Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 October 2021
23:34 uur

Liveblog: Cel Vermiste Personen start gerichte zoekacties, regering overlegt met verzekeraars

VRT NWS

19/07/2021 - 06:13

De enorme omvang van de materiële schade na de watersnood van vorige week wordt steeds duidelijker. Ook de menselijke tol blijft oplopen, er zijn nu officieel 31 doden en 163 "vermiste of onbereikbare" personen. De Cel Vermiste Personen start vandaag met gerichte zoekacties. Volg de belangrijkste updates in onze liveblog.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Federale regering overlegt met verzekeraars over snelle aanpak (18/07/2021 - De Standaard)
  De federale regering zoekt met de verzekeraars naar een gezamenlijke aanpak. Morgen is er overleg. ‘Het gaat om honderden getroffen huizen. Men kan niet wachten tot overal iemand fysiek is langsgeweest.’
  [naar artikel]
 2. Zoekacties naar vermiste Théo Hayez voorlopig niet hervat (24/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  In het Australische kuststadje Byron Bay zijn de zoekacties naar de vermiste Belg Théo Hayez (18) maandag niet hervat. Zowel politie als vrijwilligers evalueren momenteel hun voorbije acties.
  [naar artikel]
 3. Zoekacties naar vermiste Théo Hayez voorlopig niet hervat (24/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het Australische kuststadje Byron Bay zijn de zoekacties naar de vermiste Belg Théo Hayez (18) maandag niet hervat. Zowel politie als vrijwilligers evalueren momenteel hun voorbije acties.
  [naar artikel]
 4. Jongen (8) valt overboord: onderzoek naar nalatigheid ouders (29/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Cel Vermiste Personen heeft gisteren omstreeks 17 uur de zoekacties in de Samber in Lobbes tijdelijk onderbroken. De 8-jarige Anthony die er
  [naar artikel]
 5. Zoekactie naar vermiste student in Vilvoorde (02/01/2020 - De Standaard)
  Een 21-jarige student kwam woensdag niet thuis na een nieuwjaarsfeestje in Vilvoorde. Woensdag was er een spontane zoekactie naar de jongeman, de cel Vermiste Personen en de lokale politie bekijken welke zoekacties ze donderdag zullen opzetten.
  [naar artikel]
 6. Alain Remue (Cel ­Vermiste Personen): “Kans op overlevenden is weg” (22/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Sommige lichamen van vermiste personen zullen wellicht nooit meer gevonden worden. Dat vreest Alain Remue, hoofd van de Cel ­Vermiste Personen.
  [naar artikel]
 7. Nieuwe DNA-databank voor vermiste personen helpt bij identificatie gevonden stoffelijke resten (24/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Er komt uiterlijk tegen volgende zomer een DNA-databank voor vermiste personen. Daarin zullen zowel DNA-profielen van vermiste personen of ongeïdentificeerde stoffelijke resten als DNA-profielen van bloedverwanten worden bewaard. Dat zal de cel Vermiste Personen, die al jaren vragende partij is, moeten helpen bij het identificeren van lichamen of stoffelijke resten.
  [naar artikel]
 8. Nog 7 vermisten na watersnood (24/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De cel vermiste personen van de federale politie heeft de lijst van de mogelijk vermiste personen vandaag kunnen terugbrengen tot 7 personen.
  [naar artikel]
 9. Nog 7 vermisten na watersnood (24/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  De cel vermiste personen van de federale politie heeft de lijst van de mogelijk vermiste personen vandaag kunnen terugbrengen tot 7 personen.
  [naar artikel]
 10. Parket opent onderzoek wegens onvrijwillige doodslag in zaak vermist kind dat van plezierboot viel (29/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Cel Vermiste Personen heeft gisteren omstreeks 17 uur de zoekacties in de Samber in Lobbes tijdelijk onderbroken. De 8-jarige Anthony die er
  [naar artikel]
 11. Cel Vermiste Personen ziet piek in verdwijningen: “De weerbaarheid is geknapt” (31/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl er bij de eerste lockdown amper vermiste personen waren in ons land, is dat vandaag allesbehalve het geval. De Cel Vermiste Personen telde al tientallen extra verdwijningen die direct gelinkt kunnen worden aan de epidemie, zo meldt Het Nieuwsblad. “Heel vaak speelt suïcide de hoofdrol.”
  [naar artikel]
 12. Cel Vermiste Personen ziet piek in verdwijningen: ‘De weerbaarheid is geknapt’ (31/12/2020 - De Morgen)
  Terwijl er bij de eerste lockdown amper vermiste personen waren in ons land, is dat vandaag allesbehalve het geval. De Cel Vermiste Personen telde al tientallen extra verdwijningen die direct gelinkt kunnen worden aan de epidemie, zo meldt Het Nieuwsblad. ‘Heel vaak speelt suïcide de hoofdrol.’
  [naar artikel]
 13. Hoofd Cel Vermiste Personen prijst veranda's aan (13/04/2019 - De Morgen)
  Alain Remue, het hoofd van de Cel Vermiste Personen, zit in het oog van een storm nu zijn gezicht is opgedoken in een reclamefolder voor veranda's. De federale politie start een intern onderzoek. Remue zelf ziet geen probleem.
  [naar artikel]
 14. “We proberen Liams DNA-profiel onder te brengen in de DNA-databank voor vermiste personen; zeg nooit, nooit” (25/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen vraagt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen vandaag even stil te staan bij langlopende...
  [naar artikel]
 15. Grootschalige zoekacties naar vermiste Spaanse skiester (56) (04/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Spaanse politie zet de grote middelen in voor zoekacties naar oud-skiester Blanca Fernandez Ochoa. De 56-jarige olympische medaillewinnares...
  [naar artikel]
 16. Opnieuw zoekacties naar vermiste student op kanaal (05/01/2020 - De Standaard)
  Op het kanaal Brussel-Schelde vinden zondag dan toch opnieuw zoekacties plaats naar Frederik Vanclooster, de 21-jarige jongeman die in de nacht van 31 op 1 januari verdween.
  [naar artikel]
 17. Peuter Liam al 24 jaar vermist - “We proberen zijn DNA-profiel onder te brengen in de DNA-databank voor vermiste personen; zeg nooit, nooit” (25/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen vraagt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen vandaag even stil te staan bij langlopende...
  [naar artikel]
 18. ‘Lichamen kunnen zelfs in Nederland liggen’: Cel Vermiste Personen start ‘helse zoekactie’ naar slachtoffers (19/07/2021 - De Morgen)
  De zoekactie naar mensen die tijdens de overstromingen vermist raakten, gaat een nieuwe fase in. Met ondersteuning van speurhonden en Nederlandse experts zoekt de Cel Vermiste Personen sinds maandag gericht naar 70 mensen. ‘De kans dat we nog overlevenden vinden, wordt steeds kleiner.’
  [naar artikel]
 19. Een van de grootste bossen van Vlaanderen wordt uitgekamd in zoektocht naar 77-jarige man (28/07/2020 - VRT NWS)
  Eddy Timmermans (77) verdween gisterennamiddag uit het woonzorgcentrum “Annuntiaten” in Heverlee. Familie, vrienden en vrijwilligers hebben zoekacties opgezet en ook de politie en de Cel Vermiste Personen zetten helikopters en speurhonden in om op zoek te gaan naar de man. Maar voorlopig ontbreekt nog elk spoor van hem.
  [naar artikel]
 20. Zoekacties naar vermiste schoonbroers aan de gang in kanaal Brugge-Oostende (14/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn momenteel zoekacties aan de gang op het kanaal tussen Brugge en Oostende in het kader van de verdwijningszaak van twee schoonbroers uit...
  [naar artikel]
 21. Cel vermiste personen graaft in tuin vermiste Jean Vercarre (68) (22/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Cel vermiste personen graaft momenteel in de tuin van de voormalige woonplaats van Rolande VR. aan de Zuidlaan in Wetteren. Zij is nog steeds hoofdverdachte in de verdwijningszaak van haar toenmalige partner Jean Vercarre (68). Hij is sinds juni 2016 spoorloos.
  [naar artikel]
 22. DNA-databank voor vermiste personen goedgekeurd (23/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De plenaire Kamer heeft ingestemd met de oprichting van een nieuwe databank met DNA-profielen van vermiste personen. Dat moet helpen om oude
  [naar artikel]
 23. Cel Vermiste Personen ziet piek door corona: “Tweede lockdown was zware klap. Dit moet niet lang meer duren”<BR /> (31/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  De tweede lockdown door coronapandemie gaat bij de Cel Vermiste Personen van de federale politie niet onopgemerkt voorbij. “Tijdens de eerste lockdown liepen er bij ons amper coronagerelateerde dossiers van vermiste personen binnen. Maar in deze tweede golf is de situatie duidelijk anders”, bevestigt diensthoofd Alain Remue.
  [naar artikel]
 24. Papa van vermiste Théo Hayez (18) na nieuwe dag van zoekacties: “Wij blijven sterk door de inzet van de politie en alle vrijwilligers” (30/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  De familie van Théo Hayez, de achttienjarige Belg die al sinds 31 mei vermist is in Australië, heeft zondag haar dankbaarheid uitgedrukt tegenover de Belgische en Australische politie en tegenover de vrijwilligers in Byron Bay, die meehelpen met de zoekacties.
  [naar artikel]
 25. Rode Kruis spoorde vorig jaar 79 vermiste personen op (29/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het Rode Kruis heeft vorig jaar 79 vermiste personen opgespoord. Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Vermisten op 30 augustus lanceert de organisatie haar vernieuwde website waarop vermiste familieleden elkaar nog makkelijker kunnen terugvinden.
  [naar artikel]
 26. VIDEO. Zoekacties naar Ben Vanleene (28) nog steeds zonder resultaat: Antwerp-supporter nu al week vermist (18/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  De zoektocht naar de vermiste Ben Vanleene heeft maandag niets opgeleverd. De Antwerp-supporter van 28 is nu meer dan een week verdwenen. Na verschillende zoekacties vorige week, speurden duikers vanmorgen opnieuw in het water van het Lobroekdok.
  [naar artikel]
 27. Interpol lanceert beloftevolle databank om vermiste personen op te sporen, maar België kan niet meedoen (04/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ons land kan zich voorlopig niet aansluiten bij I-Familia, de prestigieuze nieuwe databank van Interpol om verdwenen personen terug te vinden en te identificeren. In die databank kan ook het DNA ingevoerd worden van familieleden van vermiste personen. De databank kijkt dan of ze verwant zijn met een van de ongeïdentificeerde lichamen die overal ter wereld op identificatie wachten. Tot nu moest het DNA van de vermiste persoon zelf gebruikt worden, wat niet evident is.
  [naar artikel]
 28. Maandag geen zoekacties gepland naar Théo Hayez (23/06/2019 - De Morgen)
  In Australië zijn maandag geen nieuwe zoekacties gepland naar de vermiste Théo Hayez. De vrijwilligers zitten samen om de aanpak voor de komende dagen te bespreken en houden dus geen gecoördineerde zoekactie. Dinsdag gaan ze wel opnieuw op pad.
  [naar artikel]
 29. Alain Remue: “Kans op overlevenden is weg” (22/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Sommige lichamen van vermiste personen zullen wellicht nooit meer gevonden worden. Dat vreest Alain Remue, hoofd van de Cel ­Vermiste Personen.
  [naar artikel]
 30. Alain Remue: ‘Kans op overlevenden is weg’ (22/07/2021 - De Standaard)
  Sommige lichamen van vermiste personen zullen wellicht nooit meer gevonden worden. Dat vreest Alain Remue, hoofd van de Cel ­Vermiste Personen.
  [naar artikel]
 31. Fatma Taspinar over ‘De Cel Vermiste Personen’: “De verdwijning en dood van de zoon van collega’s ging te ver voor mij” (02/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als Fatma Taspinar (37) het voorbije half jaar niet &lsquo;Het Journaal&rsquo; presenteerde, trok ze mee op speurtocht met de Cel vermiste personen. De...
  [naar artikel]
 32. Alain Remue spreekt over cel Vermiste Personen (16/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Alain Remue, diensthoofd cel Vermiste Personen van de federale politie, houdt op donderdag 4 mei een voordracht.
  [naar artikel]
 33. Lichaam aangetroffen in Leuvense Vaart: wellicht van vermiste man (08/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Duikers van de brandweer hebben vrijdag het lichaam van een man uit de Leuvense Vaart gehaald. Meer dan waarschijnlijk gaat het om het lichaam van de vermiste John Krahé. Die verdween begin januari uit zijn woning in Mechelen. Ondanks tal van zoekacties, werd hij niet gevonden.
  [naar artikel]
 34. Nieuwe zoekacties in As en Zutendaal aan de gang naar voortvluchtige militair Jürgen Conings (09/06/2021 - De Morgen)
  Een nieuwe dag, een nieuwe zoektocht naar Jürgen Conings, de vermiste militaire die nu al bijna een maand geleden in een afscheidsbrief dreigde met een aanslag. Het leger en heel wat politie verzamelen vanmorgen in Genk. Rond 8.30 uur was ter plaatse te zien dat diverse voertuigen al vertrokken waren, vermoedelijk richting As en Zutendaal. Het is niet duidelijk waarom er opnieuw zoekacties plaatsvinden.
  [naar artikel]
 35. Zoektocht naar vermiste Frederik Vanclooster (21) dan toch hervat: Cel Vermiste Personen zet helikopter in (04/01/2020 - De Morgen)
  In Vilvoorde is deze voormiddag de zoektocht naar Frederik Vanclooster (21) hervat, de jongeman die sinds woensdagnacht vermist is na een fuif in de Kruitfabriek. Dat meldt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. Een helikopter is daarbij de hele Zennebedding overgevlogen. Ook dat leverde nog geen resultaten op.
  [naar artikel]
 36. Fatma Taspinar maanden in het spoor van de Cel vermiste personen: “De verdwijning met dodelijke afloop van de zoon van collega’s ging te ver voor mij” (02/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als Fatma Taspinar (37) het voorbije half jaar niet &lsquo;Het Journaal&rsquo; presenteerde, trok ze mee op speurtocht met de Cel vermiste personen. De...
  [naar artikel]
 37. Alain Remue (Cel Vermiste Personen) over zoektocht naar vermiste kinderen: "Er was iets, maar je kon er de vinger niet opleggen" (14/08/2021 - VRT NWS)
  In de nasleep van de affaire-Dutroux werd ons land op het vlak van justitie en politie grondig hervormd. Ook de Cel Vermiste Personen werd toen opgericht. In "Het Journaal" blikte Alain Remue van de cel terug op die periode en op wat er sindsdien veranderd is. Bekijk hierboven het volledige gesprek.
  [naar artikel]
 38. Lichamen van minstens negen vermiste personen gevonden sinds zoektocht naar Gabby Petito en haar verloofde (21/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Sinds de zoektocht naar de overleden Gabby Petito en haar verloofde Brian Laundrie in september van start ging, zijn de lichamen van al minstens negen vermiste personen gevonden in de VS. Dat kwam Daily mail te weten. Dat komt omdat agenten tijdens het zoeken soms lichamen vonden van andere personen, maar ook omdat de media-aandacht ook de interesse in oudere verdwijningszaken nieuw leven heeft ingeblazen.
  [naar artikel]
 39. Lichamen van minstens negen vermiste personen gevonden sinds zoektocht naar Gabby Petito en haar verloofde (21/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds de zoektocht naar de overleden Gabby Petito en haar verloofde Brian Laundrie in september van start ging, zijn de lichamen van al minstens negen vermiste personen gevonden in de VS. Dat kwam Daily mail te weten. Dat komt omdat agenten tijdens het zoeken soms lichamen vonden van andere personen, maar ook omdat de media-aandacht ook de interesse in oudere verdwijningszaken nieuw leven heeft ingeblazen.
  [naar artikel]
 40. Vermiste Riemstenaar gespot op Bali, maar zoekacties toch gestaakt (24/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ruim een maand nadat de vermiste Riemstenaar Yvan Meers (38) en zijn Duitse vriendin Lina Keil (31) een laatste keer gezien werden op het Indonesische eiland Pulau Palambak, beweert een handvol mensen nu dat ze het koppel gezien hebben op Bali.
  [naar artikel]
 41. Zoekactie na de overstromingsramp wordt een enorme opgave: "Dit is iets wat we nog nooit hebben meegemaakt" (18/07/2021 - VRT NWS)
  De zoektocht naar de vermiste personen na de overstromingen in ons land wordt een enorme opgave. Dat onderkent Alain Remue, het hoofd van de Cel Vermiste Personen. Het aantal vermiste personen is op een dag tijd sterk gestegen: van 103 naar 163. “Ik kan me voorstellen dat er van de 163 die nu op de lijst staan, een aantal mensen er nog niet in geslaagd is om iemand te contacteren. Maar we beseffen ook dat hoe meer tijd er overheen gaat, hoe meer vragen we ons moeten stellen”, zegt Remue.
  [naar artikel]
 42. Zoektocht naar vermiste man (58) in buurt van ziekenhuis (17/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De politie en brandweer van Dendermonde voeren samen met de cel vermiste personen sinds vanochtend een heuse zoektocht uit naar een vermiste
  [naar artikel]
 43. Zoektocht naar vermiste Frederik Vanclooster (21) dan toch hervat in Vilvoorde: Cel Vermiste Personen zet helikopter in (04/01/2020 - De Morgen)
  In Vilvoorde is deze voormiddag de zoektocht naar Frederik Vanclooster (21) hervat, de jongeman die sinds woensdagnacht vermist is na een fuif in de Kruitfabriek. Dat meldt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. Een helikopter is daarbij de hele Zennebedding overgevlogen. Ook dat leverde nog geen resultaten op.
  [naar artikel]
 44. DNA-databank moet familie vermiste personen valse hoop besparen (13/04/2019 - De Morgen)
  De nieuwe DNA-databank Vermiste Personen kan volgens experts voor een doorbraak zorgen in verdwijningszaken die al jaren aanslepen. Eric Geijsbregts, vader van de verdwenen Nathalie, is tevreden met de oprichting van de databank maar gelooft niet dat die hem vooruit zal helpen.
  [naar artikel]
 45. Zoekactie naar Frederik Vanclooster (21) wordt voortgezet op kanaal Brussel-Schelde (03/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Vilvoorde wordt vrijdag verder gezocht naar Frederik Vanclooster, de 21-jarige jongeman die in de nacht van 31 december op 1 januari verdwenen is. De zoekactie zal zich vooral afspelen op het kanaal Brussel-Schelde, waar de Cel Vermiste Personen van de federale politie twee sonarboten en een duikteam zal inzetten. Rond 10.30 uur zou de speurtocht van start moeten gaan. “We hopen echt dat we hem vandaag vinden”, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.
  [naar artikel]
 46. Zoekactie naar Frederik Vanclooster (21) wordt voortgezet op kanaal Brussel-Schelde (03/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  In Vilvoorde wordt vrijdag verder gezocht naar Frederik Vanclooster, de 21-jarige jongeman die in de nacht van 31 december op 1 januari verdwenen is. De zoekactie zal zich vooral afspelen op het kanaal Brussel-Schelde, waar de Cel Vermiste Personen van de federale politie twee sonarboten en een duikteam zal inzetten. Rond 10.30 uur zou de speurtocht van start moeten gaan. “We hopen echt dat we hem vandaag vinden”, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.
  [naar artikel]
 47. Hoofd Cel Vermiste Personen vreest dat sommige lichamen nooit gevonden zullen worden (22/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Sommige lichamen van vermiste personen zullen wellicht nooit meer gevonden worden. Dat vreest Alain Remue, hoofd van de Cel ­Vermiste Personen.
  [naar artikel]
 48. Wanhopig baasje gaat met vliegtuig en warmtekijkers op zoek naar vermiste hond (08/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Zag u woensdag in de omgeving van Herenthout en Nijlen laag een sportvliegtuig cirkelen? Het ging om een gerichte zoekactie naar de sinds zaterdag vermiste hond Hugo uit Nijlen.
  [naar artikel]
 49. Vrijwilligers blijven voortzoeken naar vermiste Théo Hayez, politie heeft officiële zoekactie stopgezet (04/07/2019 - VRT NWS)
  In Australië blijven vrijwilligers voortzoeken naar de jonge Belg, Théo Hayez (18), die al meer dan een maand verdwenen is. Ondanks de vele zoekacties, zijn er nog steeds geen aanwijzingen gevonden. De politie heeft intussen de zoekacties opgeschort, maar de vrijwilligers blijven zoeken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.