Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2021
09:29 uur

Janssen-vaccin minder effectief tegen deltavariant volgens nieuwe studie: wat betekent dat voor ons?

Het Nieuwsblad

21/07/2021 - 18:25

Het vaccin van Johnson & Johnson zou minder effectief zijn tegen de nieuwe deltavariant van het coronavirus. Dat blijkt uit een voorpublicatie van een Amerikaanse studie. Wat betekent dit voor ons?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Janssen-vaccin zou minder effectief zijn tegen deltavariant: wat betekent dat voor ons? (21/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het vaccin van Johnson & Johnson zou minder effectief zijn tegen de nieuwe deltavariant van het coronavirus. Dat blijkt uit een voorpublicatie van een Amerikaanse studie. Wat betekent dit voor ons?
  [naar artikel]
 2. Janssen-vaccin blijkt minder effectief tegen deltavariant (21/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het vaccin van Janssen (Johnson & Johnson) is veel minder effectief tegen de deltavariant dan tegen het oorspronkelijke coronavirus. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van een dinsdag gepubliceerd onderzoek, waarover onder meer The New York Times bericht.
  [naar artikel]
 3. 'Janssen-vaccin minder effectief tegen deltavariant' (21/07/2021 - De Tijd)
  09:17 Volgens onderzoekers van de universiteit van New York produceert het vaccin ongeveer vijf keer minder beschermende antistoffen tegen de mutant dan tegen het oorspronkelijke coronavirus.
  [naar artikel]
 4. OVERZICHT. Hoe goed beschermt het vaccin dat jij kreeg je tegen de verschillende virusvarianten? En wat is verschil tussen eerste en tweede prik? (22/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het vaccin van Johnson & Johnson zou minder effectief zijn tegen de deltavariant. Maar hoeveel minder effectief en hoe zit het eigenlijk met de andere vaccins? Hoe hoog is de beschermingsgraad bij Pfizer, Moderna en AstraZeneca tegen de dominante deltavariant? En hoe zit het met de alfavariant (Britse variant)? Wij bundelden enkele grote en betrouwbare studies die tot zover zijn uitgevoerd. Een gedetailleerd overzicht, vaccin per vaccin voor alle belangrijke varianten.
  [naar artikel]
 5. Onderzoek: vaccin Johnson & Johnson minder effectief tegen deltavariant (21/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het vaccin van Johnson & Johnson is veel minder effectief tegen de deltavariant dan tegen het oorspronkelijke coronavirus. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van een dinsdag gepubliceerd onderzoek, waarover onder meer The New York Times bericht.
  [naar artikel]
 6. Janssen-vaccin (Johnson & Johnson) is 66 procent effectief (29/01/2021 - Express)
  Het kandidaat-coronavaccin ontwikkeld door Janssen Pharmaceutica heeft een doeltreffendheid van 66 procent. Dat meldt zijn Amerikaanse moedergroep Johnson & Johnson. Uit de zogeheten fase 3-studie met bijna 44.000 deelnemers uit verscheidene werelddelen blijkt dat het Janssen-vaccin 66 procent effectief in het voorkomen van matige tot ernstige Covid-19, 28 dagen na vaccinatie. Het begin van de […] The post Janssen-vaccin (Johnson & Johnson) is 66 procent effectief appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. OVERZICHT. Welk vaccin beschermt ons het beste tegen welke (dominante) virusvariant? (22/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het vaccin van Johnson & Johnson zou minder effectief zijn tegen de deltavariant. Maar hoeveel minder effectief en hoe zit het eigenlijk met de andere vaccins? Hoe hoog is de beschermingsgraad bij Pfizer, Moderna en AstraZeneca tegen de dominante deltavariant? En hoe zit het met de alfavariant (Britse variant)? Wij bundelden de grootste en betrouwbaarste studies die tot zover zijn uitgevoerd. Een overzicht.
  [naar artikel]
 8. Fabrikant: “Janssen-vaccin effectief tegen Delta-variant” (03/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Fabrikant: “Janssen-vaccin effectief tegen Delta-variant” Het vaccin van Janssen biedt hoogstwaarschijnlijk ook een goede bescherming tegen de besmettelijke Delta-variant van het coronavirus die als eerste opdook in India. Ook zou je met één prik minstens acht maanden beschermd zijn tegen alle varianten van het virus. De resultaten van een klein laboratoriumonderzoek zijn veelbelovend, meldt farmaceut Johnson & Johnson, het moederbedrijf van […] Lees dit artikel: Fabrikant: “Janssen-vaccin effectief tegen Delta-variant”
  [naar artikel]
 9. Onderzoek: ‘Janssen beschermt slecht tegen deltavariant, extra prik wellicht toch nodig’ (21/07/2021 - De Morgen)
  Het J&J-vaccin beschermt minder goed tegen de deltavariant van het coronavirus. Dat zeggen Amerikaanse onderzoekers. Dit kan betekenen dat wie is ingeënt met het ‘één-prik-vaccin’ van Janssen toch nog een extra prik nodig zal hebben.
  [naar artikel]
 10. Pfizer-vaccin iets minder effectief bij deltavariant in Israël, “maar nog altijd sprake van een sterk effect" (06/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin van Pfizer beschermt voor zo’n 70 procent tegen infectie met de extra besmettelijke ‘deltavariant’ van het virus. Dat hebben Israëlische wetenschappers vastgesteld. Het gaat daar evenwel om milde symptomen, het vaccin beschermt nog altijd zeer goed tegen ernstige ziekte.
  [naar artikel]
 11. Studie: ‘Pfizer-vaccin mogelijk minder effectief bij mensen met obesitas’ (01/03/2021 - De Morgen)
  Het Pfizer-vaccin is mogelijk minder effectief bij mensen die lijden aan obesitas. Dat blijkt uit een nieuwe Italiaanse studie waarover The Guardian bericht. Zwaarlijvige mensen lijken bij een tweede prik minder antilichamen aan te maken, waardoor ze niet voldoende beschermd zouden kunnen zijn.
  [naar artikel]
 12. De tegenvallende resultaten van het J&J-vaccin, en wat ze betekenen voor ons (21/07/2021 - De Morgen)
  Het J&J-vaccin beschermt minder goed tegen de deltavariant van het coronavirus. Dat zeggen Amerikaanse onderzoekers. Dit kan betekenen dat wie is ingeënt met het ‘één-prik-vaccin’ van Janssen toch nog een extra prik nodig zal hebben.
  [naar artikel]
 13. Janssen-vaccin (Johnson & Johnson) is 66 procent effectief (29/01/2021 - Express)
  Het kandidaat-coronavaccin ontwikkeld door Janssen Pharmaceutica heeft een doeltreffendheid van 66 procent. Dat meldt zijn Amerikaanse moedergroep Johnson & Johnson. Later meer The post Janssen-vaccin (Johnson & Johnson) is 66 procent effectief appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Pfizer-vaccin mogelijk minder effectief bij mensen met obesitas (01/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Pfizer-vaccin zou minder effectief zijn bij mensen die lijden aan obesitas. Dat blijkt uit een nieuwe Italiaanse studie. Zwaarlijvige mensen maken bij een tweede prik minder antilichamen aan, waardoor ze niet voldoende beschermd zouden kunnen zijn.
  [naar artikel]
 15. EMA ziet mogelijke link met zeldzame bloedklonters, ‘maar voordelen Janssen-vaccin wegen op tegen risico’s’ (20/04/2021 - De Standaard)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) ziet geen problemen in het gebruik van het Janssen-vaccin van Johnson&Johnson (J&J). Dat liet het EMA dinsdag weten op een persconferentie. ‘De voordelen van het vaccin blijven opwegen tegen de risico’s voor mensen die het krijgen. Het vaccin is effectief in het voorkomen van covid-19 en het verminderen van ziekenhuisopnames en sterfgevallen.’
  [naar artikel]
 16. Studie bij 1,2 miljoen mensen bewijst dat Pfizer-vaccin 94 procent effectief is (25/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De effectiviteit van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech is behalve in proeven nu ook in de dagelijkse praktijk aangetoond. De eerste studie waarin is nagegaan welk effect het vaccin heeft gehad bij mensen wijst uit dat het vaccin in 94 procent van de gevallen effectief is. Dat is slechts 1 procent minder dan uit de proefonderzoeken was gebleken.
  [naar artikel]
 17. Johnson & Johnson: ‘Vaccin beschermt zeker acht maanden, én is effectief tegen deltavariant’ (02/07/2021 - De Morgen)
  Het Johnson & Johnson-vaccin blijft minstens acht maanden na de eerste - en enige - prik bescherming bieden tegen de gevolgen van Covid-19. Daarnaast zou het ‘adequaat’ moeten zijn tegen de oprukkende deltavariant. Dat zegt de vaccinproducent in een verklaring donderdag.
  [naar artikel]
 18. Goed nieuws: nieuw vaccin van Johnson & Johnson is 74% effectief (25/02/2021 - Metro)
  Het vaccin van Johnson & Johnson beschermt goed tegen ernstige ziekte en overlijden door COVID-19. Dat meldt de Amerikaanse toezichthouder FDA. Volgens de FDA is het vaccin in de VS 72% effectief. In Zuid-Afrika, waar een meer besmettelijke variant circuleert, is het vaccin 64% effectief, aldus de FDA nog in zijn rapport. In de VS is het vaccin 86% effectief tegen zware ziekte, in Zuid-Afrika is dat 82%. Dat betekent dat een gevaccineerde persoon veel minder risico loopt om in het ziekenhuis te belanden of te sterven door COVID-19, aldus de krant New York Times. Het vaccin beperkt mogelijk ook de verspreiding van het virus. Bewaren in gewone koelkast De FDA zou volgens New York Times zaterdag al zijn goedkeuring kunnen geven voor het gebruik van het vaccin in de VS. Het vaccin van Johson & Johson kan in tegenstelling tot dat van Moderna en Pfizer/BioNTech op koelkasttemperatuur worden bewaard. De andere vaccins moeten erg koud bewaard worden. Ook is maar één dosis nodig om mensen volledig te vaccineren. Lees ook: Marc Van Ranst laat zich vandaag inenten met DIT vaccinHet bericht Goed nieuws: nieuw vaccin van Johnson & Johnson is 74% effectief verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Amerikaanse studie: vaccin AstraZeneca voor 79 procent effectief in voorkomen van ziekte (22/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin van AstraZeneca en de universiteit van Oxford is voor 79 procent effectief in het voorkomen van de ziekte. Dat blijkt uit de Amerikaanse studie naar het vaccin waarvan de resultaten vandaag werden bekendgemaakt. In de laatste Europese studie lag de doeltreffendheid van het vaccin met 82 procent net iets hoger.
  [naar artikel]
 20. Amerikaanse studie: vaccin AstraZeneca voor 79 procent effectief in voorkomen van ziekte (22/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin van AstraZeneca en de universiteit van Oxford is voor 79 procent effectief in het voorkomen van de ziekte. Dat blijkt uit de Amerikaanse studie naar het vaccin waarvan de resultaten vandaag werden bekendgemaakt. In de vorige studie (met vrijwilligers uit het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en Zuid-Afrika) lag de doeltreffendheid van het vaccin met 82 procent net iets hoger.
  [naar artikel]
 21. Pfizer-vaccin minstens zes maanden 90 procent effectief tegen Covid-19 (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van de 46.000 proefpersonen uit een klinische studie van het vaccin van Pfizer/BioNTech bleek zes maanden na de tweede prik meer dan 90 procent nog altijd beschermd tegen Covid-19. Bovendien is het vaccin ook effectief tegen de Zuid-Afrikaanse variant.
  [naar artikel]
 22. Vaccin tegen Covid-19 komt dichterbij: Pfizer-vaccin is 90 procent effectief, zegt fabrikant (09/11/2020 - De Morgen)
  Pfizer Inc heeft aangekondigd dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is in het verhinderen van Covid-19. Dat blijkt uit de eerste gegevens van een grootschalige studie. Het is het beste resultaat tot nu toe in de wereldwijde race naar een vaccin, en een grote overwinning in het gevecht tegen de pandemie.
  [naar artikel]
 23. Israëlische experts: “Pfizer-vaccin werkt goed tegen deltavariant wat ziekenhuisopnames betreft” (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin van Pfizer-BioNTech beschermt voor 88 procent tegen ziekenhuisopname door de deltavariant. Mensen die ingeënt zijn met het middel hebben volgens het Israëlische ministerie van Volksgezondheid ruim 91 procent minder kans om ernstig ziek te worden door die mutant.
  [naar artikel]
 24. Nieuwste coronavaccin is ‘slechts’ 70% effectief: hoe komt dat? (23/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het AZD1222-vaccin dat door de universiteit van Oxford en de Brits-Zweedse farmareus AstraZeneca is ontwikkeld, is voor ruim 70 procent doeltreffend. Dat betekent dat het minder effectief is dan de vaccins van Pfizer en Moderna. Hoe komt dat? Willen we het dan wel? En zijn Belgen die het ene vaccin krijgen dan beter beschermd dan Belgen met het andere?
  [naar artikel]
 25. Janssen Pharmaceutica test coronavaccin nu ook op mensen (27/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onder meer de Belgische farmareus Janssen Pharmaceutica zoekt koortsachtig naar een vaccin tegen corona. Het Janssen-vaccin begint nu officieel aan...
  [naar artikel]
 26. Chinese CoronaVac plots maar 50,4 procent effectief (13/01/2021 - Express)
  Het Chinese CoronaVac is beduidend minder effectief dan gedacht, blijkt uit klinische proeven met het vaccin in Brazilië.  Het coronavaccin ontwikkeld door het Chinese bedrijf Sinovac is slechts 50,4 procent effectief in het verhinderen van Covid-19 in een fase 3-studie in Brazilië. Dat is net voldoende voor de wettelijke goedkeuring van het vaccin, maar ver […] The post Chinese CoronaVac plots maar 50,4 procent effectief appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Janssen Pharmaceutica: "Optimistisch dat we een vaccin tegen coronavirus vinden" (11/03/2020 - VRT NWS)
  Wereldwijd zijn verschillende instellingen en farmaceutische bedrijven druk bezig met het onderzoek naar en de ontwikkeling van een vaccin tegen het nieuwe coronavirus. Een van die bedrijven is Janssen Pharmaceutica, met hoofdzetel in ons land. "We mogen optimistisch zijn dat het ons zal lukken om een vaccin te ontwikkelen", zegt Johan Van Hoof, directeur van Janssen Vaccines.
  [naar artikel]
 28. Alkense dokter: "Er is een oplossing: vaccin waar maar één inenting nodig is" (29/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dokter Erik Buntinx van het Alkens onderzoekscentrum Anima is verheugd dat hij en zijn team hun steentje kunnen bijdragen in de oorlogsstrijd naar het vinden van een goed vaccin. "Wij denken dat er maar één oplossing mogelijk is. En dat is een zeer goed werkzaam en zeer gemakkelijk te gebruiken vaccin. Eén toediening dat meteen beschermt, en dat voor de hele wereldbevolking," zegt dokter Buntinx. De druk stijgt ook om vaccins snel goed te keuren. Dokter Buntinx merkt dat er een enorme bereidheid is van vrijwilligers om het vaccin van Janssen Pharmaceutica uit te testen. "Ze willen van deze vreselijke situatie af, en willen zo snel mogelijk beschermd zijn," vertelt dokter Buntinx. Het vaccin van Janssen Pharmaceutica zou wel een belangrijk vaccin kunnen zijn in de vaccinatiestrategie. Want er is maar één inenting nodig, en het vaccin kan bewaard worden in de koelkast. "We verwachten volgende week topresultaten. BIj de eerste studie is maar één inenting toegediend. Als de resultaten van die studie goed zijn, betekent het dat één dosis voldoende is om u te beschermen tegen het coronavirus."
  [naar artikel]
 29. Oxford-vaccin “slechts” 70 procent effectief (maar wel goedkoper en makkelijker te bewaren) (23/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het vaccin dat ontwikkeld wordt door de universiteit van Oxford en de Britse farmareus AstraZeneca is 70 procent effectief tegen Covid-19, blijkt uit een grootschalige studie.
  [naar artikel]
 30. Oxford-vaccin “slechts” 70 procent effectief (maar wel goedkoper en makkelijker te bewaren) (23/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het AZD1222-vaccin dat ontwikkeld wordt door de universiteit van Oxford en de Brits-Zweedse farmareus AstraZeneca is 70 procent effectief tegen Covid-19, blijkt uit een grootschalige studie.
  [naar artikel]
 31. Vaccin AstraZeneca biedt minder bescherming tegen Zuid-Afrikaanse variant (07/02/2021 - Express)
  Het coronavaccin dat AstraZeneca en de Universiteit van Oxford ontwikkelen, lijkt weinig bescherming te bieden tegen milde ziekteverschijnselen veroorzaakt door de Zuid-Afrikaanse variant. Dat schreef The Financial Times vandaag op basis van een studie die maandag uitkomt. Volgens een eerste studie biedt het vaccin van AstraZeneca en de Universiteit van Oxford minder bescherming tegen de […] The post Vaccin AstraZeneca biedt minder bescherming tegen Zuid-Afrikaanse variant appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Rusland publiceert resultaten over zijn coronavaccin: "Veelbelovend", maar de vraagtekens blijven (05/09/2020 - VRT NWS)
  Russische wetenschappers hebben de resultaten gepubliceerd van een studie naar een vaccin tegen het nieuwe coronavirus. In augustus registreerde Rusland als eerste land ter wereld een vaccin, maar internationale experts waren kritisch. In zo korte tijd een effectief werkend én veilig vaccin ontwikkelen, dat is twijfelachtig. De resultaten van de studie tonen dat het vaccin wel veelbelovend is, maar er blijven nog heel veel onbeantwoorde vragen.
  [naar artikel]
 33. Israël ziet minder werkzaamheid Pfizer-vaccin nu deltavariant woedt (05/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft een daling in de werkzaamheid van het Pfizer/BioNTech-vaccin opgemerkt nu de deltavariant van het coronavirus door het land waart. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid vandaag.
  [naar artikel]
 34. Janssen Pharmaceutica test coronavaccin nu ook op mensen (27/07/2020 - De Morgen)
  Onder meer de Belgische farmareus Janssen Pharmaceutica zoekt koortsachtig naar een vaccin tegen corona. Het Janssen-vaccin begint nu officieel aan de eerste fase van het onderzoeksproces. De resultaten bij de dierproeven waren zo bemoedigend, dat gisteren de eerste vrijwilligers het vaccin kregen toegediend.Fase 1 van start
  [naar artikel]
 35. Tussentijdse resultaten veelbelovend voor Janssen-vaccin dat maar 1 inspuiting nodig heeft (14/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is nog wachten op de definitieve resultaten van het coronavaccin van Johnson & Johnson, het moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica uit Beerse. Die komen nog deze maand of begin februari, maar gisteren zijn al de bevindingen van fase 1/2 van de klinische studie gepubliceerd. En die blijken veelbelovend. Janssen zal waarschijnlijk als eerste speler een vaccin op de markt brengen dat maar één inenting behoeft.
  [naar artikel]
 36. Nieuw onderzoek: Pfizer en AstraZeneca erg effectief tegen Deltavariant van coronavirus (15/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een recent onderzoek waarover Public Health England bericht toont aan dat de coronavaccins van Pfizer en AstraZeneca erg goed beschermen tegen de Deltavariant, die voor het eerst in India opdook. Belangrijk: de werkzaamheid is het hoogst na twee dosissen. Zo is Pfizer 96% effectief tegen hospitalisatie, dat van AstraZeneca haalt 92%.
  [naar artikel]
 37. Eerste grootschalige praktijkstudie toont aan: Pfizer-vaccin 94 procent effectief (25/02/2021 - De Standaard)
  Uit een Israëlische studie met 1,2 miljoen deelnemers blijkt dat het vaccin van Pfizer/BioNTech in 94 procent een symptomatische coronabesmetting voorkomt. Ook na een eerste prik is het vaccin al voor 57 procent effectief.
  [naar artikel]
 38. Pfizer/BioNTech effectiever tegen deltavariant dan AstraZeneca (14/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavaccin van Pfizer/BioNTech blijkt in 79 procent van de gevallen effectief tegen de in India ontdekte, zogenoemde deltavariant van het coronavirus. AstraZeneca doet het wat minder en slaat aan bij 60 procent.
  [naar artikel]
 39. Turkije: ‘Chinees vaccin van Sinovac is minder effectief dan gedacht’ (03/03/2021 - Express)
  Onderzoekers in Turkije moesten woensdag de verwachtingen over het Chinese vaccin van Sinovac deels bijstellen. Klinische testen van het Chinese bedrijf uit december spraken van een efficiëntie van 91,25 procent. Volgens het Turkse onderzoek ligt het ware cijfer echter rond de 83,5 procent. Hoe goed het vaccin van het Chinese bedrijf Sinovac nu echt werkt, […] The post Turkije: ‘Chinees vaccin van Sinovac is minder effectief dan gedacht’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Nieuw Brits onderzoek: Pfizer en AstraZeneca erg effectief tegen Deltavariant van coronavirus (15/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een recent onderzoek waarover Public Health England bericht toont aan dat de coronavaccins van Pfizer en AstraZeneca erg goed beschermen tegen de Deltavariant, die voor het eerst in India opdook. Belangrijk: de werkzaamheid is het hoogst na twee dosissen. Zo is Pfizer 96% effectief tegen hospitalisatie, dat van AstraZeneca haalt 92%.
  [naar artikel]
 41. Studie: Pfizer-vaccin slechts klein beetje minder effectief tegen belangrijke Zuid-Afrikaanse mutaties (28/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het vaccin dat Pfizer en BionTech ontwikkeld hebben lijkt slechts een klein beetje van zijn effectiviteit te verliezen tegen een virus met drie belangrijke mutaties van de besmettelijke ‘Zuid-Afrikaanse’ variant, dat in een laboratorium werd ontwikkeld. Dat blijkt uit een studie van de Amerikaanse medicijnenfabrikant.
  [naar artikel]
 42. “Twee vaccindosissen beschermen ons wel degelijk tegen de deltavariant” (01/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wie twee doses kreeg van een coronavaccin lijkt beschermd tegen de besmettelijkere deltavariant. “Uit praktijkdata blijkt dat twee doses van het vaccin beschermen tegen de deltavariant”, zegt Marco Cavaleri, verantwoordelijke voor de vaccinstrategie van het Europees geneesmiddelenagentschap EMA.
  [naar artikel]
 43. Vaccin tegen Covid-19 komt dichterbij: het vaccin van Pfizer is meer dan 90 procent effectief, zegt fabrikant (09/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Pfizer Inc heeft vandaag aangekondigd dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is in het verhinderen van Covid-19. Dat blijkt uit de eerste gegevens van een grootschalige studie. Dit is een grote overwinning in het gevecht tegen de pandemie.
  [naar artikel]
 44. Vaccin tegen Covid-19 komt dichterbij: het vaccin van Pfizer is meer dan 90 procent effectief, zegt fabrikant (09/11/2020 - De Morgen)
  Pfizer Inc heeft vandaag aangekondigd dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is in het verhinderen van Covid-19. Dat blijkt uit de eerste gegevens van een grootschalige studie. Dit is een grote overwinning in het gevecht tegen de pandemie.
  [naar artikel]
 45. Hoopgevend: vaccin Johnson & Johnson heel effectief na één prikje (24/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het vaccin van Johnson & Johnson beschermt goed tegen ernstige ziekte en overlijden door Covid-19. Dat meldt de Amerikaanse toezichthouder FDA. Volgens de FDA is het vaccin in de VS 72% effectief na één prikje.
  [naar artikel]
 46. Vaccin Johnson & Johnson beschermt bij één dosis voor 66 procent tegen covid-19 (29/01/2021 - De Standaard)
  Eén dosis van het vaccin van Johnson & Johnson is in 66 procent van de gevallen effectief tegen covid-19, blijkt uit grote fase 3-studie. Het farmabedrijf zegt dat het vaccin 66 procent van milde tot ernstige gevallen voorkomt. Geen van de gevallen in de studie moest worden opgenomen of is gestorven.
  [naar artikel]
 47. Vaccin mogelijk minder effectief bij mensen met obesitas (02/03/2021 - Knack)
  Mensen met obesitas vertonen een lagere immuunrespons op het Pfizer-vaccin, zo blijkt uit een studie.
  [naar artikel]
 48. Johnson & Johnson: “Vaccin tegen Covid-19 is 66 procent effectief” (29/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin van Johnson & Johnson is 66 procent beschermend tegen gemiddelde tot ernstige Covid-19, 28 dagen na de inenting. Dat blijkt uit de fase 3 klinische studie, meldt het bedrijf vandaag. De bescherming tegen zware ziektesymptomen is 85 procent effectief. Wie dit vaccin krijgt, zal niet moeten vrezen voor een ziekenhuisopname en zal ook niet sterven aan Covid-19.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.