Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2021
10:57 uur

Ex-militair en ex-leraar van koning Filip krijgt op nationale feestdag hulp van militairen om waterschade op te ruimen

VRT NWS

21/07/2021 - 16:32

Voor militairen is 21 juli normaal ook een feestdag maar in Halen zijn vandaag nog tientallen militairen aan de slag om de bevolking te helpen bij het opruimen. Ook de 86-jarige Guy Eembeeck, zelf ex-militair, kon vandaag op hulp rekenen. Eembeeck gaf ooit nog les aan koning Filip maar heeft nu de handen vol met de waterschade aan zijn huis.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Halenaar Guy (86) die nog lesgaf aan koning Filip getroffen door watersnood: “We hebben niets meer” (21/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Uitgerekend op de nationale feestdag van 21 juli, die ex-militair Guy Eembeeck (86) heel na aan het hart ligt, kwamen militairen hem en zijn echtgenote Francine Brodelez (85) helpen bij het opruimen na de watersnood. “Dat militairen dat komen doen, vind ik fantastisch”, zegt Guy.
  [naar artikel]
 2. INTEGRAAL. Toespraak koning Filip ter gelegenheid van de nationale feestdag (20/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen viert België de nationale feestdag. In afgeslankte vorm weliswaar door de coronacrisis, waar ons land weer middenin zit. Koning Filip...
  [naar artikel]
 3. LETTERLIJK. Dit was de toespraak van koning Filip voor de nationale feestdag (20/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Naar jaarlijkse gewoonte heeft koning Filip een toespraak gegeven naar aanleiding van de nationale feestdag. Dit waren zijn woorden:
  [naar artikel]
 4. Te Deum en festiviteiten overal voor de nationale feestdag van België (21/07/2018 - VRT NWS)
  De nationale feestdag van 21 juli is zoals elk jaar ingezet met de Te Deum- viering in de Brusselse Sint-Michiel en Sint-Goedele kathedraal. 't Is een bijzondere nationale feestdag deze keer, want precies 5 jaar geleden nam (toen nog) prins Filip de fakkel over van z'n vader, koning Albert.  In bovenstaande video krijgt u een samenvatting van de belangrijkste gebeurtenissen van vanochtend. 
  [naar artikel]
 5. Herbekijk/herlees de toespraak van koning Filip ter gelegenheid van de nationale feestdag (20/07/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip begint zijn toespraak voor de nationale feestdag met een verwijzing naar het succes van de Rode Duivels op het WK. Herlees en herbekijk de 21 juli-toespraak.
  [naar artikel]
 6. Koning Filip geeft advies: 'Leer van elkaar' (20/07/2017 - De Standaard)
  Koning Filip was opvallend optimistisch in zijn toespraak op de vooravond van de nationale feestdag.
  [naar artikel]
 7. 100.000 mensen wonen nationaal defilé bij (21/07/2019 - Knack)
  Geen nationale feestdag zonder traditioneel militair en civiel defilé in Brussel. Koning Filip is zondagmiddag rond 16 uur aangekomen aan het Paleizenplein, waar hij werd ontvangen door onder meer Brussels burgemeester Philippe Close en enkele oud-strijders. Koning Filip schouwde traditiegetrouw de troepen en trapte daarmee officieel het defilé op gang, dat verder nagenoeg vlekkeloos verliep. Zowa...
  [naar artikel]
 8. Viering nationale feestdag afgesloten met vuurwerk boven Brussel (21/07/2018 - VRT NWS)
  De feestelijkheden ter gelegenheid van de nationale feestdag zijn in Brussel afgesloten met een groot vuurwerk. Een hele dag lang is de Belgische nationale feestdag gevierd in de hoofdstad. Er was veel aandacht voor de Eerste Wereldoorlog en vijf jaar koning Filip op de troon.
  [naar artikel]
 9. Koninklijke familie straks op post bij nationale feestdag (10/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip, koningin Mathilde, prinses Astrid en haar man prins Lorenz wonen vrijdag 20 juli het concert Preludium tot de Nationale Feestdag bij...
  [naar artikel]
 10. Koning Filip spreekt over ‘wind van optimisme’ (20/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Traditiegetrouw heeft koning Filip een toespraak aan de bevolking gehouden ter gelegenheid van de nationale feestdag, morgen 21 juli. De vorst is optimistisch en houdt een pleidooi om te leren.
  [naar artikel]
 11. [VIDEO] - LIVE: de feestelijkheden voor de nationale feestdag (21/07/2017 - De Redactie)
  De nationale feestdag wordt gevierd in de hoofdstad. Volg hier het preludiumconcert, de toespraak van koning Filip en het nationaal defilé live.
  [naar artikel]
 12. Nationale feestdag: koning bedankt zorgpersoneel én oud-strijders voor 75ste verjaardag Bevrijding (21/07/2020 - Knack)
  Koning Filip heeft dinsdagnamiddag tijdens de ceremonie op het Brusselse Paleizenplein voor de nationale feestdag een dankwoord gericht aan "al wie in deze moeilijke tijden heeft bijgedragen tot ons samenleven".
  [naar artikel]
 13. Koning Filip heeft lof voor veerkracht en solidariteit bij watersnood en  coronacrisis (20/07/2021 - VRT NWS)
  De traditionele toespraak van de koning naar aanleiding van de Nationale Feestdag op 21 juli staat in het teken van de watersnood en de coronacrisis. Koning Filip staat stil bij het grote leed, en is vol lof over de vele blijken van veerkracht en solidariteit die hij met eigen ogen kon zien. Hij dankt al wie hulp biedt, en wijst daarbij op de onmisbare rol van de staat en de openbare diensten. Hij wijst ook op de onschatbare waarde van onze menselijkheid. Die is essentieel en zal ons de kracht geven om op te veren, besluit de koning.
  [naar artikel]
 14. Kroonprinses Elisabeth krijgt unieke blik achter de schermen tijdens toespraak koning Filip (20/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft zijn dochter Elisabeth meegenomen naar de opnames van zijn jaarlijkse toespraak, naar aanleiding van de nationale feestdag. De...
  [naar artikel]
 15. Dit is de integrale speech van koning Filip (20/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Traditiegetrouw heeft koning Filip een toespraak aan de bevolking gehouden ter gelegenheid van de nationale feestdag op vrijdag 21 juli. Dit is de integrale toespraak van de koning:
  [naar artikel]
 16. Militairen waakzaam op nationale feestdag (21/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Brussel staan de veiligheidsdiensten vandaag op scherp voor de festiviteiten rond de nationale feestdag. De politie zet extra militairen en
  [naar artikel]
 17. Militairen waakzaam op nationale feestdag (22/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Brussel staan de veiligheidsdiensten vandaag op scherp voor de festiviteiten rond de nationale feestdag. De politie zet extra militairen en
  [naar artikel]
 18. Nationale feestdag: militair defilé zonder civiele bescherming en afzijdige Laurent (21/07/2018 - De Morgen)
  Het traditionele defilé op de nationale feestdag staat dit jaar in het teken van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog en het vijfjarig koningschap van koning Filip. Thema van de feestelijkheden dit jaar is: "Respect voor het verleden, vertrouwen in de toekomst". Het wordt wel een defilé zonder de Civiele Bescherming. Daar beslisten de vakbonden af te haken uit onvrede met de hervorming van hun dienst. 
  [naar artikel]
 19. Koning in toespraak voor nationale feestdag: “Menselijke tol van overstromingen is hoog” (20/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip heeft daags voor de nationale feestdag zijn traditionele tv-toespraak gegeven. Die stond grotendeels in het teken van de overstromingen in ons land. “De menselijke tol is hoog”, sprak hij. Ook verwees hij naar de coronacrisis.
  [naar artikel]
 20. “Of het koningshuis opener is geworden? Wel, het feit dat ik hier met u zit te praten is op zich al een teken daarvan” (19/07/2018 - VRT NWS)
  Heel uitzonderlijk kregen we de eerste kabinetschef van koning Filip voor de camera. Baron Frans Van Daele blikt terug op 'vijf jaar koning Filip'. Overmorgen, op de nationale feestdag, stapte exact 5 jaar geleden Filip als zevende koning der Belgen in de voetsporen van zijn vader koning Albert. Premier toen was Elio Di Rupo, ook hij geeft zijn oordeel.
  [naar artikel]
 21. Nationale feestdag officieel van start met Te Deum (21/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De nationale feestdag is zonet begonnen met het Te Deum in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal. Koning Filip, koningin Mathilde en de top
  [naar artikel]
 22. Speel eens een spelletje 'Waar is koning Filip?' (21/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Naar aanleiding van de nationale feestdag lanceert Qmusic de ludieke zoekactie 'Waar is koning Filip'. De regels zijn simpel: net zoals bij 'Waar
  [naar artikel]
 23. Filip, Laurent en Astrid aanwezig op Nationale feestdag (18/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Zowel de koning en de koningin als prins Laurent en prinses Astrid zullen zondag de Nationale feestdag in Brussel bijwonen. Dat meldt Brussels Promotion.
  [naar artikel]
 24. Koninklijke familie nu wel op post bij nationale feestdag (04/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Na het debacle van de vorige nationale feestdag kunnen koning Filip en koningin Mathilde dit keer op 21 juli rekenen op de steun van bijna de voltallige koninklijke familie.
  [naar artikel]
 25. Matongéwijk viert mee de Congolese nationale feestdag (30/06/2020 - VRT NWS)
  De nationale feestdag van Congo wordt vandaag ook gevierd in de Matongéwijk in Elsene. Vlaggetjes geven de Elsenesteenweg extra kleur. Maar de verklaring van Koning Filip over de wandaden uit de koloniale periode maakt weinig indruk.
  [naar artikel]
 26. Koning Filip hamert in optimistische 21 julitoespraak op bereidheid om te leren (20/07/2017 - Knack)
  'Leren' is hét sleutelwoord in de toespraak van koning Filip naar aanleiding van de nationale feestdag. 'Leren van jongeren en van ouderen, van onze buren en van hen van wie we soms denken dat ze zo verschillend zijn.'
  [naar artikel]
 27. Koning Filip wil zo snel mogelijk een regering (20/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens zijn jaarlijkse toespraak, naar aanleiding van onze nationale feestdag, heeft koning Filip aangegeven dat hij zo snel mogelijk een nieuwe...
  [naar artikel]
 28. Koning Filip en koningin Mathilde brengen verrassingsbezoek aan Tomorrowland (21/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Hoog bezoek op de eerste festivaldag van Tomorrowland: niemand minder dan koning Filip bracht er een bezoek aan de Mediavillage en de artiestenruimte. En dat op de nationale feestdag van ons land.
  [naar artikel]
 29. Koning Filip roept politici op tot actie en wil zo snel mogelijk een regering (20/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens zijn jaarlijkse toespraak, naar aanleiding van onze nationale feestdag, heeft koning Filip aangegeven dat hij zo snel mogelijk een nieuwe...
  [naar artikel]
 30. Defilé nationale feestdag in teken van herdenking WOI en vijfjarig koningschap Filip (21/07/2018 - Knack)
  Het traditionele defilé op de nationale feestdag staat dit jaar in het teken van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog en het vijfjarig koningschap van koning Filip.
  [naar artikel]
 31. Koning Filip eert Rode Duivels: "Elftal heeft prachtig gestalte gegeven aan onze wapenspreuk 'Eendracht maakt macht'" (20/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In zijn jaarlijkse toespraak naar aanleiding van de Nationale Feestdag blikte Koning Filip vandaag terug op een geslaagd wereldkampioenschap...
  [naar artikel]
 32. De hoopvolle boodschap van koning Filip : "Praat met uw buren en leer" (20/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Verbondenheid was de rode draad in de jaarlijkse toespraak van koning Filip aan de vooravond van onze nationale feestdag. "Praat eens met iemand
  [naar artikel]
 33. De hoopvolle speech van Koning Filip : "Praat met uw buren en leer" (20/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Verbondenheid was de rode draad in de jaarlijkse toespraak van koning Filip aan de vooravond van onze nationale feestdag. "Praat eens met iemand
  [naar artikel]
 34. Koning Filip steekt bevolking hart onder de riem en roept op tot snelle regeringsvorming: “We kunnen alleen maar slagen, als we verder kijken dan ons eigenbelang” (20/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen viert België de nationale feestdag. In afgeslankte vorm weliswaar door de coronacrisis, waar ons land weer middenin zit. Koning Filip...
  [naar artikel]
 35. Koning Filip dringt aan op snelle regeringsvorming (20/07/2019 - De Standaard)
  Koning Filip spreekt de natie elk jaar toe naar aanleiding van de nationale feestdag. Vorig jaar loofde hij het fair play van de Rode Duivels, dit jaar gaat de aandacht vooral naar dialoog en ‘het bundelen van krachten’.
  [naar artikel]
 36. Alles over de duivels, geen woord over zijn kwelduivels: onze royaltywatcher fileert de speech van koning Filip (20/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een dag voor de nationale feestdag, tegelijk zijn vijfde verjaardag op de troon, heeft koning Filip het land toegesproken. Hij had alle lof voor de Rode Duivels, die hij als voorbeeld voor alle Belgen ziet. Maar hij zweeg over zijn kwelduivels: prins Laurent en koning Albert. Dit is wat onze royaltywatcher Wim Dehandschutter opviel in de 21 juli-toespraak van Filip. “Hij krijgt misschien een voldoende als staatshoofd, maar als familiehoofd heeft hij nog veel werk voor de boeg.”
  [naar artikel]
 37. Koninklijke familie straalt op foto's voor nationale feestdag (18/07/2018 - VRT NWS)
  Op 21 juli viert het Belgisch koningshuis niet enkel de nationale feestdag, maar ook de eedaflegging van koning Filip vijf jaar geleden. Die gebeurtenis zet het paleis extra in de verf met nieuwe foto's van de koninklijke familie.
  [naar artikel]
 38. Koning Filip in 21 julitoespraak: 'Stel het land niet teleur, vorm snel een stabiele regering' (20/07/2020 - Knack)
  Koning Filip roept op snel een besluitvaardige en stabiele federale regering te vormen. In zijn toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag, die volledig in het teken van de coronacrisis staat, wijst de koning er maandag op dat het hele land daarom vraagt.
  [naar artikel]
 39. Prinses Delphine woont viering nationale feestdag bij (12/07/2021 - De Standaard)
  Koning Filip zal tijdens de plechtigheid ter ere van de nationale feestdag vergezeld zijn van onder andere zijn halfzuster prinses Delphine. Het is voor het eerst dat Delphine aan de zijde van de koninklijke familie de feestelijkheden bijwoont.
  [naar artikel]
 40. Koning Filip in tv-toespraak: “Menselijke tol van overstromingen is hoog” (20/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip heeft daags voor de nationale feestdag zijn traditionele tv-toespraak gegeven. Die stond grotendeels in het teken van de overstromingen in ons land. “De menselijke tol is hoog”, sprak hij. Ook verwees hij naar de coronacrisis.
  [naar artikel]
 41. Koning Filip: "Over de verschillen heen kijken, meer is niet nodig" (20/07/2017 - De Redactie)
  Klare taal van koning Filip in zijn toespraak dit jaar aan de vooravond van de nationale feestdag. Optimistische taal ook. Hij roept op om te focussen op wat we delen met elkaar, niet op wat ons verdeelt.
  [naar artikel]
 42. Toespraak koning Filip 21 juli (20/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Naar aanleiding van de Nationale Feestdag van morgen, 21 juli, heeft koning Filip een toespraak gehouden. In zijn speech heeft hij het over het
  [naar artikel]
 43. De hoopvolle toespraak van koning Filip : "Praat met uw buren en leer" (20/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Verbondenheid was de rode draad in de jaarlijkse toespraak van koning Filip aan de vooravond van onze nationale feestdag. "Praat eens met iemand
  [naar artikel]
 44. Koning Filip en gezin wonen Te Deum bij: coronaproof en met minder publiek (21/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  De nationale feestdag begint ook dit jaar met het Te Deum. De koninklijke familie: koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen prinsessen Elisabeth en Eléonore en prinsen Gabriël en Emmanuel woonden de plechtigheid traditiegetrouw bij in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel.
  [naar artikel]
 45. STANDPUNT. Koning Filip spreekt taal van het volk (22/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Ook van koning Filip mogen de regeringsonderhandelingen een stuk sneller gaan dan nu het geval is. In zijn toespraak, naar aanleiding van onze nationale feestdag, pleitte de koning afgelopen weekend voor een open dialoog. Hij wil dat alle partijen naar oplossingen zoeken. Zonder exclusieven. Dat mag als een oproep aan N-VA en PS beschouwd worden, met het dringende verzoek om met elkaar rond de tafel te gaan zitten.
  [naar artikel]
 46. Mathilde kiest voor lichtroze op nationale feestdag (21/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip, koningin Mathilde en hun vier kinderen zijn zoals elk jaar de nationale feestdag begonnen met het bijwonen van het Te Deum in de Brusselse kathedraal. Mathilde droeg voor de gelegenheid een lichtroze jurk van haar favoriete modehuis Natan.
  [naar artikel]
 47. Mathilde kiest voor lichtroze op nationale feestdag (21/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Koning Filip, koningin Mathilde en hun vier kinderen zijn zoals elk jaar de nationale feestdag begonnen met het bijwonen van het Te Deum in de Brusselse kathedraal. Mathilde droeg voor de gelegenheid een lichtroze jurk van haar favoriete modehuis Natan.
  [naar artikel]
 48. Geen militair defilé, geen vuurwerk op 21 juli: sobere nationale feestdag door corona (17/07/2020 - VRT NWS)
  De nationale feestdag zal volgende week dinsdag in afgeslankte vorm plaatsvinden. Door de coronacrisis zijn grote evenementen niet toegestaan. De koning zal wel hulde brengen aan alle zorgverleners in ons land. De politie vraagt om vooral niet naar Brussel te komen.
  [naar artikel]
 49. Koning Filip en koningin Mathilde brengen bezoek aan Tomorrowland (21/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben vrijdag een bezoek gebracht aan dancefestival Tomorrowland in Boom. Enkele uren ervoor waren ze nog te gast op het Te Deum naar aanleiding van de nationale feestdag.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.