Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2021
11:12 uur

Zoekactie naar overlevenden in Vesdervallei stopgezet: “We moeten realistisch zijn”

Het Laatste Nieuws

19/07/2021 - 16:34

Vijf dagen na de overstromingen van 14 juli zijn de zoekacties naar overlevenden in de vallei van de Vesder afgelopen. Dat heeft korpschef Alain Barbier van de politiezone Vesder gezegd in Pepinster.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Reddingswerkers zoeken niet langer naar overlevenden, maar naar lichamen: “We moeten realistisch zijn” (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tot dit weekend hielden reddingswerkers in de overspoelde Waalse dorpen het muisstil tijdens het zoeken. Want élke kreet, hoe zacht ook, kon een overlevende zijn. Vandaag, zes dagen na de overstromingen, hopen de hulpverleners nog altíjd op een mirakel, al zijn ze ook realistisch: “De kans dat we nu nog iemand levend terugvinden, is zo goed als uitgesloten.” En dus werden de zoekacties naar overlevenden gisteren stopgezet, en ging een nieuwe fase in: een zoektocht die gericht is op het vinden van lichamen.
  [naar artikel]
 2. Zoekactie naar overlevenden ingestort flatgebouw Miami stopgezet (08/07/2021 - Knack)
  Twee weken na de instorting van een appartementencomplex in Surfside bij Miami, in de Amerikaanse staat Florida, wordt de zoekactie naar mogelijke overlevenden stopgezet. Aangenomen wordt dat er niemand meer levend uit het puin kan worden gehaald.
  [naar artikel]
 3. Zoekactie naar overlevenden ingestort flatgebouw Miami stopgezet (08/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Twee weken na de instorting van een appartementencomplex in Surfside bij Miami, in de Amerikaanse staat Florida, wordt de zoekactie naar mogelijke overlevenden stopgezet. Aangenomen wordt dat er niemand meer leven uit het puin kan worden gehaald.
  [naar artikel]
 4. Zoekactie naar overlevenden bootbrand in Californië stopgezet: "34 doden" (04/09/2019 - VRT NWS)
  Voor de kust van de Amerikaanse staat Californië werd de zoekactie naar de passagiers, die zich op een brandende boot bevonden, gestaakt. Dat hebben de autoriteiten van Californië laten weten. Ze hebben de hoop opgegeven om nog overlevenden te vinden. 5 bemanningsleden konden zichzelf in veiligheid brengen. "34 mensen zouden zijn omgekomen", melden de autoriteiten nog.
  [naar artikel]
 5. Zoekactie naar twee vermiste duikers stopgezet (16/09/2019 - Metro)
  De zoekactie naar de twee vermiste sportduikers die gisteren startte, wordt stopgezet. Dat meldt het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) vandaag. Alle middelen werden teruggeroepen. “De overlevingskansen zijn te klein geworden”, luidt het. Aan de kust werd sinds gisterenmiddag met man en macht gezocht naar twee vermiste duikers. Zij gingen in het water op de grens tussen België en Frankrijk, zo’n twaalf à vijftien kilometer van de kust. Bij de zoekactie werden verschillende reddingsboten en een helikopter van het MRCC ingezet. De helikopter zocht tot gisteravond laat met een infraroodcamera naar het duo. Ook de Franse reddingsdiensten werden ingeschakeld. Deze ochtend vertrok er nog een helikoper van de Franse marine voor een laatste vlucht boven het gebied, maar rond 11.30 uur werd besloten om de zoekactie stop te zetten. “We moeten realistisch blijven”, zegt Eva Descamps van het MRCC. “De zoekbox die werd uitgetekend op basis van de stroming, is ondertussen zo groot dat zoeken met boten geen zin meer heeft”, legt Eva Descamps uit. “Ook de overlevingskansen zijn erg klein geworden.” Het zou gaan om een Belgisch koppel dat dook naar een bij hobbyduikers erg populair scheepswrak. bron: Belga Het bericht Zoekactie naar twee vermiste duikers stopgezet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Geen hoop op overlevenden: zoekactie naar Russische vissersboot met 21 opvarenden gestaakt (29/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De zoekoperaties naar een Russische vissersboot met 21 bemanningsleden zijn stopgezet. Het vaartuig had donderdag in de Japanse Zee een noodsignaal...
  [naar artikel]
 7. Zoekactie naar twee vermiste duikers stopgezet (16/09/2019 - De Standaard)
  De zoekactie naar de twee vermiste sportduikers die zondag startte, wordt stopgezet. Dat meldt het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) maandag. Alle middelen werden teruggeroepen. ‘De overlevingskansen zijn te klein geworden’, luidt het.
  [naar artikel]
 8. Zoekactie na migrantendrama voor Marokkaanse kust stopgezet (05/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van Marokko is vandaag een punt gezet achter het zoeken naar overlevenden van een scheepsongeluk waarbij tientallen mensen zijn...
  [naar artikel]
 9. Zoekactie naar transmigranten De Panne stopgezet (21/01/2020 - Metro)
  De politiezone Westkust heeft de zoekactie van naar transmigranten stopgezet. Dat meldt de politie. Zes vluchtelingen zijn ’s ochtends gevonden en opgepakt nadat ze in De Panne met een bootje het water waren ingegaan. Acht anderen waren vermist maar werden niet gevonden. De politie heeft de zoekactie in de grensstreek en De Panne stopgezet. Vanmorgen kreeg de politie melding dat een transmigrant zich onderkoeld ter hoogte van de inkomhal van een gebouw bevond. De noodprocedure drenkeling werd onmiddellijk opgestart. Volgens de persoon stapte hij met dertien andere vluchtelingen in een bootje. Het grensgebied werd volledig uitgekamd en er werd ook op zee gezocht. De overige acht vermiste transmigranten werden niet meer gevonden. bron: Belga Het bericht Zoekactie naar transmigranten De Panne stopgezet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Reddingswerkers staken zoekactie 6 dagen na aardverschuiving in Noorwegen (05/01/2021 - VRT NWS)
  In Noorwegen hebben reddingswerkers die op zoek zijn naar overlevenden van de aardverschuiving eind vorige maand hun zoekactie gestaakt. Ze hebben de hoop opgegeven dat ze nog overlevenden zullen vinden. Zes dagen geleden was er een zware aardverschuiving in de plaats Gjerdrum, ten noorden van de hoofdstad Oslo. Zeven mensen kwamen om het leven, nog drie mensen worden vermist.
  [naar artikel]
 11. Zoekactie naar Frederik Vanclooster stopgezet (03/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Vilvoorde is vrijdagnamiddag de zoekactie naar Frederik Vanclooster stopgezet. Dat meldt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen van de federale politie. Pas dinsdag zou er opnieuw gezocht worden naar de 21-jarige jongeman die in de nacht van 31 op 1 januari verdween. “Als we morgen opnieuw komen zoeken, gaan we exact hetzelfde zien in het kanaal als vandaag”, zegt Alain Remue. “Dat heeft weinig zin.”
  [naar artikel]
 12. Zoekactie naar lichaam van verongelukte poolreiziger Dixie Dansercoer (58) stopgezet (08/06/2021 - De Morgen)
  De bekendste Belgische poolreiziger Dixie Dansercoer is overleden tijdens een expeditie in Groenland. Dat is bevestigd aan VTM Nieuws. De Belg overleed gisteravond omstreeks 20 uur (Belgische tijd) na een val in een gletsjerkloof. Reddingswerkers probeerden nog om tot bij hem te geraken, maar na zes uur werd zoekactie stopgezet. Dansercoer werd 58 jaar.
  [naar artikel]
 13. Politie staakt zoekactie in Straatsburgdok (26/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een nieuwe zoekactie vandaag in het Straatsburgdok is er niets gevonden. De politie heeft intussen de zoekactie stopgezet. Zondagavond werden lichaamsdelen uit het dok gevist na aanwijzingen van een voorbijganger.
  [naar artikel]
 14. Argentinië stopt zoektocht naar overlevenden vermiste duikboot (30/11/2017 - Metro)
  De Argentijnse marine heeft de 44 bemanningsleden van de duikboot die al vijftien dagen vermist is in de Atlantische Oceaan doodverklaard. De zoektocht naar overlevenden wordt stopgezet, zegt een woordvoerder donderdagavond in Buenos Aires. bron: Belga
  [naar artikel]
 15. Vulkaanuitbarsting Guatemala – Zoektocht naar overlevenden stopgezet (17/06/2018 - Metro)
  Twee weken na de uitbarsting van de vulkaan Fuego in Guatemala hebben de autoriteiten de zoektocht naar overlevenden stopgezet. “De zoekacties in de dorpen San Miguel Los Lotes en El Rodeo worden beëindigd”, aldus de rampendienst van het Centraal-Amerikaanse land zondag. “Het gebied is onbewoonbaar en zeer gevaarlijk.” Door de sterke regen en nieuwe uitbarstingen waren de bergingswerken eerder al verschillende keren onderbroken. Na de uitbarsting van 3 juni kwamen zeker 110 mensen om, en 197 mensen zijn nog altijd vermist. 186 huizen zijn, volgens de autoriteiten, volledig vernield, en 750 gebouwen zijn zwaar beschadigd. Er moet 500 miljoen quetzal (ongeveer 58 miljoen euro) geïnvesteerd worden voor de heropbouw, schatte president Jimmy Morales eerder deze week. bron: Belga Het bericht Vulkaanuitbarsting Guatemala – Zoektocht naar overlevenden stopgezet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Uit alle hoeken van het land komen vrijwilligers om mee op te ruimen: “Mensen moesten zich bedwingen om ons niet te knuffelen” (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van overal in Vlaanderen trekken mensen naar de Maas- en Vesdervallei om te de getroffenen van de ongeziene watersnood te helpen. ‘Helden van Hier: Helpende Handen’ volgt tientallen vrijwilligers. Wij spraken met Yordi Nijs (27) die vanuit Bilzen met zijn machinerie naar Pepinster afzakte om geheel vrijblijvend kelders leeg te pompen. “Ik heb het materiaal, langs de kant staan, zou ongelofelijk egoïstisch zijn”, zegt hij.
  [naar artikel]
 17. Argentinië stopt zoektocht naar overlevenden vermiste duikboot (30/11/2017 - VRT NWS)
  De Argentijnse marine heeft de 44 bemanningsleden van de duikboot die al vijftien dagen vermist is in de Atlantische Oceaan doodverklaard. De zoektocht naar overlevenden wordt stopgezet, zegt een woordvoerder van de Argentijnse marine.
  [naar artikel]
 18. Zoekactie naar vermiste Théo Hayez stopgezet (04/07/2019 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 19. Zeker 60 doden na aardbeving in Indonesië, zoekactie gaat door (17/01/2021 - VRT NWS)
  Op het Indonesische eiland Sulawesi is het aantal doden na de zware aardbeving van vrijdag opgelopen tot 62. Dat heeft het agentschap voor rampenbestrijding gemeld. Volgens de woordvoerder werd de provinciehoofdstad Mamuju het zwaarst getroffen. De zoekactie naar mogelijke overlevenden gaat door.
  [naar artikel]
 20. Politie zet drone in, maar zoektocht naar aangereden wolf stopgezet: “Vermoedelijk is hij terug naar huis” (02/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  De zoekactie naar de aangereden wolf is stopgezet. Vanmorgen rond zeven uur werd het dier twee keer aangereden op de drukke baan tussen Meeuwen en Opglabbeek (Oudsbergen) in de politiezone CARMA. Een politiepatrouille die vlakbij was, zag het ongeval gebeuren.
  [naar artikel]
 21. “Vermiste” paraglider boven Tomorrowland wellicht ongedeerd: zoekactie stopgezet (22/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Politie, brandweer en civiele bescherming startten zondagnacht een zoekactie rondom de kleiputten in Rumst naast het festival Tomorrowland in Boom....
  [naar artikel]
 22. Zoekactie naar Francis Zwarts stopgezet, lichaam niet gevonden (27/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De zoekactie naar het lichaam van de vermiste veiligheidsagent Francis Zwarts nabij de Budabrug in Neder-Over-Heembeek is afgerond. Er is niets gevonden. Dat bevestigt het parket van Brussel aan Het Nieuwsblad, nadat de graafmaschines van de plek weggevoerd werden.
  [naar artikel]
 23. Nieuwe zoekactie naar slachtoffer Fourniret levert niets op (03/09/2021 - De Standaard)
  Een nieuwe zoekactie naar het lichaam van Estelle Mouzin in de Franse Ardennen is vrijdag zonder resultaat stopgezet. Dat melden de Franse politiediensten. Het toen negenjarige meisje was in 2003 verdwenen. Ze werd het slachtoffer van de inmiddels overleden seriemoordenaar Michel Fourniret.
  [naar artikel]
 24. Zoekactie naar Francis Zwarts stopgezet, lichaam niet gevonden (28/08/2019 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 25. Zoektocht naar vermiste Frederik Vanclooster (21) stopgezet voor vandaag: ‘We bekijken vanavond alle beelden’ (02/01/2020 - De Morgen)
  In Vilvoorde is de tweede grote zoekactie naar Frederik Vanclooster (21), de jongeman die spoorloos verdween na een nieuwjaarsfuif, kort na 16:00 uur stopgezet. De politie zette vanmorgen een helikopter en sonarboot in, maar voorlopig zonder resultaat. Morgen wordt de zoektocht verder gezet.
  [naar artikel]
 26. ‘Stop met te zeggen dat dit een overstroming was’: wat gebeurde er na middernacht in de Vesdervallei? (23/07/2021 - De Morgen)
  Inwoners van de Vesdervallei zeggen allemaal hetzelfde: het water steeg niet razendsnel, het kwam in golven. Het feitenrelaas van een bedrijf langs de Vesder sluit aan bij de hypothese dat enkele stuwdammen niet langzaam leegliepen, maar in grote hoeveelheden. ‘Stop met te zeggen dat dit een overstroming was.’
  [naar artikel]
 27. Björn Soenens in Miami Beach: "Sommige gebouwen hier zijn misschien tikkende tijdbommen" (08/07/2021 - VRT NWS)
  Twee weken na de instorting van een appartementencomplex in Surfside in Florida, wordt de zoekactie naar mogelijke overlevenden stopgezet. Aangenomen wordt dat er niemand meer levend vanonder het puin kan worden gehaald. In totaal zijn er nu al 54 lichamen geborgen, maar er zouden nog altijd 86 mensen vermist zijn. Onze collega Björn Soenens bekeek in Miami wat er gedaan kan worden om dat soort tragedies te vermijden.
  [naar artikel]
 28. UPDATE - Nog steeds geen spoor in zoektocht naar onrustwekkende verdwijning van Andy Peetermans (16/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De zoekactie van de politie woensdag met speurhonden en de helikopter leverde nog geen spoor op. De wijde omgeving rond de woning en het kasteel van Heers werd uitgekamd. Rond 19 uur is de zoekactie stopgezet. Morgen wordt opnieuw een zoekactie gepland. De Politie vraagt iedereen die tips heeft of kan geven over de vermiste persoon Andy Peetermans zich te melden bij de lokale politie van Borgloon. De politie meldt ook dat de familie vandaag bezocht werd door slachtofferhulp.
  [naar artikel]
 29. Zoektocht naar vermiste Frederik Vanclooster (21) stopgezet voor vandaag (02/01/2020 - De Morgen)
  In Vilvoorde is de tweede grote zoekactie naar Frederik Vanclooster (21), de jongeman die spoorloos verdween na een nieuwjaarsfuif stopgezet. Sinds 9 uur cirkelde een politiehelikopter boven de omgeving rond de Kruitfabriek, waar Frederik het laatst gezien werd. Sinds 10 uur is ook een sonarboot ingezet op het kanaal Brussel-Schelde. Morgen wordt de zoektocht verder gezet.
  [naar artikel]
 30. Inwoners Vesdervallei eisen antwoorden: 'Communicatie met de bevolking is op een ramp uitgedraaid' (27/07/2021 - Knack)
  Zijn de 37 bevestigde slachtoffers van de watersnood van 15 juli allemaal gestorven door natuurgeweld? Dat is de conclusie van het parket, maar de inwoners van de Vesdervallei zijn het daar niet mee eens. Het collectief People Against Flows wil antwoorden op alle vragen. 'Het was een natuurramp, zeker, maar ze werd verergerd door menselijke beslissingen.'
  [naar artikel]
 31. Zoekactie naar duikers stopgezet: “De onzekerheid is ondraaglijk” (17/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voor de familie van het duikerskoppel uit Torhout dat zondag voor de Frans-Belgische kust verdween, is het voorlopig een raadsel wat er op 38 meter diepte is misgelopen. De zoekacties zijn gestaakt. “We hopen dat ze nog gevonden worden, ook al moeten we ervan uitgaan dat ze niet meer leven.”
  [naar artikel]
 32. Balans treinongeval India bijgesteld naar 146 doden (21/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het noorden van India is de zoekactie gestaakt naar overlevenden van het treinongeval van afgelopen weekend. "146 personen zijn omgekomen: 145
  [naar artikel]
 33. Zoekactie moordwapen Ronald Janssen stopgezet (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 34. REACTIES. Losada: “Op dit moment moeten we realistisch voetballen” (20/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Er viel zaterdag een grote last van de schouders bij Hernan Losada. In zijn tweede opdracht als T1 van Beerschot leidde de Argentijn zijn team naar eerste zege in zes wedstrijden. “Ik wil mooi voetbal brengen, maar we moeten ook realistisch zijn.”
  [naar artikel]
 35. Zoekactie naar drenkeling in Aalst die in de Dender is gevallen stopgezet (12/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/lBPVj5yeG9YnCHlHmqqSZFUQmBI/diocontent/114822507/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 36. Zoektocht naar vermiste Frederik Vanclooster (21) stopgezet, morgen wordt er verder gezocht (02/01/2020 - De Morgen)
  In Vilvoorde is de tweede grote zoekactie naar Frederik Vanclooster (21), de jongeman die spoorloos verdween na een nieuwjaarsfuif stopgezet. Sinds 9 uur cirkelde een politiehelikopter boven de omgeving rond de Kruitfabriek, waar Frederik het laatst gezien werd. Sinds 10 uur is ook een sonarboot ingezet op het kanaal Brussel-Schelde. Morgen wordt de zoektocht verder gezet.
  [naar artikel]
 37. Zoektocht naar vermiste jongeman in Vilvoorde stopgezet (02/01/2020 - Metro)
  De zoektocht in Vilvoorde naar de 21-jarige Frederik Vanclooster is deze namiddag kort na 16.00 uur stopgezet. Dat meldt de politie. Morgen zal er opnieuw gezocht worden naar de jongeman die in de nacht van 31 op 1 januari verdwenen is. Voorlopig is er nog geen enkel spoor van de jongen. De 21-jarige Vanclooster werd voor het laatst gezien op woensdagochtend 1 januari rond 3 uur, aan de Steenkaai in Vilvoorde. De 1,94 meter grote en normaal gebouwde jongeman heeft bruin haar, droeg een bril met ronde glazen, een bruine fluwelen broek, een blauw geruit hemd, een grijze trui en een donkerblauwe winterjas. Woensdagnamiddag en -avond hadden tientallen vrijwilligers al een spontane zoekactie gehouden en deze voormiddag werd een nieuwe zoekactie op het getouw gezet, ditmaal gecoördineerd door de Cel Vermiste Personen. Honderden vrijwilligers doorzochten daarbij de omgeving van de Kruitfabriek en de weg naar de woning van Frederik Vanclooster. Rond 13.00 uur kwam een einde aan die speurtocht, zonder resultaat. De politie en de Civiele Bescherming hadden intussen ook twee sonarboten laten aanrukken om op het kanaal Brussel-Schelde naar de verdwenen jongeman te zoeken. Die speurtocht werd vannamiddag kort na 16.00 uur ook stopgezet maar wordt morgen verdergezet. bron: Belga Het bericht Zoektocht naar vermiste jongeman in Vilvoorde stopgezet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Vooral provincie Namen getroffen: “Het is een ramp, we weten niet waar we eerst moeten zijn” (24/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De brandweer krijgt intussen van over de hele provincie Namen oproepen ten gevolge van de erg zware regenval van zaterdagavond. Ongeveer de hele vallei van de Maas tussen Dinant en provinciehoofdstad Namen is getroffen. Op sociale media circuleren indrukwekkende beelden. “Het is een ramp, we weten niet waar we eerst moeten zijn”, klinkt het bij de hulpzone NAGE.
  [naar artikel]
 39. Nieuwe zoekactie naar jongen in Samber (28/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vanochtend is de zoekactie hervat naar de achtjarige jongen die gisteren van plezierboot viel in de Samber. De zoekactie was gisteravond net voor
  [naar artikel]
 40. Nieuwe zoekactie naar jongen in Samber (28/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vanochtend is de zoekactie hervat naar de achtjarige jongen die gisteren van plezierboot viel in de Samber. De zoekactie was gisteravond net voor
  [naar artikel]
 41. Brandweer houdt zoekactie naar drenkeling, man blijkt gewoon thuis te zitten (08/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse brandweer heeft vrijdagnacht een zoekactie op de Schelde gehouden naar een mogelijke drenkeling. Dat gebeurde ter hoogte van Hangar 26 aan de Rijnkaai. Rond half zeven werd de zoekactie afgeblazen.
  [naar artikel]
 42. Zoekoperatie naar Russische vissersboot met 21 opvarenden gestaakt (29/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De zoekoperaties naar een Russische vissersboot met 21 bemanningsleden zijn stopgezet. Het vaartuig had donderdag in de Japanse Zee een noodsignaal uitgestuurd. De hulpdiensten oordelen maandag dat er geen hoop meer is om overlevenden terug te vinden.
  [naar artikel]
 43. Amerikaans legervliegtuig neergestort in zee bij Japan (22/11/2017 - VRT NWS)
  Een vliegtuig van het Amerikaanse leger, met 11 mensen aan boord, is voor de kust van Japan neergestort. Het vliegdekschip waar het toestel naar onderweg was, heeft een zoekactie ingezet. De oorzaak van de crash en of er overlevenden zijn, is nog onbekend.
  [naar artikel]
 44. Zoekactie in Miami voorlopig gestaakt omdat restanten van het gebouw eerst gesloopt moet worden (04/07/2021 - VRT NWS)
  De zoekactie naar vermisten in het puin van het ingestorte gebouw in Miami, in de Amerikaanse staat Florida, is voorlopig stopgezet. De overheid wil eerst het deel van het gebouw dat nog rechtop staat slopen, vooraleer voort te zoeken. De vrees leeft dat het instabiele gebouw kan instorten door de storm die op komst is, wat een groot gevaar is voor de veiligheid van de reddingswerkers. Het dodental na de ramp staat intussen op 24, nog 121 mensen zijn vermist.
  [naar artikel]
 45. Zoekactie aan de gang naar vermiste kickbokser in Nederland (08/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De politie is dinsdag bezig met een zoekactie naar de vermiste kickbokser Marc de Bonte (26) uit Kasterlee in het Wilhelmina- en Beatrixkanaal in het Nederlandse Best. Er wordt sonarapparatuur gebruikt en een speurhond op het water en in de buurt van de plek waar zijn auto werd gevonden. De zoekactie heeft nog niets opgeleverd.
  [naar artikel]
 46. Zoekactie naar vermiste student in Vilvoorde (02/01/2020 - VRT NWS)
  In Vilvoorde begint straks een zoekactie naar een vermiste student. Een jongeman van 21 kwam na een feestje op oudejaarsavond in de Kruitfabriek, vlakbij het kanaal in Vilvoorde, niet thuis en is sindsdien spoorloos. Gisteren was er ook al een spontane zoekactie door vrijwilligers.
  [naar artikel]
 47. ‘Lichamen kunnen zelfs in Nederland liggen’: Cel Vermiste Personen start ‘helse zoekactie’ naar slachtoffers (19/07/2021 - De Morgen)
  De zoekactie naar mensen die tijdens de overstromingen vermist raakten, gaat een nieuwe fase in. Met ondersteuning van speurhonden en Nederlandse experts zoekt de Cel Vermiste Personen sinds maandag gericht naar 70 mensen. ‘De kans dat we nog overlevenden vinden, wordt steeds kleiner.’
  [naar artikel]
 48. “Of ‘plan B’ realistisch is? Het zal moeten. Anders halen we het niet” (29/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De federale overheid vraagt de ziekenhuizen om maandag al over te gaan naar de maximumcapaciteit van 2.000 bedden op intensieve zorg voor coronapatiënten in plaats van de voorziene 1.200. Daarnaast rollen ze ook nog een plan B uit waarbij er zo’n 300 extra bedden moeten gecreëerd worden in een soort tussenstation. “Of dat realistisch is? Het zal moeten. Anders halen we het gewoonweg niet”, zegt Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel. Maar wat houdt zo’n tussenstation precies in? En zijn er nog opties als ook dat niet volstaat?
  [naar artikel]
 49. Zoekactie naar vermiste transmigranten aan zee stopgezet (21/01/2020 - De Tijd)
  14:32 14 transmigranten hebben maandagnacht tevergeefs geprobeerd met een bootje de Noordzee over te steken. Zes van hen zijn terecht en gearresteerd, acht zijn nog altijd vermist.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.