Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
17:49 uur

Voorspelde groei bij Netflix valt tegen, maar bedrijf gaat videogames produceren en aanbieden

VRT NWS

21/07/2021 - 14:29

Videostreamingdienst Netflix heeft er in het tweede kwartaal meer nieuwe abonnees bijgekregen dan het Amerikaanse bedrijf zelf had verwacht. Maar de groei die voor het derde kwartaal wordt voorspeld, is beduidend lager dan analisten hadden gedacht. Het bedrijf heeft intussen bevestigd dat het ook videogames gaat aanbieden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Netflix gaat ook videogames aanbieden (15/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Netflix gaat naast series, documentaires en films ook videospelletjes aanbieden. De streamingdienst heeft de komst van Mike Verdu aangekondigd als hoofd voor de ontwikkeling van spelletjes op het platform. Eerder werkte hij bij gamesbedrijf Electronic Arts (EA) en was hij verantwoordelijk voor videospellen bij Facebook.
  [naar artikel]
 2. Analisten vinden voorspelde groei bij Netflix tegenvallen (21/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Videostreamingdienst Netflix heeft er in het tweede kwartaal meer nieuwe abonnees bijgekregen dan het Amerikaanse bedrijf zelf had verwacht. Maar de groei die voor het derde kwartaal wordt voorspeld is beduidend lager dan analisten hadden gedacht.
  [naar artikel]
 3. Wil Netflix nu ook games aanbieden? (15/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wil Netflix nu ook games aanbieden? Netflix zou van plan zijn om naast films en series binnenkort ook videogames aan te bieden. De streamingdienst heeft daartoe een voormalige leidinggevende van gameontwikkelaar Electronic Arts (EA) en Facebook aangenomen.  Mike Verdu, de voormalige vicepresident van augmented reality- en virtual reality-content bij Facebook, zal aan de slag gaan als vicepresident bij Netflix. Voorafgaand aan […] Lees dit artikel: Wil Netflix nu ook games aanbieden?
  [naar artikel]
 4. Netflix binnenkort via decoder, maar niet voor Telenetklanten (14/09/2016 - De Redactie)
  Liberty Global gaat Netflix in Europa aanbieden via de digiboxen. De Belgische provider Telenet, nochtans een dochter van Liberty Global, valt uit de boot.
  [naar artikel]
 5. Netflix laat je straks ook games streamen, maar kan het daarmee de tegenvallende resultaten goedmaken? (22/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Netflix stort zich op de markt voor videogames, maar gaat daar geen apart abonnement voor lanceren. Leuk nieuws voor wie al abonnee is, maar nu er voor het bedrijf voor het eerst ook een terugval noteert in de VS en Canada moeten er ook nieuwe abonnees bijkomen. En het is maar de vraag of games daarvoor genoeg zullen zijn.
  [naar artikel]
 6. Oef: Disney stopt met films op Netflix, maar gelukkig niet bij ons (09/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse entertainmentconcern Walt Disney stopt in 2019 met het aanbieden van nieuwe films op Netflix. In plaats daarvan gaat het bedrijf
  [naar artikel]
 7. Netflix zet zwaar in op tv-series en verfilmingen van videogames (04/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Streamingbedrijf Netflix heeft in videogames vruchtbare turfgrond ontdekt voor nieuwe tv-series en films. Zo staat er een verfilming in de steigers van Beyond Good & Evil en komt er een animatiefilm gebaseerd op Splinter Cell. En daar houdt het niet mee op.
  [naar artikel]
 8. Disney stopt met films op Netflix en zet een eigen streamingsdienst op (08/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse entertainmentconcern Walt Disney stopt in 2019 met het aanbieden van nieuwe films op Netflix. In plaats daarvan gaat het bedrijf
  [naar artikel]
 9. Vanaf 2019 geen Disneyfilms meer op Netflix? (09/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Disney heeft op donderdag bekend gemaakt dat het vanaf 2019 de samenwerking met Netflix zal stopzetten. Het bedrijf wil zijn eigen streamingdiensten aanbieden en plant een meerderheidsaandeel te verwerven in BAMTech, een concurrent van Netflix.
  [naar artikel]
 10. België bengelt achteraan Europees peloton met voorspelde economische groei (12/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Europese Commissie stelt haar groeicijfers voor België naar beneden bij. De economische groei zou dit jaar 1,7 procent bedragen, voor 2019 gaat de Commissie uit van 1,6 procent. In de lente voorspelde de Commissie nog een groei die 0,1 procentpunt hoger lag. België bengelt zo achteraan het Europese peloton, in de eurozone laat enkel Italië een lager groeicijfer optekenen.
  [naar artikel]
 11. Bedrijf gaat in België zonnepanelen als dienst aanbieden (12/12/2020 - Express)
  Zonnepanelen als een dienst uitrollen; Q CELLS is ermee aan de slag gegaan. Het bedrijf heeft een format uitgerold en... The post Bedrijf gaat in België zonnepanelen als dienst aanbieden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. CEO THEO Technologies: ‘Bij Netflix staan we bovenaan op de lijst' (05/09/2018 - De Tijd)
  11:55 Online video kent een explosieve groei. De Leuvense ondernemer Steven Tielemans staat klaar om mee te surfen op die golf. Wat begon uit frustratie, eindigde met een bedrijf op de radar van Netflix.
  [naar artikel]
 13. Netflix lijdt onder strijd met Disney en Apple: aantal nieuwe abonnees valt zwaar tegen (20/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De groei van het aantal abonnees bij Netflix is flink teruggevallen. Ook is de prognose voor de komende maanden erg somber. Daarmee merkt het Amerikaanse entertainmentbedrijf het versoepelen van de lockdownmaatregelen in diverse landen veel sterker dan kenners in doorsnee hadden voorzien. Ook lijkt Netflix de opmars van concurrerende streamingdiensten als Disney+, Amazon Prime Video en AppleTV+ flink te voelen.
  [naar artikel]
 14. Braziliaans bedrijf zal Russisch coronavaccin produceren (24/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Braziliaans farmaceutisch bedrijf meldde vrijdag dat het een overeenkomst heeft ondertekend met het Russische Investeringsfonds om het Russische Sputnik V-vaccin tegen Covid-19 te produceren. De productie zou starten in de tweede helft van november.
  [naar artikel]
 15. Beurs reageert op teleurstellende groeicijfers van Netflix: bedrijf in één dag 25 miljard dollar minder waard (22/04/2021 - Metro)
  Streamingdienst Netflix is in het eerste kwartaal van dit jaar gegroeid met slechts 3,98 miljoen nieuwe abonnees, een pak minder dan de verwachte 6 miljoen, zo maakte het Amerikaanse bedrijf bekend. Het aandeel koerste in de nabeurse handel zo’n 11 procent lager, waarmee 25 miljard dollar aan marktwaarde in rook opging. In totaal telt Netflix nu 207,64 miljoen klanten wereldwijd. De grootste groei was er in het eerste kwartaal in de regio Europa-Middellandse Zee, waar er 1,81 miljoen nieuwe abonnees bijkwamen. In de VS en Canada was er slechts een groei met 450.000 klanten. Analisten vrezen dat de markt er verzadigd is voor Netflix. Het streamingplatform verwijst naar de coronapandemie als verklaring voor de vertraagde groei. De vergelijking met het afgelopen jaar is immers vertekend, want toen was de groei net erg sterk wegens de talrijke lockdowns. “Tekort aan nieuwe shows” Aan de andere kant liepen heel wat producties vertraging op. Netflix verklaart dat er momenteel een “tekort is aan nieuwe shows” op het platform. Het bedrijf verwacht echter opnieuw “een sterke groei in de tweede jaarhelft, met nieuwe seizoenen van sommige van onze grootste hits (zoals ‘La Casa De Papel’, ‘You’ en ‘The Witcher’, red.) en een opwindend filmaanbod (zoals de actiefilm ‘Red Notice’, red.).” In het tweede kwartaal rekent Netflix op 1 miljoen nieuwe abonnees. In dezelfde periode vorig jaar waren er dat tien keer zoveel. De winst in het eerste kwartaal kwam uit op 1,71 miljard dollar, tegen 709 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. De omzet groeide met een kwart tot 7,16 miljard dollar. Lees ook: Zo ontdek je het geheime aanbod van Netflix Het bericht Beurs reageert op teleurstellende groeicijfers van Netflix: bedrijf in één dag 25 miljard dollar minder waard verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Interview. Reed Hastings, oprichter en CEO van Netflix: “Netflix gaat een Vlaamse serie maken” (29/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ik netflix, jij netflixt, 193 miljoen mensen netflixen. Als de naam van je bedrijf het aan de andere kant van de wereld tot werkwoord schopt, weet...
  [naar artikel]
 17. Chinese groei valt terug tot 6,6 procent (21/01/2019 - Metro)
  De Chinese groei is in 2018 gedaald tot 6,6 procent vergeleken met het jaar ervoor. Dat meldt de statistische dienst in Peking maandag. Het gaat om de kleinste groei in bijna dertig jaar. De op een na grootste economie ter wereld, die lijdt onder de handelsoorlog met de VS en onder andere onzekerheden, groeide in het vierde kwartaal van 2018 nog maar met 6,4 procent, vergeleken met het laatste kwartaal van 2017. bron: Belga   Het bericht Chinese groei valt terug tot 6,6 procent verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Groei nieuwe abonnees stelt teleur bij Netflix (21/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Streamingdienst Netflix is in het eerste kwartaal van dit jaar gegroeid met slechts 3,98 miljoen nieuwe abonnees, een pak minder dan de verwachte 6 miljoen, zo maakte het Amerikaanse bedrijf bekend. Het aandeel koerste in de nabeurse handel zo'n 11 procent lager, waarmee 25 miljard dollar aan marktwaarde in rook opging. In totaal telt Netflix nu 207,64 miljoen klanten wereldwijd.
  [naar artikel]
 19. “LG is gestopt met het produceren van smartphones” (01/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  LG is op maandag gestopt met het produceren van smartphones. Dat zou een woordvoerder van het bedrijf tegen de Zuid-Koreaanse krant Asiae hebben gezegd, schrijft Tweakers. Het bedrijf zou nu genoeg smartphones hebben gemaakt om aan gemaakte afspraken te kunnen voldoen.
  [naar artikel]
 20. Zoë Saldana speelt de hoofdrol in nieuwe Netflix-reeks die ze zelf zal produceren (07/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zoë Saldana gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe Netflix-serie ‘From Scratch’. Dat meldt The Hollywood Reporter donderdag. Ze gaat de serie...
  [naar artikel]
 21. Harry en Meghan maken animatieserie voor Netflix (15/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De hertog en hertogin van Sussex gaan een animatieserie voor Netflix maken en produceren. Harry (36) en Meghan (39) doen dat namens hun bedrijf Archewell Productions. Ook David Furnish, de echtgenoot van Elton John, is één van de producers.
  [naar artikel]
 22. Netflix blijft groeien (17/04/2018 - Metro)
  Netflix heeft er opnieuw een goed kwartaal opzitten. De streamingdienst zag zowel zijn omzet en winst als het aantal gebruikers sterker dan verwacht toenemen, zo maakte het Amerikaanse bedrijf maandag bekend. De streamingdienst kreeg er in het eerste kwartaal 7,4 miljoen klanten bij. Zowel binnen als buiten de Verenigde Staten was de groei van het aantal abonnees hoger dan verwacht. De omzet bedroeg in het eerste kwartaal 3,7 miljard dollar, een stijging met ruim 40 procent op jaarbasis. Daarvan bleef een nettowinst van 290 miljoen dollar over, terwijl het een jaar eerder nog om 178 miljoen dollar ging. Als verklaring voor de groei wijst Netflix onder meer op de toegenomen investeringen in eigen producties, maar ook in internationale en vaak niet-Engelstalige producties. Daarnaast merkt de streamingdienst ook het succes op van de bundels die het bedrijf vorig jaar lanceerde met telecombedrijven. Netflix verwijst daarbij onder meer naar Proximus in België. In totaal telt Netflix nu ruim 125 miljoen gebruikers, van wie 119 miljoen betalende gebruikers. In het komende kwartaal voorspelt de streamingdienst een verdere aanwas van 6,2 miljoen klanten, van wie 1,2 miljoen binnen en 5 miljoen buiten de VS. bron: Belga   Het bericht Netflix blijft groeien verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Waals bedrijf gaat in Saudi-Arabië wapens produceren (30/01/2019 - De Standaard)
  Door in Saudi-Arabië te produceren kan de horde van de politiek gevoelige exportvergunningen vermeden worden.
  [naar artikel]
 24. Obama’s gaan TV-programma’s maken voor Netflix (30/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het productiehuis van Barack en Michelle Obama kondigt vandaag aan dat het een hele reeks programma’s gaat produceren voor Netflix. De series,...
  [naar artikel]
 25. Walmart bant reclame voor gewelddadige videogames, maar blijft wapens verkopen (09/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Reclame voor gewelddadige videogames hoort niet langer thuis in Walmart, zo vindt het bedrijf nadat een 21-jarige schutter zaterdag het vuur opende...
  [naar artikel]
 26. Kalashnikov gaat nu ook in India wapens produceren (22/02/2021 - Express)
  De Russische wapenfabrikant Kalashnikov zal dit jaar ook in India de productie van zijn aanvalsgeweer AK-203 starten. Dat heeft Dmitry Tarasov, topman van Kalashnikov, in een gesprek met het persbureau Reuters gezegd. Tarasov voegde eraan toe dat het Russische bedrijf tegen het midden van dit decennium een jaaromzet van 50 miljard roebel (500 miljoen euro) wil […] The post Kalashnikov gaat nu ook in India wapens produceren appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Einde van de lockdown fnuikt groeivooruitzicht Netflix (16/07/2020 - De Tijd)
  23:04 Netflix' omzet steeg met een kwart in het tweede kwartaal. Maar voor de rest van het jaar verwacht de streamingdienst een zwakke groei.
  [naar artikel]
 28. Kansspelcommissie trekt ten strijde tegen "verdoken kansspelen" in videogames (25/04/2018 - VRT NWS)
  De Kansspelcommissie trekt ten strijde tegen verschillende populaire videogames, waar een verdoken kansspel in verborgen zit. Dat schrijft De Standaard. Als de videogames - waaronder kleppers als FIFA 18 - niet aangepast worden, riskeren ze boetes tot 1,6 miljoen euro.
  [naar artikel]
 29. Netflix stopt met gratis proefabonnement en laat kijkers meteen betalen (13/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nog nooit betaald voor Netflix door het proefabonnement? Dat is nu verleden tijd. Netflix is gestopt met het aanbieden van de gratis proefperiode...
  [naar artikel]
 30. Netflix is een monster… en het wil Hollywood vernietigen (26/03/2017 - Express)
  De streaming videodienst Netflix begint het traditionele Hollywoodmodel steeds verder te verstoren, nu het bedrijf – net als Amazon trouwens – almaar dieper de filmindustrie binnendringt. “Netflix slokt al het talent op en verhoogt zo de prijs om tv-producties te maken, met als resultaat dat het bedrijf in Hollywood in een steeds slechter daglicht komt te staan,” schrijft de Wall Street Journal. Netflix gaat dit jaar liefst 70 nieuwe tv-series produceren en 6 miljard dollar uitgeven aan de productie van nieuwe- en de aankoop van bestaande – programma’s, goed 20% meer dan een jaar geleden. Ter vergelijking: dat is dubbel zo veel als wat een entertainment-icoon als Time Warner aan het concurrerende HBO spendeert en vijf keer meer dan wat 21st Century Fox en CBS in soortgelijke diensten investeren. Hollywood is ‘not amused’, omdat dit overdreven uitgavenpatroon de kosten in gans de industrie de hoogte injaagt en als gevolg daarvan schaarste creëert onder de inzetbare acteurs en materiaal. “Je kan gewoon niet concurreren met iemand die binnenkomt met zo veel geld, een lage kostenstructuur en veel minder bagage dan jij meezeult,’ zegt Darrell Miller, een advocaat bij Fox Rothschild LL. Acteurs krijgen 250.000 dollar per aflevering betaald – ‘a movie star salary’ – dubbel zo veel als vroeger. Ook de concurrentie voor goeie cameramannen, geluidsspecialisten en ander talent wordt stilaan ongenadig. Netflix financiert deze expansie op 2 manieren: De schuldenlast van het bedrijf is tussen 2012 en vandaag met een factor 17 gestegen, van 195 miljoen naar 3,4 miljard dollar. De groei in internationale abonnees blijft indrukwekkend. In het laatste kwartaal werden nog eens 5,12 miljoen abonnementen opgetekend, voor een totaal van 93,4 miljoen.   The post Netflix is een monster… en het wil Hollywood vernietigen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 31. Exclusief is het codewoord (28/03/2019 - De Morgen)
  De televisiekijker en hoe die te verleiden. Dat is de vraag die tegenwoordig steeds meer bedrijven zich stellen. Computerfabrikant Apple heeft plannen om zelf films en series te produceren. Ook Netflix stelt de strategie bij. Het bedrijf zet voortaan in op minder, maar wel exclusieve films en reeksen.
  [naar artikel]
 32. Meer kijkers en omzet voor streamingdienst Netflix (18/10/2018 - VRT NWS)
  Netflix heeft in het afgelopen kwartaal fors meer betalende klanten binnengehaald. Het merendeel van die groei zat buiten de Verenigde Staten. De streamingdienst zag naast de groei van abonnees ook de omzet met ruim een derde stijgen ten opzichte van een jaar eerder.
  [naar artikel]
 33. Millie Bobby Brown produceert eigen film voor Netflix (11/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Netflix en Millie Bobby Brown slaan opnieuw de handen in elkaar. De 15-jarige ‘Strangers Things’-ster gaat een film produceren die is gebaseerd op...
  [naar artikel]
 34. Netflix heeft de kroon, maar Disney wil koning zijn (24/01/2018 - Express)
  Het aandeel Netflix gaat dinsdag ruim 10% hoger. Het livestreamingplatform maakte dan ook beter dan verwachte jaarresultaten bekend. Het bedrijf slaagde er – ondanks een prijsverhoging – in 24 miljoen nieuwe gebruikers op te tekenen. Ook de inkomsten uit de streamingactiviteiten gingen ruim 36% hoger. Netflix zelf zoekt de reden van zijn succes bij de originele programmering en de immer groeiende overstap van televisie naar online kijken. Netflix: businessmodel heeft continue groei nodig Het businessmodel van Netflix heeft continue groei nodig, omdat het rekent op schaaleffecten. Nieuwe series worden onmiddellijk in tientallen verschillende talen vertaald en ondertiteld. Dat maakt dat ze onmiddellijk inzetbaar zijn in landen overal ter wereld. Maar ondanks de uitstekende cijfers gaf het bedrijf vorig jaar 2 miljard dollar meer uit dan het verdiende. Veelal een gevolg van het maken van bijkomende nieuwe series. Toch wordt verwacht dat de inkomsten in de toekomst enkel zullen blijven stijgen naarmate het abonneebestand groeit. Ook de uitgaven voor nieuwe, originele series uiteindelijk zullen dalen (in relatieve termen weliswaar). Op dat moment wordt Netflix als het ware een cash-cow. Hoe sneller het bedrijf groeit, hoe sneller dat evenwicht kan worden bereikt. Het aandeel zal deze trend uiteraard volgen. Disney en 21st Century Fox Toch heeft het streamingplatform het rijk niet voor zich alleen. De overname van 21st Century Fox door Disney is op dat vlak een ferme streep door Netflix’ rekening. De kans dat de nieuwe combinatie aan Netflix’ plannetje gaat knagen is niet gering. Disney heeft onlangs aangekondigd in 2019 al zijn content bij Netflix weg te zullen halen om een eigen platform te lanceren. Door de aankoop van Fox kan Disney vanaf dag één zelf een onwaarschijnlijk aanbod samenstellen (Denk aan The Simpsons, Star Wars…). Als logisch gevolg daarvan zal ook Disney trachten Hollywoods topproducers en toptalent te overtuigen om nieuwe series te maken voor haar platform. Dat kan enkel de productiekosten van nieuwe shows opdrijven en op zijn beurt ook aan Netflix’ winst knagen. The post Netflix heeft de kroon, maar Disney wil koning zijn appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 35. Netflix zet zinnen op gaming: dit zijn de plannen (21/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Netflix zet zinnen op gaming: dit zijn de plannen Streamingdienst Netflix bevestigt games te gaan aanbieden als onderdeel van zijn abonnement. “Dit is een project van meerdere jaren. We gaan klein beginnen, en stap voor stap groeien”, zegt productdirecteur Greg Peters. In het nieuws: Netflix bevestigde dinsdagavond in zijn kwartaalrapport wat al enige tijd in de lucht hing: de streamingdienst gaat naast films en […] Lees dit artikel: Netflix zet zinnen op gaming: dit zijn de plannen
  [naar artikel]
 36. Digimeter – Bijna de helft van de tieners heeft toegang tot Netflix (24/01/2018 - Metro)
  Steeds meer Vlaamse tieners en twintigers hebben toegang tot Netflix. In 2017 had liefst 46 procent van de 15- tot 19-jarigen toegang tot Netflix en bij de 20- tot 29-jarigen was dat 38 procent. Dat blijkt uit de Imec-digimeter van de vakgroep Media & ICT (MICT) van de Universiteit Gent. De nieuwste cijfers zijn gebaseerd op een bevraging bij meer dan 2.300 Vlamingen. Tieners en twintigers kijken steeds minder live tv. Bij de groep 15-19-jarigen keek 26 pct nog dagelijks live tv en bij de 20-29-jarigen is dat nog 23 pct. Hoe ouder de respondenten, hoe meer ze nog dagelijks live tv kijken: bij de 60-64-jarigen is dat 66 pct, bij de 65-plussers zelfs 74 pct. Steeds meer Vlamingen hebben toegang tot Netflix. In 2017 had één op de vijf (21 pct) toegang tot de streamingdienst. In 2016 was dat 15 pct en in 2015 nog maar 12 pct. De groei is vooral te merken bij de jonge generatie, iedereen jonger dan 40 jaar. In 2016 had 46 pct van de 15- tot 19-jarigen toegang tot Netflix, bij de 20- tot 29-jarigen 38 pct en bij de 30- tot 39-jarigen 35 pct. De groei van Netflix in Vlaanderen is opvallend, maar in lijn met de evolutie van de internationale streamingmarkt voor Netflix, zeggen de onderzoekers. “De groei van Netflix is voor een groot deel te danken aan het groeiend aantal kwaliteitsvolle eigen producties, de zogenaamde Netflix Originals”, zegt Lieven De Marez, de drijvende kracht achter de digimeter en professor bij MICT van de UGent. Dat is volgens het rapport ook te merken aan de stijgende tevredenheid met het aanbod. In 2017 was 65 procent van de respondenten tevreden over het aanbod van Netflix. bron: Belga
  [naar artikel]
 37. Na de Britse valt nu ook de Duitse groei stil (14/02/2020 - Express)
  De Duitse economie, de grootste van de eurozone, is in het vierde kwartaal van vorig jaar stilgevallen. Dat heeft het Duitse statistiekbureau Destatis vrijdag bekendgemaakt. Analisten hadden nog op een minieme groei (+0,1 procent) gerekend. In het derde kwartaal was er een groei van 0,2 procent in de tabellen gezet. Duitsland heeft er een bewogen […] The post Na de Britse valt nu ook de Duitse groei stil appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Netflix laat 391 miljoen dollar aan omzet liggen omdat mensen hun paswoord delen (16/07/2017 - Express)
  De Amerikaanse streaming videodienst Netflix verliest jaarlijks naar schatting 400 miljoen dollar aan inkomsten omdat gebruikers hun paswoorden met elkaar delen. Dat blijkt uit onderzoek van het persbureau Reuters onder 4.400 Amerikaanse volwassenen. Gemiddeld 12% van de volwassenen die Netflix gebruikt zou een paswoord hebben gekregen van iemand die geen deel uitmaakt van hun gezin. In de categorie van jongeren tussen 18 en 24 jaar heeft zelfs 21% het paswoord met iemand anders gedeeld. De omzet van Netflix is de voorbije jaren steeds blijven groeien tot een magistrale 8,8 miljard dollar in 2016. In de VS telt de dienst nu al 50 miljoen abonnees. Maar de dienst is onderhand dermate populair dat de groei in het aantal abonnees begint af te kalven (zie grafiek). De dienst maakt met andere woorden nog wel nieuwe abonnees, maar aan een trager tempo dan dat de voorbije jaren het geval was. Wordt voor het tweede kwartaal van 2016 een omzetgroei van 31% geprojecteerd dan zou dat in 2018 nog maar 19% zijn. Wall Street wil meer geld Door maatregelen te nemen tegen gebruikers die hun paswoorden met anderen delen zou een gedeelte van die vertragende groei kunnen worden gecompenseerd. Vooral aandeelhouders van het bedrijf zouden daarvoor vragende partij zijn. The post Netflix laat 391 miljoen dollar aan omzet liggen omdat mensen hun paswoord delen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 39. Bedrijf achter TikTok wil digitale bankdiensten aanbieden (15/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Chinese ByteDance, het moederbedrijf van de populaire videodeelapp TikTok, wil bankdiensten gaan aanbieden in Singapore. Volgens bronnen tegen...
  [naar artikel]
 40. Netflix opent een bureau in Brussel (23/03/2019 - Metro)
  Het Amerikaanse streamingplatform Netflix heeft een bureau geopend in Brussel, zo bericht L’Echo zaterdag. Het kantoor gaat dienen als commerciële en lobbying-antenne en zal ook ondersteunende diensten leveren. De Europese zetel van Netflix bevindt zich in Amsterdam. De Brusselse antenne kreeg de naam ‘Los Gatos Streaming Services Belgium’. Netflix is de jongste tijd een Europees offensief gestart. Het Amerikaanse bedrijf heeft naast zijn zetel in Amsterdam ook al een kantoor in Londen, een productiesite in Spanje en binnenkort een bureau in Parijs. De Amerikaanse markt is voor de streamingdienst bijna verzadigd en dus hoopt men nog te groeien in Europa. Maar een nieuwe Europese richtlijn verplicht het bedrijf wel om minstens 30 procent Europese producties te verspreiden en om een deel van zijn inkomsten in lokale producties te herinvesteren. In België kan een bedrijf als Netflix dan weer profiteren van de ‘tax shelter’. bron: Belga   Het bericht Netflix opent een bureau in Brussel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Netflix opent een bureau in Brussel (23/03/2019 - Metro)
  Het Amerikaanse streamingplatform Netflix heeft een bureau geopend in Brussel, zo bericht L’Echo zaterdag. Het kantoor gaat dienen als commerciële en lobbying-antenne en zal ook ondersteunende diensten leveren. De Europese zetel van Netflix bevindt zich in Amsterdam. De Brusselse antenne kreeg de naam ‘Los Gatos Streaming Services Belgium’. Netflix is de jongste tijd een Europees offensief gestart. Het Amerikaanse bedrijf heeft naast zijn zetel in Amsterdam ook al een kantoor in Londen, een productiesite in Spanje en binnenkort een bureau in Parijs. De Amerikaanse markt is voor de streamingdienst bijna verzadigd en dus hoopt men nog te groeien in Europa. Maar een nieuwe Europese richtlijn verplicht het bedrijf wel om minstens 30 procent Europese producties te verspreiden en om een deel van zijn inkomsten in lokale producties te herinvesteren. In België kan een bedrijf als Netflix dan weer profiteren van de ‘tax shelter’. Bron: Belga   Het bericht Netflix opent een bureau in Brussel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Telenet en DPG Media lanceren eind 2020 'Vlaams Netflix' (12/02/2020 - De Tijd)
  07:45 Die eigen streamingdienst moet de concurrentie aangaan met de Amerikaanse reus Netflix en zal zowel lokale als internationale producties aanbieden.
  [naar artikel]
 43. Peperdure EpiPen wordt een stuk goedkoper na kritiek (30/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Farmaceutisch bedrijf Mylan heeft gisteren aangekondigd dat het een generieke versie gaat produceren van de anti-allergieprik EpiPen. Het bedrijf
  [naar artikel]
 44. Netflix ziet groei vertragen (21/10/2020 - De Tijd)
  05:03 Zoals CEO Reed Hastings voorspeld had, nam de wereldmarktleider in comakijken met de massale toeloop dit voorjaar een voorschot op latere groei.
  [naar artikel]
 45. Meer kijkers en omzet voor Netflix (17/10/2018 - Metro)
  Netflix heeft in het afgelopen kwartaal fors meer betalende klanten binnengehaald. Het merendeel van die groei zat buiten de Verenigde Staten. De streamingdienst zag naast de aanwas van abonnees ook de omzet met ruim een derde stijgen ten opzichte van een jaar eerder. In het derde kwartaal kreeg Netflix er 7 miljoen klanten bij, waarvan 6,1 miljoen betalende. Dat is meer dan de 5 miljoen waar van uitgegaan werd. Van de betalende categorie kwam slechts 1 miljoen uit de VS. Volgend kwartaal denkt Netflix nog eens 7,6 miljoen nieuwe betalende klanten binnen te kunnen halen. De omzet van de streamingdienst van Netflix steeg met 36 procent. Het bedrijf als geheel realiseerde 4 miljard dollar aan opbrengsten. De nettowinst bedroeg 403 miljoen dollar, ruim drie keer meer dan vorig jaar. Voor volgend kwartaal rekent Netflix op een omzet van 4,2 miljard dollar en een nettowinst van 105 miljoen dollar. Dat komt door de timing van de uitgaven aan eigen series die Netflix laat ontwikkelen. Het bedrijf geeft aan dat de kosten van die series weliswaar hoog zijn, maar dat die belangrijk zijn om de omzet en operationele winst nog lange tijd te laten doorgroeien. Het aandeel schoot na beurs zo’n 12 procent hoger. Bron: Belga   Het bericht Meer kijkers en omzet voor Netflix verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Meer kijkers en omzet voor Netflix (17/10/2018 - Metro)
  Netflix heeft in het afgelopen kwartaal fors meer betalende klanten binnengehaald. Het merendeel van die groei zat buiten de Verenigde Staten. De streamingdienst zag naast de aanwas van abonnees ook de omzet met ruim een derde stijgen ten opzichte van een jaar eerder. In het derde kwartaal kreeg Netflix er 7 miljoen klanten bij, waarvan 6,1 miljoen betalende. Dat is meer dan de 5 miljoen waar van uitgegaan werd. Van de betalende categorie kwam slechts 1 miljoen uit de VS. Volgend kwartaal denkt Netflix nog eens 7,6 miljoen nieuwe betalende klanten binnen te kunnen halen. De omzet van de streamingdienst van Netflix steeg met 36 procent. Het bedrijf als geheel realiseerde 4 miljard dollar aan opbrengsten. De nettowinst bedroeg 403 miljoen dollar, ruim drie keer meer dan vorig jaar. Voor volgend kwartaal rekent Netflix op een omzet van 4,2 miljard dollar en een nettowinst van 105 miljoen dollar. Dat komt door de timing van de uitgaven aan eigen series die Netflix laat ontwikkelen. Het bedrijf geeft aan dat de kosten van die series weliswaar hoog zijn, maar dat die belangrijk zijn om de omzet en operationele winst nog lange tijd te laten doorgroeien. Het aandeel schoot na beurs zo’n 12 procent hoger. bron: Belga Het bericht Meer kijkers en omzet voor Netflix verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Netflix strikt Obama's: ex-president en vrouw gaan komende jaren series en documentaires maken (21/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er deden al langer geruchten de ronde, maar nu bevestigt Netflix het ook officieel: Barack en Michelle Obama gaan films en series produceren voor...
  [naar artikel]
 48. Netflix stelt niet teleur (16/10/2019 - De Tijd)
  23:00 Netflix haalde in het derde kwartaal 158 miljoen betalende abonnees, 6,8 miljoen meer dan vorig kwartaal. In de VS was er opnieuw groei, maar minder dan verwacht.
  [naar artikel]
 49. Stroom opwekken met een vliegtuig (13/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het bedrijf Ampyx Power uit de Nederlandse stad Den Haag gaat aan de Ierse westkust windenergie produceren. Niet met windturbines, maar met een
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.