Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
17:19 uur

Coronablog: Hackers proberen Nederlandse site voor test- en prikafspraken plat te leggen

Knack

21/07/2021 - 17:34

Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Syrische hackers leggen site 'New York Times' plat (28/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. Hackers van Down-Sec leggen Tax-on-Web plat (29/03/2019 - De Morgen)
  De website tax-on-web is gisteren rond 14 uur platgelegd door een aanval van hackers, zo meldt de federale overheidsdienst Financiën. De actie is via Twitter opgeëist door het hackerscollectief Down-Sec.
  [naar artikel]
 3. Hackers leggen website N-VA plat (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 4. Hackers leggen Surinaamse overheid plat (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hackers hebben de website van de Surinaamse overheid platgelegd via een DDoS-aanval en beweren ook toegang gekregen tot gevoelige informatie. De
  [naar artikel]
 5. Hackers leggen Surinaamse overheid plat (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hackers hebben de website van de Surinaamse overheid platgelegd via een DDoS-aanval en beweren ook toegang gekregen tot gevoelige informatie. De
  [naar artikel]
 6. Hackers leggen groot deel van 'Dark Web' plat (03/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Hackers hebben een groot deel van het dark web platgelegd, meldt The Verge vandaag. Dit is een verzameling van websites die alleen met een
  [naar artikel]
 7. "Hackers, test hier of je malware wel schadelijk genoeg is" (17/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een 37-jarige man uit Letland staat een celstraf in de Verenigde Staten te wachten. Ruslans Bondars had een site gemaakt waar hackers hun malware...
  [naar artikel]
 8. Ongeziene cyberaanval treft België (05/05/2021 - De Tijd)
  02:00 Hackers leggen websites van overheid en universiteiten urenlang plat.
  [naar artikel]
 9. Hackers leggen netwerk van Antwerps labo plat en eisen losgeld (29/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Algemeen Medisch Laboratorium (AML) in Hoboken is gisteren aangevallen door hackers. Zo schrijft de Gazet Van Antwerpen. De cyberinbrekers blokkeerden alle computers van het lab en eisen nu losgeld. Als het lab niet betaalt, weigeren ze om hen de toegang tot het systeem terug te geven.
  [naar artikel]
 10. Inbrekers/hackers proberen geldautomaten over te nemen (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Twee pinautomaten in de Nederlandse stad Breda en het dorp Made (Noord-Brabant) zijn in april en mei doelwit geweest van hackers. Twee mannen
  [naar artikel]
 11. Hackers leggen 1.700 computers van Atlas College in Genk plat (11/02/2020 - De Standaard)
  Het Atlas College in Genk is vanochtend het slachtoffer geworden van computerhackers. Ruim 1.700 computers in het netwerk van de school zijn onbruikbaar nadat cybercriminelen de bestanden versleuteld hadden. Vermoedelijk zullen hackers om losgeld vragen, maar een bedrag werd nog niet gecommuniceerd.
  [naar artikel]
 12. Hackers leggen 1.700 computers van Atlas College in Genk plat (11/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Atlas College in Genk is vanochtend het slachtoffer geworden van computerhackers. Ruim 1.700 computers in het netwerk van de school zijn onbruikbaar nadat cybercriminelen de bestanden hadden versleuteld. Vermoedelijk zullen hackers om losgeld vragen, maar een bedrag werd nog niet gecommuniceerd.
  [naar artikel]
 13. Hackers leggen computersysteem gemeente Willebroek plat en eisen losgeld in bitcoins (25/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De gemeente Willebroek is vrijdagnacht het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dat meldt de gemeente zaterdag op haar website. Veel gemeentelijke diensten liggen plat. De daders eisen een betaling in bitcoins. Er werd een klacht ingediend bij de politie.
  [naar artikel]
 14. Twitter doet het niet meer: zowel app als site liggen plat (18/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn problemen met Twitter. Dat melden heel wat gebruikers op bijvoorbeeld 'Down Detector'. De site lijkt vooral plat te liggen in Europa....
  [naar artikel]
 15. Opnieuwe grote aanval door hackers in ons land: cybercriminelen leggen ruim 1.700 computers van school plat (11/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het Atlas College in Genk is dinsdagochtend het slachtoffer geworden van computerhackers. Ruim 1.700 computers in het netwerk van de school zijn onbruikbaar nadat cybercriminelen de bestanden versleuteld hadden. Vermoedelijk zullen hackers om losgeld vragen, maar een bedrag werd nog niet gecommuniceerd.
  [naar artikel]
 16. Ook een avondje Netflix en slimme lampen zijn niet veilig voor cybercriminelen: “Hackers kunnen schade berokkenen via slecht beveiligde toestellen” (23/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hackers proberen steeds meer om bedrijven lam te leggen en particulieren te bestelen, zeker nu we meer dan ooit thuiswerken. En je bent maar beter op je hoede, want het gevaar loert overal. Zo kan je zelfs door een avondje bingewatchen op Netflix al slachtoffer worden van cybercriminelen. Hoe laat je je niet in de val lokken? En hoe bescherm je je toestellen het best? Onze techexpert geeft advies. “Je hoeft geen doorgewinterde IT’er te zijn om je te wapenen tegen hackers.”
  [naar artikel]
 17. Vakbond dreigt haven opnieuw plat te leggen (17/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Open Vld heeft een wetsvoorstel ingediend om havenarbeid te beperken tot het laden en lossen van goederen. N-VA steunt dat voorstel. “Als dat erdoor komt, leggen we de haven plat”, zegt de socialistische vakbond.
  [naar artikel]
 18. Britse cyberveiligheid: ‘Russische hackers proberen vaccin-onderzoek te stelen’ (17/07/2020 - Express)
  De Britse minister van Nationale Veiligheid, is er ’95 procent zeker van’ dat hackers in opdracht van de Russische staat... The post Britse cyberveiligheid: ‘Russische hackers proberen vaccin-onderzoek te stelen’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Tax-on-web ligt plat door technische storing (06/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie vanmiddag zijn belastingen via Tax-on-web wilde indienen is eraan voor de moeite. De site ligt al sinds 14.00 uur plat, dat laat de FOD
  [naar artikel]
 20. Hoe veilig zijn slimme toestellen? Test-Aankoop zocht het uit met de hulp van ethische hackers (03/05/2018 - VRT NWS)
  Slimme toestellen zijn vaak niet goed beveiligd waardoor ze gemakkelijk te hacken zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop. Twee ethische hackers kregen eenvoudig toegang tot printers, tablets en zelfs het slot van de voordeur. Standaardwachtwoorden zijn soms te gemakkelijk en hackers zoeken naar mogelijke combinaties op sociale media.
  [naar artikel]
 21. Hackers proberen te infiltreren in distributieketen coronavaccins, zegt IBM (03/12/2020 - Express)
  Het cybersecurityteam van IBM heeft ‘een wereldwijde phishing-campagne’ ontdekt die zich al maandenlang richt op organisaties en bedrijven die betrokken... The post Hackers proberen te infiltreren in distributieketen coronavaccins, zegt IBM appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Hackers viseren netwerk vaccinatiecentrum (02/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Cybercriminelen probeerden vorige maand het netwerk van het gloednieuwe vaccinatiecentrum De Waai in Geel plat te leggen, maar daarin zijn ze niet gelukt. Het informaticasysteem van de stad Geel blijkt robuust.
  [naar artikel]
 23. Woede over zoveelste spoorstaking (05/04/2019 - De Morgen)
  De spoorbonden leggen woensdag het treinverkeer in ons land andermaal plat. De reacties gaan van kwaad tot furieus. 'Tijd voor een maatschappelijk statement', benadrukt topman van Test-Aankoop Ivo Mechels.
  [naar artikel]
 24. Microsoft: "Russische en Noord-Koreaanse hackers proberen coronavaccin te saboteren" (13/11/2020 - VRT NWS)
  Russische en Noord-Koreaanse hackers proberen gegevens van farmaceutische bedrijven die een coronavaccin ontwikkelen, te stelen. Dat hebben cybersecurity-experts van Microsoft ontdekt. Volgens de Amerikaanse technologiereus zijn de hackers niet in hun opzet geslaagd. "Het is niet vreemd dat dit gebeurt", zegt expert Tim Cools in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 25. Hackers leggen fabriek van weefmachinemaker Picanol in Ieper plat (13/01/2020 - Knack)
  De Belgische weefmachinemaker Picanol is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. De fabriek in Ieper ligt grotendeels stil, net als de vestiging in China.
  [naar artikel]
 26. “Nederlandse hackers leveren FBI en CIA cruciaal bewijs over Russische inmenging in Amerikaans verkiezingen" (26/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hackers van de Nederlandse inlichtingendienst AIVD hebben een cruciale rol gespeeld bij het FBI-onderzoek naar de Russische beïnvloeding van de...
  [naar artikel]
 27. 8chan sleurt extremistisch internet mee in zijn val (06/08/2019 - Knack)
  8chan, de site die ondertussen aan drie verschillende massaschietpartijen wordt gelinkt, heeft het moeilijk om online te blijven. De extra aandacht lijkt ook andere neonazi-sites plat te leggen.
  [naar artikel]
 28. Hackers proberen WADA en TAS testresultaten van atleten te ontfutselen (12/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Wereldantidopingagentschap WADA en het Internationaal Sporttribunaal TAS bevestigen dat ze slachtoffer werden van hackers, die probeerden
  [naar artikel]
 29. Vakbond woest “na nieuwe aanval” op havenarbeid, “als die wet erdoor komt, leggen wel alle havens plat” (17/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een wetsvoorstel van Open Vld om de havenarbeid te hervormen zet veel kwaad bloed bij de vakbonden. “Als het erdoor komt, leggen we alle havens plat”, waarschuwt ACV-secretaris Kurt Callaerts.
  [naar artikel]
 30. NMBS-website al urenlang plat door serverprobleem (25/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De website van spoorwegmaatschappij NMBS ligt sinds deze voormiddag plat. Wie naar de site wil surfen, krijgt een foutmelding te zien. "We zijn...
  [naar artikel]
 31. Test-Aankoop waarschuwt voor Nederlandse oplichters die gratis vliegtuigtickets beloven (29/09/2017 - VRT NWS)
  Sinds enkele weken zijn er in ons land Nederlandse oplichters aan het werk die mensen geld proberen af te troggelen met de belofte van voordelige of gratis vliegtuigtickets. De oplichters gaan agressief te werk en bestoken slachtoffers met mails, sms'en en telefoontjes om ze onder druk te zetten. Test-Aankoop heeft al meer dan 100 klachten ontvangen.
  [naar artikel]
 32. HBO-hackers gooien vertrouwelijke mails online (08/08/2017 - De Tijd)
  18:02 De hackers aan wie de Amerikaanse betaaltelevisiezender HBO enkele weken geleden ten prooi viel, hebben opnieuw documenten, emails en scenario's online gesmeten. Ze proberen HBO onder druk te zetten o...
  [naar artikel]
 33. Hackers kunnen tot 2.500 euro verdienen dankzij interimbureau voor hackers (23/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Belgische bedrijven kunnen voortaan hackers inhuren via een soort 'interimbureau'. Eerlijke hackers die een 'bug' in de beveiliging vinden,
  [naar artikel]
 34. Bevers leggen internet plat in Canada (27/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het internet in de Canadese stad Tumbler Ridge lag maar liefst 12 uur plat. Schuldige zijn bevers, ook het nationale dier van het land. Die knabbelden de internetkabels door.
  [naar artikel]
 35. Nederlandse hackers winnen 200.000 dollar voor hacken van Zoom (08/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Twee Nederlandse hackers hebben een geldprijs van 200.000 dollar (168.000 euro) gewonnen door de bekende onlinevergaderdienst Zoom succesvol te hacken tijdens de hackwedstrijd ‘Pwn2Own’, die wordt georganiseerd door Zero Day Initiative (ZDI) - een internationaal initiatief voor het melden van onbekende kwetsbaarheden in software.
  [naar artikel]
 36. Politie haalt forum voor hackers met naaktfoto’s offline (26/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse politie heeft met de inbeslagname van een server een online forum voor hackers, die naaktfoto’s en -video’s uitwisselden, offline gehaald. De Belgische politie beschikt over beelden die door de Nederlandse collega’s nog onderzocht moeten worden.
  [naar artikel]
 37. Cyberaanval legt Antwerps labo plat (29/12/2020 - De Tijd)
  10:06 Hackers legden maandagochtend het Algemeen Medisch Laboratorium in Hoboken lam met gijzelsoftware.
  [naar artikel]
 38. Test-Aankoop waarschuwt voor aanbod van ... Test-Aankoop (28/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Ze waarschuwen doorgaans over malafide of twijfelachtige praktijken van anderen, maar vandaag moet Test-Aankoop een waarschuwing uitsturen over zichzelf. Het is te zeggen: oplichters proberen in naam van Test-Aankoop klanten te misleiden met een e-mail die lijkt afkomstig te zijn van de consumentenorganisatie.
  [naar artikel]
 39. Het ideale achterpoortje voor hackers: uw slimme toestellen zijn zo lek als een zeef (26/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Slim deurslot, slimme lamp of slimme robotstofzuiger? Het zijn de ideale achterpoortjes voor hackers. Dat blijkt opnieuw uit een onderzoek van Test...
  [naar artikel]
 40. VS leggen Noord-Koreaanse hackers sancties op (13/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben sancties opgelegd aan Noord-Koreaanse hackers. Het gaat onder meer om de zogeheten groep Lazarus die verantwoordelijk is...
  [naar artikel]
 41. Hackers leggen Picanol stil: wat is ransomware? (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Ieperse weefmachineproducent Picanol en de afdelingen in China en Roemenië liggen grotendeels stil door een cyberaanval met ransomware. Hackers...
  [naar artikel]
 42. Coronablog: Gemiddeld nog 20 ziekenhuisopnames per dag, stijging in aantal coronatesten (wellicht door reizen) (30/06/2021 - VRT NWS)
  De coronacijfers blijven verder gunstig evolueren. Alleen in het aantal afgenomen coronatesten is een stijging merkbaar, maar dat is wellicht te wijten aan het begin van de zomervakantie (reizigers hebben een test nodig om richting buitenland te trekken). Volg alle updates over de coronacrisis in deze coronablog.
  [naar artikel]
 43. Turken hacken Nederlandse website en dreigen nog 1.500 sites plat te leggen (13/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De website van autobedrijf Schaepkens uit het Nederlands-Limburgse Klimmen is door de Turken gehackt. Dat schrijft Dagblad De Limburger.
  [naar artikel]
 44. Greet De Keyser telt af. Een veranderend Amerika (27/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voor Telefacts trokken Romina Van Camp, cameraman Stijn De Smet en ik op pad om ons oor te luisteren te leggen bij de kiezers. Wat is er hier aan de hand? In de reportage vanavond proberen we uit te leggen dat Amerika verandert. Zo sprak ik met Republikeinen die hun partij proberen redden door eerst Trump uit het Witte Huis te stemmen.
  [naar artikel]
 45. Zo bestookten Russische hackers de Amerikaanse overheid (26/01/2018 - De Morgen)
  De Nederlandse Inlichtingendiensten hebben bewijzen van Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat brachten de Volkskrant en Nieuwsuur aan het licht. Nederlandse hackers keken jaren mee hoe de Russische hackersgroep Cozy Bear het Witte Huis, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Democratische Partij aanvielen. Zo gingen ze tewerk.
  [naar artikel]
 46. Vleesverwerker JBS betaalt 11 miljoen dollar aan hackers … in Bitcoin (10/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Vleesverwerker JBS betaalt 11 miljoen dollar aan hackers … in Bitcoin De Amerikaanse tak van JBS, de grootste rundsvleesverwerker ter wereld, heeft 11 miljoen dollar (9 miljoen euro) losgeld betaald aan cybercriminelen. Dat bericht The Wall Street Journal. Het bedrag werd naar verluidt gestort in Bitcoin. Cybercriminelen legden op 30 mei Amerikaanse slachterijen, maar ook Australische vleesverwerkingsfabrieken, van het Braziliaanse vleesbedrijf JBS plat. Dat deden ze […] Lees dit artikel: Vleesverwerker JBS betaalt 11 miljoen dollar aan hackers … in Bitcoin
  [naar artikel]
 47. NMBS-website al urenlang plat door serverprobleem (25/01/2020 - Metro)
  De website van spoorwegmaatschappij NMBS ligt sinds zaterdagvoormiddag plat. Wie naar de site wil surfen, krijgt een foutmelding te zien. “We zijn niet gehackt, we hebben (enkel) serverproblemen”, zegt de NMBS op de microblogsite Twitter. De app van de spoorwegmaatschappij werkt wel. Reizigers kunnen die gebruiken om hun reis te plannen en tickets te kopen. Ook de automaten in de stations zouden werken. bron: Belga Het bericht NMBS-website al urenlang plat door serverprobleem verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Het ideale achterpoortje voor hackers: uw slimme toestellen zijn zo lek als een zeef (26/06/2020 - De Morgen)
  Slim deurslot, slimme lamp of slimme robotstofzuiger? Het zijn de ideale achterpoortjes voor hackers. Dat blijkt opnieuw uit een onderzoek van Test Aankoop, dat verbonden toestellen controleerde op cyberveiligheid.
  [naar artikel]
 49. Auto’s verboden in Chinese coronaprovincie (16/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Om de verspreiding van het nieuwe coronavirus aan banden te leggen, heeft de provincie Hubei beslist om het autoverkeer plat te leggen. Dat blijkt uit een document dat het provinciebestuur heeft gepubliceerd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.