Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2021
10:47 uur

‘Het grote aantal suïcides bij jongeren verontrust me’

De Morgen

12/07/2021 - 12:26

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft Steve Bakelmans doorverwezen naar het hof van assisen voor de moord en verkrachting van Julie Van Espen. In mei 2019 was het Alain Remue en zijn team van de Cel Vermiste Personen die het lichaam van de studente vonden in het Albertkanaal. Ondanks dat Remue al heel wat zaken op de teller heeft staan, is deze toch hard binnengekomen bij de onderzoeker. ‘Mijn dochter was even oud en haar hele leven lag nog voor haar. Voor Julie was het plots afgelopen.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Gezinsbond verontrust over financiering jeugdpsychiatrie (03/07/2017 - De Standaard)
  De Gezinsbond reageert verontrust op de beslissing van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) om het personeelsbudget in de dagpsychiatrie voor jongeren te halveren. ‘Wij vragen met klem dat het bespaarde geld opnieuw geïnvesteerd wordt in geestelijke gezondheidszorg’, zegt Manu Keirse, gezinspolitiek secretaris van de Gezinsbond.
  [naar artikel]
 2. Geert Molenberghs: “De positiviteitsratio verontrust mij het meest, die blijft snel stijgen” (12/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De druk op het Overlegcomité woensdag stijgt. De scholen, de horeca, de kappers… wie gaat open en tegen welke voorwaarden? Feit is dat de ‘paaspauze’ nog geen grote kenteringen teweeggebracht heeft, tenzij misschien in het aantal afgenomen testen. Welke cijfers houden we nu het best in de gaten? “Wat mij het meest verontrust, is de positiviteitsratio”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs.
  [naar artikel]
 3. Stadsbestuur verontrust: 75 jongeren van school gestuurd (25/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Met een project zet het Sociaal Huis Mechelen in op jongeren die van school worden gestuurd. In een opstartfase wordt 10.000 euro uitgetrokken om schooluitval tegen te gaan. Die manifesteert zich vooral in het secundair onderwijs.
  [naar artikel]
 4. Jongeren willen elkaar te lijf gaan met hamers en messen, politie kan net op tijd ingrijpen (03/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  In Aarschot heeft de politie vanmiddag een grote véchtpartij kunnen vermijden. Na een anonieme tip patrouilleerde de politie preventief, en kon ze aan de Grote Laakweg een aantal jongeren betrappen gewapend met knuppels, hamers en messen.
  [naar artikel]
 5. UZ Brussel verdrievoudigt aantal behandelbedden voor jongeren met eetstoornissen (16/02/2021 - VRT NWS)
  Het UZ Brussel stelt door de coronamaatregelen een enorme toename vast van het aantal kinderen en jongeren met zware anorexia nervosa. De wachtlijsten voor de behandeling van kinderen en jongeren tussen 10 en 15 wordt erg lang. Het UZ Brussel breidt daarom het aantal behandelbedden uit van drie naar negen, met extra personeel.
  [naar artikel]
 6. Bart Somers verontrust over zaak-El Kaouakibi: "Dag na dag verschijnen er dingen die je doen fronsen" (30/03/2021 - VRT NWS)
  Vlaams viceminister-president Bart Somers (Open VLD) is naar eigen zeggen zeer verontrust over wat er allemaal aan het licht komt over zijn partijgenote Sihame El Kaouakibi. De politica wordt beschuldigd van gesjoemel met subsidies. Somers vindt dat El Kaouakibi zo snel mogelijk duidelijkheid moet scheppen: "Ik denk dat je als publiek figuur niet anders kan dan je publiek te verdedigen en een aantal aantijgingen duidelijk te weerleggen."
  [naar artikel]
 7. Stijgend aantal besmettingen met coronavirus verontrust experts: “Jongeren zijn de motor van de pandemie” (28/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Nadat de cijfers wekenlang waren gedaald, raken er volgens de jongste statistieken opnieuw meer Belgen besmet met het coronavirus. “Vooral mensen tussen 20 en 40 jaar”, aldus viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven), die beklemtoont dat we “met z’n allen de preventiemaatregelen moeten blijven volgen, ook al zijn we ze misschien beu”. Volgens microbioloog Herman Goossens (UAntwerpen) is de stijging verontrustend.
  [naar artikel]
 8. Sp.a verontrust door "ontmanteling en versplintering" sociale inspectie (26/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Sp.a-voorzitter John Crombez is verontrust over de hervorming van de sociale inspectie die staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld) wil
  [naar artikel]
 9. Groen "zeer verontrust" over daling aantal vrouwen in topfuncties bij Vlaamse overheid (20/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Oppositiepartij Groen is "zeer verontrust" over de daling van het aantal vrouwen in topfuncties bij de Vlaamse overheid. "De overheid zou een
  [naar artikel]
 10. Jongeren blijven oververtegenwoordigd in ongevallencijfers (15/05/2017 - De Redactie)
  Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid heeft een app ontwikkels om het rijgedrag van de jongeren te verbeteren en zo het aantal ongevallen met jongeren verder naar beneden te krijgen.
  [naar artikel]
 11. Aantal jongeren dat antidepressiva neemt blijft stijgen (27/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal jongeren dat antidepressiva gebruikt, is opnieuw licht gestegen. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Nawal Farih heeft opgevraagd...
  [naar artikel]
 12. Zonder maatregelen blijft aantal hiv-infecties onder jongeren zorgwekkend stijgen (01/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Indien er niets verandert in de aanpak zal het aantal jongeren dat jaarlijks geïnfecteerd wordt met hiv, wereldwijd stijgen van de huidige
  [naar artikel]
 13. Buurtbewoners reageren ontstemd op komst asielcentrum in Grote-Spouwen (25/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De buurt reageert verontrust op het nieuws dat er een asielcentrum geopend zal worden in het voormalige woonzorgcentrum Ark van Noé aan de Rode Kruislaan in Grote-Spouwen.
  [naar artikel]
 14. Zonder maatregelen blijft aantal hiv-infecties bij jongeren zorgwekkend stijgen (Unicef) (01/12/2016 - Knack)
  Als er niets verandert in de aanpak zal het aantal jongeren dat jaarlijks geïnfecteerd wordt met hiv, wereldwijd stijgen van de huidige 250.000 naar 400.000 in 2030.
  [naar artikel]
 15. Aantal vertrekkende jongeren stijgt slechts licht (13/04/2019 - De Morgen)
  Het aantal jongeren dat emigreerde uit België steeg met een kleine 2 procent. Geen 70 procent zoals De Morgen gisteren schreef, op basis van foutieve cijfergegevens van de FOD Economie.
  [naar artikel]
 16. Aantal jongeren dat zoekt naar hulp stijgt pijlsnel: “Ik voel me gewoon zo machteloos” (07/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Alsmaar meer jongeren zoeken hulp door de aanhoudende coronamaatregelen. Bij de jongerentelefoon Awel is het aantal oproepen over eenzaamheid,...
  [naar artikel]
 17. Jongerentravel haalt nog 11 besmette jongeren met bus weg uit Spanje (10/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Reisorganisatie Jongerentravel heeft nog twee bussen gereserveerd om dit weekend jongeren uit Spanje weg te halen nadat een aantal onder hen besmet raakten met het coronavirus. Het gaat om een bus met 63 jongeren die vrijdag een negatieve test aflegden en een bus met 11 jongeren die positief testten.
  [naar artikel]
 18. Escalatie van geweld in Noord-Ierse hoofdstad Belfast verontrust (09/04/2021 - Knack)
  In Noord-Ierland is donderdagavond opnieuw geweld uitgebroken. De Britse premier Boris Johnson en zijn Ierse ambtgenoot Micheal Martin roepen op tot kalmte. Ook de Verenigde Staten is verontrust.
  [naar artikel]
 19. Geert Molenberghs: “De positiviteitsratio verontrust mij het meest. Die blijft stijgen, zeer snel zelfs” (12/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  De druk op het Overlegcomité woensdag stijgt: de scholen, de horeca, de kappers wie gaat open en tegen welke voorwaarden? Feit is dat de ‘paaspauze’ nog geen grote kenteringen teweeg heeft gebracht, tenzij misschien in het aantal afgenomen testen. Welke cijfers houden we nu best in de gaten? Wanneer is er beterschap op komst?
  [naar artikel]
 20. Aantal meldingen intrafamiliaal geweld met jongeren verdriedubbeld: “Er spelen zich op dit moment drama's af” (24/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Uit nieuwe cijfers van Awel, de online en telefonische hulplijn voor kinderen en jongeren, blijkt dat het aantal gesprekken rond intrafamiliaal...
  [naar artikel]
 21. Aantal jongeren in jeugdzorg blijft stijgen: 'Velen kunnen de prestatiedruk niet meer aan' (07/10/2020 - Knack)
  Het aantal Vlaamse jongeren dat een beroep deed op intensieve jeugdhulp steeg de voorbije twee jaar met een tiende tot bijna 20.000, blijkt uit nieuwe cijfers van het agentschap Opgroeien.
  [naar artikel]
 22. Jongeren raken slaags in hartje Brugge, zorgen over toenemend geweld en drugs: “We zien zelfs heroïne opduiken” (19/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Enkele jongeren zijn zondagavond slaags geraakt op ’t Zand in Brugge. Daarbij werd meermaals op het hoofd van een betrokkene getrapt. Die stond plots ook helemaal naakt op het plein. De politie verrichtte uiteindelijk enkele arrestaties. “We zijn verontrust over het toenemend geweld in onze stad”, aldus de burgemeester.
  [naar artikel]
 23. Aantal kinderen en jongeren in jeugdhulp blijft toenemen (07/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal kinderen en jongeren in de jeugdhulp blijft elk jaar stijgen. Vorig jaar zaten bijna 22.000 kinderen en jongeren in een open instelling of een pleeggezin, en dat zijn er 10 procent meer dan in 2017. Dat berichten Knack en VRT NWS op basis van het jaarverslag “Jeugdhulp” van het agentschap Opgroeien.
  [naar artikel]
 24. Expert Verenigde Naties 'extreem verontrust' over einde netneutraliteit in VS (20/12/2017 - Knack)
  De VN-expert voor vrijheid van meningsuiting verklaarde woensdag 'extreem verontrust' te zijn over de beslissing in de Verenigde Staten om de netneutraliteit ongedaan te maken.
  [naar artikel]
 25. Gerecht onderzoekt grote vechtpartij tussen jongeren in Londerzeel (26/01/2020 - De Standaard)
  Het parket Halle-Vilvoorde heeft een onderzoek geopend naar een grote vechtpartij tussen jongeren die vrijdagnamiddag plaatsvond in Londerzeel. Daar gingen twee groepjes jongeren omstreeks 16.30 uur op de vuist. Het zou gaan om jongeren uit twee verschillende scholen, die al enige tijd een vete hebben. Het parket doet een oproep naar getuigen en slachtoffers.
  [naar artikel]
 26. Oppositie verontrust over Mechelse financiën: “Vooral lucht en GAS” (10/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De oppositie in Mechelen is verontrust over de begroting die het stadsbestuur van Vld-Groen-m+ maandag ter goedkeuring voorlegt aan de gemeenteraad. Ze hekelt onder andere de hoge inkomsten waar het bestuur rekening mee houdt. Onder andere uit GAS-boetes voor snelheidsovertredingen en uit de verkoop van patrimonium.
  [naar artikel]
 27. VN verontrust over politiegeweld tegen betogers in Eswatini (06/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Naties zijn verontrust over berichten waarin melding wordt gemaakt van een brutaal politieoptreden tegen manifestanten in Eswatini, het vroegere Swaziland. In het land in het zuiden van Afrika zijn heel wat mensen op straat gekomen om meer democratie te eisen.
  [naar artikel]
 28. Crombez verontrust door ‘ontmanteling’ en ‘versplintering’ sociale inspectie (26/09/2016 - De Standaard)
  SP.A-voorzitter John Crombez is verontrust over de hervorming van de sociale inspectie die staatssecretaris Philippe De Backer (Open VLD) wil doorvoeren. ‘Ik vraag me écht af wat de bedoeling is. Tenzij deze regering de strijd tegen sociale dumping van de kaart wil vegen.’
  [naar artikel]
 29. Crombez verontrust door “ontmanteling” en “versplintering” sociale inspectie (26/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  SP.A-voorzitter John Crombez is verontrust over de hervorming van de sociale inspectie die staatssecretaris Philippe De Backer (Open VLD) wil doorvoeren. “Ik vraag me écht af wat de bedoeling is. Tenzij deze regering de strijd tegen sociale dumping van de kaart wil vegen.”
  [naar artikel]
 30. Crombez verontrust door ‘ontmanteling’ en ‘versplintering’ sociale inspectie (26/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  SP.A-voorzitter John Crombez is verontrust over de hervorming van de sociale inspectie die staatssecretaris Philippe De Backer (Open VLD) wil doorvoeren. ‘Ik vraag me écht af wat de bedoeling is. Tenzij deze regering de strijd tegen sociale dumping van de kaart wil vegen.’
  [naar artikel]
 31. Aantal kinderen en jongeren in jeugdhulp blijft toenemen (07/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal kinderen en jongeren in de jeugdhulp blijft jaar na naar stijgen. Vorig jaar zaten bijna 22.000 kinderen en jongeren in een open...
  [naar artikel]
 32. Aantal ADHD-jongeren dat Rilatine slikt stabiel, maar ze nemen steeds hogere dosis (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal jongeren dat medicatie neemt om de hyperactiviteitsstoornis ADHD onder controle te krijgen, blijft stabiel. Meestal gaat het om het...
  [naar artikel]
 33. Aantal jongeren dat hulp zoekt door corona stijgt pijlsnel: “Ik voel me gewoon zo machteloos” (07/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Alsmaar meer jongeren zoeken hulp door de aanhoudende coronamaatregelen. Bij de jongerentelefoon Awel is het aantal oproepen over eenzaamheid,...
  [naar artikel]
 34. Huisartsen “verontrust” door signalen in hun praktijken (27/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Domus Medica zegt “verontrust” te zijn over de signalen die het vanop het terrein bij de huisartsen ontvangt. Er is voorlopig dan wel nog maar sprake van een “diffuus beeld” met vooral regionale uitschieters, maar in de eerste en tweede golf was ook dat net een van de eerste alarmsignalen
  [naar artikel]
 35. Trump “erg verontrust” door inbeslagname Oekraïense schepen (28/11/2018 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump is “erg verontrust” door de inbeslagname van drie Oekraïense marinevaartuigen door de Russische kustwacht. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt. Tijdens een telefoongesprek met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, hebben beide leiders “hun grote bezorgdheid over de gebeurtenis”, aldus woordvoerster Sarah Sanders. Rusland blokkeerde zondag drie Oekraïense marineschepen die via de Straat van Kertsj naar de Zee van Azov probeerden te varen. Rusland beschuldigde de Oekraïense schepen ervan illegaal de Russische territoriale wateren te hebben betreden. Volgens Oekraïne opende Rusland het vuur op de schepen en raakten daarbij enkele bemanningsleden gewond. Bron: Belga   Het bericht Trump “erg verontrust” door inbeslagname Oekraïense schepen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Bart Somers verontrust over zaak-El Kaouakibi (30/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bart Somers, die Sihame El Kaouakibi overtuigde om in 2019 op de tweede plaats te staan op de Open Vld lijst in Antwerpen, is naar eigen zeggen zeer verontrust over wat er nu allemaal aan het licht komt om zijn partijgenote. Ze moet zo snel mogelijk duidelijkheid scheppen, zegt hij.
  [naar artikel]
 37. Geert Molenberghs zeer ongerust over de positiviteitsratio: “Die blijft stijgen” (12/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De druk op het Overlegcomité woensdag stijgt. De scholen, de horeca, de kappers… wie gaat open en tegen welke voorwaarden? Feit is dat de ‘paaspauze’ nog geen grote kenteringen teweeggebracht heeft, tenzij misschien in het aantal afgenomen testen. Welke cijfers houden we nu het best in de gaten? “Wat mij het meest verontrust, is de positiviteitsratio”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs.
  [naar artikel]
 38. Rook van grote Nederlandse natuurbrand tot in Maaseik te zien (20/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De zware natuurbrand van maandagavond in het Nederlandse natuurgebied De Meinweg bij Herkenbosch heeft Maaseikenaren verontrust. Ze zagen een grote rookpluim en ze roken de brandgeur. Het vuur woedde zo’n dertig kilometer over de Nederlandse grens.
  [naar artikel]
 39. Unicef verontrust over groot aantal kinderen dat wordt ingezet als zelfmoordterrorist (12/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal kinderen dat door terreurgroep Boko Haram wordt ingezet als zelfmoordterroristen is fel toegenomen, zo waarschuwt Unicef woensdag. Ook blijven de legers in het gebied rond het Tsjaadmeer kinderen vasthouden om informatie te verkrijgen.
  [naar artikel]
 40. VN-chef 'diep verontrust' over aanval Israël op mediagebouw (16/05/2021 - Knack)
  VN-chef António Guterres is 'ontzet' door de burgerslachtoffers in de Gazastrook en 'diep verontrust' over de aanval van Israël op een gebouw waarin internationale media waren gevestigd. Dat heeft een woordvoerder in een zaterdag (lokale tijd) vrijgegeven verklaring gezegd.
  [naar artikel]
 41. Geert Molenberghs: “Hoogste aantal besmettingen bij Brusselse jongeren tussen 10 en 19 jaar oud” (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Incidenten zoals gisteren in het Ter Kamerenbos in Brussel, waar duizenden jongeren bijeen kwamen na een uit de hand gelopen aprilgrap, baart zorgen. Professor biostatistiek Geert Molenberghs wijst er in gesprek met HLN LIVE op dat het aantal besmettingen het hoogst is bij Brusselse jongeren, gevolgd door de veertigers en vijftigers. “Het virus kruipt van de ene generatie naar de andere”
  [naar artikel]
 42. Geert Molenberghs: “Hoogste aantal besmettingen bij Brusselse jongeren tussen 10 en 19 jaar oud” (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Incidenten zoals gisteren in het Ter Kamerenbos in Brussel, waar duizenden jongeren bijeen kwamen na een uit de hand gelopen aprilgrap, baren zorgen. Professor biostatistiek Geert Molenberghs wijst er in gesprek met HLN LIVE op dat het aantal besmettingen het hoogst is bij Brusselse jongeren, gevolgd door de veertigers en vijftigers. “Het virus kruipt van de ene generatie naar de andere”.
  [naar artikel]
 43. Groot aantal coronabesmettingen onder jongeren in Leuven: "Jongeren moeten zich zo snel mogelijk laten vaccineren" (12/07/2021 - VRT NWS)
  Er zijn almaar meer coronabesmettingen in Leuven. Van alle centrumsteden is Leuven, na Aalst, de stad met relatief gezien het grootst aantal besmettingen. "Het aantal jongeren in Leuven is het grootste van alle centrumsteden en het is daar dat de besmettingen zich situeren", aldus burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). Vaccineren is de boodschap.
  [naar artikel]
 44. Jongeren leggen stenen op sporen (18/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Drie jongeren hebben grote stenen gelegd op de spoorweg tussen Flemalle en Engis in de provincie Luik. Een buurtbewoner zag de jongeren bezig en
  [naar artikel]
 45. VS zwaar verontrust over verslagen van stelselmatige verkrachting van moslims in kampen in China (04/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten reageert verontrust op de verslagen van systematische verkrachting en seksueel misbruik tegen vrouwen in ‘heropvoedingskampen’ voor Oeigoeren en andere moslimminderheden in China. Ze vragen nu dat er serieuze consequenties volgen op de wreedheden die zich afspelen in de kampen.
  [naar artikel]
 46. Jan Jambon: “Komst motorbendes in Limburg verontrust me uiteraard” (19/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon houdt de komst van motorbendes in Limburg met een kritisch oog in de gaten. “Natuurlijk verontrust me dat. Daarom geven we er prioriteit aan om de burgemeesters meer kansen te geven dit nauwgezet op te volgen.”
  [naar artikel]
 47. Misbruik paspoorten in Dubaimoord verontrust EU (06/04/2019 - De Morgen)
  BRUSSEL l De Europese Unie is ‘extreem verontrust’ over het gebruik van Europese paspoorten door vermoedelijke Israëlische commandoleden bij de moord op een Hamasleider in Dubai. Dat heeft de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Miguel Angel Moratinos verklaard voor het begin van een bijeenkomst met zijn Europese collega’s in Brussel.
  [naar artikel]
 48. Als grap begonnen, nu gevaarlijke challenge: jongeren gebruiken zakjes bleekmiddel “om kleur van ogen te veranderen” (14/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuwe ‘challenge’ op sociale media verontrust sinds enkele maanden artsen. Op de populaire video-app TikTok waren filmpjes te zien waarin...
  [naar artikel]
 49. Ziekenhuizen verontrust door toename van aantal patiënten op intensieve zorg in Brussel, Antwerpen en West-Vlaanderen (04/10/2020 - VRT NWS)
  De ziekenhuizen in ons land maken zich zorgen over het sterk stijgende aantal patiënten met COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het coronavirus. Enkele ziekenhuizen moeten al patiënten overbrengen naar andere ziekenhuizen. Vooral de stijging van het aantal mensen op een intensieve-zorgafdeling is onrustwekkend, zegt Margot Cloet, gedegelegeerd bestuurder van zorgkoepel Zorgnet-Icuro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.