Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
17:03 uur

Moeder Mercedes-Benz somberder over verkopen door chiptekort

Express

21/07/2021 - 14:29

Lees dit artikel: Moeder Mercedes-Benz somberder over verkopen door chiptekort Daimler, het moederbedrijf van autoconstructeur Mercedes-Benz, verwacht ook in de tweede helft van dit jaar last te hebben van chiptekorten. Daardoor zullen er dit jaar minder Mercedessen worden verkocht dan het Duitse concern aanvankelijk had verwacht. In zijn rapport over het tweede kwartaal voorspelt Daimler dit jaar even veel personenauto’s van het merk Mercedes-Benz te […] Lees dit artikel: Moeder Mercedes-Benz somberder over verkopen door chiptekort


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Mercedes-Benz stuurt deurwaarder af op stakend personeel: “Directeur probeerde werknemers te intimideren” (16/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mercedes-Benz heeft woensdag een deurwaarder gestuurd naar het personeel dat staakt aan het filiaal van Mercedes-Benz in Sint-Lambrechts-Woluwe,...
  [naar artikel]
 2. Mercedes-Benz stuurt deurwaarder af op stakend personeel (16/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mercedes-Benz heeft woensdag een deurwaarder gestuurd naar het personeel dat staakt aan het filiaal van Mercedes-Benz in Sint-Lambrechts-Woluwe,...
  [naar artikel]
 3. Wereldpremière Mercedes-Benz A-Klasse in Amsterdam: vierde generatie A-klasse op veroveringstoer (02/02/2018 - Knack)
  Mercedes-Benz zit momenteel op een wolk. Concernbaas Dieter Zetsche maakte gisteren bekend dat Mercedes-Benz het beste jaar uit zijn geschiedenis achter de rug heeft met een recordverkoop én recordwinst. Het merk met de ster is helemaal terug van weggeweest.
  [naar artikel]
 4. Weer winstalarm bij Mercedes-moeder Daimler (19/10/2018 - De Tijd)
  16:40 Het moederbedrijf van Mercedes-Benz rekent op extra kosten door de afwikkeling van het dieselschandaal in de autobranche.
  [naar artikel]
 5. Mercedes-Benz verkocht vorig jaar in België zeven keer meer geëlektrificeerde auto's (20/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse luxewagenbouwer Mercedes-Benz heeft vorig jaar in België 6.649 elektrische of plug-inhybrideauto's verkocht, een stijging met 613 procent ten opzichte van 2019. Daarmee had een op de vijf nieuwe wagens van Mercedes-Benz in België vorig jaar een stekker, zo heeft Pierre-Emmanuel Chartier, de topman van Mercedes-Benz Belux, woensdag gezegd in een gesprek met Belga.
  [naar artikel]
 6. Autogroep boven Mercedes-Benz snoeit in dealernetwerk (07/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Autogroep Daimler, eigenaar van Mercedes-Benz, gaat snoeien in zijn netwerk. De groep wil 25 showrooms en herstelplaatsen in België, het Verenigd Koninkrijk en Spanje verkopen aan investeerders, zo schrijft de Duitse krant Handelsblatt en het nieuws wordt bevestigd op de hoofdzetel van Daimler in Duitsland. De bedoeling is om kosten te besparen.
  [naar artikel]
 7. Mercedes-Benz roept ook in België wagens terug door problemen met noodoproepsysteem (15/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Wegens een mogelijk probleem met eCall, het automatische noodoproepsysteem, roept Mercedes-Benz ook in België wagens van de modeljaren 2017-2020 terug. De betrokken eigenaars worden aangeschreven voor een software-update in een werkplaats die een half uur duurt. Om hoeveel wagens het gaat, kan Mercedes-Benz Belux niet preciseren.
  [naar artikel]
 8. Mercedes-Benz roept ook in België wagens terug door problemen met noodoproepsysteem (15/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wegens een mogelijk probleem met eCall, het automatische noodoproepsysteem, roept Mercedes-Benz ook in België wagens van de modeljaren 2017-2020 terug. De betrokken eigenaars worden aangeschreven voor een software-update in een werkplaats die een half uur duurt. Om hoeveel wagens het gaat, kan Mercedes-Benz Belux niet preciseren.
  [naar artikel]
 9. Mercedes-Benz roept meer dan 342.000 auto's terug in VS (20/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Mercedes-Benz moet in de Verenigde Staten meer dan 342.000 voertuigen terugroepen. Door een defect in het multimediasysteem kan het beeldscherm uitvallen en is het risico op ongevallen verhoogd, zo maakte het verkeersveiligheidsagentschap NHTSA bekend.
  [naar artikel]
 10. Mercedes-Benz stopt met ontwikkeling verbrandingsmotoren (19/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mercedes-Benz gaat zich compleet richten op het ontwikkelen van elektromotoren en accu's voor het bouwen van een vloot elektrische auto's. Dat...
  [naar artikel]
 11. Mercedes-Benz is het meest waardevolle automerk ter wereld (13/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Mercedes-Benz is het meest waardevolle automerk ter wereld, aldus een rapport van Brand Finance. Het bedrijf schatte Mercedes-Benz in op 43,9...
  [naar artikel]
 12. Spoiler-alert leidt tot massale terugroepactie bij Mercedes-Benz (20/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mercedes-Benz haalt wereldwijd duizenden stationwagons terug om de bevestiging van de dakspoilers te controleren. De spoilers kunnen bij hoge...
  [naar artikel]
 13. Mercedes-Benz roept meer dan miljoen auto’s terug wegens ontploffende airbags (02/10/2020 - Express)
  Wie een Mercedes A-klasse of GLK bezit, zal die binnenkort moeten terugbrengen naar de garage. Problemen bij Mercedes-Benz, het Duitse... The post Mercedes-Benz roept meer dan miljoen auto’s terug wegens ontploffende airbags appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Mercedes-Benz roept ook in België wagens terug voor software-update eCall (15/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Door een mogelijk probleem met eCall, het automatische noodoproepsysteem, roept Mercedes-Benz ook in België wagens van de modeljaren 2017-2020 terug. De betrokken eigenaars worden aangeschreven voor een software-update in een werkplaats die een half uur duurt. Om hoeveel wagens het gaat, kan Mercedes-Benz Belux niet preciseren.
  [naar artikel]
 15. Mercedes-Benz verkoopt tassen en portefeuilles die zijn overreden (12/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mercedes-Benz heeft een officiële en vooral opvallende lijn van reistassen, laptoptassen en weekendtassen uitgebracht. Het unieke eraan is dat ze...
  [naar artikel]
 16. De langverwachte elektrische S-Klasse: herstelt de nieuwe Mercedes EQS de oude hiërarchie? (19/04/2021 - Knack)
  De Patent-wagen van Carl Benz uit 1886 geldt als de eerste auto en Mercedes-Benz als dé pionier op het vlak van de ontwikkeling van de technologische innovaties. De voorbije jaren kwam de Mercedes-motor aan het stotteren, met de komst van de elektrisch aangedreven EQS lijkt een herstel van de hiërarchie in de maak.
  [naar artikel]
 17. Mercedes-Benz Grand Prix wordt een commerciële onderneming (31/12/2020 - Express)
  Het raceteam Mercedes-Benz Grand Prix gaat in de toekomst meer commerciële activiteiten ontwikkelen. Het team wil daarbij ook aan externe... The post Mercedes-Benz Grand Prix wordt een commerciële onderneming appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Openbaar vervoer wordt overbodig, denkt Mercedes-Benz (11/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Autofabrikant Mercedes-Benz denkt binnen een paar jaar de concurrentie aan te kunnen gaan met de bus, metro en tram in steden. Met een netwerk van...
  [naar artikel]
 19. Mercedes-Benz claimt titel van ‘best verkopende luxemerk’ (09/01/2020 - Express)
  Mercedes-Benz verkocht in 2019 meer dan 2,3 miljoen wagens. De Duitse autofabrikant staat zo in koppositie om het bestverkopende merk van luxewagens te blijven. Hoewel grote rivaal BMW zijn wereldwijde verkoop per merk (BMW, Rolls Royce, Mini) nog bekend moet maken, neemt Daimler nu al de vlucht vooruit. De autobouwer beweert nu al dat dochtermerk […] The post Mercedes-Benz claimt titel van ‘best verkopende luxemerk’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Peugeot-moeder bouwde 190.000 auto’s minder door chiptekort (05/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Peugeot-moeder bouwde 190.000 auto’s minder door chiptekort Autogroep Stellantis, het moederbedrijf van Peugeot-Citroën en Fiat-Chrysler, heeft in het eerste kwartaal 190.000 auto’s niet kunnen maken door een tekort aan halfgeleiders. Dat is circa 11 procent van de geplande productie, zo heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt. Wereldwijd is er een schaarste aan computerchips. De autosector is daar een van de slachtoffers van. Stellantis […] Lees dit artikel: Peugeot-moeder bouwde 190.000 auto’s minder door chiptekort
  [naar artikel]
 21. Mercedes-Benz herpositioneert luxemerken Maybach, AMG en G-Klasse (14/06/2021 - Knack)
  De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat zijn luxedochtermerken Maybach, AMG en G-Klasse in één afdeling onderbrengen, als onderdeel van een herstructurering bij moederconcern Daimler.
  [naar artikel]
 22. Opnieuw honderdduizenden Mercedes Benz-voertuigen teruggeroepen wegens sjoemelsoftware (11/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse autobouwer Daimler moet nog eens honderdduizenden Mercedes Benz-voertuigen terugroepen, omdat ze vermoedelijk zijn uitgerust met...
  [naar artikel]
 23. Formule 1 kan op engagement van Mercedes-Benz blijven rekenen (01/06/2020 - Express)
  De Duitse autobouwer Mercedes heeft geen enkele intentie om zich uit de Formule 1 terug te trekken. Er is evenmin... The post Formule 1 kan op engagement van Mercedes-Benz blijven rekenen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Mercedes-Benz favoriete automerk van rappers (02/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het automerk Mercedes-Benz wordt het vaakst genoemd in songteksten van rappers. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift Car and Driver, dat een...
  [naar artikel]
 25. Mercedes-Benz schakelt versnelling hoger met elektrische wagens (22/07/2021 - De Tijd)
  15:31 Mercedes-Benz investeert de komende tien jaar 40 miljard euro in de elektrificatie van zijn modellen. Want de Duitse bouwer van luxewagens verwacht dat zijn klanten de stap naar een elektrische wagen ...
  [naar artikel]
 26. “Moederbedrijf Mercedes-Benz gaat tot 20.000 banen schrappen” (17/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, wil de komende jaren waarschijnlijk tot 20.000 banen schrappen. Dat meldt het Duitse persbureau DPA...
  [naar artikel]
 27. Luxemerken van Mercedes-Benz krijgen een afzonderlijke divisie (05/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Luxemerken van Mercedes-Benz krijgen een afzonderlijke divisie Op de Autoshow van München wil de Duitse autobouwer Daimler in de maand september een nieuwe divisie voorstellen. In die nieuwe entiteit zullen de dochtermerken Maybach, AMG en G-Klasse worden samengebracht. Dat heeft Ola Kallenius, topman van Daimler, bevestigd. Daimler noemt de samenvoeging van de drie merken een logische ontwikkeling, aangezien er ook van een […] Lees dit artikel: Luxemerken van Mercedes-Benz krijgen een afzonderlijke divisie
  [naar artikel]
 28. Vakbonden gaan toegang blokkeren bij invoerder Mercedes-Benz (14/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De vakbonden bij de invoerder van Mercedes-Benz in België en bij enkele filialen gaan vanaf dinsdagochtend actievoeren. Ze zullen vanaf 6 uur de...
  [naar artikel]
 29. Mercedes-Benz roept meer dan 3 miljoen dieselwagens terug in Europa (18/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Duitse autobouwer Daimler, die ervan verdacht wordt sjoemelsoftware in een deel van zijn wagens te hebben ingebouwd, heeft dinsdag aangekondigd dat het in Europa meer dan 3 miljoen dieselwagens terugroept van het merk Mercedes-Benz.
  [naar artikel]
 30. De nieuwe SUV van Mercedes is luxe 2.0: dit is de Maybach GLS (21/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mercedes-Benz onthult op de autoshow van Los Angeles een über-SUV: de reusachtige en met veel pracht en praal aangeklede Mercedes-Maybach GLS.
  [naar artikel]
 31. Mercedes-Benz plant elektrische versies van zijn bestelwagens (20/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Mercedes-Benz gaat elektrische versies bouwen van zijn bestelwagens. In de zomer van volgend jaar zal als eerste model een eVito beschikbaar zijn, zo maakte de Duitse autobouwer maandag bekend in Berlijn.
  [naar artikel]
 32. Ontslagen werknemer sloopt uit wraak ruim 50 gloednieuwe Mercedes-busjes (04/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een ontslagen medewerker van de Mercedes-Benz-fabriek in het Spaanse Vitoria heeft 2020 afgesloten door een reeks splinternieuwe Mercedes-busjes te slopen. Het zou om een wraakactie tegen zijn voormalige werkgever gaan.
  [naar artikel]
 33. Mercedes-Benz bouwt elektrische versies van zijn bestelwagens (20/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mercedes-Benz gaat elektrische versies bouwen van zijn bestelwagens. In de zomer van volgend jaar zal als eerste model een eVito beschikbaar zijn,...
  [naar artikel]
 34. Ontslagen werknemer steelt bulldozer en sloopt ruim 50 gloednieuwe Mercedes-busjes (04/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een ontslagen medewerker van de Mercedes-Benz-fabriek in het Spaanse Vitoria heeft 2020 afgesloten door een reeks splinternieuwe Mercedes-busjes te slopen. Het zou om een wraakactie tegen zijn voormalige werkgever gaan.
  [naar artikel]
 35. Mercedes-Benz-verdeler Claes & Zonen valt in internationale handen (14/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vorige week hebben de familie Claes en familie Maurin een akkoord gevonden over de verkoop van de aandelen van de Mercedes-Benz-concessies in Sint-Truiden, Tienen en Tongeren. Ook Revisiebedrijf Claes & Zonen verhuist van eigenaar. Het bestaande team blijft aan boord, zodat er voor de klanten niets verandert.
  [naar artikel]
 36. Hoe Geely-topman Li Shufu zijn greep op Mercedes-Benz vergroot (23/11/2020 - Knack)
  Mercedes-Benz gaat nauwer samenwerken met het Chinese Geely. De mededeling kreeg in deze coronatijden weinig aandacht gekregen in de media, in automiddens des te meer. Het wordt elke dag duidelijker dan Geely-topman Li Shufu goed op weg is de Henry Ford van China te worden, misschien zelfs de machtigste automanager ter wereld.
  [naar artikel]
 37. Zweden kopen ook Antwerpse Mercedes-garages (11/04/2018 - De Tijd)
  08:50 De Zweedse investeerder Anders Hedin rolt het Belgische dealernetwerk van Mercedes-Benz verder op.
  [naar artikel]
 38. “Mercedes stopt met Smart, introduceert U-Klasse” (31/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Mercedes-Benz overweegt om te stoppen met haar submerk Smart en dit te vervangen door een compacte modellenlijn die de U-Klasse wordt genoemd.
  [naar artikel]
 39. Mercedes valt luxemarktleider BMW aan (21/01/2019 - De Tijd)
  18:01 De Duitse autobouwer Mercedes-Benz wil in 2020 het grootste premiummerk van België worden. Marktleider BMW is niet onder de indruk.
  [naar artikel]
 40. Mercedes lanceert auto die “nooit meer kan verongelukken” (28/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mercedes-Benz heeft een nieuwe conceptcar ontwikkeld die is voorzien van de allernieuwste veiligheidstechnologie en zelflerende kunstmatige...
  [naar artikel]
 41. Mercedes haalt 774.000 auto's terug (11/06/2018 - De Tijd)
  21:04 De Duitse autobouwer Daimler, die onder meer Mercedes-Benz produceert, moet in heel Europa 774.000 dieselvoertuigen terugroepen.
  [naar artikel]
 42. Waarom dit al jaren de best verkochte Mercedes is (ondanks z’n hoge prijs) (10/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Oneerbiedig gezegd is de nieuwe Mercedes-Benz C-klasse een verkleinde versie van Mercedes’ topmodel, de S-klasse. Zo biedt hij veel dezelfde moderne snufjes en hightech luxe voor beduidend minder geld. Alhoewel, deze Mercedes wordt pas écht goed zodra je de nodige – prijzige – opties aanvinkt op de prijslijst. HLN Drive test het uit.
  [naar artikel]
 43. Mercedes gaat strijd aan met Tesla (04/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse luxewagenbouwer Mercedes-Benz heeft in Stockholm de eerste wagen voorgesteld van zijn nieuwe volledig elektrische dochtermerk EQ. De EQC,...
  [naar artikel]
 44. Mercedes-Benz zet Belgische dealers in uitverkoop (20/07/2017 - De Tijd)
  01:04 De Duitse autobouwer Mercedes verkoopt tien eigen garages in België en Luxemburg. Met als ultieme droom: BMW van de troon stoten.
  [naar artikel]
 45. “Omzetverlies autosector door chiptekort twee keer zo hoog dan verwacht” (14/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De wereldwijde autosector loopt dit jaar naar schatting 110 miljard dollar aan omzet mis door het chiptekort waar autofabrikanten mee worstelen. Dat is bijna een verdubbeling van een eerdere raming van onderzoeks- en adviesbureau AlixPartners. Begin dit jaar werd de impact van het chiptekort in de auto-industrie op 61 miljard dollar ingeschat door het bureau.
  [naar artikel]
 46. Luxewagenveteraan Bernd Pischetsrieder wordt overgangspaus bij Daimler (03/12/2020 - De Tijd)
  19:36 De voormalige CEO van BMW én Volkswagen wordt volgend jaar de nieuwe voorzitter van Mercedes-Benz-moeder Daimler.
  [naar artikel]
 47. Mercedes op koers voor titel van premiumkoning (12/12/2016 - De Tijd)
  15:22 Met nog enkele weken te gaan is Mercedes-Benz zeker dat het dit jaar opnieuw de nummer één in de premiummarkt zal zijn. Na 11 maanden bedraagt de kloof met BMW zo'n 70.000 stuks.
  [naar artikel]
 48. Gloednieuwe Mercedes EQS gaat concurrentie aan met Tesla (16/04/2021 - Express)
  Mercedes lanceerde donderdag een gloednieuw elektrisch model. Nu de Mercedes Benz S-klasse een elektrisch broertje heeft gekregen, kan de strijd met Tesla, de marktleider in elektrische premiumwagens, helemaal losbarsten. De EQS is de eerste wagen in de Mercedes-familie die gebouwd is op een platform dat specifiek ontworpen is voor elektrische voertuigen. Daarmee wil de Duitse […] Lees dit artikel: Gloednieuwe Mercedes EQS gaat concurrentie aan met Tesla
  [naar artikel]
 49. NIO onderbreekt productie door chiptekort (26/03/2021 - De Tijd)
  18:01 Wall Street gaat hoger. NIO heeft last van het chiptekort in de wereld. Nike krijgt een adviesverhoging. Oliebedrijven winnen terrein door de hogere olieprijs.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.