van Grieken en Vlaams Belang hebben klacht van Antwerpse moskeeën aan hun been (11/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse moskeeën zullen een klacht indienen tegen het Vlaams Belang en haar voorzitter Tom Van Grieken wegens het aanzetten tot discriminatie...
  [naar artikel]
 39. Groen houdt zorgavond in CC Palethe (04/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Groen Overpelt houdt vanavond - donderdag 4 mei - om 20 uur in CC Palethe (Muzezaal) een info over zorg en in het bijzonder de ouderenzorg. Groen parlementslid Elke Van de Brandt en Roel Eerlingen, directeur WZC Immaculata Overpelt, nemen je mee naar de toekomst van de ouderenzorg. Is gratis en voor iedereen meet te maken.
  [naar artikel]
 40. Beleidsplan ouderenzorg van Beke: 500 euro voor elke rusthuisbewoner met laag inkomen (28/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bewoners van woonzorgcentra met een laag inkomen zullen ten laatste vanaf 1 januari 2024 513 euro per maand krijgen aan zorgbudget. Dat staat in het beleidsplan ouderenzorg van Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) dat vrijdag is goedgekeurd.
  [naar artikel]
 41. Antwerpse start-up haalt 1,9 miljoen op voor zuiniger verwarming (05/07/2018 - De Tijd)
  15:36 De Antwerpse start-up Hysopt heeft 1,9 miljoen euro kapitaal opgehaald. Het ontwikkelt software waarmee koel- en verwarmingsinstallaties veel zuiniger worden.
  [naar artikel]
 42. Groen wil 6.000 extra personeelsleden in ouderenzorg: "Personeel heeft te weinig tijd om job echt goed te kunnen doen" (11/04/2019 - VRT NWS)
  Oppositiepartij Groen wil dat er meer middelen komen voor de welzijnssector. Zo wil de partij dat er 6.000 extra personeelsleden worden aangeworven in de ouderenzorg. En ook het probleem van de wachtlijsten moet worden aangepakt. 
  [naar artikel]
 43. Water staat personeel in ouderenzorg aan de lippen: ‘Vaak geen andere keuze dan mensen op hun kamer te houden’ (01/12/2021 - De Morgen)
  Het water staat het personeel in de ouderenzorg volledig aan de lippen. Door de grote uitval van personeel kan niet meer de zorg geboden worden die het personeel zelf zou willen. Dat blijkt uit een bevraging van de Federatie van Zorgkundigen.
  [naar artikel]
 44. Vlaams Belang vraagt politiemeldpunt voor vechtfilmpjes (en deelt ze zelf ook) (10/04/2019 - De Standaard)
  Vlaams Belang gaat actief op zoek naar filmpjes van gewelddadige jongeren zoals de Antwerpse kopschopper, schrijft Het Laatste Nieuws. Vlaams Belang wil ook dat er een meldpunt bij de politie komt.
  [naar artikel]
 45. Tom Van Grieken en Vlaams Belang hebben klacht van Antwerpse moskeeën aan hun been: “Tweet zet aan tot discriminatie en haat” (11/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse moskeeën zullen een klacht indienen tegen het Vlaams Belang en zijn voorzitter Tom Van Grieken wegens het aanzetten tot discriminatie...
  [naar artikel]
 46. Vakbonden manifesteren op vrijdag 27 oktober in Brussel voor werkbaar werk in ouderenzorg (16/10/2017 - Metro)
  De vakbonden gaan op vrijdag 27 oktober in Brussel manifesteren voor werkbaar werk in de ouderenzorg. Dat is vernomen bij LBC-NVK. De undercoverreportage van Pano in woonzorgcentra heeft het thema in een stroomversnelling gebracht, klinkt het bij de vakbondsmensen. Bedoeling is om de manifestatie om 10.30 uur te laten starten aan het Noordstation en naar het Martelarenplein te trekken. De bonden ijveren voor werkbaar werk in de ouderenzorg, en willen met name meer volk op de werkvloer. “Bevoegd Vlaams minister Vandeurzen zet stappen, maar dit zou meer mogen zijn”, klinkt het. De praktische modaliteiten van de manifestatie moeten nog uitgewerkt worden. bron: Belga  
  [naar artikel]
 47. Vakbonden manifesteren op vrijdag 27 oktober in Brussel voor werkbaar werk in ouderenzorg (16/10/2017 - Metro)
  De vakbonden gaan op vrijdag 27 oktober in Brussel manifesteren voor werkbaar werk in de ouderenzorg. Dat is vernomen bij LBC-NVK. De undercoverreportage van Pano in woonzorgcentra heeft het thema in een stroomversnelling gebracht, klinkt het bij de vakbondsmensen. Bedoeling is om de manifestatie om 10.30 uur te laten starten aan het Noordstation en naar het Martelarenplein te trekken. De bonden ijveren voor werkbaar werk in de ouderenzorg, en willen met name meer volk op de werkvloer. “Bevoegd Vlaams minister Vandeurzen zet stappen, maar dit zou meer mogen zijn”, klinkt het. De praktische modaliteiten van de manifestatie moeten nog uitgewerkt worden. bron: Belga  
  [naar artikel]
 48. Stevige kapitaalronde bij Materialise (19/07/2018 - De Tijd)
  07:03 De 3D-printerspecialist mikt op minstens 50 miljoen dollar vers kapitaal, chemiereus BASF stapt in het kapitaal. In Brussel trapt Barco het resultatenseizoen af.
  [naar artikel]
 49. Vlaanderen voert fiscale aftrek in voor KMO-kapitaal (01/06/2020 - De Tijd)
  11:30 Kapitaal stoppen in een KMO wordt fiscaal aantrekkelijk. Het is de belangrijkste blikvanger van het herstelplan dat de Vlaamse regering maandag voorstelt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy