Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2021
10:20 uur

Zoekactie na de overstromingsramp wordt een enorme opgave: "Dit is iets wat we nog nooit hebben meegemaakt"

VRT NWS

18/07/2021 - 19:53

De zoektocht naar de vermiste personen na de overstromingen in ons land wordt een enorme opgave. Dat onderkent Alain Remue, het hoofd van de Cel Vermiste Personen. Het aantal vermiste personen is op een dag tijd sterk gestegen: van 103 naar 163. “Ik kan me voorstellen dat er van de 163 die nu op de lijst staan, een aantal mensen er nog niet in geslaagd is om iemand te contacteren. Maar we beseffen ook dat hoe meer tijd er overheen gaat, hoe meer vragen we ons moeten stellen”, zegt Remue.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Frank Deboosere: "Een ijsdag op 18 maart, dat hebben wij nog nooit meegemaakt" (18/03/2018 - VRT NWS)
  Het was de koudste 18 maart sinds de start van de metingen in 1901. Bovendien viel een ijsdag, dat is een dag waarbij het kwik niet boven het vriespunt stijgt, nog nooit zo laat in het jaar. "Dit hebben wij nog nooit meegemaakt", reageert Frank Deboosere.
  [naar artikel]
 2. Steeds meer vragen rond miljoenendeal mondmaskers: ‘Nog nooit meegemaakt’ (28/05/2020 - De Morgen)
  Heeft de obscure Luxemburgse postbusvennootschap Avrox de deal voor 15 miljoen stoffen mondmaskers fair gewonnen? Textielfirma's die hun dossier perfect in orde hadden, blijken door de overheid om onduidelijke redenen overboord gegooid. "Nooit meegemaakt", zucht één firma. "Dit moet onderzocht worden", vindt N-VA.
  [naar artikel]
 3. De vrouwen achter tv-serie ‘Tabula rasa’ na het Weinstein-schandaal: "Misschien zijn wij de gelukzakken die nog nooit iets hebben meegemaakt" (21/10/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/FQyNZP6ZLjN4SeE6LLNMmdM_Irk/diocontent/113820046/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 4. Vlaamse in de Caraïben: "Wij hadden geluk met windsnelheden van "maar" 200 kilometer per uur (06/09/2017 - VRT NWS)
  De orkaan Irma is de zwaarste die de inwoners van het Caraïbische gebied ooit hebben meegemaakt. Op het eiland Saint Kitts houdt de Vlaamse Anne Becker zich nog schuil voor de storm. "De hoogste windssnelheden zijn hier voorbij, maar we hebben wel nog een enorme regenval." 
  [naar artikel]
 5. Björn Soenens in New Bern: "Zo een zondvloed heb ik nog nooit meegemaakt" (14/09/2018 - VRT NWS)
  Het stadje New Bern in North Carolina is een van de zwaarst getroffen gebieden van de tornado Florence in de VS. "Ik ben 50 jaar en zo een zondvloed heb ik nog nooit meegemaakt", meldt Björn Soenens. "Tijdens de rit hiernaartoe naar New Bern hadden we stortregen, wind, takken van de bomen en brokstukken op de weg. New Bern is een van de zwaarst getroffen gebieden. Heel het dorp staat bijna onder water."
  [naar artikel]
 6. Meer kerstkaartjes verstuurd dan ooit tevoren: "We zijn het digitale spuugzat en willen iets tastbaars" (16/12/2020 - VRT NWS)
  Nog nooit eerder worden er zo veel kerstkaartjes verstuurd. Webshops zien in vergelijking met vorig jaar een enorme stijging, schrijft De Morgen. "Dat heeft alles te maken met het coronavirus", vertelt de Antwerpse trendwatcher, Herman Konings, aan Radio 2 Antwerpen. "We hebben meer dan ooit nood aan een beetje warmte."
  [naar artikel]
 7. Toch nog nieuwe zoekactie in Dilserbos: "Om zeker te zijn dat we niks over het hoofd hebben gezien" (21/06/2021 - VRT NWS)
  Iets voor 8 uur vanochtend is in het Dilserbos, in Dilsem-Stokkem, opnieuw een zoekactie begonnen. De politie wil de omgeving waar het lichaam van de militair Jürgen Conings is gevonden voor de zekerheid toch nog eens grondig uitkammen, klinkt het.
  [naar artikel]
 8. Warmterecords van Moskou tot Canada: "Je kan amper nog ademen, dit hebben we in 120 jaar nog niet meegemaakt" (25/06/2021 - VRT NWS)
  Bij ons mag het dan nog relatief fris zijn momenteel, op andere plaatsen in de wereld is dat helemaal anders: in grote delen van Oost-Europa is het bakken en braden momenteel, net als in British Columbia in Canada. Daar wordt het maar liefst 25 graden Celsius warmer dan normaal. Moskou kampt dan weer met een vroege hittegolf. "Dit hebben we in 120 jaar niet meegemaakt."
  [naar artikel]
 9. Narcissen in bloei: "Nooit kwam de lente zo vroeg" (17/02/2020 - VRT NWS)
  In het Genker Plantencentrum hebben ze in 27 jaar tijd nog nooit zo'n vroege lente meegemaakt. In de tuinen staan de narcissen in bloei en her en der zie je bloesem van de Japanse kerselaar roze kleuren. "Normaal zetten we nu nog planten binnen tegen de vorst maar dit jaar hebben rijen klanten die al bloemen willen planten", zegt Bart Hiemeleers van het Genker Plantencentrum.
  [naar artikel]
 10. De Wever verwijt SP.A en Groen hypocrisie: "Nu hebben ze plots nooit iets gehoord of gezien" (17/06/2017 - De Redactie)
  "Ze stappen uit het modderbad, wanen zich volledig proper, zeggen dan "schandaal" en roepen om het hardst hun maagdelijkheid uit. Dat stemt mij wrang", zegt De Wever aan "VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 11. Kris Peeters: "Onderzoeken of Ryanair de wetgeving heeft gerespecteerd" (18/09/2017 - VRT NWS)
  De minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) is een onderzoek gestart naar mogelijke misleidende handelspraktijken bij de lagekostenmaatschappij. "Zo een massale annulatie van vluchten hebben we nog nooit meegemaakt, maar als er fouten zijn gemaakt, dan zullen we naar de rechter stappen om heel de annulering te laten stopzetten", aldus Peeters in "Terzake".
  [naar artikel]
 12. Resto du Coeur kan stijgende vraag naar voedselpakketten niet bijhouden: "Dit hebben we nog nooit meegemaakt" (26/02/2021 - VRT NWS)
  De sociale restaurants van Resto du Coeur België worden overstelpt met vragen van mensen die hun eigen maaltijden niet meer kunnen betalen. Tijdens het afgelopen coronajaar 2020 vroegen gemiddeld 62% meer mensen om voedselhulp dan het jaar ervoor. "Zelfs tijdens de financiële crisis van 2007 was het niet zo erg als nu. Dit hebben we nog nooit gezien", klinkt het.
  [naar artikel]
 13. Zoekactie naar overlevenden bootbrand in Californië stopgezet: "34 doden" (04/09/2019 - VRT NWS)
  Voor de kust van de Amerikaanse staat Californië werd de zoekactie naar de passagiers, die zich op een brandende boot bevonden, gestaakt. Dat hebben de autoriteiten van Californië laten weten. Ze hebben de hoop opgegeven om nog overlevenden te vinden. 5 bemanningsleden konden zichzelf in veiligheid brengen. "34 mensen zouden zijn omgekomen", melden de autoriteiten nog.
  [naar artikel]
 14. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt" of "hou het veilig": welke clichés houden we over aan de coronacrisis? (30/03/2020 - VRT NWS)
  Clichés of stoplappen: we gebruiken het allemaal wel eens, zeker in het alledaagse leven. In deze coronatijden blijken we ook een hele nieuwe clichés te hebben ontdekt. De Nederlandse taalkundige en auteur Wim Daniëls heeft ze verzameld en had het daarover in "Nieuwe feiten", op Radio 1. Op vraag van het radioprogramma heeft de Gentse rapgroep Uberdope ook het ultieme coronaclichélied gemaakt.
  [naar artikel]
 15. Baas FAVV over fipronilcrisis: "We hebben nooit geprobeerd iets te verbergen" (07/08/2017 - De Redactie)
  Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen heeft in de fipronilcrisis altijd gecommuniceerd zodra het "relevante informatie" had. Dat zegt gedelegeerd bestuurder Herman Diricks in "Terzake". De onenigheid over de norm die het agentschap hanteert, wijt hij aan "een misverstand".
  [naar artikel]
 16. Vandoorne na opgave: "Eindelijk toch eens iemand kunnen inhalen" (14/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Iets voorbij halverwege de race zat de race erop voor Vandoorne. Na een aanrijding met Felipe Massa brak een wiel af en strandde hij in de grindbak. Ondanks zijn opgave probeert Vandoorne toch positief terug te blikken op het raceweekend in Spanje.
  [naar artikel]
 17. "Vrijwel alle levende zielen hebben nog nooit zo'n sombere maand meegemaakt" (31/12/2017 - VRT NWS)
  U heeft het wellicht ook gemerkt: de voorbije maand december hebben we de zon amper te zien gekregen. Het is van december 1934 dat er zo weinig zonlicht was.
  [naar artikel]
 18. Mobiele camera's vallen uit in slotfase: "Beste live TV-ontknoping ooit" (24/09/2017 - Sporza)
  "Dit heb ik nog nooit meegemaakt", zei Michel Wuyts. In de slotfase van het WK werkten alleen nog de vaste camera's aan de finish.
  [naar artikel]
 19. Teleurgestelde Benoot na opgave: "Ik weet niet wat er aan de hand is" (30/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tiesj Benoot had geen verklaring voor zijn opgave in de WK-wegrit en was dan ook erg ontgoocheld. "Er is niets zo frustrerend voor een sportman als...
  [naar artikel]
 20. Jeugdinfoplatform WAT WAT verwacht piek aan psychische problemen bij jongeren, maar benadrukt: "Praten helpt echt" (12/10/2020 - VRT NWS)
  Het jongerenadviesplatform WAT WAT voorspelt een piek aan psychische problemen bij jongeren dit najaar. WAT WAT krijgt nu al even veel meldingen over depressies, angst en eenzaamheid als tijdens de eerste coronagolf. WAT WAT lanceert daarom de campagne "donkere gedachten" waarin jongeren getuigen dat praten echt helpt. "Wanneer je open bent over je problemen, merk je dat veel mensen iets gelijkaardigs hebben meegemaakt", zegt Talia Davids. "Dan weet je dat je het er samen over kan hebben."
  [naar artikel]
 21. Grootste evacuatie ooit uit Amerikaanse geschiedenis: "Catastrofale storm die we nooit hebben meegemaakt" (09/09/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/aPIhnzl6UlLKO_81awOmXrf7GpY/diocontent/111272020/_crop/0/356/3500/1977/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 22. Chrissy Teigen blogt over vreemde toestand op het vliegtuig: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt" (27/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Model Chrissy Teigen maakte zopas iets vreemd mee op het vliegtuig. De vrouw van zanger John Legend was onderweg naar Tokio toen het vliegtuig...
  [naar artikel]
 23. Lies Lefever over "Pietenpact": "Te veel politieke correctheid" (13/11/2016 - De Redactie)
  "Ik heb nooit een link gezien tussen zwarte piet en rassenhaat", schrijft ze in een blogpost. "We zijn iets te enthousiast bezig met politiek correct zijn."
  [naar artikel]
 24. CEO Lotus: 'Zo'n omzetgroei hebben we nog nooit meegemaakt' (16/08/2021 - De Tijd)
  20:25 De verkoop en winst van de beursgenoteerde koekjesbakker Lotus Bakeries is in de eerste jaarhelft fors gestegen. 'De omzet groeide met 42 miljoen euro. Dat hebben we nog nooit meegemaakt.'
  [naar artikel]
 25. "Als ik het kan vanuit een wiebelende zeekajak, dan kan iedereen het" (19/03/2017 - De Redactie)
  In onze wateren drijft een enorme hoop afval. En het plastic dat aanspoelt op het strand en we aan de hoogwaterlijn zien, is maar het topje van de ijsberg. Zeekajakker Dimitri Vandepoele probeert hieraan iets te doen, "want het wordt steeds meer en meer en meer."
  [naar artikel]
 26. Buurman hoort "gekrab" in garagebox, wat hij aantreft is ongezien (23/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De politie deed een opmerkelijke ontdekking in een garagebox in Kortrijk. Maar liefst 337 illegale schilpadden zaten er opeengestapeld. "Ik doe dit werk nu 29 jaar, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt", klinkt het.
  [naar artikel]
 27. Onze F1-volger merkt dat boel op ontploffen staat bij team Vandoorne: "Gaan Honda niet meer beschermen" (09/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mensenzee Ze hebben er hier veel minder last van, maar ook in Montreal zit de schrik voor terroristen er goed in. Nooit meegemaakt. Ik zit in de
  [naar artikel]
 28. Onze F1-volger merkt dat boel op ontploffen staat rond Vandoorne: "Gaan Honda niet meer beschermen" (10/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mensenzee Ze hebben er hier veel minder last van, maar ook in Montreal zit de schrik voor terroristen er goed in. Nooit meegemaakt. Ik zit in de
  [naar artikel]
 29. Onze F1-volger merkt dat boel op ontploffen staat bij team Vandoorne: "Gaan Honda niet meer beschermen" (09/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mensenzee Ze hebben er hier veel minder last van, maar ook in Montreal zit de schrik voor terroristen er goed in. Nooit meegemaakt. Ik zit in de
  [naar artikel]
 30. Grootschalige reddingsactie na "hulpgeroep vanuit zee" anderhalf uur later afgeblazen (23/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De hulpdiensten hebben gisteravond een grootschalige zoekactie opgezet voor de kust van Oostende, ter hoogte van Thermae Palace. Iets voor negen
  [naar artikel]
 31. Bill Gates gaat geen taboes uit de weg in klimaatboek: "Hebben niet één maar vele doorbraken nodig, maar het kan!" (15/02/2021 - VRT NWS)
  De Amerikaanse miljardair en mede-oprichter van Microsoft Bill Gates (65) is heel erg bezig met het klimaat. Hij heeft er nu ook een boek over geschreven, waarin hij de omvang van de uitdaging - een klimaatneutrale wereld tegen 2050 - schetst: "We gaan moeten innoveren op een schaal die we nooit tevoren hebben meegemaakt." Gates denkt ook dat we best kernenergie aan boord houden om er te komen.
  [naar artikel]
 32. Grootste evacuatie ooit uit Amerikaanse geschiedenis: "Catastrofale storm die we nooit hebben meegemaakt" (09/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op het eiland Cuba zijn meer dan een miljoen mensen geëvacueerd voor orkaan Irma die afgelopen nacht aan land is gegaan. De Amerikaanse
  [naar artikel]
 33. Buurman hoort "gekrab" in garagebox, maar wat hij aantreft is ongezien (23/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De politie deed een opmerkelijke ontdekking in een garagebox in Kortrijk. Maar liefst 337 illegale schilpadden zaten er opeengestapeld. "Ik doe dit werk nu 29 jaar, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt", klinkt het.
  [naar artikel]
 34. "Ik moet wel erg saai geweest zijn!" Luis Enrique spot op perspraatje plots slapende journalist (20/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Dit heb ik nog nooit meegemaakt." Luis Enrique kon gisteren zijn ogen niet geloven op de persconferentie na de gewonnen wedstrijd van Barcelona
  [naar artikel]
 35. "Nu of nooit om iets te doen aan klimaatproblematiek" (20/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  "Het is nu of nooit", dat stelt Serge De Gheldere, expert inzake de klimaatproblematiek.
  [naar artikel]
 36. "1 plus 2 gratis van Albert Heijn voorspelt nieuwe prijzenoorlog" (05/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  "Dit is du jamais vu, dit hebben we nog niet meegemaakt in ons land. Het enige dat nog spectaculairder is, is dat je de producten gratis weggeeft",...
  [naar artikel]
 37. Advocaat Keuleneer die eerder moest terugstappen uit proces: "Euthanasie wordt nu iets vanzelfsprekends" (31/01/2020 - VRT NWS)
  Advocaat Fernand Keuleneer reageert "niet gelukkig" op de vrijspraak van de drie arsten in het groot euthanasieproces in Gent. Volgens Keuleneer, die benadrukt dat hij het arrest nog niet kon lezen, wordt "euthanasie nu iets vanzelfsprekends": "De euthanasiewet heeft geen controle meer. Iedereen kan doen wat hij wil." Volgens Keuleneer, die spreekt van een "industrie", ontstaat er nu een "recht op zelfdoding".
  [naar artikel]
 38. Enorme vissterfte in Merksplas: "Tot 300 kilogram dode vis" (13/08/2020 - VRT NWS)
  De extreme droogte veroorzaakt op verschillende plaatsen in de provincie vissterfte. Rond de kolonie in Merksplas, ter hoogte van de Vaartstraat, liggen enkele honderden vissen dood in een gracht. "Vissterfte is iets wat de volgende jaren de norm wordt", zegt Rudi Yseboodt van Agentschap Natuur en Bos.
  [naar artikel]
 39. Magnette over Ceta: "In de politiek is nooit iets onmogelijk geweest" (19/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Waals minister-president Paul Magnette meent dat het "zeer, zeer moeilijk" zal worden voor het Waalse Gewest om zich voor vrijdag uit te spreken over het Europees-Canadese vrijhandelsverdrag Ceta. "Maar in de politiek is nooit iets onmogelijk geweest", zo stelde hij woensdag na afloop van een overleg met eurocommissaris voor Handel Cecilia Malmström.
  [naar artikel]
 40. Magnette over Ceta: "In de politiek is nooit iets onmogelijk geweest" (19/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Waals minister-president Paul Magnette meent dat het "zeer, zeer moeilijk" zal worden voor het Waalse Gewest om zich voor vrijdag uit te spreken over het Europees-Canadese vrijhandelsverdrag Ceta. "Maar in de politiek is nooit iets onmogelijk geweest", zo stelde hij woensdag na afloop van een overleg met eurocommissaris voor Handel Cecilia Malmström.
  [naar artikel]
 41. Jan Balliauw: "Zelfs tijdens de koude oorlog hebben we zo'n diplomatenoorlog nooit meegemaakt" (29/03/2018 - VRT NWS)
  Rusland zet 60 Amerikaanse diplomaten het land uit. "Rusland neemt vooral maatregelen op basis van wederkerigheid, zogenaamde spiegelmaatregelen", zegt onze Ruslandkenner Jan Balliauw. Maar of het daarbij zal blijven is nog onduidelijk. Volgens Balliauw zijn de spanningen tussen Rusland en het westen ongezien sinds de koude oorlog. 
  [naar artikel]
 42. Professor Herman Goossens: "Kerstperiode zou wel eens enorme boost kunnen geven aan aantal besmettingen" (19/11/2020 - VRT NWS)
  Microbioloog Herman Goossens (UAntwerpen) maakt zich ernstige zorgen over de komende kerstperiode. "Als Kerstmis op grote schaal gevierd wordt, zal dat een enorme boost geven aan het aantal infecties", waarschuwt hij in "De afspraak".
  [naar artikel]
 43. "Eén keer goed doorduwen en daar was de baby" (13/09/2016 - De Redactie)
  Voor velen die het meegemaakt hebben is het wellicht ondenkbaar. Maar het kan dus: rustig en sereen bevallen, "alsof geen inspanning nodig is". Een filmpje op Facebook moet dat bewijzen.
  [naar artikel]
 44. Francken: "Ouders van Mawda hebben enorme risico's genomen" (25/05/2018 - VRT NWS)
  Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) hebben de ouders van de doodgeschoten peuter Mawda "enorme risico's" genomen. Hij treedt zo zijn partijvoorzitter Bart De Wever bij die stelt dat er ook moet gekeken worden naar de "verantwoordelijkheid" van de ouders. Het lijkt ook uitgesloten dat de ouders van Mawda hier asiel zullen krijgen.
  [naar artikel]
 45. Danny Nucci: "Ik had zoiets nooit meegemaakt en zou het later ook nooit meer meemaken" (06/01/2018 - VRT NWS)
  Hij was de beste vriend van Jack in de blockbuster "Titanic", stapte met hem op de boot en zag hem de legendarische woorden "I'm the king of the world" uitschreeuwen. Om uiteindelijk verpletterd te worden door een van de gigantische schoorstenen op de al even gigantische boot. De Italiaanse BFF van Jack, Fabrizio, overleefde de helletocht na de aanvaring met een ijsberg dus ook niet. Alsook diens afscheidsscène van zijn Noorse geliefde op de boot, die uiteindelijk geschrapt werd. Toch blijft voor acteur Danny Nucci "Titanic", die exact 20 jaar geleden zijn Belgische première kende, een herinnering om te koesteren.
  [naar artikel]
 46. "In twintig jaar nog nooit zo een groot zinkgat gezien, nooit meegemaakt" (07/09/2017 - VRT NWS)
  Een breuk in een waterleiding in Sint-Joost ten Node heeft een groot zinkgat veroorzaakt. De straat is voor enkele honderden meters afgesloten en ongeveer tweehonderd mensen zijn geëvacueerd.
  [naar artikel]
 47. Natalia: "Ik ben zwaar mentaal gepest op internaat" (06/12/2016 - De Redactie)
  In "Het huis" blikt de Kempische zangeres terug op haar tijd in het internaat. "Het was verschrikkelijk, ik ben daar eigenlijk nooit gelukkig geweest. "Volwassenen die nooit zijn gepest weten niet welke impact zoiets kan hebben op een kind."
  [naar artikel]
 48. Ex-zeilster Evi Van Acker: "Mijn idool is gaan lopen met mijn lief" (29/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Actrice Barbara Sarafian heeft het nooit meegemaakt, want ze maakte duidelijk, al was het met enige aarzeling, dat ze nooit een idool heeft gehad....
  [naar artikel]
 49. Koning richt zich tot jongeren in uitzonderlijke boodschap op 21 juli: "Pandemie niet voorbij, blijf voorzichtig"  (21/07/2020 - VRT NWS)
  Het is 21 juli, onze nationale feestdag. Maar het is er één zoals we die nog nooit meegemaakt hebben, en dat heeft alles te maken met de coronapandemie. Koning Filip heeft zich op het Paleizenplein in Brussel uitzonderlijk gericht tot de bevolking en in het bijzonder de jongeren: "Laten we uiterst voorzichtig blijven".
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.