Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
16:37 uur

VK zet China schaakmat met twee oorlogsschepen voor de kust van Japan

Express

21/07/2021 - 16:32

Lees dit artikel: VK zet China schaakmat met twee oorlogsschepen voor de kust van Japan Londen heeft op dinsdag aangekondigd dat het van plan is permanent een paar oorlogsschepen in te zetten in de Zuidoost-Aziatische wateren – voor de kust van Japan om precies te zijn. Waar en wanneer? In september zeilen Groot-Brittanniës vliegdekschip de Queen Elizabeth en escorteschepen naar Japan, schrijft persbureau Reuters. Ze zullen daarbij in zeeën varen […] Lees dit artikel: VK zet China schaakmat met twee oorlogsschepen voor de kust van Japan


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. China weigert Amerikaanse oorlogsschepen toegang tot haven Hongkong (14/08/2019 - De Morgen)
  Net nadat China en de VS hebben laten weten dat gesprekken over hun slepende handelsconflict weer op gang komen, heeft de Chinese regering het verzoek van twee Amerikaanse oorlogsschepen om aan te leggen in de haven van Hongkong geweigerd.
  [naar artikel]
 2. Drie Chinese oorlogsschepen passeren Belgische kust (17/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zondagavond en deze ochtend zij drie Chinese oorlogsschepen voorbij de Belgische kust gevaren. Dat werd uit militaire bron vernomen. Het ging om
  [naar artikel]
 3. China weigert Amerikaanse oorlogsschepen toegang tot haven Hongkong (14/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese regering heeft het verzoek van twee Amerikaanse oorlogsschepen om aan te leggen in de haven van Hongkong geweigerd. Dat meldt het...
  [naar artikel]
 4. China weigert twee Amerikaanse oorlogsschepen toegang tot haven Hongkong (14/08/2019 - Metro)
  De Chinese regering heeft het verzoek van twee Amerikaanse oorlogsschepen om aan te leggen in de haven van Hongkong geweigerd. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. De USS Green Bay en de USS Lake Eri hadden normaal gezien “in de loop van de komende weken” Hongkong moeten aandoen. Verdere details werden niet gegeven. De Amerikanen verwijzen voor meer informatie naar Peking. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo had dinsdagmorgen plaatselijke tijd in New York nog een ontmoeting met de Chinese topdiplomaat Yang Jiechi. Na dat onderhoud deelde het Amerikaanse buitenlandministerie in een opvallend korte mededeling mee dat beiden een “brede gedachtenwisseling” hadden over de betrekkingen tussen de VS en China. De verhouding tussen de twee economische grootmachten is de laatste tijd erg gespannen, onder meer als gevolg van de bittere handelsstrijd tussen Washington en Peking. Daarnaast is er in China ook onvrede over een ontmoeting van een Amerikaanse diplomate met de activisten in Hongkong, een demarche die door de Chinezen al werd bekritiseerd als een “ongepaste inmenging”. bron: Belga   Het bericht China weigert twee Amerikaanse oorlogsschepen toegang tot haven Hongkong verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Spanning in de Middellandse zee: Frankrijk brengt oorlogsschepen in stelling tegen Turkse expansiedrang (13/08/2020 - Express)
  De Franse president Emmanuel Macron kondigde vandaag aan dat het twee gevechtsvliegtuigen en twee oorlogsschepen naar het oosten van de... The post Spanning in de Middellandse zee: Frankrijk brengt oorlogsschepen in stelling tegen Turkse expansiedrang appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. China en Zuid-Korea op ramkoers met Japan (10/04/2019 - De Morgen)
  Japan kreeg het tijdens twee diplomatieke incidenten zowel met Zuid-Korea als met China aan de stok.
  [naar artikel]
 7. Krachtige aardbeving voor de kust van Japan (25/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van Japan heeft zich een aardbeving voorgedaan met een kracht van 5,9 op de schaal van Richter. Dat meldt het Amerikaans geofysisch...
  [naar artikel]
 8. “Britten sturen twee oorlogsschepen naar de Zwarte Zee” (18/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Groot-Brittannië zal volgende maand twee oorlogsschepen naar de Zwarte Zee sturen nu de spanningen tussen Rusland en Oekraïne oplopen, meldt de Sunday Times op basis van hoge marine-functionarissen die niet bij naam worden genoemd.
  [naar artikel]
 9. Japan zoekt steun bij Biden voor ruzie met China over eilandengroep (22/01/2021 - Express)
  Het conflict tussen Japan en China over de Senkaku-eilanden flakkerde deze week weer op. Het hoofd van de Japanse nationale veiligheidsdienst zocht na Joe Biden zijn inauguratie onmiddellijk zijn Amerikaanse tegenhanger op voor overleg. Japan verspilde alvast geen tijd om de nieuwe Amerikaanse regering te betrekken in de geopolitiek van de Oost-Chinese zee. De eilandengroep, […] The post Japan zoekt steun bij Biden voor ruzie met China over eilandengroep appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Rusland stuurt oorlogsschepen naar de Zwarte Zee (17/04/2021 - Express)
  Twee Russische oorlogsschepen varen zaterdag richting de Zwarte Zee. Vijftien kleinere schepen zouden de oversteek naar zee al voltooid hebben. Dat schijft persagentschap Reuters. Twee Russische landingsschepen van de Ropucha-klasse van de Russische Noordelijke Vloot, die tanks kunnen vervoeren en pantsers en troepen kunnen afleveren tijdens kustaanvallen, zijn zaterdag de Bosporus gepasseerd, aldus Reuters. Het […] Lees dit artikel: Rusland stuurt oorlogsschepen naar de Zwarte Zee
  [naar artikel]
 11. Mysterieus longvirus dat dodelijk slachtoffer eiste in China, duikt nu ook in Japan op (16/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Japan is het derde land waar het mysterieuze coronavirus is waargenomen. Het virus is waarschijnlijk ontstaan in China en later ook bij een persoon...
  [naar artikel]
 12. Japan wil China inhalen in wedloop om Afrika (11/04/2019 - De Morgen)
  Japan wil de komende vijf jaar 3.200 miljard yen, ruim 24 miljard euro, in de ontwikkeling van Afrika investeren. Dat heeft de Japanse premier Shinzo Abe gezegd. De aankondiging wordt gezien als een poging van Japan om de achterstand op China in Afrika goed te maken.
  [naar artikel]
 13. Amerikaans militair vliegtuig neergestort voor kust van Japan (22/11/2017 - Knack)
  Voor de kust van Japan is woensdag een Amerikaans legervliegtuig met elf mensen aan boord neergestort in de oceaan. Dat maakt de Amerikaanse defensie bekend.
  [naar artikel]
 14. Britten sturen oorlogsschepen naar Straat van Hormuz ter bescherming handelsschepen (05/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Groot-Brittannië gaat twee oorlogsschepen inzetten om zijn handelsschepen in de Straat van Hormuz beter te beschermen. Dat heeft minister van...
  [naar artikel]
 15. Amerikaans militair vliegtuig neergestort voor kust van Japan (22/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van Japan is vandaag een Amerikaans legervliegtuig met elf mensen aan boord neergestort in de oceaan. Dat maakt de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 16. Drie Chinese oorlogsbodems passeerden Belgische kust (17/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Zondagavond en maandagochtend zij drie Chinese oorlogsschepen voorbij de Belgische kust gevaren. Dat werd uit militaire bron vernomen.
  [naar artikel]
 17. Japan en de VS maken gezamenlijke vuist tegen China (09/03/2021 - Express)
  Japan en de Verenigde Staten gaan intenser samenwerken om een strengere houding aan te nemen tegen China. Beiden hebben hun eigen redenen om de toegenomen assertiviteit van Peking in te tomen. Volgens de regering-Biden vormt de strijd tussen de draak en de adelaar om technologische hegemonie een steeds groter risico voor de nationale veiligheid. Tussen […] The post Japan en de VS maken gezamenlijke vuist tegen China appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Trump waarschuwt ‘dictators’ bij aankomst in Japan (05/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse president Donald Trump is zondag in Japan aangekomen. Japan is de eerste halte op een twaalfdaagse rondreis die Trump door Azië. Na Japan bezoekt hij ook nog Zuid-Korea, China, Vietnam en de Filipijnen.
  [naar artikel]
 19. Trump waarschuwt ‘dictators’ bij aankomst in Japan (05/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump is zondag in Japan aangekomen. Japan is de eerste halte op een twaalfdaagse rondreis die Trump door Azië. Na Japan bezoekt hij ook nog Zuid-Korea, China, Vietnam en de Filipijnen.
  [naar artikel]
 20. Iniesta (34) twijfelt tussen China en Japan: "Volgende week beslis ik" (15/05/2018 - Sporza)
  Andres Iniesta, de aanvoerder van FC Barcelona, twijfelt of hij zijn carrière in China dan wel in Japan zal voortzetten. "Er zijn twee scenario's met elk hun voordelen."
  [naar artikel]
 21. Meer dan 5.000 nieuwe gevallen van coronavirus in China, eerste dode in Japan (14/02/2020 - VRT NWS)
  In China zijn er nu officieel 1.380 doden en 63.854 besmettingen met het coronavirus. In totaal zouden 1.700 artsen en verpleegkundigen door de ziekte Covid-19 niet langer kunnen werken. De stijging doet zich vooral voor in de afgesloten provincie Hubei. Voor het eerst is er ook een dode in Japan. De voorbije dagen was er onduidelijkheid over de officiële cijfers in China.
  [naar artikel]
 22. Japan wil omstreden eilandjes nabij China kopen (13/04/2019 - De Morgen)
  Japan wil drie private eilandjes in de Oost-Chinese Zee kopen die onder Japans gezag vallen maar ook worden geclaimd door China en Taiwan. Het kan een nieuwe escalatie worden in het oplopend aantal maritieme territoriale conflicten dat China met zijn buurlanden heeft.
  [naar artikel]
 23. Amerikaans militair vliegtuig neergestort voor kust van Japan (22/11/2017 - Metro)
  Voor de kust van Japan is vandaag een Amerikaans legervliegtuig met elf mensen aan boord neergestort. Dat maakt de Amerikaanse defensie bekend. Het toestel is in zee gestort ten zuidoosten voor de kust van het Japanse eiland Okinawa, in de Oost-Chinese Zee. De oorzaak van de crash en over de identiteit van de inzittenden is niet geweten. Het vliegtuig was op weg naar de USS Ronald Reagan, een Amerikaans supervliegdekschip, weten verschillende Amerikaanse media. bron: Belga
  [naar artikel]
 24. Vrachtschip met 43-koppige bemanning en 5.800 runderen vermist voor kust Japan na tyfoon (03/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van Japan is een vrachtschip met 43 bemanningsleden en ongeveer 5.800 runderen verdwenen bij stormachtig weer door tyfoon Maysak. De...
  [naar artikel]
 25. 'Fiscus zet ons schaakmat' (10/04/2019 - De Morgen)
  'De fiscus verandert de spelregels tijdens het spel. Door op deze manier te werk te gaan zetten ze ons schaakmat.' Ondernemend Vlaanderen heeft de buik vol van de willekeur van de Belgische belasting-diensten en haalt uit naar de nieuwe monsterboete.
  [naar artikel]
 26. Twee Amerikaanse legervliegtuigen botsen voor de Japanse kust: nog vijf vermisten (06/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Japanse zeemacht heeft twee Amerikaanse mariniers teruggevonden voor de kust van Japan, nadat twee vliegtuigen van de U.S. Marine Corps waren gebotst en neergestort. Dat maakte het Japanse ministerie van Defensie in Tokio bekend. Vijf andere mariniers zijn nog vermist. Een zoek- en reddingsoperatie is opgestart.
  [naar artikel]
 27. China, Japan en Zuid-Korea bundelen krachten voor denuclearisering Noord-Korea (24/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De leiders van China, Japan en Zuid-Korea zijn overeengekomen nauwer samen te werken voor een vreedzame denuclearisering van Noord-Korea. De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in, de Japanse premier Shinzo Abe en de Chinese Premier Li Keqiang ontmoetten elkaar dinsdag op een top in Chengdu in Centraal-China.
  [naar artikel]
 28. Coronavirus – Japan meldt tweede besmetting coronavirus (24/01/2020 - Metro)
  Opnieuw is in Japan iemand besmet geraakt met het coronavirus. Daarmee staat het aantal Japanse patiënten op twee, meldt het ministerie van Gezondheid van het land donderdag. Het gaat volgens de autoriteiten om een man van in de veertig die in de Chinese stad Wuhan woont, waar het coronavirus voor het eerst opdook. De man is sinds zondag in Japan en is inmiddels opgenomen in een ziekenhuis. Behalve in China en Japan zijn ook in diverse andere landen zoals de VS, Thailand, Taiwan en Vietnam gevallen van het virus ontdekt. In China zijn tot nu toe achttien mensen bezweken en ongeveer 650 mensen besmet. In meerdere landen screenen de autoriteiten vliegtuigpassagiers uit China. In de Chinese provincie Hubei is in Wuhan en vier andere steden het openbaar vervoer stilgelegd. De Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (WHO) stelde donderdag na crisisberaad het nog te vroeg te vinden om de uitbraak van het coronavirus uit te roepen tot internationale noodsituatie. Bron: Belga   Het bericht Coronavirus – Japan meldt tweede besmetting coronavirus verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. China klopt Japan op WK basketbal voor vrouwen (26/09/2018 - Metro)
  China heeft vandaag in de eerste barragewedstrijd van het WK basketbal voor vrouwen in het Spaanse Tenerife met 87-81 de maat genomen van Japan. De Chinese vrouwen plaatsen zich zo voor de kwartfinales. Eerder stootten België, Australië, Canada en de Verenigde Staten als groepswinnaars al rechtstreeks door naar de laatste acht. China ontmoet in de kwartfinales vrijdag Australië. In de overige barragematchen vandaag treft Griekenland Nigeria, speelt Spanje tegen Senegal en Turkije tegen Frankrijk. De winnaar van dat laatste duel treft vrijdagavond (om 18u30) de Belgian Cats in de kwartfinales. De vrouwen van bondscoach Philip Mestdagh sloten hun groep als eerste af na zeges tegen Puerto Rico (86-36) en Spanje (72-63) en een nederlaag tegen Japan (75-77 nv). bron: Belga Het bericht China klopt Japan op WK basketbal voor vrouwen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Pientere zeehond zet orka's schaakmat door op toeristenboot te springen (24/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Toeristen die voor de kust van Canada walvissen wilden spotten, kregen waar voor hun geld. Niet alleen zagen ze een grote groep orka's maar ook
  [naar artikel]
 31. Drie Chinese oorlogsschepen passeren Belgische kust (17/07/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/_Hx8dzzCD7dwSDB8i5TrninluFg/diocontent/108867522/_crop/0/165/1620/915/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 32. China en India nieuwe heersers over wereldeconomie (29/03/2019 - De Morgen)
  De Chinese economie zal wellicht nog dit jaar die van de eurozone overtreffen. India springt dan weer over Japan. Dat is het begin van een grote machtsverschuiving. China en India zullen in 2030 groter zijn dan de VS, de eurozone en Japan samen. Dat voorspelt de internationale denktank OESO.
  [naar artikel]
 33. China wil militaire haven aan Atlantische kust van Afrika, waarschuwt Amerikaanse generaal (07/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: China wil militaire haven aan Atlantische kust van Afrika, waarschuwt Amerikaanse generaal China wil een grote marinehaven vestigen aan de westkust van Afrika, die onderzeeërs en vliegdekschepen kan bergen. Dat zei de Amerikaanse generaal Stephen Townsend, hoofd van United States Africa Command, aan persagentschap Associated Press (AP). De Verenigde Staten ziet de snel groeiende economische invloed en militaire macht van China als voornaamste veiligheidsuitdaging op de lange […] Lees dit artikel: China wil militaire haven aan Atlantische kust van Afrika, waarschuwt Amerikaanse generaal
  [naar artikel]
 34. Aanvaring tussen Noord-Koreaanse vissersboot en patrouilleschip voor kust Japan (07/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van Japan zijn een Noord-Koreaanse vissersboot en een Japans patrouilleschip met elkaar in aanvaring gekomen. Dat melden lokale media.
  [naar artikel]
 35. Noord-Korea krijgt nieuwe waarschuwing: Japan plant oefening met Amerikaanse oorlogsschepen (12/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse marine is van plan om binnenkort samen met een Amerikaans vliegdekschip een oefening te houden, net nu de spanningen over het
  [naar artikel]
 36. Noord-Korea krijgt nieuwe waarschuwing: Japan plant oefening met Amerikaanse oorlogsschepen (12/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse marine is van plan om binnenkort samen met een Amerikaans vliegdekschip een oefening te houden, net nu de spanningen over het
  [naar artikel]
 37. Oplopende spanningen tussen Oekraïne en Rusland: VS overweegt inzetten oorlogsschepen (09/04/2021 - Express)
  De Verenigde Staten overwegen de optie om een aantal oorlogsschepen naar de Zwarte Zee te sturen in de komende weken. Hiermee zouden de Amerikanen openlijk hun steun voor Oekraïne tonen, dat zich zorgen maakt over een opbouwende Russische troepenmacht aan de oostelijke grens. Rusland zelf vindt niet dat het een militaire dreiging vormt in de […] The post Oplopende spanningen tussen Oekraïne en Rusland: VS overweegt inzetten oorlogsschepen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. China, Rusland en Japan manen VS tot kalmte in kwestie-Noord-Korea (17/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zowel Rusland, China en Japan hebben maandag de Verenigde Staten tot kalmte aangemaand in het conflict met Noord-Korea. De drie landen kwamen,
  [naar artikel]
 39. Japan vraagt China te stoppen met anale coronatesten (04/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Japan vraagt China te stoppen met het uitvoeren van anale coronatesten op Japanse burgers. Het verzoek volgt op klachten over “grote psychologische pijn”, aldus de regering in Tokio.
  [naar artikel]
 40. China, Rusland en Japan manen VS tot kalmte in kwestie-Noord-Korea (17/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zowel Rusland, China en Japan hebben de Verenigde Staten tot kalmte aangemaand in het conflict met Noord-Korea. De drie landen kwamen,
  [naar artikel]
 41. Steeds meer Russische oorlogsschepen voor onze kust: "Dit bewijst dat onze marine waakzaam moet blijven" (28/01/2021 - VRT NWS)
  Het aantal Russische militaire schepen dat langs onze kust vaart, is op 5 jaar tijd verviervoudigd. Gemiddeld elk week moet onze marine zo'n boot in het oog houden. Dat blijkt uit cijfers die parlementsleden Jasper Pillen (Open VLD) en Wouter Devriendt (Groen) opvroegen.
  [naar artikel]
 42. Toiletten moeten territoriale spanningen kunnen tussen China en Japan doorspoelen (18/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Japan zet zijn sanitaire knowhow in om grote buur China te paaien. Dankzij Japanse hulp kan de beloofde ‘toiletrevolutie’ van president Xi een grote sprong voorwaarts maken. Zo wil Tokio, midden een dreigende internationale handelsoorlog en toegenomen spanningen in de regio, vriend aan huis worden in Peking.
  [naar artikel]
 43. Schip met 91 Nederlanders mag niet naar Japan: “Waar gaan we heen?” (08/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Nederlandse cruiseschip De Westerdam dobbert doelloos voor de kust van Taiwan omdat het niet mag aanmeren in Japan vanwege het coronavirus. Aan...
  [naar artikel]
 44. Begin van het einde voor de fabriek van de wereld? Japan trekt miljarden uit om bedrijven weg te halen uit China (14/04/2020 - Express)
  Zo’n 2 miljard dollar van het gigantische stimuluspakket van 915 miljard dollar dat Japan in zijn economie pompt, is voorzien... The post Begin van het einde voor de fabriek van de wereld? Japan trekt miljarden uit om bedrijven weg te halen uit China appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Rusland draagt in beslag genomen oorlogsschepen weer over aan Oekraïne (17/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland gaat de drie Oekraïense oorlogsschepen, die een jaar geleden in beslag werden genomen bij een incident in de Straat van Kertsj, morgen...
  [naar artikel]
 46. LIVE. Duizendste besmetting in Japan, aantal besmettingen in China blijft dalen, Bill Gates bestelt grote coronastudie in Leuven (04/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl in China het aantal besmettingen voor de derde dag op rij blijft dalen, stelde Japan de duizendste besmetting vast. Zuid-Korea, dat met een...
  [naar artikel]
 47. Rusland draagt in beslag genomen oorlogsschepen weer over aan Oekraïne (17/11/2019 - Knack)
  Rusland gaat de drie Oekraïense oorlogsschepen, die een jaar geleden in beslag werden genomen bij een incident in de Straat van Kertsj, maandag opnieuw overdragen aan Kiev.
  [naar artikel]
 48. WK basket - China klopt Japan en stoot door naar de laatste acht (26/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  China heeft in de eerste barragewedstrijd van het WK basketbal voor vrouwen in het Spaanse Tenerife met 87-81 de maat genomen van Japan. De Chinese vrouwen plaatsen zich zo voor de kwartfinales. Eerder stootten België, Australië, Canada en de Verenigde Staten als groepswinnaars al rechtstreeks door naar de laatste acht.
  [naar artikel]
 49. Zware aardbeving voor kust van Japan (26/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een sterke aardbeving, met een kracht van 5.9 op de schaal van Richter, heeft zich vandaag voorgedaan voor de kust van het Japanse eiland
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.