Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
15:48 uur

Vivaldi-partijen opgelucht door opschorting hongerstaking

Het Nieuwsblad

21/07/2021 - 18:56

De meerderheidspartijen reageren woensdag opgelucht op het nieuws dat de sans-papiers in Brussel hun honger- en dorststaking hebben opgeschort.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Sammy Mahdi ‘opgelucht’ na opschorting hongerstaking: ‘Consequent dezelfde boodschap herhalen heeft gewerkt’ (21/07/2021 - De Morgen)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) reageert opgelucht dat de hongerstaking van de sans-papiers in de Begijnhofkerk is opgeschort. ‘Consequent dezelfde boodschap herhalen heeft uiteindelijk gewerkt.’
  [naar artikel]
 2. ? Livestream: Vivaldi-partijen krijgen eerste vuurdoop in de Kamer (17/09/2020 - De Morgen)
  In de Kamer stond normaal gezien deze namiddag de vertrouwensstemming in de minderheidsregering-Wilmès II op het programma. Alleen gaat dat niet door, waardoor de ‘Vivaldi-partijen’ een motie van wantrouwen tegen de regering moeten blokkeren.
  [naar artikel]
 3. Vivaldi overleeft hongerstaking (21/07/2021 - De Tijd)
  21:33 De regering-De Croo kan verder, nadat de hongerstaking van de sans-papiers opgeschort werd zonder doden en zonder grote toegevingen. ‘We grijpen niet naar de methodes van het verleden’, zegt bevoegd s...
  [naar artikel]
 4. ? Livestream: N-VA en Vlaams Belang leggen premier Wilmès en ‘Vivaldi-partijen’ op de rooster (17/09/2020 - De Morgen)
  In de Kamer stond normaal gezien deze namiddag de vertrouwensstemming in de minderheidsregering-Wilmès II op het programma. Alleen gaat dat niet door, waardoor de ‘Vivaldi-partijen’ een motie van wantrouwen tegen de regering moeten blokkeren.
  [naar artikel]
 5. Vivaldi-partijen zijn klaar met regeerakkoord (30/09/2020 - De Standaard)
  De partituur is geschreven, nu moet het orkest worden samengesteld. De Vivaldi-partijen hebben mekaar inhoudelijk gevonden. Wie welke rol krijgt in de regering is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 6. Vivaldi-partijen voor het eerst samen aan tafel (30/08/2020 - De Morgen)
  Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) heeft vanavond een vergadering georganiseerd met de voorzitters van de partijen die in aanmerking komen om een Vivaldi-coalitie te vormen.
  [naar artikel]
 7. Nu gaat het over de centen: Vivaldi-partijen zitten samen over begroting (29/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De zeven partijen van de Vivaldi-coalitie zitten sinds 9 uur plenair rond de tafel. Na een reeks bilaterale gesprekken van de formateurs met de partijen afzonderlijk maandagavond, buigen CD&V, liberalen, socialisten en groenen zich over een synthesenota over de begroting.
  [naar artikel]
 8. Hongerstaking is voorbij, “er zijn enkel verliezers”, stelt Mahdi over de zaak, maar dat geldt net zo goed voor de coalitie: Vivaldi snakt naar zomerrust (22/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hongerstaking is voorbij, “er zijn enkel verliezers”, stelt Mahdi over de zaak, maar dat geldt net zo goed voor de coalitie: Vivaldi snakt naar zomerrust De regeringscrisis rond de hongerstakers is voorbij. Na een nieuwe bemiddeling tussen het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) en de actievoerders – en ook ferme druk van Brussels burgemeester Philippe Close (PS), die duidelijk maakte dat hij zou ingrijpen om erger te voorkomen – beslisten de sans papiers hun hongerstaking […] Lees dit artikel: Hongerstaking is voorbij, “er zijn enkel verliezers”, stelt Mahdi over de zaak, maar dat geldt net zo goed voor de coalitie: Vivaldi snakt naar zomerrust
  [naar artikel]
 9. Vivaldi-partijen vullen benoemingspuzzel in (23/04/2021 - De Tijd)
  01:00 De Vivaldi-partijen zijn zo goed als klaar met het invullen van de benoemingspuzzel. Jan Cornillie (Vooruit) wordt voorzitter van de spoorbeheerder Infrabel, Laurent Vrijdaghs (MR) van de luchtverkeer...
  [naar artikel]
 10. Vivaldi-partijen erkennen ernstig risico van Oeigoerse genocide (08/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Vivaldi-partijen erkennen ernstig risico van Oeigoerse genocide Binnen de federale coalitie is een akkoord bereikt over een ontwerp-resolutie betreffende de Oeigoerse minderheid in China. De Vivaldi-partijen hebben in het Parlement amendementen ingediend waarin zij ‘een ernstig risico op genocide’ erkennen en ‘de vervolgingsmisdaden en de massale schendingen van de mensenrechten in de autonome regio Xinjiang, die misdaden tegen de menselijkheid kunnen vormen’ […] Lees dit artikel: Vivaldi-partijen erkennen ernstig risico van Oeigoerse genocide
  [naar artikel]
 11. Vivaldi-partijen zijn het eens over regeerakkoord, nog niet over ministerposten (30/09/2020 - De Tijd)
  06:45 De zeven Vivaldi-partijen hebben na een marathonvergadering die de hele nacht duurde een akkoord beet over een nieuw regeerakkoord. De partijvoorzitters zitten nog samen over de verdeling van de minis...
  [naar artikel]
 12. Vivaldi in laatste rechte lijn, maar sprint nog niet ingezet (27/09/2020 - De Tijd)
  19:44 Met het opstellen van de begroting zijn de Vivaldi-partijen bezig met het sluitstuk van de onderhandelingen. Toch is het niet zeker of de zeven partijen vannacht al kunnen landen.
  [naar artikel]
 13. Vivaldi-partijen zitten samen voor overleg (30/08/2020 - De Tijd)
  19:53 Koninklijk onderhandelaar Egbert Lachaert (Open VLD) zit samen met de partijen die samen een Vivaldi-coalitie zouden kunnen vormen.
  [naar artikel]
 14. Vivaldi-partijen zonder akkoord uiteen (20/09/2020 - De Tijd)
  21:47 De zeven partijen die samen een Vivaldi-coalitie willen vormen zijn zondagavond zonder akkoord uit elkaar gegaan.
  [naar artikel]
 15. Wordt effectentaks 2.0 toch kiezel in de Vivaldi-schoen? (28/12/2020 - De Tijd)
  23:00 Met de spotlights op corona hoopten de Vivaldi-partijen de pil van de effectentaks snel en stil door te slikken. Maar door blijvende juridische twijfels en het onrechtstreeks aanspreken van de gewone ...
  [naar artikel]
 16. Sp.a-voorzitter Rousseau: ‘Vivaldi heeft meerdere interpretaties, afhankelijk van met wie je praat’ (18/02/2020 - De Morgen)
  Sp.a-voorzitter Conner Rousseau roept de andere partijen op om na een bedaringsperiode puur te werken op basis van inhoud, een soort ‘blind date in de formatie’. Dat zei hij in Terzake. Over de zogenaamde Vivaldi met de paars-groene partijen en CD&V - die automatisch terug op tafel ligt nu paars-geel morsdood lijkt - spreekt hij zich niet uit. ‘Wat is Vivaldi? Vivaldi heeft meerdere seizoenen en meerdere interpretaties, afhankelijk van met wie je praat.’
  [naar artikel]
 17. Vivaldi-partijen schuiven deadline voorbij 17 september (09/09/2020 - De Tijd)
  20:32 De kans is groot dat premier Sophie Wilmès (MR) op 17 september blijft zitten als premier met volle bevoegdheden. De Vivaldi-partijen bekijken of de beloofde vertrouwensstemming kan worden uitgesteld ...
  [naar artikel]
 18. Eerste beslissing Vivaldi-coalitie: Wilmès gaat door tot 1 oktober (11/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het lot van de regering-Wilmès is bezegeld. De zeven Vivaldi-partijen zijn gisteren overeengekomen dat ze twee weken langer mag blijven zitten. Op...
  [naar artikel]
 19. Sans-papiers in Brussel beëindigen hongerstaking (22/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na 60 dagen beëindigen zo’n 400 sans-papiers in Brussel hun hongerstaking. Vanaf donderdag zou iedereen naar de neutrale zone gaan. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) reageert opgelucht.
  [naar artikel]
 20. Ook cdH schuift aan tafel bij Lachaert en Vivaldi-partijen (03/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) zette donderdag opnieuw de gesprekken verder met de Vivaldi-partijen in de hoop een federale formatie vorm te geven. Opvallend daarbij is dat ook cdH aan tafel mocht schuiven.
  [naar artikel]
 21. Brusselse hongerstaking zet Vivaldi-regering onder hoogspanning (30/06/2021 - De Morgen)
  De precaire situatie van de hongerstakende sans-papiers in Brussel zorgt voor hoogspanning binnen Vivaldi. Staatssecretaris voor Migratie Sammy Mahdi (CD&V) houdt het been stijf, maar de PS en de groenen blijven aandringen op een pragmatische oplossing.
  [naar artikel]
 22. Vivaldi-partijen vandaag in laatste rechte lijn richting regeerakkoord (27/09/2020 - De Morgen)
  De onderhandelaars van de zeven Vivaldi-partijen (liberalen, socialisten, groenen en CD&V) maken zich op voor een lange zondag richting regeerakkoord. Tegen morgenochtend hopen ze een regeerakkoord klaar te hebben.
  [naar artikel]
 23. De deal die Vivaldi weer op het spoor zette (23/09/2020 - De Tijd)
  20:36 Door de deal die Vivaldi nieuw leven inblies, kunnen de zeven onderhandelende partijen elk enkele trofees binnenhalen. Denk aan een minimumpensioen van 1.500 euro, de loonwet van '96, de kernuitstap, ...
  [naar artikel]
 24. Vivaldi mikt op 2 à 6 miljard euro nieuwe uitgaven (28/09/2020 - De Tijd)
  13:46 De kostprijs van de wenslijst van de Vivaldi-partijen loopt boven de 10 miljard euro. Maar de zeven partijen willen landen op een bedrag tussen de twee tot zes miljard euro.
  [naar artikel]
 25. Lachaert brengt voorzitters Vivaldi-partijen rond de tafel (30/08/2020 - Knack)
  Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) heeft zondagavond een vergadering georganiseerd met de voorzitters van de partijen die in aanmerking komen om een Vivaldi-coalitie te vormen. Dat melden verschillende media zondagavond.
  [naar artikel]
 26. Vivaldi-ploeg wil vanaf 2026 enkel elektrische bedrijfswagens (17/09/2020 - De Tijd)
  01:00 Het vergroenen van het wagenpark is een van de maatregelen van de Vivaldi-partijen om de klimaatdoelstellingen te halen.
  [naar artikel]
 27. Vivaldi-partijen beloven regeringsverklaring op 1 oktober (17/09/2020 - Express)
  Tijdens de plenaire zitting in de Kamer heeft MR-Kamerlid Benoît Piedboeuf aangekondigd dat de regeerverklaring er op 1 oktober komt.... The post Vivaldi-partijen beloven regeringsverklaring op 1 oktober appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Vivaldi-trein vertrokken (30/09/2020 - De Tijd)
  09:31 De zeven Vivaldi-partijen hebben na een marathonvergadering die de hele nacht duurde een akkoord beet over een nieuw regeerakkoord.
  [naar artikel]
 29. Navalny beëindigt hongerstaking na 23 dagen (23/04/2021 - Express)
  Russische oppositieleider Aleksej Navalny beëindigt zijn hongerstaking. Dat laat hij weten via Instagram. De hongerstaking van de dissident duurde 23 dagen. Navalny maakte vrijdag de beslissing om zijn hongerstaking, die hij op 31 maart begon, stop te zetten. Donderdag stelden zijn artsen dat hij snel zou overlijden als hij zijn hongerstaking niet zou beëindigen. Civiele […] Lees dit artikel: Navalny beëindigt hongerstaking na 23 dagen
  [naar artikel]
 30. Wilmès II blijft in het zadel: Vivaldi-partijen beloven regeringsverklaring op 1 oktober (17/09/2020 - De Morgen)
  De minderheidsregering-Wilmès II blijft al zeker in het zadel tot 1 oktober. Tijdens een chaotische Kamerzitting wisten de ‘Vivaldi-partijen’ een motie van wantrouwen van Vlaams Belang af te blokken met eigen moties.
  [naar artikel]
 31. De Crem legt hypotheek op Vivaldi (17/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Als we in Vivaldi meestappen, zal het oppositie voeren binnen de meerderheid zijn.” Minister Pieter De Crem vindt dat CD&V niets te zoeken heeft in een paars-groene regering. Het brengt de Vivaldi-partijen, die zich vandaag in het parlement voor het eerst eensgezind moeten tonen, meteen in een moeilijk parket.
  [naar artikel]
 32. Federale formatie: ook cdH schuift mee aan tafel bij Lachaert en Vivaldi-partijen (03/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open VLD) zette donderdag opnieuw de gesprekken verder met de Vivaldi-partijen in de hoop een federale formatie vorm te geven. Opvallend daarbij is dat ook cdH aan tafel mocht schuiven.
  [naar artikel]
 33. Sammy Mahdi opgelucht over einde hongerstaking, maar ‘regels blijven regels’ (22/07/2021 - De Standaard)
  De hongerstaking in Brussel is gestopt in de Begijnhofkerk en ULB. Er werd geïnsinueerd dat zij beloftes hadden gekregen in verband met hun regularisatie, maar dat ontkende staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) donderdagochtend stellig op Radio 1. ‘Regels blijven regels.’
  [naar artikel]
 34. LIVE. Vandaag debat over regeerverklaring De Croo - Vivaldi plant heffing op grote financiële transacties (02/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  We hebben een nieuwe federale regering. De Vivaldi-regering bestaande uit zeven partijen, die zal geleid worden door Alexander De Croo (Open Vld),...
  [naar artikel]
 35. Live - Vivaldi-partijen bereiken inhoudelijk akkoord: nu enkel nog casting op tafel (30/09/2020 - De Morgen)
  Witte rook: de Vivaldi-partijen hebben na bijna 500 dagen formatie een inhoudelijk akkoord gevonden over een nieuwe federale regering. De partijvoorzitters zitten nog bijeen over wie premier en minister wordt in de ploeg. Volg alle ontwikkelingen hier vandaag live:
  [naar artikel]
 36. Vivaldi knabbelt aan bankgeheim (03/10/2020 - De Tijd)
  01:00 De fiscus en het gerecht krijgen bij vermoedens van fraude sneller inzage in het saldo van Belgische bankrekeningen. Dat zijn de zeven partijen van de Vivaldi-coalitie overeengekomen.
  [naar artikel]
 37. Vivaldi-gesprekken? Vooral stilte voor de storm (15/09/2020 - De Morgen)
  De Vivaldi-partijen proberen hun regeerakkoord vorm te geven. Maar de zwaarste beslissingen – over de inhoud en casting – blijven open.
  [naar artikel]
 38. Vivaldi vergadert volle dag zonder geruzie (25/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De zeven Vivaldi-partijen hopen nog altijd om tegen 1 oktober een regering te vormen. Donderdag hebben ze alvast niet geruzied.
  [naar artikel]
 39. Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert wil niet weten van voorstel van groenen en PS: “Zolang bepaalde partijen collectieve oplossing voorspiegelen, blijft die hongerstaking duren” (19/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert vindt het voorstel van de groene partijen en de PS om het dossier van de hongerstaking uit handen van staatssecretaris Sammy Mahdi te halen en bij premier Alexander De Croo te leggen “zonder voorwerp”: “Mahdi werkt conform het regeerakkoord, en dat zou bij de eerste minister niet anders zijn”, klonk het maandagochtend op Radio 1. Dat er stilaan mensenlevens in gevaar komen, moet volgens Lachaert dan weer aangepakt worden door de burgemeesters.
  [naar artikel]
 40. Hoe Vivaldi is verrezen (23/09/2020 - De Morgen)
  Vivaldi leeft weer. De zeven partijen zijn het eens over een raamwerk waarin voor iedereen iets lekkers zit. Dit betekent niet dat het regeerprogramma klaar is. Verre van.
  [naar artikel]
 41. Vivaldi-partijen gaan stemming over ontslag regering-Wilmès afblokken (16/09/2020 - De Tijd)
  17:23 De oppositie wil donderdag in de Kamer een stemming uitlokken over het ontslag van de regering-Wilmès, maar de Vivaldi-partijen zijn van plan die af te blokken. 'Een schoonheidsprijs gaan we daar niet...
  [naar artikel]
 42. Egbert Lachaert probeert Vivaldi met alle partijen uit: betrokkenen zitten momenteel samen (30/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Koninklijk opdrachthouder en Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert vergadert op dit moment met alle partijen die mogelijk een Vivaldi-coalitie kunnen vormen. Het is de allereerste keer dat dit gebeurt. Naast Open Vld zijn ook MR, PS, sp.a, Groen, Ecolo, CD&V en CDH aanwezig op de vergadering die om 18 uur begon.
  [naar artikel]
 43. Egbert Lachaert probeert Vivaldi met alle partijen uit: betrokkenen zitten momenteel samen (30/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Koninklijk opdrachthouder en Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert vergadert op dit moment met alle partijen die mogelijk een Vivaldi-coalitie kunnen vormen. Het is de allereerste keer dat dit gebeurt. Naast Open VLD zijn ook MR, PS, SP.A, Groen, Ecolo, CD&V en CDH aanwezig op de vergadering die om 18 uur begon.
  [naar artikel]
 44. Live - Vivaldi-partijen bereiken inhoudelijk akkoord: voorzitters nog bijeen over casting (30/09/2020 - De Morgen)
  Witte rook: de Vivaldi-partijen hebben na bijna 500 dagen formatie een inhoudelijk akkoord gevonden over een nieuwe federale regering. De partijvoorzitters zitten nog bijeen over wie premier en minister wordt in de ploeg. Volg alle ontwikkelingen hier vandaag live:
  [naar artikel]
 45. Egbert Lachaert probeert Vivaldi met alle partijen uit: betrokkenen zitten momenteel samen (30/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Koninklijk opdrachthouder en Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert vergadert op dit moment met alle partijen die mogelijk een Vivaldi-coalitie kunnen vormen. Het is de allereerste keer dat dit gebeurt. Naast Open VLD zijn ook MR, PS, SP.A, Groen, Ecolo, CD&V en CDH aanwezig op de vergadering die om 18 uur begon.
  [naar artikel]
 46. Bouchez doet Vivaldi-overleg stokken (20/09/2020 - De Tijd)
  16:38 De gesprekken van de vier Vivaldi-partijen over een nieuwe regering zijn opgeschort. De Franstalige liberalen van MR komen naar verluidt terug op gemaakte afspraken.
  [naar artikel]
 47. Uitleveringswet Hongkong: protesten zullen plaatsvinden ondanks opschorting wetsontwerp (15/06/2019 - Metro)
  De manifestaties in Hongkong zullen morgen plaatsvinden zoals gepland, ondanks de opschorting van de omstreden uitleveringswet die de regering heeft aangekondigd. De coalitie Civil Human Rights Front was de onofficiële organisator van de massaprotesten in Hongkong deze week. De pro-democratiecoalitie zei dat de bijeenkomst van zondag zal plaatsvinden, om het politiegeweld tegen de manifestanten te veroordelen. De politie gebruikte traangas en rubberen kogels tegen de manifestanten bij hun protesten op woensdag, waarbij 81 mensen gewond zijn geraakt. De coalitie wil dat de regering haar omschrijving van de protesten als een “rel” intrekt. Relschoppen kan immers leiden tot een celstraf van tien jaar. Ook moet de overheid de gearresteerde manifestanten zonder vervolging vrijlaten. De politie had elf mensen opgepakt op woensdag. De coalitie zei nog dat de protesten zullen blijven duren tot het wetsontwerp is ingetrokken. Verschillende manifestanten oordelen dat de opschorting niet ver genoeg gaat. Een groep van tien mensen die in hongerstaking is gegaan, wil dat de overheid het ontwerp volledig intrekt en dat bestuursvoorzitster Carrie Lam aftreedt. Thomas Hong, die deelneemt aan de hongerstaking, zegt dat die hongerstaking 103 uur zal aanhouden, een verwijzing naar de 1,03 miljoen mensen die deelnamen aan een protestmars afgelopen weekend. De cijfers zijn een schatting van de organisatoren. In de buurt van de persconferentie van Carrie Lam waren vandaag opnieuw manifestanten op straat. bron: Belga Het bericht Uitleveringswet Hongkong: protesten zullen plaatsvinden ondanks opschorting wetsontwerp verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.